Jump to content

Καλωδιοταινία για DVD player

regent1442169115

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετώ.

Πριν λίγο καιρό το stand alone DVD player σταμάτησε να διαβάζει DVD. Όποτε έβαζα ένα δισκάκι πήγαινε να το διαβάσει και κατέληγε να δείχνει nodisc στην οθόνη ενδείξεων και να κάνει ένα μηχανικό θόρυβο ( (S)VCD διαβάζει με διακοπές όμως). Αποφάσισα να το ανοίξω και είδα πως κάποια σε καλωδιοταινία που συνέδεε το laser με την πλακέτα είχαν κοπεί κάποιες επαφές. Η καλωδιοταινία για την οποία μιλάω είναι αυτή

hpim1282un7.th.jpg hpim1277ek6.th.jpg

Ξέρει κανείς αν υπάρχουν τέτοιες καλωδιοταινίες σε κάποιο κατάστημα και αν πωλούνται λιανική;

εγω προσωπικα για dvd καλωδιοταινιες δεν εχω δει να πουλανε

αλλα πανε ρωτα κανα ηλεκτρονικο που επισκευαζει dvd κτλ φυσιολογικα πρεπει να υπαρχουνε αυτοι απο που περνουνε τα ανταλακτικα και τα φτιαχνουνε δλδ

Δεν είχα σκεφτεί να το ψάξω έτσι. Ευχαριστώ Hemispasm. Τουλάχιστον τώρα θα ξέρω πως να το ζητήσω. Πληροφοριακά λέγεται FFC (Flexible Flat Cable).

Αν εννοείς τις επαφές που είναι τσαλακωμένες, δεν νομίζω ότι αυτό είναι το πρόβλημα. Δοκίμασε με ένα πολύμετρο αν υπάρχει συνέχεια μεταξύ των άκρων.

Αν είσαι σίγουρος ότι φταίει το καλώδιο, πήγαινε στη DigiKey και κάνε αναζήτηση για καλώδιο FCC με τον αριθμό αγωγών και το βήμα που σε ενδιαφέρει.

Νικόλας

Nikolas_A ευχαριστώ πολύ. Πήγα στο site που μου πρότεινες αλλά δυστυχώς με 24 επαφές που έχουν τα καλωδιάκια που ψάχνω είχαν μόνο ένα τύπο ο οποίος δεν υπάρχει και σε stock κιόλας. Πάντως θα συνεχίσω να ψάχνω.

κάνε αναζήτηση για καλώδιο FCC με τον αριθμό αγωγών και το βήμα που σε ενδιαφέρει.

Όταν λες βήμα εννοείς την απόσταση μεταξύ των επαφών;

• 5 weeks later...
Όταν λες βήμα εννοείς την απόσταση μεταξύ των επαφών;

Ωπ, τώρα είδα ότι δεν έχω απαντήσει...

Ναι, αυτό είναι, pitch αγγλικά.

Νικόλας

• 2 weeks later...

αν θελεις μπορω να σου στειλω μερικες dvd συσκευες που εχω για ανταλακτικα. Παντως για 30 ευρω που κοστιζει ενα dvd, εγω δεν θα εμπαινα στην διαδικασια να το επισκευασω

Ουσιαστικά δεν καίγομαι για να το επισκευάσω αλλά θα μου άρεσε να δω αν όντως είναι αυτό το λάθος. Αν τις έχεις για πέταμα, πες μου που μένεις να έρθω να τις πάρω μήπως ταιριάζει καμία. Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.