Jump to content

Αγορά κάρτας γραφικών

A-L-I-V-E

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πρέπει να πάρω μια καινούρια καρτούλα μιάς και η παλιά (6800gs) κάηκε. Με λίγο ψαξιματάκι βρήκα την 7900gs της galaxy στα 108 ευρώ. Δεδομένου ότι σε μερικούς μήνες (?) θα πάμε σε dx10.1, είναι καλή προσωρινή λύση (μιας και είναι σχετικά αργό και το σύστημά μου) ή να κοιτάξω για κάτι άλλο;

Υ.Γ.1: Το σύστημα είναι αυτό της υπογραφής μου.

Υ.Γ.2: Το τροφοδοτικό θα την "σηκώνει";

• Replies 43
  • Created
  • Last Reply

H κάρτα είναι πολύ καλή σου μιλάω από προσωπική εμπειρία. Έχει ψηλούς χρονισμούς από την "μαμά" της (600 core, 1600 memory) και μνήμες Samsung 1.2ns DDR3.

Είναι όμως end of life και δεν υπάρχει σε στοκ ουτε στην αντιπροσωπεία. Αν θες όμως ξέρω κατάστημα που έχει στοκ ένα κομμάτι. Στείλε μου pm αν δεν βρεις αλλού...

• 1 month later...

Παιδιά ψήνομαι και γω για οικονομική αναβάθμιση και για να μην ανοίγω νέο topic να ρωτήσω εδώ.

Θέλω να ανέβω λίγο από τη 7600gt που έχω τώρα και προσανατολίζομαι σε κάποια 7900.Τώρα σχετικά με τα gt, gs, gtx όλα καλά είναι σε σχέση με την 7600.Βασικά δε θέλω να δώσω πάνω από 90€ μιλώντας πάντα για μεταχείρα.

Τι μου προτείνετε?

(Υ.Γ. Ξέρετε πόση εγγύηση δίνει το πλαίσιο στις κάρτες, για να υπολογίσω πόσος χρόνος μένει στη δικιά μου?)

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=961272

Για 8600GT η τιμή των 79€ είναι πολύ καλή. Δεν νομίζω να πιάνει σε DX9 την 7900GS παρά μόνο σε ελάχιστες ίσως περιπτώσεις παιχνιδιών, αλλά ίσως να είναι καλή προσωρινή λύση, πόσο μάλλον σε αυτή τη τιμή. Από εκεί και πέρα για όσους σκέφτονται να αναβαθμίσουν οικονομικά καλό θα ήταν να περιμένουν 10 μέρες να δουν σε τι τιμές θα βγουν οι νέες ΑΤΙ. Αν η 3850 βγει σε τιμή χαμηλότερη των 150€, πέρα του ότι θα αποτελεί εξαιρετική λύση, ίσως να οδηγήσει και σε επιπλέον μειώσεις τιμών τις 2600 δίνοντας επιπλέον επιλογές και σε αυτούς που ψάχνουν κάτι πολύ καλό αλλά και φτηνό.

Viper περίμενε να ακούσεις τιμές για τις 3850 πριν αγοράσεις κάρτα.

+1 στην 8600GT..

To ανεμηστηρι της SPARKLE κάνει αρκετό θόρυβο πάντως(έστησα ένα pc με δαύτη χτες)..καλύτερα να κοιτάξει κάποια άλλη υλοποίηση..

Πάντως και τα 210€ τις 8800GT είναι απόδοση/τιμή=100+,σαν αναβάθμιση που θα κρατήσει αρκετό καιρό..

Δεν είμαι υπέρ της 8600GT γενικότερα. Μάλλον κατά. Απλά σε αυτή την τιμή και ΜΟΝΟ αξίζει. Οποιαδήποτε ακριβότερη υλοποίηση θεωρώ ότι απλά δεν αξίζει. Και διότι μια προσωρινή λύση δεν θα πρέπει να είναι ακριβή, ώστε στην μεταπώληση να μην χαθούν χρήματα, αλλά και διότι υπάρχει η 2600ΧΤ η οποία αξίζει πέρα για πέρα τα λεφτά της. Πόσο μάλλον αύριο αν πέσουν οι τιμές στις υπάρχουσες ΑΤΙ.

8600 gt στα 79 ευρο οπως σε ειπανε τα παιδια πιο πανω

και κρατας τα λεφτα σου για κατι καλυτερο αυριο

και θα μπορεις να παιξεις οτιδηποτε με καποιες ομως παραχωρησεις

Για εμένα η διαφορά των 28 ευρώ δεν είναι τραγική, καλύτερα να πας στην 7900gs αν η διαφορά δεν σε πειράζει.

Είχα 7900gs Galaxy σε SLI και τώρα έχω πάλι Galaxy, 8600gt σε SLI οπότε τις ξέρω από πρώτο χέρι.

Εκτός αυτού οι 7900 της Galaxy σηκώνουν περισσότερο o/c από τις 8600, και έχουν και 256bit bus.

Αν βέβαια θες να πάρεις κάτι πιο οικονομικό να σε κρατήσει μέχρι να πάρεις μια ακριβή, τότε πήγαινε στην 8600...

Υ.Γ. Πάντως το τροφοδοτικό σου, την 7900 θα την σηκώσει άνετα...

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας

1.ATI δεν παίρνω, όπως και να έχει.

2.Η αναβάθμιση είναι προσωρινή, μέχρι να αλλάξω όλο το σύστημα και να μπει 1 καλή κάρτα.Οπότε, χρειάζομαι μια όσο γίνεται πιο οικονομική λύση, για να μπορώ να παίζω τα τελευταία games όπως το CRYSIS και το NFS Pro (σύντομα).

Οπότε από Geforce πώς το κόβετε?Να ψάξω για 7900 gs/gt ότι βρω?

Όλες θέλουν 2η τροφοδοσία ή είναι καμιά πιο light?

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας

1.ATI δεν παίρνω, όπως και να έχει.

2.Η αναβάθμιση είναι προσωρινή, μέχρι να αλλάξω όλο το σύστημα και να μπει 1 καλή κάρτα.Οπότε, χρειάζομαι μια όσο γίνεται πιο οικονομική λύση, για να μπορώ να παίζω τα τελευταία games όπως το CRYSIS και το NFS Pro (σύντομα).

Οπότε από Geforce πώς το κόβετε?Να ψάξω για 7900 gs/gt ότι βρω?

Όλες θέλουν 2η τροφοδοσία ή είναι καμιά πιο light?

Η μόνη οικονομική λύση είναι να πάρεις την 8800GT και να ολοκληρώσεις τις αναβαθμίσεις σου εκεί. Προσωρινή mid range λύση τώρα + μόνιμη hi end λύση αργότερα και ταλαιπωρία είναι και ποιο πολύ θα σου κοστίσει.

Η μόνη οικονομική λύση είναι να πάρεις την 8800GT και να ολοκληρώσεις τις αναβαθμίσεις σου εκεί. Προσωρινή mid range λύση τώρα + μόνιμη hi end λύση αργότερα και ταλαιπωρία είναι και ποιο πολύ θα σου κοστίσει.

Σιγά μωρέ.

Δίνω την 7600gt για 50€ και βρίσκω καμιά 7900 από Ebay στα 80-90€.

Κάνω τη δουλειά μου μέχρι την επόμενη αναβάθμιση που θα σκάσω τα 200+€ που συνήθως δίνω για νέα κάρτα.

Πώς το βλέπεις?

ναι πιστευω πως αξιζει να την παρεις.αλλα αμα δεν εχει καμια μεγαλη διαφορα απο την δικια σου και η αναβαθμιση που θα κανεις θα ειναι σε λιγο καιρο καλυτερα να μν τν παρεις.

Σιγά μωρέ.

Δίνω την 7600gt για 50€ και βρίσκω καμιά 7900 από Ebay στα 80-90€.

Κάτι τέτοιο έκανα εγώ, πάνω κάτω, όπου έδωσα την 7600GT με 75€ και πήρα μια 7900GS με 105€. Αλλά οι διαφορές που είδα δεν ήταν τρομερές, ούτε όμως και περίμενα να είναι τρομερές. Βέβαια δεν είχα και σκοπό να πάω σε κάτι ουσιαστικά καλύτερο αλλιώς ήδη θα ήμουν με μια 2900Pro ή έστω 1950Pro. Ποιο πολύ με μια ταχύτατη 7600GT μιάζει η 7900GS παρά με κάτι διαφορετικό. Για προσωρινή λύση δεν είναι άσχημη, αν βέβαια είναι να σου κοστίσει απλά μέχρι 30-35€ και αν βεβαίως είναι να μείνεις με αυτήν 2-3 μήνες.

Πάντως καλά θα κάνεις να ψάξεις λίγο να δεις αν η 7900GS αρκεί για παιχνίδια τύπου Crysis.

BTW. Πριν αρκετό καιρό -2 βδομάδες?- στο Cosmodata είχαν 7900GS με 70€ και 80€. Χτύπα τους ένα τηλέφωνο.

Κάτι τέτοιο έκανα εγώ, πάνω κάτω, όπου έδωσα την 7600GT με 75€ και πήρα μια 7900GS με 105€. Αλλά οι διαφορές που είδα δεν ήταν τρομερές, ούτε όμως και περίμενα να είναι τρομερές. Βέβαια δεν είχα και σκοπό να πάω σε κάτι ουσιαστικά καλύτερο αλλιώς ήδη θα ήμουν με μια 2900Pro ή έστω 1950Pro. Ποιο πολύ με μια ταχύτατη 7600GT μιάζει η 7900GS παρά με κάτι διαφορετικό. Για προσωρινή λύση δεν είναι άσχημη, αν βέβαια είναι να σου κοστίσει απλά μέχρι 30-35€ και αν βεβαίως είναι να μείνεις με αυτήν 2-3 μήνες.

Πάντως καλά θα κάνεις να ψάξεις λίγο να δεις αν η 7900GS αρκεί για παιχνίδια τύπου Crysis.

BTW. Πριν αρκετό καιρό -2 βδομάδες?- στο Cosmodata είχαν 7900GS με 70€ και 80€. Χτύπα τους ένα τηλέφωνο.

Cosmodata??

Wow εγγύηση μιλάμε!!

Πάντως απορώ πώς συγκρίνουμε την 7600gt με την 7900gs ή gt.

Kαταρχήν μιλάμε πλέον για 256 bit και άμα κάτσει και καμιά GTO μιλάμε για 512mb μνήμης με διπλάσια pixels στο fillrate και σχεδόν διπλάσιο Bandwidth.

Οπότε μέρα με τη νύχτα.

Kαταρχήν μιλάμε πλέον για 256 bit και άμα κάτσει και καμιά GTO μιλάμε για 512mb μνήμης με διπλάσια pixels στο fillrate και σχεδόν διπλάσιο Bandwidth.

Kαμία σχέση η 7600gt με την 7900gs, θεωρώ κι εγώ όπως ο viper ότι είναι σαφώς ταχύτερη και με διαφορά. Νομίζω ότι αν κάποιος θέλει φθηνή κάρτα για dx9 με καλές επιδόσεις, ΜΑΚΡΑΝ καλύτερα να πάει σε 7900gs παρά π.χ. σε 8600gt ή ακόμα και gts!

Kαμία σχέση η 7600gt με την 7900gs, θεωρώ κι εγώ όπως ο viper ότι είναι σαφώς ταχύτερη και με διαφορά. Νομίζω ότι αν κάποιος θέλει φθηνή κάρτα για dx9 με καλές επιδόσεις, ΜΑΚΡΑΝ καλύτερα να πάει σε 7900gs παρά π.χ. σε 8600gt ή ακόμα και gts!

Συμφωνω απολυτα και με σενα και με τον john_dr

Ημιμετρα=πεταμενα λ7 + κοπος

Παρε 8800 gt αν μπορεις ή 7900 gs τωρα και σε 2-3 χρονια αλλη

Υ.Γ. Πάντως το τροφοδοτικό σου, την 7900 θα την σηκώσει άνετα...

Από απαιτήσεις πώς πάμε?

Από που τραβάει η 2η τροφοδοσία?

Σε κάποιο συγκριτικό είδα ότι σε idle είναι 20w πιο πάνω από την 7600gt.

Αλλά σε load ανεβαίνει πολύ πιο πάνω η διαφορά.

Μιλάω για την 7900 GTO που μάλλον θα χτυπήσω.

Επίσης ξέρει κανείς αν το κόλπο με το φλασάρισμα με το BIOS της GTX δουλεύει?

H Galaxy συγκεκριμένα παίρνει 4pin τροφοδοσία. H κατανάλωση πλήρους συστήματος με μια 7900gs (όπως μπορείς να δεις και εδώ) ήταν 232w. Η Nvidia δίνει peak power consumtpion για την κάρτα στα 82w.

H συγκεκριμένη πάντως κάρτα της Galaxy σκοτώνει (για 7900gs). To ξανατονίζω αυτό!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.