kingrim Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2005 Δημιούργησα αυτό το thread γιατί αυτό το hobby είναι ένα από τα διασημότερα του κόσμου. Θα ήθελα να συζητάμε και να λύνουμε τις απορίες μας για αυτό το θέμα όλοι εμείς που έχουμε και αυτήν την τρελά και να βοηθιόμαστε, όπως κάνουμε και για τους υπολογιστές . Τα ενυδρεία ως γνωστό είναι ένα πολύ δύσκολο και ακριβό hobby και χωρίζονται σε δύο κατηγόριες τα θαλασσινά και του γλυκού νερού. Έχω ένα θαλασσινό ορίστε και μια φωτογραφία και μια που είμαι νέος στα αλμυρά νερά θέλω κάποιες συμβουλές. Το ενυδρείο το έφτιαξα με έναν φίλο και έχει βιολογία στα πλάγια. Μέσα στην βιολογία ένα κουτί αστεράκια, 10 βιομπάλες, 3 κουτιά μακαρόνι, 1 ενεργό άνθρακα, και σπασμένο κοράλλι. Το ενυδρείο είναι 120L. ορίστε μια φοτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Φεβρουάριος 8, 2005 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2005 οοοοο πολύ ενδιαφέρον θέμα. έχει σχέση και με την υδρόψυξη στους υπολογιστές!!!! Δώσε περισσότερα στοιχεία για το πόσο πάει το όλο κατασκέυασμα. Τα ψαράκια δεν είναι πολύ ακριβά. Οι μηχανισμοί όμως πόσο κάνουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Φεβρουάριος 8, 2005 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2005 Το θαλασσινό είναι μια δύσκολη ιστορία με αλάτια και ισορροπίες!!Δεν νομίζω να μπορεί κάποιος στο TheLab να σε βοηθήσει.Γράψου εδώ: http://www.greekaquarist.com/board/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Φεβρουάριος 8, 2005 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2005 Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤ Το θαλασσινό είναι μια δύσκολη ιστορία με αλάτια και ισορροπίες!! Δεν νομίζω να μπορεί κάποιος στο TheLab να σε βοηθήσει. ενώ για το γλυκό ας πούμε, μάτσο θα πηγαίνουν οι απαντήσεις χωρίς πλάκα πάντως, είναι από τα πιο ωραία hobby θυμάμαι είχε ο αδερφός μου γλυκού πολλά χρόνια αλλά τελικά δεν άντεξε και τα παράτησε θα συμφωνήσω με τον Γιάγκο για το Link που έδωσε-στο thelab το πολύ-πολύ να βρεθεί κανένας πειραγμένος και να έρθει να στο βουτήξει κανά βράδυ για tank υδρόψυξης Link to comment Share on other sites More sharing options...
kingrim Φεβρουάριος 8, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2005 Αρχική απάντηση από aspirin οοοοο πολύ ενδιαφέρον θέμα. έχει σχέση και με την υδρόψυξη στους υπολογιστές!!!! Δώσε περισσότερα στοιχεία για το πόσο πάει το όλο κατασκέυασμα. Τα ψαράκια δεν είναι πολύ ακριβά. Οι μηχανισμοί όμως πόσο κάνουν? Το ενυδριο κάνει κοντα στα 200 η αντλια μια Hydor pico500 15 αστερακια 30 3Χ6 τα μακαρονια 20 ο ανθρακας, 40 οι λάμπες , 80 τα κοραλλια Τα ψαράκια είναι πολύ ακριβά στα θαλλασινα ενυδρεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
kingrim Φεβρουάριος 8, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2005 Αρχική απάντηση από spc στο thelab το πολύ-πολύ να βρεθεί κανένας πειραγμένος και να έρθει να στο βουτήξει κανά βράδυ για tank υδρόψυξης καποτε είχα πεί να το κάνω τανκ αλλα με φαγαν ζωντανο Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantacid Φεβρουάριος 8, 2005 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2005 Αρχική απάντηση από kingrim καποτε είχα πεί να το κάνω τανκ αλλα με φαγαν ζωντανο Αυτο θα μπορουσαμε να το συζητησουμε αλλα δεν ξερω σε ποια κατηγορια πρεπει να το μεταφερουμε?στο water coolling ή στο Xtreme coolling??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Φεβρουάριος 8, 2005 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2005 Αρχική απάντηση από kingrim [Σήμερα, στις 22:19] Το ενυδριο κάνει κοντα στα 200 Κακώς τα έδωσες.Είναι πανεύκολο να το φτιάξεις μόνος σου, και πολύ μεγαλύτερο.Ένα 160 μου στοίχισε 100 ευρο περίπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kingrim Φεβρουάριος 8, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2005 Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤ Είναι πανεύκολο να το φτιάξεις μόνος σου, και πολύ μεγαλύτερο.Ένα 160 μου στοίχισε 100 ευρο περίπου. Μονος μου το έκανα πριν 2-3 χρόνια καλα τι τζαμι εβαλες τι ενισχυσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagtsil Φεβρουάριος 8, 2005 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2005 Eγω παντως χωρις πλακα (και παρεξηγηση) εχω ακουσει απο πολλους οτι τα ενυδρεια ειναι μεγαλη γρουσουζια για το σπιτι...(φιλος κολλητος μαλιστα, πουλησε ενα που του ειχε στοιχισει ~500Ε γι'αυτον ακριβως το λογο και ειλικρινα μετα ειδε ασπρη μερα!!!) :devil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kingrim Φεβρουάριος 8, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2005 Αρχική απάντηση από vagtsil Eγω παντως χωρις πλακα (και παρεξηγηση) εχω ακουσει απο πολλους οτι τα ενυδρεια ειναι μεγαλη γρουσουζια για το σπιτι :devil: ΛΟΛ πρώτη φορα το ακουω αυτο ΛΟΛ Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamatas Φεβρουάριος 8, 2005 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2005 εγω εχω ακουσει οτι συμφωνα με το φενγκ σουι αν θελεις να εχεις ενυδρειο σπιτι σου πρεπει να το εχεις μεσα στο μπανιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_000 Φεβρουάριος 8, 2005 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2005 Εμένα ένας φίλος που έβαλε ενυδρύο σπίτι του την ίδια μέρα επαθε μαγουλάδες ό σκύλος του. Ισως αν το ειχε βάλει στο μπάνιο να σωνόταν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spooky Φεβρουάριος 8, 2005 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2005 Παιδια και εγω το εχω ακουσει αυτο και απο διαφορετικα ατομα...για μερικους τα ψαρια ειναι γρουσουζια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 8, 2005 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2005 έχουν μια ανώτερη τηλεπαθητική δύναμη τα ενυδρεία και σε συνδυασμό με τα κύματα αρνητικού ψυχοσωματικού δυναμικού που δημιουργούν παράγονται αντινετρίνα και αποσταθεροποιείται η ψυχική υγεία του ψαριού, οπότε επηρεάζεται αρνητικά και ο ιδιοκτήτης και πάει κατά διαόλου.ΕΛΕΟΣ ΡΕ, ΕΛΕΟΣ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spooky Φεβρουάριος 8, 2005 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 22:54] έχουν μια ανώτερη τηλεπαθητική δύναμη τα ενυδρεία και σε συνδυασμό με τα κύματα αρνητικού ψυχοσωματικού δυναμικού που δημιουργούν παράγονται αντινετρίνα και αποσταθεροποιείται η ψυχική υγεία του ψαριού, οπότε επηρεάζεται αρνητικά και ο ιδιοκτήτης και πάει κατά διαόλου. ΕΛΕΟΣ ΡΕ, ΕΛΕΟΣ. Παντως η εξηγηση πολυ professional!!! :p Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Φεβρουάριος 8, 2005 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2005 Ο άνθρωπος έκανε ένα θέμα για το χόμπι του, δε θέλει να ακούει χαζομάρες. Ξεκολλάτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Φεβρουάριος 9, 2005 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2005 Αρχική απάντηση από kingrim [Χθες, στις 23:21] Μονος μου το έκανα πριν 2-3 χρόνια καλα τι τζαμι εβαλες τι ενισχυσεις Οχτάρι με τέσσερις ενισχύσεις κάτω και δυο επάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Φεβρουάριος 9, 2005 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2005 Eχω ενυδρειο εδω και 21/2 χρονια.Οχι ιδιαιτερα μεγαλο,80lt,γλυκου νερου.Ειναι κοινοβιο,δηλ. με διαφορα ψαρια,και με αληθινα φυταΕιναι πολυ ωραια ασχολια και δεν χρειαζεται ιδιαιτερη συντηρηση.Μονο καθημερινο ταισμα στα ψαρια και αλλαγη νερου 1 φορα τομηνα.Θα ποσταρω και κανα δυο photos εντος των ημερων οταν θα εχω και ψηφιακη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-kyramas Φεβρουάριος 9, 2005 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2005 Εγώ έχω ενυδρείο εδώ και 10 χρόνια. Το περισσότερο που μου έζησε ψάρι ήταν 7 χρόνια !! και ήταν ένα γατόψαρο. Τελευταία έγινα πατέρας 6 χαριτωμένων ζεβρών και είμαι πολύ χαρούμενος. Έχω 2 σκαλάρια ένα πλακόστωμο, ένα ζευγάρι ζέβρες (αυτά τεκνοποιήσανε) και ένα γατόψαρο. Είναι άλλη φάση παιδιά. Και δεν γκρινιάζει κανένας αφού δεν λερώνουν δεν φωνάζουν και δεν θέλουν εμβόλια ! Κάθε 4-5 μήνες αλλάζω τα 2/3 του νερού και κάθε 1-2 μήνες καθαρίζω την αντλία. Τώρα με τα μικρά τα ταίζω 3 φορές την ημέρα. Πολύ λίγος κόπος και χρήμα για την απόλαυση που σου προσφέρει να τα χαζεύεις όσο περιμένεις να τελειώσουν τα memtest σου και τα prime σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.