Jump to content

Αναζητώντας το bottleneck του συστήματος μου...

anhelito

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω στήσει ένα καινούριο σύστημα με athlon X2 4200+, 1gb ram OCZ 667, 120gb sata disk western digital και μητρική asus m2npv-vm. Έχω βάλει το τελευταίο update στο bios.

Η αίσθηση που μου δίνει το σύστημα είναι πως "κάτι" το καθυστερεί. Δεν "σκοτώνει" σε ταχύτητα τo λίνουξ. Το λειτουργικό πάντως δε φταίει κ είμαι σίγουρος. Έχει όλους τους drivers. Ένα benchmark που έτρεξα μου έδειξε buffer read speed 60mb/s για το δίσκο. Επίσης χρησιμοποιώ την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.

Μήπως ο δίσκος ή η κάρτα γραφικών υστερούν σε ταχύτητα? Θα ήθελα να σιγουρευτώ πρωτού προβώ σε κάποια αγορά. Πάντως από άποψη ισχύος δε φαίνεται να υστερεί. Έχει πολύ δύναμη. Δλδ σε εφαρμογές που απασχολούν τον επεξεργαστή δε μασάει! Έχει ισχύ κ για άλλα προγράμματα.

Χεχεχε! Λές έ? :-) Αν είναι τότε να πάρω μια καρτούλα. Φαντάζομαι πως η χειρότερη θα κάνει καλή δουλειά.

BTW η ενσωματωμένη έχει το 6150 τσιπάκι της nvidia. Άκουγα τα καλύτερα λόγια γι'αυτό κ φαντάστηκα πως θα γλιτώσω την έξτρα καρτούλα.

Βασικά αν έχετε κάποια πρόταση για κάρτα με παθητική είναι ευσπρόδεκτη. Είμαι μανιακός με το θόρυβο!

nvidia πρέπει να πάρω. Αυτό είναι στάνταρ αν θέλω να μην έχω προβλήματα στο λίνουξ. Όχι ότι οι ΑΤΙ δεν παίζουν, απλά θέλουν λίγο ψάξιμο κ δεν έχω χρόνο.

Δηλαδη αυτή γιατί είναι χειρότερη? :p

Αν και πριν παρω καρτα θα ξαναελεγχα αν μπηκαν σωστα οι VGA drivers...

EDIT: Mηπως έχεις 2Τ? Ή ακομα χειροτερα, ενα στικακι ραμ (ακα μονοκαναλη λειτουργία)?

Λέτε να πάρω την 7900. Αυτή θέλει πολλά watt γιατί τώρα έχω ένα seasonin 430w τροφοδοτικό.

Η 7600 των 35 ευρώ θα έχει δραματικές διαφορές από την 7900? Βασικά δε παίζω παιχνίδια, ούτε χρησιμοποιώ γραφικά. Απλά αν είναι να δώσω τα 105 ευρώ, να τα αξίζει :-)

Λέτε να πάρω την 7900. Αυτή θέλει πολλά watt γιατί τώρα έχω ένα seasonin 430w τροφοδοτικό.

νομίζω δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα

Η 7600 των 35 ευρώ θα έχει δραματικές διαφορές από την 7900? Βασικά δε παίζω παιχνίδια, ούτε χρησιμοποιώ γραφικά. Απλά αν είναι να δώσω τα 105 ευρώ, να τα αξίζει :-)
Αν είναι έτσι χτύπα την 7600 . Τα 35 Ε δεν είναι τπτ..

Απλά θέλω την επιτάχυνση σε εφαρμογές γραφείου. Δε με ενδιαφέρουν 3d προγράμματα. Μάλλον για 7600 προορίζομαι εκτός κ αν η βελτίωση που θα δώ στο σύστημα θα ειναι πολύ μεγάλη. Πιστεύω πως θα είναι άπειρες φορές καλύτερη λύση από την ενσωματωμένη.

Αν όμως επιλέξω την 7900 θα τη σηκώσει το τροφοδοτικό μου?

Είπες:

-Δε με ενδιαφέρουν 3d προγράμματα.

-Πιστεύω πως θα είναι άπειρες φορές καλύτερη λύση από την ενσωματωμένη.

Άρα πας στην 7600GS, άλλο 35 και άλλο 135 ευρώπουλα.

Οκ τώρα λύθηκαν όλες μου οι απορίες κ τα κενά. Πάω καρφί για την 7600. Θένκς. Θα ποστάρω διαφορές από πριν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.