Makinen Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2007 ΚαλησπέραΜετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες να αφαιρέσω ένα trojan από τα Vista, έκανα μεταφορά τα XP με το Norton Ghost στον δίσκο που είχα τα Vista, και αμέσως μετά format στον άλλο δίσκο και πέρασμα των Vista εκ νέου. Όλα ΟΚ, τα Vista εγκαθίστανται κανονικά. Έλα όμως που ο Vista bootloader δε βλέπει πλέον τα XP. Παλεύω με το easybcd και ένα άλλο πρόγραμμα για editing του boot loader πάλι χωρίς επιτυχία. Όταν ξεκινάει το PC βλέπει μόνο vista...Δοκιμάζω να βάλω το cd των XP για να κάνω repair console. Και εδώ μαμιούνται όλα. Κάνω fixmbr και bootfix και μετά δεν ξεκινά κανένα σύστημα από τα 2. Τα XP δεν υπάρχουν πουθενά ακόμα, ενώ τα Vista λένε πλέον NTLDR missing. Βάζω το DVD των Vista, αλλά πλέον δεν υπάρχει repair. Με οδηγεί κατευθείαν σε καινούρια εγκατάσταση. Δε με πειράζει να ξανακάνω format στα Vista (λίγες ώρες τα χω) αλλά πρέπει οπωςδήποτε να σώσω τα XP! Help!:022: :022: :022: :022: :022: :022: To παλεύω πάνω από 7 ώρες και έχουν σπάσει τα νεύρα μου:022: :022: :022: :022: :022:
Makinen Σεπτέμβριος 27, 2007 Author #2 Σεπτέμβριος 27, 2007 Edit: Κατάφερα startup repair με το DVD των Βίστα. Οπότε τώρα μπουτάρω τα Vista κανονικά, και είμαι στη φάση να θέλω να βρω και τα XP στον boot loader! Βοήθεια χριστιανοί όλα μου τα πράματα εκεί είναι
maddoctor Σεπτέμβριος 27, 2007 #3 Σεπτέμβριος 27, 2007 Ρίξε μια ματιά εδώ -> http://apcmag.com/5485/dualbooting_vista_and_xp
tacticalcube138 Σεπτέμβριος 27, 2007 #4 Σεπτέμβριος 27, 2007 Για μια στιγμή ρε παιδί, αφού έχεις 2 δίσκους είναι προτιμότερο να εγκαταστήσεις στον ένα δίσκο το ένα από τα δύο λειτουργικά και μετά αλλάζοντας το boot sequence μέσα από το bios εγκαθιστάς και το άλλο λειτουργικό, χωρίς να ανακατέβεις boot files, sectors και mbr.
Makinen Σεπτέμβριος 27, 2007 Author #5 Σεπτέμβριος 27, 2007 Τα λειτουργικά είναι ήδη εγκατεστημένα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να μπουτάρω τα XP. Δυστυχώς το EasyBCD που πρότεινε στο λινκ παραπάνω ο maddoctor το δοκίμασα και δεν λειτουργεί. Τι εννοώ; Φτιάχνω ένα νέο entry για τα XP στο bootloader, αλλά αν το διαλέξω μετά που κάνει επανεκκίνηση δε γίνεται τπτ κ το σύστημα κάνει reboot...
dellman Σεπτέμβριος 27, 2007 #6 Σεπτέμβριος 27, 2007 εμένα το πρόγραμμα που με έσωσε είναι to vista boot pro
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.