adpanos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2007 Παιδιά έχω δυό ίδιους σκληρούς 250gb sata2 ο καθένας και λέω να κάνω ένα raid 0! Αξίζει, και πόσο πιθανό είναι να έχω προβλημα με χάσιμο αρχείων? Δεν έχω ξαναδοκιμάσει αλλά τι συμφέρει, να έχω τον καθένα μόνο του ή raid 0?Strip size τι βάζουμε?Έχω είδη φορμάρει τον πρώτο και θα φορμάρω και αυτόν που δουλεύει τώρα τα win!
JimmyFox Σεπτέμβριος 26, 2007 #2 Σεπτέμβριος 26, 2007 Προσωπικά υπολογίζω την πιθανότητα data loss να είναι 3πλάσια από το κανονικό.Χρόνια τώρα που έχω RAID δεν είχα πρόβλημα με corrupts πάντα όμως δούλευα με controllers που εμπιστευόμουν (VIA, ULi).Aν δουλεύεις με μεγάλα αρχεία θα δεις μεγάλη αύξηση επιδόσεων. Πχ στο video encoding και στο loading των παιχνιδιών.Αν πάλι όχι... Καλύτερα να μη το ρισκάρεις.
coolmind Σεπτέμβριος 26, 2007 #3 Σεπτέμβριος 26, 2007 Δεν χρειαζετε να κανεις φορματ τους δισκους πριν τους κανεις raid0 γιατι ετσι και αλλιως θα τους κανεις μετα,και τους δυο μαζι.Οσο για το stripe size οσο περισσοτερο τοσο καλυτερα για μεγαλα αρχεια.
adpanos Σεπτέμβριος 26, 2007 Author #4 Σεπτέμβριος 26, 2007 Τους οn-board controllers θα χρησιμοποιήσω της INTELΕίμαι σε δίλλημα, από την μια θέλω να δω πως δουλεύει το raid και τι προσφέρει, και από την άλλη φοβάμαι για τα αρχεία μου αφού δεν υπάρχει προς το παρόν άλλο μέσω αποθήκευσης!coolmind τι γνώμη έχεις εσύ?
coolmind Σεπτέμβριος 26, 2007 #5 Σεπτέμβριος 26, 2007 Μην ξεχασεις να κανεις μια boot δισκετα για τον raid controler,απο το cd του motherboard.Γιατι χωρις αυτο δεν θα βλεπει τους σκληρους σου,για να περασει τα win.
adpanos Σεπτέμβριος 26, 2007 Author #6 Σεπτέμβριος 26, 2007 Σε usb στικάκι δεν γίνεται? Γιατί δεν παίζει floppy στο pc!Προφανώς και αν βάλω να μπουτάρει από εκεί θα δουλεύει! Να ρωτήσω, παίζει κανένας οδηγός για raid στο φόρα μπας και ξεστραβωθώ γιατί τα έχω μπερδέψει λιγάκι.....
bfc_xxx Σεπτέμβριος 26, 2007 #7 Σεπτέμβριος 26, 2007 Σε usb στικάκι δεν γίνεται? Γιατί δεν παίζει floppy στο pc!Σε XP οχι.
ultraex2005 Σεπτέμβριος 26, 2007 #8 Σεπτέμβριος 26, 2007 αρκετο καιρο που το δουλευω το raid 0 δεν ειχα προβληματωρα απο ταχυτητες παει αρκετα γρηγορα σε μεγαλα αρχειαγια μενα τουλαχιστον δεν υπαρχει περιπτωση να κανω απλη εγκατασταση
adpanos Σεπτέμβριος 26, 2007 Author #9 Σεπτέμβριος 26, 2007 Σε XP οχι.Καλά θα δανειστώ από το γείτωνα! :033: Να είναι καλά το παλικάρι!Οκ εκλεισε πάω για raid και θα βάλω αργότερα αλλον ένα σκέτο για back up!
backgroundman Σεπτέμβριος 26, 2007 #11 Σεπτέμβριος 26, 2007 Προσωπικά υπολογίζω την πιθανότητα data loss να είναι 3πλάσια από το κανονικό.Η πιθανότητα για data-loss είναι το άθροισμα των πιθανοτήτων για data-loss σε κάθε δίσκο ξεχωριστά, άρα είναι η διπλάσια απο το κανονικό.Εγώ ήμουνα κοντά 2 χρόνια με 2 raid-0 arrays χωρίς άλλον δίσκο. Όλα τα αρχεία μου ήταν σε raid-0 και δεν έπαθα τίποτα. Το μεγάλο πρόβλημα με το raid-0 είναι αν τύχει ένας απο τους 2 δίσκους να είναι ελατωματικός, τότε χάνεις όλα τα δεδομένα. Το καλύτερο για μένα είναι να έχουν δουλέψει οι δίσκοι κανα 6μηνο και μετά να γίνουν raid-0.Όπως έλεγε και μια έρευνα της Google σε δείγμα 100.000 δίσκων, η πιθανότητα βλάβης ενός δίσκου το πρώτο εξάμηνο είναι αρκέτα μεγαλύτερη απο την αντίστοιχη ακόμα και μετά απο 5 χρόνια, ανεξαρτήτου φόρτου του δίσκου.
slaught Σεπτέμβριος 26, 2007 #12 Σεπτέμβριος 26, 2007 Παλια ειχα και 'γω raid 0 ειναι καλο αλλα πρεπει να εχεις και ενα τριτο δισκο για back-up.
dimisd1442169115 Σεπτέμβριος 27, 2007 #13 Σεπτέμβριος 27, 2007 Και το raid5 δεν είναι γρήγορο και πιο ασφαλές;Κάνεις raid με 3 δίσκους και ακόμη και αν χάσεις τον ένα δεν χάνεις τα δεδομένα.
slaught Σεπτέμβριος 27, 2007 #14 Σεπτέμβριος 27, 2007 Και το raid5 δεν είναι γρήγορο και πιο ασφαλές;Κάνεις raid με 3 δίσκους και ακόμη και αν χάσεις τον ένα δεν χάνεις τα δεδομένα.Επειδη το raid 5 δεν το ξερω για δωσε πληροφοριες στο λαο.Γιατι με ψηνεις....!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.