Jump to content

Αγορά mobo 754 socket με PCI-Express x 16,

bambis

Recommended Posts

Γειά σας, θα ήθελα την βοήθεια σας για την επιλογή ανάμεσα σε 2 mobos.

Έχω το pc της υπογραφής και σκέφτηκα να κάνω μια σχετικά φθηνή

αναβάθμιση (~200€) που θα με κρατήσει πιστεύω ενα χρόνο ακόμα...

Έτσι λεω να αγοράσω ένα άλλο mobo s754 αλλα με υποδοχή για PCI-e x16

έτσι ώστε να βάλω μια καινούρια κάρτα γραφικών αντι της 9600pro.

Λοιπόν κατέληξα σε αυτά τα δύο:

Asrock K8NF4G-VSTA

Asus K8V-VM

Η κύρια διαφορά των δύο mobo είναι τα chipset στην Asus είναι τα:

VIA K8M890

VIA VT8237A

και στην Asrock τα:

NVIDIA GeForce 6100

NVIDIA nForce 410 MCP

α) Ποιο απο τα 2 chipset ειναι καλύτερο και ποια η διαφορά;

β) Ποιο mobo να επιλέξω;

γ) Αξίζει κατά την γνώμη σας αυτή η αναβάθμιση η απλα να αγοράσω μια

Agp κάρτα γραφικών;

Τέλος πιστεύω οτι η καλύτερη επιλογή mobo θα ήταν αυτή:

Foxconn NF4K8AB-RS αλλά που να το βρώ :confused:

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια σας!

Γιατί δεν προχωράς στην αγορά μιας καλής AGP καρτούλας αν είναι να κρατήσεις το PC κανα χρόνο ακόμα?

Με μια τέτοια θα είσαι κύριος, αφού από ότι βλέπω το υπόλοιπο σύστημά σου έχει αξιοπρεπή κομμάτια. Άσε που θα σου έρθει και φθηνότερα από mobo+κάρτα.

Τώρα αν οπωσδήποτε θες mobo, έχω μια Asrock, μοντέλο νομίζω K8NF4G-SATA2, και είμαι υπερευχαριστημένος. Δουλεύει στο κατεβαστήρι περίπου ένα χρόνο τώρα και έχει κλείσει μόνο καναδυο φορές που έπεσε το ρεύμα. Απλά έχει λίγα SATA (2). Μόνο αυτό το μειονεκτημα εντοπίζω.

Κοίτα Lord... τα χρήματα είναι περίπου τα ίδια αν σκεφτείς οτι οι Pci-e είναι φθηνότερες απο agp... δηλαδή κοντά στα 200€ θα βγεί είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο.

mobo= ~50-65€

pci-e (8600gt ή X1950 PRO)= ~120-150€

Το καλό είναι οτι αν πάω για mobo/κάρτα γραφικών τότε μου μένει η παλιά μου mobo και η παλιά κάρτα γραφικών...

Οπότε με λιγα ευρουλάκια ακομα έχω ενα 2ο PC για τα αδερφάκια μου.

Μήπως ξέρεις οι διαφορές στα chipset ποιες είναι;

Καλημέρα!

Το E-shop εχει μια 754s mobo την ASROCK K8NF6G-VSTA αλλα μετα απο λιγο googling που εκανα διαβασα σε μερικα sites οτι η pci-e που εχει ειναι x8 και οχι x16.... Στην σελιδα του κατασκευαστη δεν εχει καμια τετοια πληροφορια, το αναφέρει απλα σαν 1 x PCI Express Graphics slot ενω στο αλλο asrock που σας εχω γραψει στο 1ο post το K8NF4G-VSTA λεει καθαρα 1 x PCI Express x 16 slot.

Το ερωτημα μου λοιπον ειναι αν υπαρχει μεγαλη διαφορα στο pci-e x8 απο το x16.... Δηλαδη αν βαλω πανω την SAPPHIRE ATI X1950PRO 512MB δεν θα εχω ολη την αποδοση της καρτας;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.