Jump to content

Δεν κάνει boot

stavpal

Recommended Posts

Sorry αν δεν ανήκει στην κατηγορια, αλλα πρέπει οπωσδήποτε να το λύσω σήμερα γιατί αύριο πάλι στο στρατόπεδο θα είμαι. Μετά από την αναγκαστική αναβάθμιση είπα να βάλω και έναν σατα δίσκο και έτσι το pc τώρα είναι:

-mobo asrock p4ιδ5g (2*SATA, 2*ΑΤΑ)

-1 sata (wd 500gb - http://www.westerndigital.com/en/products/products.asp?driveid=301&language=en)

-1 ατα σε controller

-2 dvdr το ένα στο είδε1 και το άλλο στο είδε2 (μονα τους)

>κάνω install τα windows, κανονικά προχωράει μέχρι το πρώτο reboot που μου πετάει ένα "disk error, press any key το reboot" και τίποτα άλλο. Τον δίσκο τον βλέπει κανονικά, στο επόμενο install λέει ότι υπάρχει ήδη λειτουργικό εκεί και "if you want το use multiboot κτλ - κάπως έτσι τέλος πάντων).

Τι να κάνω?

-στον δίσκο έχω κάνει ένα partition 510mb fat32 στην αρχή - primary και ένα άλλο 50gb logical ntfs για τα χρ

please βοηθήστε!

Ντεν γκατάλαβα και πολλά.

Πάντως το λειτουργικό το εγκαθιστάς σε primary και όχι σε logical από ότι ξέρω και θα πρέπει να είναι το active partition.

Επίσης καλύτερα τα DVD στο ίδιο καλώδιο και ο ata δίσκος στο ide που απομένει.

Bios update.

Ξανακάνε φορματ στον δίσκο για αρχή...... Αν δεν μπορείς μέσα αποτα windows δοκίμασε αν έχεις το Hirens Boot cd που έχει μερικά εργαλεία.

Αν συνεχίζει να στο κάνει παίζει να είναι και πρόβλημα μνημών γιατί στο παρελθόν μου είχε τύχει κατι ανάλογο με εγκατάσταση που δεν έλεγε να τελειώσει καικάθε φορά έβγαζε μυνηματα λάθους , κυρίως για τον δίσκο. Τελικα η μια μνήμη ήταν προβληαμτική και μολις την αφαίρεσα έπαιξε κανονικά η εκγατάσταση....

πάντως από το ουμπούντου live cd που είμαι τον βλέπει τον σατα κανονικά και τα αρχεία που έχει μέσα (και στο πρώτο partition του boot,ini κτλ και στο άλλο partition τα αρχεία των win....). Μήπως θέλει καμια ρύθμιση στο βίος? Αν και δεν νομίζω

Οι μνήμες είναι 2*1gb DDR400 (ddr1) "apacer". Τρέχουν αναγκαστικά στα 266MHz

κανεις? Έτρεξα το memtest για αρκετά loops και δεν βρήκε κανένα error. ξέχασα να πω ότι με τον ατα δίσκο που είχα πριν (τον δοκίμασα) φτάνει στον bootloader κανονικά. Τα αρχεία έχουν γραφτεί κανονικά στον σατα (το είδα απτό linux boot cd)

τελικά δική μου μλκια ήταν. Είχα ξεχάσει να ορίσω το πρώτο partition (το primary - fat32 - 510mb) active (ήταν ως "none")

....άντε να βάλουμε κανα office και photoshop τώρα να δούμε πως πάει ο pc με 2gb ram (από 512mb που είχε πριν)....

Ντεν γκατάλαβα και πολλά.

Πάντως το λειτουργικό το εγκαθιστάς σε primary και όχι σε logical από ότι ξέρω και θα πρέπει να είναι το active partition.

Επίσης καλύτερα τα DVD στο ίδιο καλώδιο και ο ata δίσκος στο ide που απομένει.

Bios update.

.....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.