Jump to content

Τέλος εποχής για την υδρόψυξη

tristeno1416003162

Recommended Posts

• Replies 266
  • Created
  • Last Reply

θα συμφωνίσω με τον tristeno. Είμαι φανατικός οπαδός του αψογου air flow. φιλαράκια που έχουν υδρόψυξη και μάλιστα και χουν δώσει πάνω απο 250ε στον επεξεργαστή έχουν 3-5 βαθμους διαφορά και στις κάρτες κοντά στους 8 βαθμούς, πραγμα που κατα την ταπεινη μου αποψη δεν αξίζουν τα λεφτα της. Αν θα έπαιρνα σύστημα ψύξης θα πηγαινα μονο σε phase change. Τωρα απο την αλλη σε ενα συστημα που το air flow είναι ανυπαρκτο σαφως η υδροψυξη κάνει τη διαφορά. Αλλα άμα σκεφτεις τον κινδυνο (βλέπε καντιμαν) και οτι με 50 ευρο μαξ σε μονοτικά θορύβου και φανς πετυχαινεις στο 90%-95% την απόδωση της υδοψυξης καταλαβαίνεις πως η υδροψυξη υπάρχει μονο και μόνο για την ικανοποίηση του εγώ του του pc-modερά βάζοντας κάτι εξοτικό για εκέινον στο πι σι του οπως είναι το νερό, τα ψυγεία και οι αντλίες....

φιλικα, δε θέλω αυξηθούν οι τόνοι

:038: συμφωνώ απόλυτα ! Μάλιστα ούτε σε phase change θα πήγαινα, μου φαίνεται ότι τα ίδια λεφτά αν τα δώσεις κατευθείαν για καλύτερη cpu, είσαι πιο καλά. Εκτός και εάν δεν υπάρχει καλύτερη οπότε πάσο. Βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιττα, o κοντράκιας πάντα θα προτιμήσει να φτιάξει το απλό civic παρά να πάρει type R στα ίδια λεφτά.

μα ρε παιδια το οτι καποιος εχει υδροψυξη δεν σημαινει πως θα ξηλωσει και οποιονδηποτε ανεμιστηρα ειχει στο κουτι του για να μην εχει καλο airflow..

σκεφτειτε ομως την κυκλοφορια και την θερμοκρασια του αερα μεσα στο κουτι οταν εχεις εναν επεξεργαστη στους 70C και μια vga στους 80C,και οταν εχεις στους 45-50C και 40-45C αντιστοιχα..

η διαφορα στην θερμοτητα που παραγεται και επηρρεαζει τον αερα μεσα στο κουτι ειναι μεγαλη...τα υπολοιπα υποσυστηματα επωφελουνται απο αυτο..

@tristeno

κανενας ανεμιστηρας cpu και vga δεν φυσαει παραλληλα με την εμπρος->πισω ροη του κουτιου. Φυσανε καθετα σε αυτη, και μαλιστα με ζεστο αερα, και βαζουν και εμποδιο τον μεγαλο ογκο τους.

@K@MiK@Zi

στην x1900xt, με υδροψυξη της πλακας απο αποψη αποδοσης, η διαφορα ειναι 20βαθμοι σε idle (απο 68-70 σε 47-50) και παραπανω σε load.

αλλα το νοημα δεν ειναι αυτο, ειναι οτι πεταξα την τουρμπινα και ειμαι εντελως fanless ;)

οσο το "ανυπαρκτο airflow" του κουτιου (που δεν ειναι καθολου ανυπαρκτο), δεν ειναι το αιτιο ειναι το αποτελεσμα.

Πολυ απλα, δεν υπαρχει πλεον η αναγκη να βαζω τουρμπινες ουτε στο κουτι.

Tα μονωτικα ειναι αχρηστα και πιο πολυ θερμο-μονωτικα.

Εσυ προσπαθεις να μου πεις οτι ζεις διπλα στην αττικη οδο με τα ηχοπετασματα και εισαι το ιδιο καλα με αυτον που ζει στο ψυχικο με την ανυπαρκτη κυκλοφορια...

Θερμοκρασίες βλέπεις στην δοκιμή του anand. Χειρότερες ήταν με την απλή υδρόψυξη και με διπλάσιο κόστος.

Έστω ότι είναι μεγαλύτερες. Στα λαπτοπ οι ίδιοι επεξεργαστές δουλεύουν με θερμοκρασίες πολύ μεγαλύτερες από ότι στα desktop. Τι έγινε? Είναι εκτός προδιαγραφών? Εντός είναι φυσικά.

@tristeno

κανενας ανεμιστηρας cpu και vga δεν φυσαει παραλληλα με την εμπρος->πισω ροη του κουτιου. Φυσανε καθετα σε αυτη, και μαλιστα με ζεστο αερα, και βαζουν και εμποδιο τον μεγαλο ογκο τους.

ΓΙα κοίτα

http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3068

ακόμα και εδώ στο forum κάποιος πουλάει μια Scythe.

Κάθετα φυσάνε αυτές ή κάνω λάθος?

Μα ο όγκος-εμπόδιο για εσένα είναι επιθυμητό στον σχεδιασμό αυτό.

Έτσι δεν έχεις καθόλου αέρα να πάει προς τα πίσω σε μέρη του κουτιού που ΔΕΝ αερίζονται καθόλου από τους ανεμιστήρες του κουτιού (πόσο μάλλον αν δεν έχεις αερόψυξη).

Αυτός και αν προκαλεί στροβιλισμούς αν φυσάει προς τα μέσα με τις συγκεκριμένες ψύκτρες. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα αν θέλεις καλή ροή.

Να σου το θεσω αλλιως: μια σωστα στημενη υδροψυξη,και μια σωστα στημενη αεροψυξη εχουν πολυυυυυυ μεγαλη διαφορα,τουλαχιστον 8 βαθμους κατω στην περιπτωση της υδροψυξης,και εχουν και οι δυο τις ιδιοτροποιες τους στην τοποθετιση και εφαρμογη.Στην περιπτωση των καινουργιων αεροψυκτρων οι οποιες ειναι τεραστιες και βαριες εχεις παντα τον φοβο μην ξηλωθει το slot απο το mobo,και αντιστοιχα στην υδροψυξη να μην σου εχει διαροες.Σχετικα με το τεστ που εχεις βαλει απο το anantech δεν ειναι και τιποτα το σοβαρο,γιατι πολυ απλα κανει τεστ σε ετοιμα συστηματα υδροψυξης τα οποια δεν εχουν την αποδοση σε καμια περιπτωση ενος custom συστηματος.

Να σου το θεσω αλλιως: μια σωστα στημενη υδροψυξη,και μια σωστα στημενη αεροψυξη εχουν πολυυυυυυ μεγαλη διαφορα,τουλαχιστον 8 βαθμους κατω στην περιπτωση της υδροψυξης,.

Έστω ότι ισχύει αυτό (που δεν ισχύει).

So what?????

Αντί για 40 θα έχεις 48. Τι θα πάθεις? (o/c σχεδόν το ίδιο όπως έχουμε δείξει, θόρυβος ο ίδιος, κόστος το μισό τουλάχιστον).

Έστω ότι ισχύει αυτό (που δεν ισχύει).

So what?????

Αντί για 40 θα έχεις 48. Τι θα πάθεις? (o/c σχεδόν το ίδιο όπως έχουμε δείξει, θόρυβος ο ίδιος, κόστος το μισό τουλάχιστον).

Τιποτα απο αυτα δεν ισχυει ετσι οπως το γραφεις(εκτος απο το κοστος),και αν ειναι ετσι περιμενω τα παραδειγματα σου,απο δικα σου συστηματα στημενα με τον ενα τροπο και με τον αλλο,και οχι απο site στο internet.

Ο απλός χρήστης σίγουρα δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από αέρα. Ο extreme ocer δεν θα ασχοληθεί καν με νερό.

Μήπως τελικά η ενασχόληση με το νερό σήμερα δεν έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό παρά μόνο ίσως την χαρά του DIY και ίσως την ψύξη κάποιας GPU?

Ακριβώς

Αυτο παλι πρωτη φορα στη ζωη μου το βλεπω. Λεει ενας χρηστης κατι και το quoteαρει απαντωντας οτι συμφωνει. Βρε τριστενε μηπως να μην απαντα κανεις στο θεμα. Να κανεις το διαλεκτικο μονολογο που τοσο επιθυμεις και που κανεις δεν θα σου αντιπαραθεσει καποια διαφορετικη αποψη?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.