Jump to content

Τέλος εποχής για την υδρόψυξη

tristeno1416003162

Recommended Posts

Το οτι μια cpu μπορει να δουλεψει μεχρι τους 75 βαθμους περιπου το γνωριζεις φανταζομαι.Το γιατι να την εχεις να δουλευει σε τοσο υψηλες θερμοκρασιες,ανεβαζοντας και την θερμοκρασια ολοκληρου του συστηματος δεν το καταλαβαινω.Και ακομη περιμενω να μου πεις ποια αεροψυξη μπορει να μου κατεβασει αυτες τις θερμοκρασιες που σου εγραψα ποιο πανω.

Οπότε αυτό το 50 ήταν κάτι αυθαίρετο? Δηλαδή αν εγώ έλεγα ότι πρέπει να είναι 30 τι θα έλεγες?

• Replies 266
  • Created
  • Last Reply

@Candyman μου αρεσει που εισαι σωστος,αν και καμενος,και αναφερεις πραγματικες καταστασεις απο τα βιωματα σου με την υδροψυξη.Εκει που η υδροψυξη δειχνει τα δοντια της,ειναι οταν τα θερμικα φορτια ανεβαινουν.

Λυπάμαι αν απογοητεύτηκες. Ίσως αργότερα βέβαια να έχουμε πάλι ζεστές CPU και να πιάσει τόπο η επένδυσή του.

δεν απογοητευομαι εγω οπως και κανενας εδω μεσα αντιθετα με σενα που σιγα σιγα θα πρεπει να το παρεις αποφαση και να ξανασχοληθεις με τους δισκους ssd ....καιρο εχεις να το κανεις!

ΥΓ ασχολήσου και με την πολιτικη θα ήσουν πολυ καλος (απαντας δογματικα, απολυτα, σε ρωτανε άλλα, απαντας σε άλλα, αποφευγεις τους σκοπελους επιμελως)

@Candyman μου αρεσει που εισαι σωστος,αν και καμενος,και αναφερεις πραγματικες καταστασεις απο τα βιωματα σου με την υδροψυξη.Εκει που η υδροψυξη δειχνει τα δοντια της,ειναι οταν τα θερμικα φορτια ανεβαινουν.

Βεβαίως, και είναι μια απλή αρχή της 'Δυναμικής ρευστών & αερίων". Το νερό έχει περίπου 10 φορές ταχύτερη απαγωγιμότητα θερμικού φορτίου από τον αέρα, επίσης κατά την μεταφορά του θερμικού φορτίου στους σωλήνες, έχει ήδη αρχίσει να κρυώνει το νερό.

Επίσης ΔΕΝ επιβαρύνεις το εσωτερικό του case με θερμότητα και αυτό γιατί το θέμα είναι να ψύχεις τις κύριες και μεγαλύτερες πηγές θερμότητας και όχι άσχετα parts που ζεσταίνονται ελάχιστα (π.χ. πυκνωτές, αντίστάσεις), παρά να επιβαρύνεις ΌΛΟ το σύστημα με την αερόψυξη (τουλάχιστον μέχρι να βρει τον δρόμο ο αέρας προς το εξωτερικό). Επίσης όσο καλό airflow και να υπάρχει, αν έχεις 2 ή 3 fans μόνο, πάντα θα υπάρχουν hotspots!

Και τέλος, με τον αέρα έχεις και το πρόβλημα ότι ΠΡΕΠΕΙ να μπορείς να απάγεις τουλάχιστον το ίδιο θερμικό φορτίο με αυτό που παράγεται, γιατί αλλιώς η θερμοκρασία θα έχει ανοδική πορεία σε τραγικό βαθμό.

Οπότε αυτό το 50 ήταν κάτι αυθαίρετο? Δηλαδή αν εγώ έλεγα ότι πρέπει να είναι 30 τι θα έλεγες?

Δεν λεω ποτε κατι αυθαιρετο,αναφερω πραγματικα νουμερα απο υπολογιστες που εχω δουλεψει πανω σε αυτους.Αν μου ελεγες για 30 θα σου απαντουσα οτι αυτο γινεται μονο σε χωρο με κλιματισμο στον χωρο,κατω απο 20 βαθμους.Περιμενω ακομη την απαντηση σου για την αεροψυξη που θα μου ριξει τις καρτες γραφικων μου στους 50 βαθμους και την cpu μου στους 35,με θερμοκρασια χωρου στους 28.

Δεν λεω ποτε κατι αυθαιρετο,αναφερω πραγματικα νουμερα απο υπολογιστες που εχω δουλεψει πανω σε αυτους.Αν μου ελεγες για 30 θα σου απαντουσα οτι αυτο γινεται μονο σε χωρο με κλιματισμο στον χωρο,κατω απο 20 βαθμους.Περιμενω ακομη την απαντηση σου για την αεροψυξη που θα μου ριξει τις καρτες γραφικων μου στους 50 βαθμους και την cpu μου στους 35,με θερμοκρασια χωρου στους 28.

Οπότε ξαναρωτάω. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα αν η ΟCed CPU μου δουλεύει 20 βαθμούς παραπάνω από την θερμοκρασία δωματίου αντί για 10 που θα μου δώσει (λέμε τώρα) η υδρόψυξη?

Κοίτα τους αριθμούς και πες μου. Νομίζω ότι η θερμοκρασία δωματίου ήταν κοντά στους 20-22

http://images.anandtech.com/reviews/cooling/2007/swiftech-corsair-water/idle.png

δεν απογοητευομαι εγω οπως και κανενας εδω μεσα αντιθετα με σενα που σιγα σιγα θα πρεπει να το παρεις αποφαση και να ξανασχοληθεις με τους δισκους ssd ....καιρο εχεις να το κανεις!

ΥΓ ασχολήσου και με την πολιτικη θα ήσουν πολυ καλος (απαντας δογματικα, απολυτα, σε ρωτανε άλλα, απαντας σε άλλα, αποφευγεις τους σκοπελους επιμελως)

Μάλλον στενοχωρήθηκες αρκετά από ότι κατάλαβα. Οπότε μάλλον να μην βγάλω το γράφημα και για τους 6600 γιατί μάλλον θα έχουμε :022:

Οπότε ξαναρωτάω. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα αν η ΟCed CPU μου δουλεύει 20 βαθμούς παραπάνω από την θερμοκρασία δωματίου αντί για 10 που θα μου δώσει (λέμε τώρα) η υδρόψυξη?

υπαρχει, δεν θα σου δουλευει 20 αλλα τουλαχιστον 35 με 40 παραπανω ειδικα αμα βαλεις και ρευματα εξτρα οποτε δεν θα μπορει να αναβει τα μεγιστα ενω με τους 10 παραπανω εχει ακομα περιθωρια να ανεβει

Μάλλον στενοχωρήθηκες αρκετά από ότι κατάλαβα. Οπότε μάλλον να μην βγάλω το γράφημα και για τους 6600 γιατί μάλλον θα έχουμε :022:

ελα ελα δειξε μου οτι καλυτερο εχεις.....:074:

Κοίτα τους αριθμούς και πες μου. Νομίζω ότι η θερμοκρασία δωματίου ήταν κοντά στους 20-22

http://images.anandtech.com/reviews/cooling/2007/swiftech-corsair-water/idle.png

Υπαρχει προβλημα γιατι την φτανεις ποιο κοντα στα θερμικα της ορια και τερματιζει ποιο γρηγορα,αρα και ποιο χαμηλα.Μου αρεσει που συνεχιζεις να μου δειχνεις ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ ΑΝΑΝTECH με το συγκριτικο τεστ της ferrari 430 f1 κοντρα σε ενα fiat 500.Συνεχισε να μην απαντας σε αυτο που σε ρωταω εδω και παρα πολυ ωρα περι φοβερης και τρομερης αεροψυξης.Επεισης για να συμπληρωσω,ενα πολυ βασικο προβλημα που εχουμε με την αεροψυξη ειναι οτι εξαρταται απολυτα απο το air flow που θα φτιαξουμε μεσα στο κουτι.Αν δηλαδη τα καλωδια δεν ειναι μαζεμενα και δεν εχουμε Ide round cables και ενα πολυ καλο κουτι που να μας δινει την δυνατοτητα να τα κρυψουμε ολα αυτα,τοτε χαιρετα μου τον πλατανο και τα πλατανοφυλα χαμηλες θερμοκρασιες.

υπαρχει, δεν θα σου δουλευει 20 αλλα τουλαχιστον 35 με 40 παραπανω ειδικα αμα βαλεις και ρευματα εξτρα οποτε δεν θα μπορει να αναβει τα μεγιστα ενω με τους 10 παραπανω εχει ακομα περιθωρια να ανεβει

Άντε πάλι τα ίδια. Αρχίζω και αναρωτιέμαι αν είναι όντως τόσο δύσκολο να διαβαστεί ένας πίνακας.

http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3097&p=8

Άντε πάλι τα ίδια. Αρχίζω και αναρωτιέμαι αν είναι όντως τόσο δύσκολο να διαβαστεί ένας πίνακας.

Δεν ξέρω για άλλους, αλλά σε εμένα το λινκ δεν δουλεύει (pixel 1x1)....

μπορεις να φτασεις με αερα τον 2,4 στα 3,7 με 1,45 volt και να δουλευει full load στους 45 - 50 κατα την διαρκεια του Ελληνικου καυσωνα?

Ρωτα τι λεει ο μπαρμπας σου ο ψευτης (anandtech) ?

Υπαρχει προβλημα γιατι την φτανεις ποιο κοντα στα θερμικα της ορια και τερματιζει ποιο γρηγορα,αρα και ποιο χαμηλα..

Είσαι σίγουρος για αυτό? Ποιό είναι το θερμικό όριο της CPU?

α) δεν ανοιγει η εικονα

β) αν σε idle η διαφορα θερμοκρασιας ειναι 10C σε full load ανοιγει η ψαλιδα τουλαχιστον αλλους 30C

γ) και ναι υπαρχει οπως εχουν πει πολλοι, πολλες φορες παραπανω

Είσαι σίγουρος για αυτό? Ποιό είναι το θερμικό όριο της CPU?

Ειμαι 100% σιγουρος οτι τα ηλεκτρονικα κυκλωματα εχουν θερμικα ορια.Απο την στιγμη που θα τα πλησιασεις αρχιζουν τα προβληματα.Αν ηταν διαφορετικα στα computer rooms των εταιριων δεν θα ειχαν κλιματιστικα αλλα καλοριφερ.Και στο δευτερο ερωτημα σου αναλογα με την cpu διαφερει αυτο.Περιμενω ακομη την απαντηση σου για την ΑΕΡΟΨΥΞΗ.

tristeno, αναρωτιέμαι γιατί δεν έκανε το anandtech το ίδιο ακριβώς τεστ σε κάρτες γραφικών ή σε κανά Νforce 570 MCP που κυριολεκτικά δεν αγγίζεται όταν δουλεύει, να δούμε αν θα βγάζανε τα ιδια συμπεράσματα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.