tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 20, 2007 Author #121 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2007 Επί του θέματος για να τελειώνουμε. Αν δεν έχεις κάτι άλλο να πεις ή δεν μπορείς να βοηθήσεις ώστε να δώσουμε μια απάντηση στο ερώτημα του θορύβου καλύτερα να ασχοληθείς με άλλο thread. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Σεπτέμβριος 20, 2007 #122 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2007 Προσωπικά δεν θα έβαζα ποτέ υδρόψυξη στο PC μου, αλλά επίσης ποτέ δεν θα καθόμουν να λέω ότι αέρας και νερό είναι το ίδιο πράγμα. Το κάθε τι έχει και την εφαρμογή του. Ακόμα και ένα πλεονέκτημα να έχει η υδρόψυξη ΜΟΝΟ, έναντι του νερού, εφόσον αυτό είναι σημαντικό για κάποιους, αυτό :Τέλος εποχής για την υδρόψυξη είναι λάθος, πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει ";" στο τέλος.Μόνο ένα ερώτημα θα κάνω στον tristeno το οποίο δεν θα απαντήσει προφανώς.Αφού ήρθε το τέλος της υδρόψυξης, γιατί έχουμε 120 απαντήσεις σε λιγότερο από 2 μέρες?Επί του θέματος για να τελειώνουμε. Αν δεν έχεις κάτι άλλο να πεις ή δεν μπορείς να βοηθήσεις ώστε να δώσουμε μια απάντηση στο ερώτημα του θορύβου καλύτερα να ασχοληθείς με άλλο thread.Επί του θέματος? Το παρελθόν έχει δείξει ότι επί του θέματος είναι ΜΟΝΟ οι απαντήσεις ή τμήματα απαντήσεων που σε βολεύουν. Όλες οι άλλες είναι απλά εκτός θέματος ή απλά απαντήσεις που πρέπει να ξεχαστούν γρήγορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 20, 2007 Author #123 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2007 Γιατί είναι ενδιαφέρον thread.Το επί του θέματος είναι κυριολεκτικό. Αν δεν ξεκαθαρίζουμε ένα-ένα τα σημεία τριβής δεν πρόκειται να φτάσουμε πουθενά.Για το OC πχ έχουμε καταλήξει σε άλλο thread σε διαφορές μέχρι 10% στην καλύτερη περίπτωση και δεν χρειάζεται να επανερχόμαστε κάθε φορά. Πολύ πιο εύκολο έτσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
didicola Σεπτέμβριος 20, 2007 #124 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2007 το 10% που λες ολη την ωρα σε τι αναφερεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Σεπτέμβριος 20, 2007 #125 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2007 Γιατί είναι ενδιαφέρον thread.Και πόσοι συμφωνούν με τον τίτλο ο οποίος μάλιστα δεν έχει καν ένα ερωτηματικό στο τέλος? Αλήθεια εδώ απλά βάζουμε και επίσημα ταφόπλακα στο water cooling ή όντως γίνεται συζήτηση?Το επί του θέματος είναι κυριολεκτικό. Αν δεν ξεκαθαρίζουμε ένα-ένα τα σημεία τριβής δεν πρόκειται να φτάσουμε πουθενά.Οπότε να υποθέσω ότι θα απαντήσεις σε όλους όσους δεν έχεις απαντήσει μέχρι τώρα? Π.χ. στον Darkus του υποσχέθηκες απάντηση αλλά το μόνο που βλέπω είναι επί του θέματος να το πάμε αλλού.Για το OC πχ έχουμε καταλήξει σε άλλο thread σε διαφορές μέχρι 10% στην καλύτερη περίπτωση και δεν χρειάζεται να επανερχόμαστε κάθε φορά. Πολύ πιο εύκολο έτσι.Το forum δεν είναι Βουλή. Ο καθένας καταλήγει στα δικά του συμπεράσματα. Αν εσύ κατέληξες μόνος σου ή και μαζί με άλλους 15 στο Χ συμπέρασμα, αυτό δεν σημαίνει ότι και το κάθε μέλος του forum θα ασπαστεί αυτό το συμπέρασμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 20, 2007 Author #126 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2007 http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showpost.php?p=283958&postcount=108Ο καθένας μπορεί να μην έχει διάθεση/χρόνο για να δοκιμάσει/διακινδυνεύσει και να καταλήξει στα δικά του συμπεράσματα. Ο φίλος Darkus έχει τις απόψεις του και όλα θα συζητηθούν. Θέλεις να ξεκινήσουμε από άλλη ερώτηση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Σεπτέμβριος 20, 2007 #127 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2007 Τελικά σου είναι πολύ δυσκολότερο να δώσεις απαντήσεις από όσο πίστευα. Σε αφήνω στον αγώνα σου για την οριστική καταδίκη του water cooling. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 20, 2007 Author #128 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2007 το 10% που λες ολη την ωρα σε τι αναφερεται?Στην διαφορά μέγιστου σταθερού oc με οποιοδήποτε υδρόψυξη/αερόψυξη χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν κόστος κτλ. (οπότε μιλάμε και για υδροψύξεις με τριπλά ψυγεία κτλ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 20, 2007 Author #129 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2007 Τελικά σου είναι πολύ δυσκολότερο να δώσεις απαντήσεις από όσο πίστευα. Σε αφήνω στον αγώνα σου για την οριστική καταδίκη του water cooling.Όλες οι απαντήσεις για την διαφορά στο oc είναι στο άλλο thread που το link είναι ακριβώς παραπάνω και που κανένας δεν αμφισβήτησε τα αποτελέσματα.Για τον θόρυβο επειδή μάλλον δεν έφτασε ο anand τα έβαλα κάτω και ζήτησα στοιχεία από μέλη του forum (Darkus κτλ). Μόλις τελειώσει και αυτό, μετά μπορούμε να πούμε για το κόστος κτλ.Αν έχεις να προσθέσεις κάποιο άλλο ερώτημα να μπει και αυτό στην λίστα για να γίνει μια προσπάθεια να δώσουμε κάποια απάντηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolmind Σεπτέμβριος 20, 2007 #130 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2007 Βλεπω δεν τελειωσαμε με αυτο.Οποτε λεμε τα εξης : αυτα που γραφεις για την συντηρηση δεν ισχυουν στην πραξη γιατι πολυ απλα μετα απο 1 με 1 1/2 χρονο οτι φανακι και να βαλεις ατην αεροψυξη σου θα θελει αλλαγη,οπως σου εγραψα και ποιο πανω αυτο που πιπιλας σαν καραμελα και λεγεται anantech ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ REVIEW,γιατι συγκρινει ανομoια πραγματα.Ειναι σαν να συγκρινεις honda typeR με Evo10.Τωρα η πραξη δειχνει οτι οποιος μπορει να βαλει ενα συστημα ψυξης με νερο θα κερδισει -20 βαθμους τουλαχιστον σε cpu,και -30 βαθμους σε vga(αυτα σιγουρα δεν θα σου τα πει κανενα anantech).Σε θεμα θορυβου,ναι το μονο που ακους ειναι βασικα το τροφοδοτικο,αλλα αν βαλεις σε αεροψυκτο συστημα ανεμιστηρες που δεν μπορουν να ανεβασουν στροφες(για να ειναι αθορυβοι)οταν ανεβουν τα φορτια αναγκαστικα θα ανεβει η θερμοκρασια(οτι ψυκτρα και να βαλεις),αρκετα ποιο πανω απο εκει που θα ηταν με εναν οχι τοσο silent.Οποτε οπως μπορεις να καταλαβεις παει περιπατο και το παραμυθακι του αθορυβου αεροψυκτου και overclocked συστηματος,το οποιο δουλευει σε επιπεδα θερμοκρασιων κατω των 50 βαθμων.Αυτα τα λεει η πραγματικοτητα απο τα συστηματα που στηνω καθε μερα,και εχω δει πως δουλευουν και οχι καποιο site.Και για να σου πω για το δικο μου συστημα σου λεω οτι με θερμοκρασια δωματιου γυρω στους 28 βαθμους,μετα απο 2 ωρες παιχνιδι,με το crossfire να δουλευει,η cpu δεν περναει τους 43 βαθμους,και οι καρτες γραφικων μου δεν ειναι πανω απο τους 55.Βρες μου μια αεροψυξη να το κανει αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viper1442169065 Σεπτέμβριος 20, 2007 #131 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2007 Τάκη δυστυχώς εφόσον ο επεξεργαστής παραμένει σταθερός η θερμότητα που παίρνει το περιβάλλον είναι η ίδια όπως και να το ψύξεις. Μάλιστα όσο χαμηλοτερα ψύξεις τον επεξεργαστή πιθανά να σημαίνει ότι έχεις χρησιμοποιήσει και άλλα μέσα επιπλέον αυτών της αερόψυξης (λέγε με αντλία) οπότε να και μία επιπρόσθετη πηγή θερμότητας.Από την προσωπική μου εμπειρία πρέπει να ομολογήσω οτι ως κάτοχος ενός opteron 144 με tdp 36 ήταν πολύ άστοχη η κίνησή μου να βάλω υδρόψυξη. Από εκεί και πέρα οι κάρτες γραφικών τη σήμερον ημέρα ψήνονται σε δυνατή φωτιά κάθε φορά που ένα σοβαρό παιχνίδι δουλεύει. Οπότε μάλλον εκεί το νερό είανι απαραίτητο. Και μάλιστα το καλό νερό γιατί το μέτριο δεν αξίζει εδώ και πολύ καιρό που οι φοβερές ψύκτρες των 50 ευρώ κάνουν πολύ καλή δουλειάSchumi επειδή και εγώ παίζω με 144, είμαι περίεργος να μάθω γιατί δε σε βοήθησε η υδρόψυξη, γιατί στη δικιά μου περίπτωση έκανε θαύματα (OC->+62%).Eπίσης ελπίζω η ατυχία του Candyman να μην τον φρενάρει στην όρεξη που έχει για να ασχολείται με το hardware και σύντομα να βγάλει τη νέα υδρόψυξη από το κουτί της και αφού κάνει κάποια τεστ σταθερότητας, να τη φορέσει στο pc του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
didicola Σεπτέμβριος 20, 2007 #132 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2007 στη δικιά μου περίπτωση έκανε θαύματα (OC->+62%)οπως και σε ολους C2D6600 2.4GHz @ 3.69GHz 24/7 TELOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 20, 2007 Author #133 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2007 Σε θεμα θορυβου,ναι το μονο που ακους ειναι βασικα το τροφοδοτικο,αλλα αν βαλεις σε αεροψυκτο συστημα ανεμιστηρες που δεν μπορουν να ανεβασουν στροφες(για να ειναι αθορυβοι)οταν ανεβουν τα φορτια αναγκαστικα θα ανεβει η θερμοκρασια(οτι ψυκτρα και να βαλεις),αρκετα ποιο πανω απο εκει που θα ηταν με εναν οχι τοσο silent.Οποτε οπως μπορεις να καταλαβεις παει περιπατο και το παραμυθακι του αθορυβου αεροψυκτου και overclocked συστηματος,το οποιο δουλευει σε επιπεδα θερμοκρασιων κατω των 50 βαθμων Οι δοκιμές γίνανε με φορτίο και οι θερμοκρασίες είναι με τους ίδιους αθόρυβους ανεμιστήρες. Κατάλαβες κάτι άλλο από την δοκιμή?Οι 50 βαθμοί σε τι αναφέρονται ακριβώς? (CPU, GPU, κουτί?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 20, 2007 Author #134 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2007 οπως και σε ολους C2D6600 2.4GHz @ 3.69GHz 24/7 TELOSΟπότε μάλλον κατάλαβες ότι ίσως δεν πήρες ούτε αυτό το 10% σε σχέση με μια καλή αερόψυξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
didicola Σεπτέμβριος 20, 2007 #135 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2007 Οπότε μάλλον κατάλαβες ότι ίσως δεν πήρες ούτε αυτό το 10% σε σχέση με μια καλή αερόψυξη.kk ok .....στου κουφου της βροντα οσο θελεις πορτα...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolmind Σεπτέμβριος 20, 2007 #136 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2007 Οι δοκιμές γίνανε με φορτίο και οι θερμοκρασίες είναι με τους ίδιους αθόρυβους ανεμιστήρες. Κατάλαβες κάτι άλλο από την δοκιμή?Οι 50 βαθμοί σε τι αναφέρονται ακριβώς? (CPU, GPU, κουτί?)Οι 50 βαθμοι αναφερονται σε cpu και οταν αναφερεις την λεξη δοκιμες λες για δικες σου,η απο καποιο site;Επισης περιμενω να μου πεις με ποια αεροψυξη θα εχω τα αποτελεσματα που εχω με την υδροψυξη μου(οπως σου γραφω ποιο πανω). Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 20, 2007 Author #137 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2007 kk ok .....στου κουφου της βροντα οσο θελεις πορτα......Λυπάμαι αν απογοητεύτηκες. Ίσως αργότερα βέβαια να έχουμε πάλι ζεστές CPU και να πιάσει τόπο η επένδυσή του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 20, 2007 Author #138 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2007 Οι 50 βαθμοι αναφερονται σε cpu και οταν αναφερεις την λεξη δοκιμες λες για δικες σου,η απο καποιο site;Επισης περιμενω να μου πεις με ποια αεροψυξη θα εχω τα αποτελεσματα που εχω με την υδροψυξη μου(οπως σου γραφω ποιο πανω).Το ότι η θερμοκρασία της CPU πρέπει να είναι <50 που ακριβώς αναφέρεται?Κάποιο link θα ήταν χρήσιμο εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolmind Σεπτέμβριος 20, 2007 #139 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2007 Το ότι η θερμοκρασία της CPU πρέπει να είναι <50 που ακριβώς αναφέρεται?Κάποιο link θα ήταν χρήσιμο εδώ.Το οτι μια cpu μπορει να δουλεψει μεχρι τους 75 βαθμους περιπου το γνωριζεις φανταζομαι.Το γιατι να την εχεις να δουλευει σε τοσο υψηλες θερμοκρασιες,ανεβαζοντας και την θερμοκρασια ολοκληρου του συστηματος δεν το καταλαβαινω.Και ακομη περιμενω να μου πεις ποια αεροψυξη μπορει να μου κατεβασει αυτες τις θερμοκρασιες που σου εγραψα ποιο πανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman1442169163 Σεπτέμβριος 20, 2007 #140 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2007 Εγώ πάντως με την υδρόψυξη στις VGA, -για να το δούμε εντελώς πρακτικά- (σε SLI) μου κατέβασε την θερμοκρασία κατά 50 βαθμούς (από 90-95) σε 45с. Μιλάω για τις 7600gs, ενώ στις 7900gs από 120 που φτάνανε και κάνανε throttling τις έστειλε στα 60-65с under-load και μάλιστα χωρίς να μπορεί να απάγει όλο το θερμικό φορτίο το w/c (μέχρι που.. έσκασε!)...Αυτές τις διαφορές ΔΕΝ γίνεται να τις δείς ούτε στο μισό με τον αέρα, ακόμα και αν έχεις κορυφαία αερόψυξη.Επίσης μια κορυφαία αερόψυξη π.χ. για vga πιάνει αρκετό χώρο, και ειδικά σε συνθήκες SLI πολλές φορές δεν έχουν εφαρμογή λόγω φυσικών διαστάσεων. Εγώ δεν θέλω να αχρηστεύσω δύο pci θύρες απλά και μόνο για να έχω αερόψυξη στο SLI μου!!! Γιατί έχω (είχα τέλος πάντων) και μία wi-fi card και μία κάρτα ήχου (δεν συμπαθώ τις onboard). Η εξοικονόμηση χώρου είναι ένα επίσης σημαντικό πλεονέκτημα του w/c.Επειδή όμως είχα w/c και σε cpu (το έβγαλα και έβαλα έπειτα heatpipe cooler) μπορώ να πώ ότι οι διαφορές ήταν τόσο αμελητέες, που δεν άξιζε το ρίσκο. Βέβαια μιλάμε για default καταστάσεις. Σίγουρα κάποιος που έχει κάνει OC θα δει μεγαλύτερες διαφορές στην cpu, απλά θέλω να πώ ότι οι CPU δεν έχουν ανάγκη τόσο την αερόψυξη πλέον ή για να το θέσω σωστά, στο συγκεκριμένο σημείο συμφωνώ με τον tristeno, ότι δηλαδή τα περιθώρια oc στους νεότερους επεξεργαστές αλλάζουν λίγο προς τα πάνω με το w/c. Διαφορές υπάρχουν αλλά όχι τόσο σημαντικές που να καθιστούν αναγκαίο το w/c σε cpu.Στις κάρτες γραφικών όμως που οι θερμοκρασίες είναι σαφώς μεγαλύτερες, και βασικά είναι η κύρια και μεγαλύτερη πηγη θερμότητας, η χρήση w/c είναι ανεκτίμητη! Εγώ π.χ. είχα ψύξη με w/c στις κάρτες και αέρα στο cpu, αλλά οι κάρτες κρατάγανε παραπάνω θερμοκρασία (45c ο Opteron, 45-50c οι 7600gs, 60-65c οι 7900gs, πάντα under load αυτά).Αυτά πιστεύω εγώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.