Jump to content

Τέλος εποχής για την υδρόψυξη

tristeno1416003162

Recommended Posts

• Replies 266
  • Created
  • Last Reply

OFF TOPIC

Κάποιος "γνωστός τεχνικός" ??? Εμείς μύδια ανοίγουμε...; Δεν παίζει μήπως το τηλέφωνό μας...; Εεεεε...;

Παραπονιάρη φίλε μου, ξέρω ότι όλοι σας θα τρέχατε να βοηθήσετε και μάλιστα θα είχατε αρνηθεί οποιαδήποτε αμοιβή για τις ώρες που θα αφιερώνατε.

Όμως ξέρεις καλά και την δική μου νοοτροπία - ιδιοτροπία (τι να κάνουμε, "you can't teach an old dog new tricks") να πληρώνω για τις υπηρεσίες που μου προσφέρουν.

OFF TOPIC

OFF TOPIC

Παραπονιάρη φίλε μου, ξέρω ότι όλοι σας θα τρέχατε να βοηθήσετε και μάλιστα θα είχατε αρνηθεί οποιαδήποτε αμοιβή για τις ώρες που θα αφιερώνατε.

Όμως ξέρεις καλά και την δική μου νοοτροπία - ιδιοτροπία (τι να κάνουμε, "you can't teach an old dog new tricks") να πληρώνω για τις υπηρεσίες που μου προσφέρουν.

OFF TOPIC

χα χα χα... Σε ξέρω... Μην αγχώνεσαι...

Θα βρίσκαμε τρόπο... Θα το πλήρωνες σε φαγητό... Σε συμφέρει.. (με εμένα...όχι με τον Dellman)... τώρα ειδικά...

SORRY για το OFF TOPIC

Παιδια το ολο θεμα ειναι ατοπο απο τη στιγμη που η τεχνολογια επεξεργαστων τεινει στο πολυπυρηνο.Και στα 30 nm να φτασουν οι επεξεργαστες των 4+ πυρηνων παλι η παραγωγη πολλων watt θερμοτητας δημιουργει προβλημα.Αρα η υδροψυξη δε προκειται να πεθανει και δεν υπαρχει λογος για αυτο, τουναντιον το αντιθετο.

Οσοι βαζουν υδροψυξη το κανουν για

o/c

υσηχια

Εγω το κανω για υσηχια και παρολο που υπαρχουν πολυ καλες ψυκτρες το προβλημα του θορυβου παραμενει και για τις ψυκτρες cpu και για τις ψυκτρες vga.

Σιγουρα η υδροψυξη ειναι σχετικα ακριβη λυση αλλα εχει μεγαλο χρονο ζωης και μπορεις να κανεις αποσβεση.Μια καλη αεροψυκτρα εχει πεπερασμενο χρονο ζωης οσο υπαρχει δλδ το socket.Αν και εχουν βγει πολλες universal αεροψυκτρες τωρα τελευταια οι επεξεργαστες γινονται θερμοτεροι σιγα σιγα και οχι ψυχροτεροι, το ιδιο και οι καρτες γραφικων αρα και οι universal αεροψυκτρες δεν εχουν μεγαλο χρονο ζωης.Αν καποιος θελει την υσηχια του μπορει να το πετυχει και με υδροψυξη και με αεροψυξη αλλα οποιος θελει υπερχρονισμο δε νομιζω πως τιθεται θεμα τι πρεπει να προτιμησει.Η υδροψυξη ειναι παρα πολυ καλυτερη λυση σε αυτο το θεμα.

Ομως ακομα και για αυτους που δουλευουν υδροψυξη για υσηχια η υδροψυξη ειναι καλυτερη αφου ενα καλα στημενο υδροψυκτο συστημα ειναι πιο αθορυβο απο ενα πολυ καλα στημενο αεροπψυκτο.Ειδικα στην ελλαδα μετα το μαιο καμια πολυ καλη αεροψυκτρα δε μπορει να διατηρει υσηχο το πσ, μια καλη υδροψυξη τα καταφερνει ανετα.

Και φυσικα ειναι ατοπο το οτι επειδη εχεις υδροψυξη δε θα βαλεις ανεμιστηρες στο κουτι.2 αθορυβοι 120αρηδες και ενα αθορυβο τροφοδοτικο και εχεις συστημα που δουλευει και σε στουντιο ηχογραφησεων.Με αεροψυκτρες δε γινεται αυτο.

Οσον αφορα τις υδροψυξεις του εμποριου, προσωπικα πιστευω πως καλυτερα να παει καποιος για αεροψυξη παρα να τις προτιμησει.Ειναι ημιμετρα χαμηλης ποιοτητας, αποδοσης και αξιοπιστιας κατι που φαινεται και στα υλικα τους

Συμφωνω απόλυτα.Καποτε αυτο το μοσχαρακι ειχε την ευγενη καλοσυνη να φιλοξενει 11 ανεμηστηρια.Μηπως μπορει να μου πει καποιος πως καταφερνα και κοιμομουν;Η απαντηση ειναι απλη.Με νευρικο κλονισμο στην αρχη και μετα με αναισθησια.Αλλα τωρα με την w/c πο μενω και μονος μου(κατ'επεκταση περισσοτερος θορυβος απο τα ανεμηστηρια) η w/c ουτε που ακουγετε και ας εχω 4εις 120αριδες.Ακουγονται οσο παταει η γατα οι δυο που ειναι στο ψυγειο το οποιο εχει τοποθετηθει εξω απο το κουτι.Επομενος οπος ειπε και ο φιλος περα απο τις θερμοκρασιες,που με σωστα υλικα και στησιμο επιτυγχανονται,επιτυγχανετε και η ησυχια!!!Κοινος PRICELESS,για ολα τα αλλα η mastrercard!

Ή στήνεις μια σωστή αερόψυξη με ένα ανεμιστήρι και δυο στο κουτί (όπως κάνει ο σωστός κόσμος) και ακούς μόνο το τροφοδοτικό.Πιο απλό και χωρίς συντήρηση.

Ή στήνεις μια σωστή αερόψυξη με ένα ανεμιστήρι και δυο στο κουτί (όπως κάνει ο σωστός κόσμος) και ακούς μόνο το τροφοδοτικό.Πιο απλό και χωρίς συντήρηση.

Σε αυτο εχεις δικιο αλλα ειναι πιο "γλυκια" η υδροψυξη.

Και ολο αυτο δλδ σου εξασφαλιζει καλυτερες θερμοκρασιες ,θελεις να με ψυσεις,απο την w/c;Και δεν νομιζω να πηγαινει και πολυ φτηνα σε σχεση με την w/c.Μπα και ξερεις ποσο εχει ενα ανεμυστηρη super silent;Γιατι με τα 60 εθρο που ειχα δοσει εγω μονο silent δεν ηταν.

Εγω ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω το point του tristenο??Δηλαδη ποια ειναι η αποψη σου για την υδροψυξη??Ειναι μουφα οπως και να εχει??Ειναι μουφα για τα λεφτα της??Ειναι μονο για μοστρα??

Και ολο αυτο δλδ σου εξασφαλιζει καλυτερες θερμοκρασιες ,θελεις να με ψυσεις,απο την w/c;Και δεν νομιζω να πηγαινει και πολυ φτηνα σε σχεση με την w/c.Μπα και ξερεις ποσο εχει ενα ανεμυστηρη super silent;Γιατι με τα 60 εθρο που ειχα δοσει εγω μονο silent δεν ηταν.

Εϊναι σίγουρα πιο φτηνή. Αν έδωσες 60Ε και πήρες ηλεκτρική σκούπα μάλλον έκανες λάθος επιλογή γιατί με τόσα λεφτά παίρνεις σίγουρα πιο ήσυχο ανεμιστήτα από αυτούς του κουτιού. Για τις θερμοκρασίες τα είπαμε.

Aτοπο και ακυρο.Και για να μη διαφωνω μαζι σου συνεχεια μονο για το θεμα συντηρηση συμφωνουμε.Οντως τα συστηματα με υδροψυξη θελουν λιγο παραπανω συντηρηση(δεν ειναι δα και τραγικα δυσκολο ουτε χρονοβορο ομως)

Στα υπολοιπα διαφωνω

Φιλε μου να σε ρωτησω πως ειναι δυνατο να λες οτι με χρηση αερα μπορεις να πετυχεις την ιδια αποδοση σε επιπεδα θορυβου και θερμοκρασιων?Πες μου ψυκτρα για cpu, vga και δωσε και τα κοστη τους.Και παλι δεν ειναι το ιδιο αθορυβα με το να εχεις 2 waterblock σε vga, cpu.

Αν αυτο συμβαινει θα το βλεπεις μονο το χειμωνα.Το καλοκαιρακι οταν εχεις 28-30 βαθμους στο δωματιο σου(για να μη αναφερθω στις 45αρες του καυσωνα) πως θα κρατας χαμηλες θερμοκρασιες στο κουτι και ταυτοχρονα δε θα ακους τις ψυκτρες?

Και αν δε με απατα η μνημη μου οι παλιες καλες μερες των arctic cooling silencer εχουν περασει και οι πολυ καλες vga αεροψυκτρες που κυκλοφορουν στο εμποριο τωρα ΔΕΝ διοχετευουν τον αερα ΕΞΩ απο το κουτι.Η απαγωγη αερα γινεται εντος με αποτελεσμα να πρεπει να εχεις πιο ισχυρους και θορυβωδεις ανεμιστηρες για να απαγεις τη θερμοκρασια και απο την/τις καρτα/ες γραφικων.

Κατι msi 1950, και αλλες highend vga εχουν καλο συστημα αεροψυξης ΚΑΙ παλι ομως ακουγονται.Το καλυτερο συστημα αεροψυξης σε καρτες γραφικων το εχουν οι his οι οποιες ομως ειναι μονο ΑΤΙ και δυσκολα θα τις βρεις στην ελλαδα.

Και στο θεμακοστος διαφωνω.

Δινοντας 200 ευρω για custom υδροψυξη(μπορεις και με λιγοτερα) ψυχεις επξεργαστη και vga για αρκετα χρονακια ΑΝ εχεις επιλεξει universal woterblocks , αν ομως αλλαζεις καρτα γραφικων καθε 2 χρονια θα πρεπει να ξαναδωσεις καποια λεφτα για νεα ψυκτρα.Δωσε απο εδω , δωσε απο εκει η διαφορα στη τιμη δεν ειναι πολυ τραγικη.

Αυτο που τελικα γινεται ειναι να τα δινεις λιγα λιγα σε αεροψυξη με χαμηλοτερες επιδοσεις σε θορυβο, θερμοκρασια , δυνατοτητα oc, ενω με τα ιδια περιπου λεφτα με υδροψυξη εχεις πιο υσηχο και πιο ψυχρο πσ με μονο προβλημα το οτι θα πρεπει καθε τριμηνο-4μηνο να κανεις ενα μικροελεγχο και αν ειναι αναγκη μικροσυντηρηση.

Για να μην επανερχόμαστε συνέχεια στα ίδια.

Θόρυβος:Το review του Anand σου δίνει επίπεδα θορύβου. Ελάχιστα τροφοδοτικά είναι πιο αθόρυβα, οπότε αν κάτι κάνει θόρυβο θα είναι το τροφοδοτικό και όχι ο ανεμιστήρας της ψύκτρας (για να μην λέμε τώρα για θόρυβο από αντλίες κτλ).

ΟCΤο έχουμε αναλύσει και αυτό και έχουμε δει τις διαφορές στο OC (από τίποτα -anand- μέχρι 10% στην καλύτερη περίπτωση με high end custom υδροψύξεις)

Κόστος?Κορυφαίες λύσεις από την Thermalright για CPU (ultra 90) Και για GPU (zalman ή thermalright) και 2 120ρηδες αθόρυβοι ανεμιστήρες και είμαστε ακόμα κάτω από 100Ε.

Και έχεις τα πλεονεκτήματα

Μικρότερου κόστους

Εύκολης εγκατάστασης

Ασφάλειας

Καλύτερης ψύξης υποσυστημάτων στο εσωτερικό του κουτιού

Τρστένο ωραία όλα αυτά που λες αλλά όταν ανέβουν τα βατ και όταν ανέει η εξωτερική θερμοκρασία ,..., έχετε γεια βρυσούλες. Η υδρόψυξη με την τεράστια θερμοχωρητικότητα του νερού πάει πολλά βήματα παραπέρα.

Σε υπερχρονισιμότητα αυτά που γράφεις ισχύουν μόνο όταν το τσιπάκι βρίσκει γρήγορα τοίχο. Αν όσο του δίνεις ρεύμα τόσο ανεβαίνει τότε ο αέρας θα σου κόψει πολλάααα ΜΗΖΖΖΖΖΖ

Για το OC τα αποτελέσματα είναι από πολύ μεγάλο δείγμα. Ακόμα και στην δοκιμή του anand η CPU είναι διαλεγμένη ώστε να μην βρίσκει τοίχο για να μπορούν να φανούν οι διαφορές στο max oc μεταξύ των διαφόρων τρόπων ψύξης.

εχω την εντυπωση πως δεν ακους οταν διαβαζεις τα ποστ των αλλων η το κανεις σκοπιμα

και γενικα επειδη δε βγαζει πουθενα να επαναλαμβανουμε τα ιδια, στο προηγουμενο ποστ σου απαντησα στα περι κοστους και θορυβου

Θα επιμεινω στα περι θορυβου και σε αυτο το ποστ και σταματαω εδω , διοτι οτι ειχα να προσθεσω το εκανα.

Ειμαι υπερ μιας καλης αεροψυξης οταν θα τη προτεινω σε καποιον που θελει την υσηχια του δε γνωριζει πολλα απο πσ και δε θελει να ασχοληθει με αυτο παρα μονο να το ανοιγοκλεινει

για να κανει τη δουλεια του.Αν καποιος ομως ζηταει το κατι παραπανω σε θεμα θερμοκρασιων, ΘΟΡΥΒΟΥ και oc γιατι να μη του προτεινω υδροψυξη?

Τα ιδια περιπου λεφτα θα δωσει και σου επιχειρηματολογω γιατι και στο προηγουμενο ποστ και σε αυτο

Ανφερεις την ultra 90

Αυτα ειναι τα χαρακτηριστικα της απο τι official site

Dimension:

L45 x W102 x H147 (heatsink only)

Weight:

435g (heatsink only)

Recommended Fan

Maker: Panaflo (Panasonic)

Model: FBL09A12M

Size: 92 x 92 x 25 (mm)

Bearing: Hydro Wave

Voltage: 12V

Speed: 2450 rpm

Air Flow: 48 CFM

Noise Level: 30.0 dBA

Weight: 110g (3.88 oz)

Compatibility:

All Intel P4 LGA775 processors

Aρα μιλαμε μονο για lga 775 socket, οταν αλλαξεις στο επομενο δε θα δωσεις αλλα τοσα για αεροψυκτρα?Λεω μηπως?

Θορυβος?

30 db.Aπεχει κατα πολυ απο το να χαρακτηριστει αθορυβο.

Ειπες zΑlman + thermalright vga coolers.

Xωρις να μου οριζεις πιο μοντελο ακριβως.

Και σε ρωτω, οταν εγω αλλαξω τη καρτα γραφικων μου θα πρεπει να αλλαξω και vga αεροψυκτρα ναι η οχι?

Καμια απο οσες zalman ή thermalright αεροψυκτρες που εκατσα μια μια να δω δε ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΝ ΘΕΡΜΟ ΑΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ.καμια

Αρα εχεις μια ακομα πηγη θερμοτητα εντος κουτιου.Για να το παρακαμψεις αυτο το προβληματακι χρειαζεσαι περισσοτερους η ισχυροτερυς ανεμιστηρες κουτιου, γεγονος που αυξανει το

παραγομενο θορυβο και το κοστος.

Τα περι αναντ και τα λοιπα τα αφηνω ασχολιαστα καποιος αλλος απαντησε σε αυτο το θεμα.

Θα προσθεσω μονο το οτι οι θερμοκρασιες περιβαλλοντος που χρησιμοποιουν οι φιλοι μασ σττο anand διαφερουν κατα πολυ απο τις θερμοκρασιες της χωρας μας αρα το ολο review ειναι

ακυρο για τα δεδομενα της ελλαδας.

Επισης για το ΟC το οποιο και δε με πολυενδιαφερει οταν γινει review σε θερμοκρασιες ελλαδας τα ξαναλεμε.

Υπαρχουν τοσο αθορυβα τροφοδοτικα βλεπε bequiet.Εχω ενα bequiet dark power 530 και το ακουω ΜΟΝΟ το βραδυ σττις 3 οταν κλεινει το πσ και συνεχισει να δουλευει ο ανεμιστηρας του

για 2 λεπτα αφου κλεισει το πσ.Ακομα και τοτε μονο αν πλησιασω στα 20 εκατοστα μπορω να το ακουσω και ναι ακουω και την αντλια που και που αν προσπαθησω και στησω και αυτι διπλα

στο κουτι.

Εχω αυτη

Laing DDC-pump 12V DDC-1T

Δεν ακουγεται.Την επελεξα για αυτον ακριβως τον λογο ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ!!!!Πρεπει να εχεις το αυτι σου μεσα στο κουτι για να την ακους να δουλευει

Αν κανεις σωστη επιλογη στα υλικα του watercooling δεν ακους τιποτα.Αν κανεις καποια λαθακια στις επιλογες σου παλι θα εισαι σχετικα αθορυβος.Αν διαλεξεις τα πιο αθορυβα

κομματια σε αεροψυξη δε θα εισαι αθορυβος.

Εχω σπαταλησει πολλα λεφτα και χρονο για να το διαπιστωσω αυτο.

Μετα απο μια globalwin σε ενα 3000 barton επαθα(κουφαθηκα και αυτος ειναι ο λογος που το εψαξα παρα πολυ), εμαθα και πηγα σε υδροψυξη και δε μετανιωσα για τα λεφτα που εδωσα,

διοτι μου κανουν αποσβεση.

Οποιος θελει αεροψυξη για υσηχια δε θα μεινει απολυτα ικανοποιημενος.Σιγουρα θα δωσει λιγοτερα λεφτα και δε ασχολειται με εξαερωσεις κλπ αλλα ουτε πιο υσηχος θα ειναι ουτε

ψυχροτερος ουτε και oc επιπεδου υδροψυξης θα μπορει να κανει.

Και οταν με το καλο παρει το νεο συστηματακι του παλι θα αναγκαστει να τα ξανασκασει για cpu, vga αεροψυκτρα.

Σαφως οτι δινεις περνεις και αν δε το παρακανεις τα κοστη της υδροψυξης ειναι συγκρισιμα με αυτα της αεροψυξης.Ο θορυβος και οι επιδοσεις ομως καμια σχεση.

Αρκετα μαγαλο το χασμα υπερ της υδροψυξης.

Ειδικα στο θεμα θορυβος διοτι η ΕΙΣΑΙ ΑΘΟΡΥΒΟΣ η δεν εισαι.Δεν υπορχει πολυ η λιγο αθορυβος και πιστευω ολοι το καταλαβαινου αυτο.

Για να εισαι πραγματικα αθορυβος ----υδροψυξη.

Για να ριξεις λιγο τα db ----αεροψυξη. ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΟΜΩς ΑΘΟΡΥΒΟΣ

Αν διάβαζες καλά θα έβλεπες ότι έχω βάλει 2 ανεμιστήρες στην σύνθεση για τον απλό λόγο ότι θέλουμε αθόρυβο σύστημα. Αν 17dB θορύβου από τους 12ρηδες που προτείνω είναι παραπάνω από το τροφοδοτικό σου που λες ότι είναι αθόρυβο δώσε link να το δω.

Μόλις απαντήσεις σε αυτό θα συνεχίσω στα επόμενα για να μην γυρνάμε στα ίδια.

Απο οσα εγραψα παραπανω μου απαντας με υπεκφυγες.Ξερεις να χαλιναγωγεις τη συζητηση οποτε θα σου απαντησω σε αυτο που ρωτας για ναω που το πας

Τι να συζητησουμε παραπανω?Κοστος?

Θορυβο?

O/C?

Τα καλυπτω παραπανω

Ειναι ανουσιο να προσθεσω κατι επιπλεον

Για το τροφοδοτικο δες αποσπασμα απο review του guru3d απο μεγαλυτερο τροφοσοτικο της σειρας dark power pro

On the front side of the photo we see a grill/mesh for optimal airflow. It also eliminates the extra noise of second (additional) fan. At the top we see the 120 mm fan + fan grill to keep the device cooled. It's very silent actually and rated at 20 db(A).

Fan will adjust it's RPM based on temperature, but throughout testing it always remained quiet.

link εδω

http://guru3d.com/article/psu/448/4/

Ο θορυβος ειναι υποκειμενικο στοιχειο οπως αναφερουν πολυ συχνα σε ολα τα review τους και εξαρτατα απο το pc που χρησιμοποειται στο review

Eιχε παλιοτερα και για το δικο μου τροιφοδοτικο ρeview αλλα φαινεται να το εχουν αποσυρει ως παλιο.

Νομιζω ελεγε για 17-21 db για το 530

Το λοιπον?

Γιατι πρεπει να με βαλεις στη διαδικασια να ψαχνω reviews για ασχετα πραγματα περι του θεματος ΔΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ

Επισης εχω και αυτους εδω στο κουτι μου

Noctua NF-S12-800

2 στο ψυγειο εκτος κουτιου και 2 στο εσωτερικο του.

Δουλευουν στις 550 rpm χαρη σε ενα adapter και εχω δοκιμασει και χωρις αυτους το συστημα χωρις να δω διαφορες στο θορυβο(ισως στις 800 να παρατηρω καποιο θορυβο χωρις ομως να γινεται αντιληπτος.

Απλα το αναφερω αλλα και παλι δεν εχει σχεση με το θεμα.Ανεμιστηερες κουτιου βαζω και στο watercooiling

So what?

O πιο θορυβωδης ανεμιστηρας ειναι (μαλλον ηταν) της καρτας γραφικων και αμεσως μετα του επεξεργαστη.

Τωρα δε μπορω να διακρινω θορυβο απο το πσ.

Παλιοτερα και με το ιδιο configuration ειχα θορυβο.

Κυριως απο τη vga.

Κατι σου εχει κανει η υδροψυξη tristeno και την εχεις βαλει στο ματι...

Ειλικρινα δωσε μου λυση αεροψυξης που να αντεχει τα watt υδροψυξης με τα ιδια επιπεδα θορυβου.Θεωρησε οτι θα βαλουμε μια αντλια στα 600λιτρα που ειναι αθορυβες,μια eheim ας πουμε...εκτος βεβαια και αν μας πεις οτι κανει περισσοτερο θορυβο απο το τροφοδοτικο.Για να σε ενοχλει το μοτερ της αντλιας πρεπει η να ειναι μουφα η αντλια σε αυτον τον τομεα η να μην εχεις σωστη αποσβεση κραδασμων(βασικα οι κραδασμοι ειναι που κανουν το θορυβο)

ΥΓ Εχω ανεμιστηρα 21 db που κανει θορυβο και 22 db που δεν κανει, το αναφερω αν και δεν νομιζω να του δωσεις σημασια

Δεν μπορω να καταλαβω πως σου εχει καθησει οτι οι αεροψυξη μπορει να συγκριθει με υδροψυξη στο θεμα θορυβος-watt???

Βρέθηκε και το τροφοδοτικό της δικής σου σειράς (21-35dB)

http://www.silentpcreview.com/article677-page4.html

Εχω ανεμιστηρα 21 db που κανει θορυβο και 22 db που δεν κανει, το αναφερω αν και δεν νομιζω να του δωσεις σημασια

Είναι φανερό ότι κάποιος δεν κάνει την δουλειά του σωστά. Να υποθέσω αυτός που είναι 21db?

Οπότε συμφωνούμε ότι από την στιγμή που χρησιμοποιούμε αθόρυβους ανεμιστήρες για την CPU και GPU ο θόρυβος βασικά προέρχεται από το τροφοδοτικό?

Κανεις για πολιτικος μεχρι ενα σημειο,μπορεις να γυρνας την κουβεντα και να μην παραδεχεσαι αμεσα,εχεις ενα αρνητικο ομως δεν πειθεις κανενα.

Φοβασαι το νερο?Θαυμαζες τα φιλαρακια σου με το νερο αλλα σου φανηκε δυσκολη η διαδικασια στησιματος και ενιωθες κατωτερος?Την πατησες με καποια ετοιμη υδτοψυξη?Αγορασες κομματια και τα εκανες σαλατα με τα ρακορ?Εκαψες PC απο νερο (ποτηρι ηταν ή υδροψυξη δεν ξερω)?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.