Jump to content

Τέλος εποχής για την υδρόψυξη

tristeno1416003162

Recommended Posts

Εδώ νομίζω τα παραλέει...

Με 300 δολάρια παίρνεις μία Laing D5, τριπλό ψυγείο, τανκ, ένα καλό μπλοκ....- καμία σχέση.

Ότι βελτιώθηκαν οι ψύκτρες το ξέρουμε όλοι αλλά δεν μπορούν να τα βάλουν με μία καλή custom wc...

315 ευρο πριν μια εβδομαδα,με διπλο ψυγειο και θερμοκρασια στον επεξεργαστη 37 βαθμους και στο περιβαλλον του κουτιου η οπως θελει ας το ονομασει καθενας 48-50 βαθμους.Οι φιλοι μου ειπαν οτι με τους ανεμιστιρες ειχα καλυτερες θερμοκρασιες.Τραγικο λαθος για το αν επιασαν τοπο τα 315 ευρο,οτι δεν ειχα τσεκαρει πριν την w/c τις θερμοκρασιες

• Replies 266
  • Created
  • Last Reply

Θερμοκρασία περιβάλλοντος μικρότερη από 37. Θερμοκρασία κουτιού μπορεί να είναι οτιδήποτε ανάλογα με το που βρίσκεται ο αισθητήρας πάνω στην μητρική.

Τουλάχιστον βάλε και ένα μπλοκ για την κάρτα γραφικών για να πιάσουν έστω κάποιο τόπο τα λεφτά σου.

Τάκη δυστυχώς εφόσον ο επεξεργαστής παραμένει σταθερός η θερμότητα που παίρνει το περιβάλλον είναι η ίδια όπως και να το ψύξεις. Μάλιστα όσο χαμηλοτερα ψύξεις τον επεξεργαστή πιθανά να σημαίνει ότι έχεις χρησιμοποιήσει και άλλα μέσα επιπλέον αυτών της αερόψυξης (λέγε με αντλία) οπότε να και μία επιπρόσθετη πηγή θερμότητας.

Από την προσωπική μου εμπειρία πρέπει να ομολογήσω οτι ως κάτοχος ενός opteron 144 με tdp 36 ήταν πολύ άστοχη η κίνησή μου να βάλω υδρόψυξη.

Από εκεί και πέρα οι κάρτες γραφικών τη σήμερον ημέρα ψήνονται σε δυνατή φωτιά κάθε φορά που ένα σοβαρό παιχνίδι δουλεύει. Οπότε μάλλον εκεί το νερό είανι απαραίτητο. Και μάλιστα το καλό νερό γιατί το μέτριο δεν αξίζει εδώ και πολύ καιρό που οι φοβερές ψύκτρες των 50 ευρώ κάνουν πολύ καλή δουλειά

Κανενα review απο κανενα site δε θα με πεισει με τις δοκιμες τους απο την στιγμη που εχω κανει ο ιδιος και ξερω την διαφορα,το w/c ειναι πολυ καλυτερο απο αερα σε θεμα o/c γενικα και οχι μονο o/c (δεν μιλαμε για χειμωνα και δροσουλες,αλλα μεσα σε καυσωνα),δεν υπολογιζω ομως τα ετοιμα συστηματα που πιο πολυ ειναι για να λες οτι εχεις και να φαινεται το νερο στο σωληνακι.

Να υπολογισω οτι ετσι οπως τα εχω τοποθετησει βγαζω το μπλοκ πιο γρηγορα απο μια ψυκτρα η οτι για να αλλαξω νερο ειναι πιο γρηγορο απο το να βγαλω -λυσω-καθαρισω την ψυκτρα,οτι ακομα και μεσα στην σκονη μπυκωμενο το ψυγειο δεν εχω προβλημα με temp,για δοκιμασε το με μια ψυκτρουλα αυτο.Δε θες O/c θες ηρεμια (αρα default),οκ παρε ενα 3πλο η 2 2πλα ψυγεια και κανε μια παθητικη υδροψυξη.

Μην κανεις θεματα συνεχεια με το τελος τις υδροψυξης,ο καθενας εχει τους λογους του στο τι και γιατι το προτιμαει,και γενικα η επαναληψη κατανταει βαρετη,ανουσια και δημιουργει τεταμενες καταστασεις.

Δύσκολο να ακούγεται η αντλία περισσότερο από τους ανεμιστήρες του τροφοδοτικού.

Οπως το λες,πολυ δυσκολα ακουγετε.Και η ανυσιχια μου διαμορφονετε στο αν σταματισει ι αντλια και ο επεξεργαστης γινει ι καλιτερι ψυσταρια που θα το παρω χαμπαρι εγω πριν αρχισει να ψυνει

Xmmm εκεί βρίσκεται άλλο ένα καλό της υδρόψυξης, το πολύ μεγαλύτερη buffer απ'της αεροψυξης. Εκτός και αν είσαι τελείως οριακά με τρελά ρεύματα και συχνότητες η υδρόψυξη θα σου κρατήσει πολύ περισσότερο και πολύ καλύτερα ένα πισί παρά η αερόψυξη

Κανενα review απο κανενα site δε θα με πεισει με τις δοκιμες τους απο την στιγμη που εχω κανει ο ιδιος και ξερω την διαφορα,το w/c ειναι πολυ καλυτερο απο αερα σε θεμα o/c γενικα και οχι μονο o/c .

Τις διαφορές στο oc τις έχω δείξει με συγκεντρωτικά αποτελέσματα δοκιμών πολλών επεξεργαστών και όχι με 5-10 κομμάτια που δοκίμασα ο ίδιος για να μην υπάρχουν αμφιβολίες.

Αφού για εσένα διαφορές της τάξης του 5-10% (στο review του Anand δεν υπήρχε καμμία διαφορά-το 5-10% είναι από στατιστική ανάλυση αποτελεσμάτων πολλών επεξεργαστών σε άλλο thread μου) είναι τόσο σημαντικές που να δικαιολογούν το πολλαπλάσιο κόστος και τους αδικαιολόγητους κινδύνους μπορείς να χαίρεσαι το νερό σου.

Για το ποιοί ξέρουν καλύτερα όμως (εσύ ή οι δοκιμαστές ενός από τα αξιοπιστότερα site υπολογιστών) επέτρεψέ μου να διαφωνήσω.

Τις διαφορές στο oc τις έχω δείξει με συγκεντρωτικά αποτελέσματα δοκιμών πολλών επεξεργαστών και όχι με 5-10 κομμάτια που δοκίμασα ο ίδιος για να μην υπάρχουν αμφιβολίες.

Αφού για εσένα διαφορές της τάξης του 5-10% (στο review του Anand δεν υπήρχε καμμία διαφορά-το 5-10% είναι από στατιστική ανάλυση αποτελεσμάτων πολλών επεξεργαστών σε άλλο thread μου) είναι τόσο σημαντικές που να δικαιολογούν το πολλαπλάσιο κόστος και τους αδικαιολόγητους κινδύνους μπορείς να χαίρεσαι το νερό σου.

Για το ποιοί ξέρουν καλύτερα όμως (εσύ ή οι δοκιμαστές ενός από τα αξιοπιστότερα site υπολογιστών) επέτρεψέ μου να διαφωνήσω.

και 60 θεματα να ανοιξεις τα υπολοιπα 15 χρονια (1 καθε 3 μηνες) σε κανεναν δεν προκειται αν αλλαξεις γνωμη για την χρησιμοτητα και καλα ή την αποδοση της υδροψυξης, αντιθετα μπορει να αφυπνίσεις καποιους και ειτε να βαλουν και αυτοι ειτε να αναβαθμισουν την παλια τους με πιο πολλα μπλοκ ελέω vga (βλεπε Candyman)

Οι συνήθειες δύσκολα αλλάζουν, αλλά όπως βλέπεις όλα γίνονται.

Μυρίζομαι "ξηλώματα" ιδιαίτερα μετά το ατύχημα του φίλου.

Μπα η καινούργια είναι έτοιμη έρχονται τα νεα κομματια

παράγγειλα νεα μητρική, επεξεργαστή και μνήμες. Ευτυχώς οι VGA πάνε για RMA κανονικά!

και παλι πανω η υδροψυξη σωστα Candyman?

Καλα το ειπες, ακομα ειναι οι vga.

Επισης, μπορει η θερμοτητα να ειναι η ιδια, αλλα η υδροψυξη τη βγαζει εξω απο το κουτι, και μειωνει τις απαιτησεις για ψυξη μεσα στο κουτι (τουλαχιστον για αυτους που το ψυγειο το εχουν απ'εξω).

Τελος υπαρχουν περιπτωσεις υδροψυξης που δουλευουν και χωρις κανενα ανεμιστηρα, πραγμα που δεν γινεται στην αεροψυξη.

Αλλα ακομα και 1 ανεμιστηρα να εχεις στο w/c για cpu+vga, παλι κερδισμενος εισαι.

Ο απλός χρήστης σίγουρα δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από αέρα. Ο extreme ocer δεν θα ασχοληθεί καν με νερό.

Μήπως τελικά η ενασχόληση με το νερό σήμερα δεν έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό παρά μόνο ίσως την χαρά του DIY και ίσως την ψύξη κάποιας GPU?

Ακριβώς

Καταρχήν όσον αφορά το RMA μόνο οι κάρτες γραφικών μπορούν να γίνουν (και η υδρόψυξη της πλάκας που χάλασε).

Απο κει και πέρα, το σκέφτομαι πολύ για την υδρόψυξη πάλι, ανεξάρτητα αν ΞΕΡΩ ότι το custom σύστημα πιθανώς να μην παρουσιάσει πρόβλημα.. ΠΟΤΕ!

Δεν ξέρω αν θα κάνω SLI πάλι, και φυσικά αν κάνω πάλι θα έχω πρόβλημα με τις θερμοκρασίες. Οπότε μετά αναγκαστικά πας σε υδρόψυξη. Από την άλλη έκανα SLI γιατί είχα βρει τις κάρτες σε καλές τιμές. Τώρα που είναι End Of Life, δεν ξέρω τι θα κάνω...

Το σίγουρο είναι ότι την υδρόψυξη θα την κοιτάζω για καιρό πριν το πάρω απόφαση αν θα την βάλω πάνω ή αν θα την πουλήσω ανέγγιχτη!

Καλα το ειπες, ακομα ειναι οι vga.

Επισης, μπορει η θερμοτητα να ειναι η ιδια, αλλα η υδροψυξη τη βγαζει εξω απο το κουτι, και μειωνει τις απαιτησεις για ψυξη μεσα στο κουτι (τουλαχιστον για αυτους που το ψυγειο το εχουν απ'εξω).

Τελος υπαρχουν περιπτωσεις υδροψυξης που δουλευουν και χωρις κανενα ανεμιστηρα, πραγμα που δεν γινεται στην αεροψυξη.

Αλλα ακομα και 1 ανεμιστηρα να εχεις στο w/c για cpu+vga, παλι κερδισμενος εισαι.

Το θέμα είναι ότι με την υδρόψυξη χάνεις έναν επιπλέον παράγοντα ψύξης των "περί" της CPU εξαρτημάτων (μνήμες, mosfet κτλ). Το βασικό για την ψύξη εντός του κουτιού είναι η καλή ροή αέρα. Η υδρόψυξη δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα σε αυτό τον τομέα σε αντίθεση με μια προσεκτικά επιλεγμένη αερόψυξη.

Απόδειξη οι αυξημένες θερμοκρασίες από τους αισθητήρες της μητρικής που βλέπουν πολλοί αφού βάλουν νερό.

ενα απλο ζευγαρι αθορυβων ανεμιστηρων βαλε-βγαλε απο το κουτι ειναι αρκετο σε w/c.

με μικροτερα εμποδια αναμεσα τους, καθως ο ογκος των ψυκτρων δε συγκρινεται με τα μπλοκ και τα σωληνακια.

και οσο και να φυσαει ο cpu ανεμιστηρας, δε θα παυει να φυσαει το ζεστο αερα της cpu πανω σε mosfet και μνημες.

χιλιες φορες καλυτερα να εχεις τη θερμοτητα απο cpu+vga εξω απο το κουτι, και πανω απο ολα τα υπολοιπα να περναει μονο ενα ελαφρυ αερακι Θ δωματιου.

παρ΄ολα αυτα, η μεγαλη διαφορα που εχει πραγματικη αξια ειναι στο θορυβο. (και εκει αλλο ενα μικρο ποσοστο συμβαλουν αυτα που λεω παραπανω για μικροτερες απαιτησεις σε ψυξη στο κουτι)

Δεν μπορω να καταλαβω πως μια οποιαδηποτε προσεκτικα επιλεγμενη αεροψυξη cpu+vga μπορει να βοηθησει στην ψυξη του κουτιου.

Μονο εμποδια, στροβιλισμο και θερμο αερα εχει να προσφερει

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.