tristeno1416003162 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2007 Ξανανοίγω το thread λόγω μιας αρκετά ενδιαφέρουσας δοκιμής στο http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3097&p=10Υπενθυμίζω το σκεπτικό πριν από λίγο καιρόΕπεξεργαστές χαμηλής κατανάλωσηςΑθόρυβες, αποδοτικές αερό ψύκτρεςΥψηλό oc με stock αερόψυξη --> μικρό περιθώριο περαιτέρω αύξησης επιδόσεων σε θερμοκρασίες περιβάλλοντοςΟ απλός χρήστης σίγουρα δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από αέρα. Ο extreme ocer δεν θα ασχοληθεί καν με νερό.Μήπως τελικά η ενασχόληση με το νερό σήμερα δεν έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό παρά μόνο ίσως την χαρά του DIY και ίσως την ψύξη κάποιας GPU?Μήπως κάποιος από το anandtech διαβάζει τα thread μου? :001: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linos801442169065 Σεπτέμβριος 18, 2007 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2007 Ξεκιναω τον χορο των απαντησεων κι ελπιζω να μην εχουμε τα ιδια με την αλλη φορα. Νομιζω οτι την απαντηση την εδωσες ο ιδιος μονος σου. Μην ξεχναμε τις vga. Ρωτα κι εμας με τις 2900XT που αναζητουμε πως και πως ενα σωστο waterblock γι' αυτην ωστε να ασχολουμαστε αθορυβα με τα αγαπημενα μας games. Και φυσικα μην ξεχναμε την 24/7 λειτουργια ενος υπολογιστη κατα τη διαρκεια ολοκληρου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ καλοκαιριου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duder Σεπτέμβριος 18, 2007 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2007 The next time a computer friend tells you water cooling performs better or is quieter than air cooling, tell him his information is out of date. Air coolers have evolved to the point where a top $50 to $75 air cooler will normally outperform a water cooling kit at $300 or below.Εδώ νομίζω τα παραλέει...Με 300 δολάρια παίρνεις μία Laing D5, τριπλό ψυγείο, τανκ, ένα καλό μπλοκ....- καμία σχέση.Ότι βελτιώθηκαν οι ψύκτρες το ξέρουμε όλοι αλλά δεν μπορούν να τα βάλουν με μία καλή custom wc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 18, 2007 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2007 Και 1000$ να δώσεις και να φτιάξεις custom με 10πλά ψυγεία, ρεζερβουάρ 100lt και ότι αντλία θέλεις, από την στιγμή που δεν μπορείς να πετύχεις θερμοκρασίες χαμηλότερες του περιβάλλοντος τελείωσες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linos801442169065 Σεπτέμβριος 18, 2007 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2007 Μην παμε σε αλλα χωραφια. Για κατω απο το περιβαλλον θερμοκρασιες ξερουμε οτι υπαρχουν αλλε λυσεις και μεθοδοι "εξωτικοι". Το να εχω μεσα στο κατακαλοκαιρο ομως ενα pc που να δουλευει στους 35C αντι για τους 55C ειναι αρκετα σημαντικο τοσο για εκεινο οσο και για μενα (τον χρηστη γενικοτερα) που δε θα αντεχει τετοιες θεροκρασιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 18, 2007 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2007 Από ότι βλέπω οι θερμοκρασίες δεν διαφέρουν στο συγκεκριμένο συγκριτικό ανάμεσα στο απλό νερό και στον αέρα.Αν μιλήσουμε για δυνατές υδροψύξεις έχω δείξει αλλού ποιές είναι οι (μικρές)διαφορές στο oc σε σχέση με την αερόψυξη.Όσο για τις θερμοκρασίες τι σημασία έχει αν δουλεύει στους 35 ή στους 55? Αν υποστηρίζεις ότι μειώνεται η λειτουργική διάρκεια ζωής της CPU καλό θα ήταν να δούμε και κάποιο Link. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linos801442169065 Σεπτέμβριος 18, 2007 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2007 Φυσικα και δε μιλαω για τη ζωη της cpu.Ακομα και να αλλαζει, δε με ενδιαφερει.Αυτο που με ενδιαφερει παρα πολυ ειναι το να εχω μια πηγη 55C μεσα στο κουτι και κατ' επεκταση στο δωματιο με ο,τι συνεπαγεται αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 18, 2007 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2007 Την έχεις έτσι και αλλιώς. Τα ίδια W βγάζει η CPU ότι ψύξη και να έχεις. Τα ίδια W γίνονται θερμότητα στο τέλος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadCatMk21442169156 Σεπτέμβριος 18, 2007 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2007 Αμά είναι να σκάσει 1000άρικο σε υδρόψυξη.... γιατί δε κάνεις ένα phase change? :098: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 18, 2007 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2007 Αυτό λέμε. Τι 200 τι 1000. Κάτω από θερμοκρασία περιβάλλοντος δεν πρόκειται να δεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADKiller7 Σεπτέμβριος 18, 2007 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2007 O σκοπος της υδροψυξης δεν ειναι να φτασεις κάτω από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος αλλα ουτε ομως να εχεις θερμοκρασιες αεροψυξης.Αυτο που με ενδιαφερει παρα πολυ ειναι το να εχω μια πηγη 55C μεσα στο κουτι και κατ' επεκταση στο δωματιο με ο,τι συνεπαγεται αυτο.Συμφωνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 18, 2007 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2007 O σκοπος της υδροψυξης δεν ειναι να φτασεις κάτω από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος αλλα ουτε ομως να εχεις θερμοκρασιες αεροψυξης.ΣυμφωνωΤα ίδια W βγάζει η CPU ότι ψύξη και να έχεις. Τα ίδια W γίνονται θερμότητα στο τέλος.Δεν γίνεται τίποτα διαφορετικό. Απλά ζεσταίνεις κάτι άλλο (νερό) πριν αυτό με την σειρά του ζεστάνει τον αέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman1442169163 Σεπτέμβριος 18, 2007 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2007 Τώρα θα έλεγα καμιά κουβέντα για την υδρόψυξη.. αλλά δεν θα είμαι αντικειμενικός. Βασικά για εμένα, στις VGA η υδρόψυξη σε απόδοση ΔΕΝ παίζεται.Αυτό είναι δεδομένο. Στην δική μου περίπτωση πριν το pc τινάξει τα πέταλα (κατά την ελληνικήν: κλώτσησε τον κουβά) είχε ψύκτρα με heatpipes στην cpu και w/c στις κάρτες γραφικών (sli). Σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για τραγικές διαφορές στις θερμοκρασίες σε σχέση με την αερόψυξη. Το γεγονός ότι εγώ έπαθα ζημιά, οφείλεται σε παράγοντες που δεν έχουν να κάνουν με την υδρόψυξη αυτή καθαυτή αλλά κυρίως στα υλικά που την απαρτίζουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
didicola Σεπτέμβριος 18, 2007 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2007 τι ειχες Γιαννη τι ειχα παντα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Σεπτέμβριος 18, 2007 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2007 Ο απλός χρήστης σίγουρα δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από αέρα. Ο extreme ocer δεν θα ασχοληθεί καν με νερό.Ο απλος ocer? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio1442169068 Σεπτέμβριος 18, 2007 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2007 Εγω που εχω καλη αεροψυξη(εχω ετσι δεν ειναι??) και θελω να εχω συναμα αθορυβο pc αλλα και o/c το πετυχα!Θορυβο δεν κανει,o/c εκανε(τωρα αν επαιρνε 100 μυρια πανω με υδροψυξη δεν ειναι μεγαλη διαφορα) αλλα εχει 65 βαθμους τουλαχιστον.Το TAT της ιντελ μου εδειχνε πανω απο 80 το καλοκαιρι.Ολα δεν γινονται...και ας το γραψουν οσοι θελουν.Μετα απο τουλαχιστον 10 διαφορετικες υδροψυξεις και αλλες τοσες σε αεροψυξη εχω νιωσει και ξερω τι συμβαινει.Δεν αλλαζουν οι φυσικοι νομοι με τιποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADKiller7 Σεπτέμβριος 18, 2007 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2007 Toτε tristeno απο το αυτοκινητο σου να βγαλεις το ψυγειο και πηγαινε πιο γκαζωμενος για να κρυωνει με την ποσοτητα αερα και βαλε μια τουρμπινα πανω στο cpu σου για να φτασεις το w/c σε θερμοκρασιες,βεβαια αν εισαι ατομο του default μην απαντησεις,οτι και να πουμε θα λες αεροψυξολογιες.......και ασε εμας με τα ψυγεια μας παρεα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Σεπτέμβριος 18, 2007 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2007 Και μονο η ησυχια που εχεις αξιζει και παρα αξιζει.Αμα εχεισ συνηθισει στο ησυχο περιβαλλον του wc δεν ξαναπας σε αερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 18, 2007 Author #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2007 Η δοκιμή του anand πρέπει να σου έχει απαντήσει όλα τα ερωτήματα.Όσο για το αυτοκίνητο πρέπει να έχεις καταλάβει που είναι το λάθος στο σκεπτικό σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 18, 2007 Author #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2007 Και μονο η ησυχια που εχεις αξιζει και παρα αξιζει.Αμα εχεισ συνηθισει στο ησυχο περιβαλλον του wc δεν ξαναπας σε αεραhttp://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3097&p=7και οι δοκιμές θορύβου. Ευτυχώς οι σημερινές ψύκτρες δεν χρειάζονται τουρμπίνες για να αποδώσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.