Jump to content

Ερώτηση για Raptor-X

DarthMoul

Recommended Posts

εχω εναν 36 ραπτορ.

Τι συμφερει να βαλω αλλον εναν 36 και να τους κανω raid0?

Η να παρω εναν 74 ραπτορα? Θα δω διαφορα αναμεσα στους 2?

Αν βάλεις 74άρη απλά θα δουλεύει πιο άνετα επειδή δε θα είναι μπουκωμένος από δεδομένα. Στον 36ρη το παρατηρώ αυτό όταν περνάω τη μέση από δεδομένα. Αν βάλεις 2χ36 σε raid0 θα έχεις πολύ καλύτερες επιδόσεις εννοείται από ένα 74ρη μόνο του. Κι εγώ σκέφτομαι για raid0 αλλά από την άλλη καλύτερα θα έπαιρνα ένα ραπτόρι(ας πούμε 75 ή και 150) για c: και θα πάρω κι ένα 36ρη ακόμα για raid0 που θα παίζει το photoshop.

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply
θεωρητικα δεν διαφερουν μονο στην χωρητικοτητα απ τους μεγαλους?

Οι καλοί δίσκοι δίνουν πρώτα βάση στην πυκνότητα εγγραφής και μετά στο rpm. Από την πυκνότητα της εγγραφής ανεβαίνει διαρκώς το transfer rate και όχι από τις στροφές. Επίσης, πολλές στροφές σημαίνει μεγαλύτερη κατανάλωση και κατακόρυφη αύξηση στην πιθανότητα χαλάσει το μοτέρ.

Θα σου πω προσωπικη εμπειρια.Ειχα raptor 74G με 8 mb cache.Πηρα για back-up ενα 250G οταν ετρεξα τo HDtach για κακη μου εκπληξη βλεπω τον 250 να ειναι σαφως πιο γρηγορος.Φυσικα ο raptor παιρνει τα πανω του λογω του seek time που ειναι μπροστα αλλα μονο εκει και οι 2 δισκοι πανω σε ιδια μαμα και controler.Οποτε σου προτινω raid-0 με 2 sata2.

Είναι φανερό ότι αν δεν έχεις χρήματα για πέταμα η καλύτερη επιλογή είναι ότι σου λέει ο φίλος slaughterer.

Ευχαριστω πολυ φιλε να 'σαι καλα θυμησε μου να σου δωσω το 50 ευρω που λεγαμε...!

Σε σχέση με τους raptor πάντως είναι πιο αθόρυβοι. Τώρα το τι καίνε είναι άλλο καπέλο :p Το 500άρι PSU που έχω πάντως τους σήκωσε χωρίς πρόβλημα.

Οι καλοί δίσκοι δίνουν πρώτα βάση στην πυκνότητα εγγραφής και μετά στο rpm. Από την πυκνότητα της εγγραφής ανεβαίνει διαρκώς το transfer rate και όχι από τις στροφές. Επίσης, πολλές στροφές σημαίνει μεγαλύτερη κατανάλωση και κατακόρυφη αύξηση στην πιθανότητα χαλάσει το μοτέρ.

+1 Ακριβώς έτσι!!!!!

didicola αν εχεις το 2 revition adfd των ραπτορ ειναι το ιδιο με τους 72ριδες αν εχεις το παλιο καλυτερα παρε αλλον. Εχω και εγω εναν παλιο στο συρταρι και τωρα ειμαι με 2 νεους 36ριδες σε raid.

didicola αν εχεις το 2 revition adfd των ραπτορ ειναι το ιδιο με τους 72ριδες αν εχεις το παλιο καλυτερα παρε αλλον. Εχω και εγω εναν παλιο στο συρταρι και τωρα ειμαι με 2 νεους 36ριδες σε raid.

και που το βλεπω αυτο το revision φιλε μου?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.