KaralisD Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2007 Γεια χαρά,Εβαλα σημέρα 2 παλιούς IDE που είχα και κατέληξα με 4 σκληρους πάνω στην μητρική 2 SATAII kai 2 IDE ολοι WD.Το πρόβλημα είναι ότι δεν βλέπει τους IDE. Η μητρικη μου είναι ASUS A8N-SLI.Τα 2DVD είναι στο primary IDE ενω οι 2 σκληροι IDE στο secondary. Jumpers δεν εχω πανω στους IDE δηλαδή για WD αυτο σημαίνει cable select.Τί κάνω λάθος? Μπορεί η μητρική να δει 4 σκληρούς η ζητάω πολλά?Αν τους δει θα βλέπει και τον εξωτερικό που έχω?Τέλος, αν τους δει 550W τροφοδοτικό αρκεί? (χρησιμοποιώ 3 USB θύρες και έχω 3 PCI κάρτες + την καρτα γραφικών της οποίας ο ανεμιστήρας παίρνει ρεύμα απο φις IDE)ΕυχαριστώΔημήτρης
tacticalcube138 Σεπτέμβριος 15, 2007 #2 Σεπτέμβριος 15, 2007 Δοκίμασε να βάλεις τους σκληρούς IDE πάνω στο ίδιο καλώδιο και τα δύο DVD στο άλλο.Τα 550W δεν βλέπω γιατί να μην αρκούν.Ο εξωτερικός συνδέεται με usb οπότε δεν πρέπει να έχει πρόβλημα.
pokemon6401442169101 Σεπτέμβριος 15, 2007 #3 Σεπτέμβριος 15, 2007 Ρύθμισε τους 2 EIDE σε Master τον 1ο και Slave τον 2ο. Από ότι θυμάμαι, η ρύθμιση χωρίς jumper σημαίνει single drive όχι cable select.
pas2007 Σεπτέμβριος 15, 2007 #4 Σεπτέμβριος 15, 2007 Λοιπόν θα βάλεις σωστά τα jumper σε κάθε δίσκο και θα προσέξεις στο Peripherals στο Bios τις επιλογές OnChip IDE Channel 0 και 1 να είναι enabled.Μετά θα ψάξεις με προσοχή στα μενού του νομίζω στο μενού στο Bios για κάποια επιλογή Sata Mode ή Ide Mode και θα βάλεις Enhanced για να λειτουργήσουν όλες οι μονάδες αποθήκευσης.Δες και εδώ το manual της μητρικής για επιπλέον βοήθεια -->>http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us
VideoLatris Σεπτέμβριος 15, 2007 #5 Σεπτέμβριος 15, 2007 Γεια χαρά,Εβαλα σημέρα 2 παλιούς IDE που είχα και κατέληξα με 4 σκληρους πάνω στην μητρική 2 SATAII kai 2 IDE ολοι WD.Το πρόβλημα είναι ότι δεν βλέπει τους IDE. Η μητρικη μου είναι ASUS A8N-SLI.Τα 2DVD είναι στο primary IDE ενω οι 2 σκληροι IDE στο secondary. Jumpers δεν εχω πανω στους IDE δηλαδή για WD αυτο σημαίνει cable select.Τί κάνω λάθος? Μπορεί η μητρική να δει 4 σκληρούς η ζητάω πολλά?Αν τους δει θα βλέπει και τον εξωτερικό που έχω?Τέλος, αν τους δει 550W τροφοδοτικό αρκεί? (χρησιμοποιώ 3 USB θύρες και έχω 3 PCI κάρτες + την καρτα γραφικών της οποίας ο ανεμιστήρας παίρνει ρεύμα απο φις IDE)ΕυχαριστώΔημήτρηςΣε MSI μητρικη που εχω οταν ειχα 2 IDE και ενα SATA για να τους δει σωστα ειχα αλλαξει τις ρυθμισεις στo Bios , καπου θα εχει ρυθμισεις για P-ATA και SATA . Για να πω την αληθεια δεν θυμαμαι τι ακριβως ειχα πειραξει γιατι δεν δουλευαν και οι δυο τυποι δισκων
MADKiller7 Σεπτέμβριος 15, 2007 #6 Σεπτέμβριος 15, 2007 Ρύθμισε τους 2 EIDE σε Master τον 1ο και Slave τον 2ο. Από ότι θυμάμαι, η ρύθμιση χωρίς jumper σημαίνει single drive όχι cable select.Ακριβως αυτο,κανε τις ρυθμισεις που ανεφερε ο pokemon640.Επισης βαλε τους δισκους στον primary,χωρις να παιζει καποιο ρολο,προσωπικα το θεωρω καλυτερο.
KaralisD Σεπτέμβριος 19, 2007 Author #7 Σεπτέμβριος 19, 2007 Ευχάριστο πολύ για τις συμβουλές!Ήταν απλά θέμα jumpers και τώρα όλα μια χαρά...Να σημειώσω μονο πως χρειάστηκε να αλλάξω τροφοδοτικό...Το παλιό (430W) δεν έπαιρνε μπρός! Ούτε καν προσπάθησε...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.