regent1442169115 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2007 Χαιρετώ.Για να κάνω την αλλαγή είπα να ρωτήσω κάτι για "παλιά" και όχι νέα μητρική.Έχω έναν Intel Pentium IV 1.6A (SL668). Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής ήταν/είναι ένα overclocker beast για τους πρώτους Northwood. Για το λόγο αυτό είπα να του φερθώ όπως πρέπει και να ανεβάσω μερικές από τις επιδόσεις του στο hwbot.org. Για το λόγο αυτό ψάχνω μία μητρική αντάξιά του. Παλαιότερα είχα την Asus P4P800 SE (Intel 865PE) με την οποία ήμουν ενθουσιασμένος (την είχα πάρει 5€ από το stock του Πλαισίου). Με την συγκεκριμένη ο επεξεργαστής είχα κάνει 2480 (155x16) με την stock ψύκτρα του. Για κάποιους λόγους το σύστημα εκείνο αποσυναρμολογήθηκε και η μητρική εδώθη.Όλο αυτόν τον καιρό τρωγόμουν να τον ξαναστήσω και να ανεβάσω τις επιδόσεις του. Τυχαία λοιπόν έπεσε στα χέρια μου μια Abit VI7 (Via PT800). Αφού λοιπόν τον έστησα πάνω της πήρα 2640 (166x16).Και εδώ έρχεται η ερώτηση:1. Πιστεύετε με κάποιο από τα δύο chipset της Intel θα μπορέσω να δω μεγαλύτερα ρολόγια (το stepping αυτό στο διαδίκτυο έχει πιάσει 27xx);2. Επειδή πιστεύω πως οι περισσότεροι θα μου μιλήσουν για την P4C800 και το 875i θέλω να ρωτήσω κατά πόσο ισχύουν τα διαγράμματα αυτής της σελίδας;3. Το dual channel των Intel chips θα δώσουν τίποτα στα Benchmarks του hwbot.org;Τέλος θα ήθελα να πω πως δεν πρόκειται να βάλω τίποτα εξωτικές ψύξεις πάνω του ή να λιώσω στις μόντες κάποια μητρική. Απλά την πλάκα μου θέλω να κάνω.Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους απαντήσουν...Υ.Γ.> Ερωτήσεις του τύπου "περσινά ξινά σταφύλια" δεν θα βοηθήσουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Σεπτέμβριος 13, 2007 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2007 1)Για fsb αποκλειται να σου χρειαστει αλλη μητρικη...σιγουρα δεν κραταει η μητρικη τον επεξεργαστη σου. Νομιζω θες καλυτερη ψυξη και περισσοτερο ρευμα για ανεβει αν αναβαινει κι αλλο βεβαια. Παιζαμε προσφατα με εναν Northwood 2.23 και ανεβηκε μεχρι 2.9 αλλα ηθελε πολυ ρευμα και ζεστονταν υπερβολικα.2) Παρολο που το 875 υποτιθεται εκανε optimization της μνημης αργοτερα και το 865(PAT και λοιπα) αλλα και η ΒΙΑ το φτασανε. Αλλωστε ποσο διαφορα να εχουν chipset που ειναι για την ιδια πλατφορμα.3) Με Dual Channel τον καιρο εκεινον(3-4 χρονια πριν δηλαδη) εβλεπες διαφορες μονο σε καποια benches και σε μερικα παιχνιδια οπως Doom 3. Δεν υπαρχαν εφαρμογες που ηθελαν μεγαλο bandwidth οπως τωρα. Απο'σο θυμαμαι σε διαφορα τεστ η διαφορα dual και single σε απλες εφαρμογες δεν ξεπερνουσε 2-4%.Αν το θες για super pi ισως και σου δωσει κατι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
regent1442169115 Σεπτέμβριος 13, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2007 1)Για fsb αποκλειται να σου χρειαστει αλλη μητρικη...σιγουρα δεν κραταει η μητρικη τον επεξεργαστη σου. Νομιζω θες καλυτερη ψυξη και περισσοτερο ρευμα για ανεβει αν αναβαινει κι αλλο βεβαια. Παιζαμε προσφατα με εναν Northwood 2.23 και ανεβηκε μεχρι 2.9 αλλα ηθελε πολυ ρευμα και ζεστονταν υπερβολικα.Το κακό με τη συγκεκριμένη μητρική είναι πως δεν μπορεί να δώσει παραπάνω από 115% του stock ρεύματος στον επεξεργαστή χωρίς μόντα. Ίσως εκεί να υπερτερούν τα Intel chipsets. Πάντως ο επεξεργαστής δεν ζεσταίνεται ιδιαίτερα ακόμα και σε αυτή τη συχνότητα. Με μια ψύκτρα με μια στρώση χαλκού εκεί που εφάπτεται με τον επεξεργαστή και έναν υψηλόστροφο/θορυβώδη ανεμιστήρα 70mm της Akasa κρατιέται στους 50'C σε full load. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Σεπτέμβριος 13, 2007 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2007 Αφού το σύστημα θα στηθεί για bench (hwbot)...τότε η μητρική με 875 ή 865 σαν 2η επιλογή chipset είναι μονόδρομος.Δέν είναι μόνο το dual channel που θα σου δώσει τους έξτρα πόντους...αλλά και η ταχύτητα του 875 chipset. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio1442169068 Σεπτέμβριος 13, 2007 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2007 875,865 ειναι το καλυτερο για αυτον.Για το fsb ομως δεν ξερω τι παιζει...δεν ειναι 100% οτι θα παει πανω απο 155-165...νομιζω εκει ετρωγε φρικη η Ασους συγκεκριμενα με τους 400fsb αλλα δεν μπορω να πω με σιγουρια.Εγω ειχα εναν 1.8 και δεν τον ανεβαζε πανω απο 2.8 θυμαμαι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
regent1442169115 Σεπτέμβριος 13, 2007 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2007 Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής:στην κατηγορία που παίζει ο επεξεργαστής μου δεν υπάρχουν πολλές καταχωρήσεις. Έτσι δεν θα χρειαστεί να ανταγωνιστώ κόσμο στα χιλιοστά του δευτερολέπτου όπως σε άλλες κατηγορίες. Επίσης δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω ακραίες ψύξεις γιατί πιθανότατα ο επεξεργαστής δεν θα δώσει πολύ παραπάνω σε Mhz. Αυτό λοιπόν που θέλω να ξέρω είναι ικανή μια αλλαγή μητρικής με intel chipset με την παρούσα κατάσταση να μου δώσει πχ. 1-2 δευτερόλεπτα στο SuperPI; (τώρα είμαι στα 70 κάτι) Πριν δω την σελίδα με το review PT800 vs i875 ήμουν πεπεισμένος πως σίγουρα θα ήταν καλύτερη μια Intel based μητρική. Τώρα είμαι σε σκέψεις. Ίσως βάλω προς πώληση την Abit και να βρω κάποια με 865pe σε λογική τιμή για να δω αν όντως θα υπάρξει αξιόλογη διαφορά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
john5kilkis Σεπτέμβριος 14, 2007 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2007 Επειδή είχα κι εγώ PT800 και το άλλαξα με i865 , μπορώ να σου πω ότι είδα μεγάλη διαφορά κυρίως λόγο dualchannel στο super pi κτλ πχ 3-4 δευτ. αλλά και μεγάλη διαφορά στην αποκρισιμότητα του συστήματος γενικά. Κοίταξε όμως να μην πάρεις ι865 G όπως έκανα εγώ χωρίς να το ξέρω γιατί δεν έχει επιλογή για vcore οπότε ξεχνάς το oc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
regent1442169115 Σεπτέμβριος 14, 2007 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2007 Ναι μιλώντας για 865 εννοούμε το 865pe όσον αφορά το ocerclocking. Φαντάζομαι πως κάπου εκεί θα καταλήξω μιας και δεν υπάρχουν σε προσιτή τιμή (30-35€) πολλές μητρικές με 875. Αφού λες πως υπάρχει τέτοια διαφορά πρέπει να το επιχειρήσω. Btw, τι επεξεργαστή είχες πάνω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
john5kilkis Σεπτέμβριος 15, 2007 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2007 Αυτό που βλέπεις στην υπογραφή μου δηλ P4 3ghz ht @ 3.4 είχα και έχω ακόμα :022: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.