Jump to content

Προβλημα dvd-rw toshiba

SoCiaL

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω ενα laptop της toshiba και απ το πουθενα το dvd-rw γραφει παρα πολυ αργα ασχετα με τις προδιαγραφες που εχει και δεν διαβαζει καθολου επενεγγραψιμα dvd.Αν ξερει καποιος ας μου πει την γνωμη του αν θελει αντικατασταση ή ειναι θεμα καποιας ρυθμισης.

Εχω κανει update στο firmware.

Επανεκκίνηση έκανες αφότου το άλλαξες; Πάντως η πτώση του σε PIO mode από μόνης ίσως να δείχνει κάτι ανησυχητικό. Έβαλες τελευταία να διαβάσει κάνα πολύ "ταλαιπωρημένο" δισκάκι;

καλημερα

Εχω ενα acer με toshiba και δε μου διαβάζει κανενα σχεδόν DVD , ενω δεν εχει προβλημα με cd. Το προβλημα παρουσιαζεται εδω και 1 χρόνο!!! Εχω κανει αναβαθμιση firware αλλα τίποτα.

Τι είναι αυτό το DMA και πως το ενεργοποιώ;

Σε ελληνικά Windows XP:

Πίνακας Ελέγχου-->Σύστημα-->Υλικό-->Διαχείριση Συσκευών-->Ελεγκτές IDE ATA/ATAPI-->διπλό κλικ "Πρωτεύων/Δευτερεύων Δίαυλος" (ανάλογα που βρίσκεται ο οδηγός, στην περίπτωσή σου μάλλον δευτερεύων εκτός αν έχει ένα κανάλι IDE η μητρική του φορητου)--> Από την καρτέλα "Ρυθμίσεις Για προχωρημένους" στο "Τύπος Μετάδοσης" "DMA αν είναι διαθέσιμο"

Πάντως το δικό σου πρόβλημα δεν έχει να κάνει με αυτό. Πιθανότατα είναι θέμα αστοχίας υλικού. Αν είναι ακόμα μέσα στην εγγύηση, πήγαινέ το για επιδιόρθωση...

μπα εχει ληξει πολύ καιρό. Ασε που είναι και αγορασμένο κάπου στην Αφρική και δε ξερω τι παίζει με εγγύηση. Αλλα τι λεμε τωρα το εχω 4 χρόνια...

Πιθανότατα ο τύπος μετάδοσης πέρασε σε PIO γιατί ο οδηγός είχε επανειλημμένες αποτυχίες να διαβάσει τα δισκάκια. Από κει και πέρα αν συνεχίζει να είναι αργό κάν' του μια απεγκατάσταση από τη διαχείριση συσκευών και κάνε επανεκκίνηση στο σύστημα για να το βρει εκ νέου...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.