Jump to content

Laptop Συνέχεια ανοιχτο?

malmsteenjl

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ρε παιδιά έχω ένα λάπτοπ της ΙΒΜ με P4 στα 1,6. Τωρα τελευταία χρειάζεται να δουλέυει συνέχεια.

Η ερώτηση μπορεί να είναι χαζη αλλα δεν πειράζει.

Ποιές είναι οι πιθανότητες να πάθει κάτι το λάπτοπ απο την συνεχή χρήση σε σχέση μέ έναν Desktop pc στις ίδιες συνθήκες. Επιβαρύνονται τα κυκλώματα?

Να το κλείνω για κανα 2ορο καθε μέρα?

Μηπως δεν τίθεται θέμα?

Ευχαριστώ

Οπως καθε ηλεκτρονικη συσκευη, ποτΕ δεν ξερεις πΟτε θα "σκασει".

Σε καθε περιπτωση, το να ειναι συνεχεια ανοιχτο ενα λαπτοπ για μηνες δεν ειναι οτι καλυτερο χωρις αυτο να σημαινει οτι για πιθανο προβλημα που θα προκυψει θα ειναι υπευθυνη η 24ωρη λειτουργια του για μερες.

Α οκ κατάλαβα είναι στο έλεος του θεού το τι θα γίνει.

Απλά άλλο να έχεις το κατεβαστήρι των 100-200 ευρω, και άλλο να έχεις το λαπτοπ , που μπορεί να είναι παλιο άλλα ότι και να κάνουμε Είναι λάπτοπ.

θα προσπαθήσω το συντομότερο δυνατό να το αντικατστήσω με το χαλασμένο Destop κατεβαστήρι που είχα( αφου το φτιάξω πρώτα).

Γιατί αυτο το λαπτοπ το δανειστηκα και είναι της αδερφής μου και δέν θέλω να τής πάω λάπτοπ στα Κάρβουνα.:073: :018:

Ευχαριστώ

IBM=σκυλι κατα την γνώμη μου... Αν φροντιζεις για τον σωστο αερισμο του τι προβλημα να εχεις ...Αμα του κανεις και ενα καθαρισμο μεσα (ανεμιστηρακια απο σκονη) λογικα δεν πρεπει να παθει τιποτα...

Εχωντας το laptop συνεχεια ανοιχτο μηπως εχει επιπτωση στην χωριτηκοτητα και χρονο ζωης της μπαταριας?

Ναι.... Χαλάει η μπαταρία. Που και που χρειάζεται να δουλευει και η μπαταρία ώστε να κάνει αποφόρτιση...

Α... να ρωτήσω και εγώ κάτι για την μπαταρία (σχετικά με τα τελευταία post)

Πρεπει να βγάζω την μπαταρία οταν είναι μονίμως στη μπρίζα; Και αν ναι να την εχω γεματη η άδεια; Καθε ποτε να την ξεφορτίζω ;

Καλό είναι να την βγάζεις όσο το έχεις μόνιμα στο ρεύμα αλλά σε τακτά χρονικά διαστήματα να την βάζεις στον υπολογιστή να την φορτίζεις και μετά να την αφήνεις να δουλέψει ώστε να είναι σε κίνηση τα στοιχεια της. Αλλιώς , εμπειρικά στο λέω , αν κάτσει παραπάνω απο μήνα η μπαταρία σε ακινησία είναι άχρηστη.

Τα IBM είναι απο τα πιο αξιόπιστα. Σε κάποιο manual απο IBM ενός φίλου

είχα διαβάσει οτιαν το λειτουργείς συνέχεια με μπρίζα καλό είναι να βγάζεις

τη μπαταρία και μάλιστα θα πρέπει να είναι άδεια.

Εγώ απο την άλλη έχω ένα Acer 1524. Το είχα ανοιχτό για 2 χρόνια

συνέχεια και έτρεχε και BOINC (cpu 100%) με τη μπαταρία πάνω.

Μετά τα 2 χρόνια τον έκλεινα και τον μετέφερα αρκετά και μετά απο

6-7 μήνες έσκασε ο δίσκος και το DVDRW.

Η μπαταρία στις αρχές κράταγε 1,5 ώρα με κανονική χρήση και τώρα κρατάει

λίγο παραπάνω απο 1 ώρα. Δε θεωρώ οτι η μπαταρία έχασε την απόδοσή

της, γιατι μετά απο περίπου 3 χρόνια θεωρείτε φυσιολογική φθορά.

Δε θεωρώ τα Acer τα πιο αξιόπιστα, αλλα μετά απο 3 χρόνια βάναυσης

χρήσης δεν έχω κανένα παράπονο για ένα δίσκο και ένα DVDRW που

έσκασαν. Για να λέμε την αλήθεια περίμενα να "καταστραφεί" πολύ πριν

τα 3 χρόνια το laptop.

Μια γνωστή μου πείρε το ίδιο laptop 6 μήνες μετά απο μένα και το

δούλευε πολύ λιγότερο απο εμένα και το πρόσεχε και πολύ περισσότερο.

Σε λιγότερο απο χρόνο της κάηκε η m/b και της ζητάγανε 600 ευρώ για

αλλαγή.

Γενικά είναι και θέμα τύχης, αλλα δε νομίζω να επιρεάζεται απο τη συνεχή

χρήση. Για αυτό τα πέρνουμε για να τα δουλεύουμε...

PS στη συνεχή χρήση καλό είναι καθε 1-2 μήνες να καθαρίζονται οι

ανεμιστήρες του για να μην έχεις προβλήματα υπερθέρμανσης.

το πιθανοτερο προβλημα (μετα τη μπαταρια αν δεν τη βγαζεις) ειναι να τα παιξει ο δισκος απο τη θερμοκρασια.

Ειναι λαθος να βαζεις λαπτοπ για κατεβαστηρι, ειδικα οταν μπορεις με πενταροδεκαρες να φτιαξεις ενα.

Αποψή μου είναι, ότι άμα είναι παλιό και όχι τόσο δυνατό σαν μηχάνημα (το laptop εννοώ), καλύτερα να το βάλεις σαν κατεβαστήρι, αφού είναι πιο οικονομικό από θέμα ρεύματος.

Εμένα πάλι δε μου αρέσει η ιδέα ενός laptop 24/7 ανοικτό γιατί τρέμω στη σκέψη να μπουκώσουν τα ανεμιστήρια από τη σκόνη ή στο ενδεχόμενο να σπάσει κάποιο fin του ανεμιστήρα. Για τον απλό λόγο... άντε άλλαξέ το. Στο desktop δίνεις €4 και αλλάζεις ανεμιστήρα. Στο laptop?

Και μπορεί το laptop να καίει λιγότερο ρεύμα αλλά φαντάσου τώρα ένα κουτάκι συνέχεια ανοικτό με ελάχιστο εξαερισμό να δουλεύει 24/7. Εκεί να δεις ζέστη. Ακόμα και με λιγότερο ρεύμα.

Ίσως η ιδέα να μοιάζει ελκυστική σε συστήματα Pentium I/II που βολεύουν σα Web/Firewall server αλλά αμα αρχίσουμε να μιλάμε για P3/4 και Duron/Athlon εκεί δυσκολεύουν τα πράγματα...

Εμένα πάλι δε μου αρέσει η ιδέα ενός laptop 24/7 ανοικτό γιατί τρέμω στη σκέψη να μπουκώσουν τα ανεμιστήρια από τη σκόνη ή στο ενδεχόμενο να σπάσει κάποιο fin του ανεμιστήρα. Για τον απλό λόγο... άντε άλλαξέ το. Στο desktop δίνεις €4 και αλλάζεις ανεμιστήρα. Στο laptop?

Δεν διαφωνώ ότι είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο, αλλά εγώ έχοντας το laptop πάνω σε μία βάση laptop με ανεμιστηράκια που δουλεύουν μέσω usb, ώστε να έχει έξτρα αέρα, δεν έχω αντιμετωπίση αυτό το πρόβλημα (και ελπίζω φυσικά να μην το αντιμετωπίσω). :033:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.