Jump to content

Δεν κάνει shut down

beisnikos_spi

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά. Έστησα ένα μηχάνημα για ένα φίλο με τα εξής χαρακτηριστικά:

Intel Core 2 Duo Ε6550 2.33GHz

Gigabyte GA-Ρ35-DQ6

Kingston DDR2 800MHz (2x1024MB)

XFX Ge Force 8800 GTS 320MB

PSU Thermaltake Purepower 600Watts

SATA DVDR Asus

και 3 Western Digital δίσκοι, ο ένας SATA.

Αφού το στήσαμε, κάναμε format και περάσαμε drivers, πήγαμε να κάνουμε ένα shut down. Ακούγεται ένα "κλικ" μάλλον από τους δίσκους αλλα παραμένει αναμμένο το power led, και όλοι οι ανεμιστήρες συμπεριλαμβανομενου και του επεξεργαστή, καθώς επίσης η οθόνη σβήνει. Το αφήσαμε κάνα 5 λεπτό έτσι αλλα τίποτα. Κλείνει μονο εάν κρατήσεις πατημένο το power button.

Έκανα βίος update, αλλα τίποτα. Τι μπορεί να φταίει?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ελεγξε τις ρυθμισεις ενεργειας των windows. Αν ειναι ενεργοποιημενη η κατασταση αδρανειας, απενεργοποιησε την. Επισης επελεξε να μην κλεινουν ποτε οι δισκοι και να μην μεταβαινει το συστημα σε κατασταση αναμονης.

Λοιπόν: Δοκίμασα με τροφοδοτικό φίλου. τίποτα.. άρα δεν έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό. Σε λίγο θα δοκιμάσω και άλλη κάρτα γραφικών (λέμε μήπως).

αυτό που γίνεται είναι ότι το pc είναι σαν να μπαίνει σε stand by. Οι ανεμηστήρες, το λαμπάκι δουλεύουν. Έκανα φορμάτ πάλι, δεν πέρασα κανένα driver και τώρα κάνει τα ίδια μόνο που η οθόνη μένει κολλημένη στο "Windows is shutting down".

Εντομεταξύ έχω παρατηρήσει πως άν δεν βάλεις drivers για κάρτα γραφικών το κουμπί του stand by είναι απενεργοποιημένο = δεν μπορείς να κάνεις standby γιατί προφανώς χρειάζονται drivers για να λειτουργείσει σωστά η λειτουργία αυτή. Τώρα που δεν έχω βάλει drivers για κάρτα γραφικών, αντί να κλείνει και η οθόνη, παραμένει κολλημένη = δεν λειτουργεί σωστά το standby (σε περίπτωση που όντως αντί να κάνει shutdown κάνει stand by).

Επανέρχομαι μόλις δοκιμάσω και άλλη κάρτα γραφικών.

Είχα και εγώ αυτό το κώλυμα και νομίζω πως ήταν η μητρική.Αλλα η λύση δεν ήρθε ποτε,παρα μονο από την παράτολμη κίνηση με το διακόπτη του τροφοδοτικού αφού ούτε το power, μου δούλευε

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.