beisnikos_spi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Καλησπέρα παιδιά. Έστησα ένα μηχάνημα για ένα φίλο με τα εξής χαρακτηριστικά:Intel Core 2 Duo Ε6550 2.33GHzGigabyte GA-Ρ35-DQ6Kingston DDR2 800MHz (2x1024MB)XFX Ge Force 8800 GTS 320MBPSU Thermaltake Purepower 600WattsSATA DVDR Asusκαι 3 Western Digital δίσκοι, ο ένας SATA.Αφού το στήσαμε, κάναμε format και περάσαμε drivers, πήγαμε να κάνουμε ένα shut down. Ακούγεται ένα "κλικ" μάλλον από τους δίσκους αλλα παραμένει αναμμένο το power led, και όλοι οι ανεμιστήρες συμπεριλαμβανομενου και του επεξεργαστή, καθώς επίσης η οθόνη σβήνει. Το αφήσαμε κάνα 5 λεπτό έτσι αλλα τίποτα. Κλείνει μονο εάν κρατήσεις πατημένο το power button.Έκανα βίος update, αλλα τίποτα. Τι μπορεί να φταίει?Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike299_19991442169156 Σεπτέμβριος 10, 2007 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2007 Ελεγξε τις ρυθμισεις ενεργειας των windows. Αν ειναι ενεργοποιημενη η κατασταση αδρανειας, απενεργοποιησε την. Επισης επελεξε να μην κλεινουν ποτε οι δισκοι και να μην μεταβαινει το συστημα σε κατασταση αναμονης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tacticalcube138 Σεπτέμβριος 10, 2007 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2007 Αν κλείνουν όλα πλην του power led, μπορεί να έχεις συνδέσει λάθος τα καλώδια πάνω στη μητρική (power led, power button, reset κ.λπ.). Ρίξε μια ματιά στο manual της μητρικής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
beisnikos_spi Σεπτέμβριος 10, 2007 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2007 Ολα κομπλέ είναι, παιδιά... Θα δοκιμάσω άλλο τροφοδοτικό και θα επανέλθω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samplist Σεπτέμβριος 10, 2007 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2007 κοιταξε στα λογκ φαιλς για τιποτα ντραιβερς χτυπημένους η κανα σερβις που δε κλεινει, συνηθως κατι τετοιο ειναι και μπορεις να το δεις στο event log Link to comment Share on other sites More sharing options...
beisnikos_spi Σεπτέμβριος 10, 2007 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2007 Λοιπόν: Δοκίμασα με τροφοδοτικό φίλου. τίποτα.. άρα δεν έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό. Σε λίγο θα δοκιμάσω και άλλη κάρτα γραφικών (λέμε μήπως).αυτό που γίνεται είναι ότι το pc είναι σαν να μπαίνει σε stand by. Οι ανεμηστήρες, το λαμπάκι δουλεύουν. Έκανα φορμάτ πάλι, δεν πέρασα κανένα driver και τώρα κάνει τα ίδια μόνο που η οθόνη μένει κολλημένη στο "Windows is shutting down".Εντομεταξύ έχω παρατηρήσει πως άν δεν βάλεις drivers για κάρτα γραφικών το κουμπί του stand by είναι απενεργοποιημένο = δεν μπορείς να κάνεις standby γιατί προφανώς χρειάζονται drivers για να λειτουργείσει σωστά η λειτουργία αυτή. Τώρα που δεν έχω βάλει drivers για κάρτα γραφικών, αντί να κλείνει και η οθόνη, παραμένει κολλημένη = δεν λειτουργεί σωστά το standby (σε περίπτωση που όντως αντί να κάνει shutdown κάνει stand by).Επανέρχομαι μόλις δοκιμάσω και άλλη κάρτα γραφικών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
beisnikos_spi Σεπτέμβριος 10, 2007 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2007 Την πήγα με τον φίλο μου πίσω, ελπίζω με την καινούρια να δουλέψει κομπλέ. Θα σας πω τα αποτελέσματα αύριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
s.ghost1442169174 Σεπτέμβριος 10, 2007 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2007 Ηθελα να βοηθησω αλλα πολυ με μπερδεψες! Πες μας και τι εκανες να το λυσεις!!:115: Link to comment Share on other sites More sharing options...
beisnikos_spi Σεπτέμβριος 10, 2007 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2007 Δεν το έφτιαξα απλώς κατέληξα στο ότι η μητρική είναι ελαττωματική... Αναμένουμε τώρα την καινούρια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
beisnikos_spi Σεπτέμβριος 11, 2007 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2007 Τελικά μητρική ήταν. Βάλαμε μια καινούρια ίδια ακριβώς και παίζει κανονικότατα το μηχανάκι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
slaught Σεπτέμβριος 11, 2007 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2007 Ειδες τι σου κανει μια μαμα χαλασμενη.Αδερφε τι σπουδαζεις?Γιατι Μεγαρα Κρητη ειναι μεγαλη αποσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolis1442169134 Σεπτέμβριος 11, 2007 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2007 θα παρακαλούσα να μην βγεί εκτός πορείας το thread.Για όλα τα αλλα υπάρχουν τα pm.Υ.Γ: Τι να πω και εγώ για απόσταση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GVC Σεπτέμβριος 11, 2007 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2007 Είχα και εγώ αυτό το κώλυμα και νομίζω πως ήταν η μητρική.Αλλα η λύση δεν ήρθε ποτε,παρα μονο από την παράτολμη κίνηση με το διακόπτη του τροφοδοτικού αφού ούτε το power, μου δούλευε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.