apotsi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Αν παίρνατε σήμερα κιόλας ένα απ' αυτά, ποιό θα παίρνατε και γιατί; Θα παίρνατε SATA ή όχι; Λίγη βοήθεια γρήγορα, γιατί πρέπει να το πάρω οπωσδήποτε μέχρι αύριο το απόγευμα το αργότερο. Αν έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο, πείτε το....ΕυχαριστώΥ.Γ. maximum μέχρι τα 45-50€
kyma Σεπτέμβριος 10, 2007 #2 Σεπτέμβριος 10, 2007 Σου προτείνω ανεπιφύλακτα τα NEC. Έχω ήδη ένα DVD-RW με Labelflash (αν και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ) και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Έχω καταφέρει να διαβάσω CD και DVD που δεν μπορούσαν άλλα drives που έχω. Τώρα όσον αφορά για IDE ή SATA δεν ξέρω τί είναι καλύτερο, πάντος από μία ματιά στις ταχύτητες των drives και των δύο τύπων βλέπω ότι είναι ΙΔΙΕΣ!!! Επειδή ενδιαφέρομαι να αλλάξω και εγώ drive σε αυτά που είχα καταλήξει είναι: α. NEC 7173 Labelflash (Retail) - Black IDE β. NEC AD7170S SATA (Bulk) Black SATA Το IDE έχει και Labelflash και πρέπει να είναι και λίγο πιο πρόσφατο από το SATA. Δεν ξέρω αν έχεις μαύρο ή άσπρο κουτί, αλλά επειδή ο λόγος που θέλω να το αλλάξω είναι ότι είναι άσπρο, έβαλα αυθόρμητα τα μαύρα που είχα ψάξει..
lordelesar Σεπτέμβριος 10, 2007 #3 Σεπτέμβριος 10, 2007 Επειδή έψχνα κιεγώ προσφάτως, είχα καταλήξει (μετά από άπειρο διάβασμα και ψαχούλεμα σε fora) στο Pioneer DVR-112D με δεύτερο ένα Samsung SATA το οποίο δεν είχα καταφέρει να εντοπίσω σε ελληνικό online μαγαζί (νομίζω SH-S203, αλλά δεν θυμάμαι στα σίγουρα).Επίσης έλεγαν ότι IDE-SATA διαφέρουν.Πάντως αν μπορέσεις και τα βρεις 2ο χέρι, η δικιά μου πρόταση είναι τα 716 και 760 της Plextor που παραμένουν στην κορυφή (κατ'εμέ πάντα).
sakattack1442169065 Σεπτέμβριος 10, 2007 #4 Σεπτέμβριος 10, 2007 αμφιβαλω πια αν αξιζει τον κοπο να ψαχνει κανεις διαφορες. Ολα γραφουν στις max ταχυτητες (εγω αποφευγω πανω απο 12x), ολα ειναι παμφθηνα οποτε ειναι και θεμα τυχης να σου κατσει ελαττωματικο... Αναλωσιμα ειναι, παιρνεις ενα και αν δε σου κανει το πετας και παιρνεις αλλο Αν ειχα ελευθερες θυρες sata στη μητρικη, μαλλον θα πηγαινα σε sata πλεον, για να βολευω τα καλωδια.
dellman Σεπτέμβριος 10, 2007 #5 Σεπτέμβριος 10, 2007 Και αν θέλεις να πάρεις Image με το sata να δεις γλύκα
Hemispasm1442169066 Σεπτέμβριος 10, 2007 #6 Σεπτέμβριος 10, 2007 αμφιβαλω πια αν αξιζει τον κοπο να ψαχνει κανεις διαφορες. Ολα γραφουν στις max ταχυτητες (εγω αποφευγω πανω απο 12x), ολα ειναι παμφθηνα οποτε ειναι και θεμα τυχης να σου κατσει ελαττωματικο...Σε γενικες γραμμες συμφωνω και εγω - πλεον ολα τα drives εχουν ωριμασει και στις συνηθεις ταχυτητες (πχ μεχρι 12χ) οφειλουν να μην εχουν ιδιαιτερα προβληματα. Υποθετω οτι ακομα θα δειχνουν προτιμησεις προς ορισμενα μεσα, αλλα οχι στο βαθμο που γινοταν παλαιοτερα.Η εκτιμηση μου ειναι οτι οτιδηποτε και να παρεις θα εισαι οκ, απο τις επιλογες του πλαισιου θα πηγαινα μαλλον για καποιο lg / προσωπικη επιλογη.
sakattack1442169065 Σεπτέμβριος 10, 2007 #7 Σεπτέμβριος 10, 2007 Και αν θέλεις να πάρεις Image με το sata να δεις γλύκαπχ με το ghost λες? παντως τους sata δισκους τους βλεπει. αλλα και παλι τα image δυσκολα να χωρανε σε dvd, εμενα το τελευταιο μου image του C: ειναι 9GB και με τα games σε αλλο partition εγκατεστημενα.και ξαναπαλι, ακομα και να χωραγε, προτιμοτερο δεν ειναι να το παρεις σε δισκο και μετα να το γραψεις με την ησυχια σου σε dvd ?
apotsi Σεπτέμβριος 12, 2007 Author #8 Σεπτέμβριος 12, 2007 Τελικά.... Πήγα στο Πλαίσιο Αργυρούπολης και πήρα ένα drive που δεν υπάρχει στο site τους. Υπάρχει δηλαδή, αλλά σε white... Το Samsung SH-S203B σε bulk μορφή... μαύρο. Καλό φαίνεται προς το παρόν. Μία δυσκολία βρήκα στην συνδεσμολογία του (μια και πρώτη φορά είχα στα χέρια μου SATA ODD, αλλά τελικά φαίνεται να το έκανα σωστά.... Λοιπόν... Έχω την ASUS P5W DH Deluxe και είχα στα SATA1, SATA3 & SATA4 συνδεδεμένους τους τρεις δίσκους μου. SATA1 & SATA3 --> RAID0 (2x SAMSUNG 160GB SATA2) SATA4 --> 320GB HDD for Games and Storage... O μόνος τρόπος που μου δούλευει σχεδόν σωστά (θα σας πώ σε λίγο πού κολλάει το σχεδόν) είναι όταν έβγαλα τον 320άρι από το SATA4, έβαλα εκεί το Samsung ODD και έβαλα τον 320άρι στο EZ_RAID1 sata port του board μου (bl. εικόνα). Λοιπόν... το σχεδόν κολλάει ότι μου βλέπει κανονικά το RAID0 μου, το SAMSUNG και τον 320άρι μου με τα DATA μου κανονικά, αλλά τον βλέπει σαν External Disk 0. Να το αφήσω έτσι ή θα έχω αργότερα τίποτα data corruption και θα τραβάω τα βυζιά μου να κατεβάσω γάλα....;
Stelaras Σεπτέμβριος 12, 2007 #9 Σεπτέμβριος 12, 2007 Τα jumper τα ρυθμισες σε jbod mode ? Αυτο επιτυγχανεται εχοντας αφαιρεσει ολα τα jumper αν θυμαμαι καλα .Bios ελπιζω να εχεις καποιο προσφατο , γιατι αυτο το mode δεν υπηρχε στα πρωτα bios . Δε θυμαμαι ποτε το προσθεσαν.Το port που θα χρησιμοποιησεις ειναι το ez_backup1 .
ThorLite Σεπτέμβριος 12, 2007 #10 Σεπτέμβριος 12, 2007 Οτι λεει ο Stelaras αν βγαλεις ολα τα jumper και κανεις το update που λεει μεσα στο BIOS σε καποιο σημειο απο οτι θυμαμαι μετα το ez_raid ειναι σαν να μην υπαρχει και χρησιμοποιεις κανονικα το ez_backup1....
Stelaras Σεπτέμβριος 12, 2007 #11 Σεπτέμβριος 12, 2007 Οτι λεει ο Stelaras αν βγαλεις ολα τα jumper και κανεις το update που λεει μεσα στο BIOS σε καποιο σημειο απο οτι θυμαμαι μετα το ez_raid ειναι σαν να μην υπαρχει και χρησιμοποιεις κανονικα το ez_backup1.... Ευχαριστω Κ. Κωνσταντινε μας για την επιβεβαιωση !
apotsi Σεπτέμβριος 12, 2007 Author #12 Σεπτέμβριος 12, 2007 Έχετε δίκιο και οι δύο. Μετά από λίγο διάβασμα στο net το βρήκα και τα αφαίρεσα. Επανέφερα τον 320άρι δίσκο στο SATA4 port και έβαλα το Samsung στο EZ_RAID1 (που τώρα είναι SATA2) και όλα είναι τέλεια....Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ...Καλό βράδυ... πάω για νανάκια...Υ.Γ. Θα είναι καλύτερα ή πιό γρήγορα αν βάλω τους δίσκους του RAID0 μου στα Ports 0 & 1 ? Γιατί αυτή τη στιγμή είναι στο 0 & 2 με τον 320άρι στο 3 και το samsung στο 1.
apotsi Σεπτέμβριος 12, 2007 Author #13 Σεπτέμβριος 12, 2007 Μόλις έγραψα και ένα full dvd σε 18x (τόσο αναγνώρισε ότι γράφονται τα TDK 16x μου).Δείτε και το log. 5:09 για όλο το DVD από την στιγμή που ξεκίνησε μέχρι την στιγμή που το πέταξε έξω.Log.txt
Stelaras Σεπτέμβριος 12, 2007 #14 Σεπτέμβριος 12, 2007 Δεν παιζει ρολο η θεση των δισκων . Ολα στον ιδιο controller πεφτουν .Ο χρονος καλος ειναι , αλλα γιατι στο log βλεπω καποια DMA off ????
apotsi Σεπτέμβριος 12, 2007 Author #15 Σεπτέμβριος 12, 2007 Σωστά... δεν ξέρω πώς ενεργοποιούνται στον Intel...
apotsi Σεπτέμβριος 12, 2007 Author #16 Σεπτέμβριος 12, 2007 Ακόμα δεν πήγα για ύπνο.... http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=209867 Δεν μπορεί το Nero λέει να καταλάβει DMA, παρά μόνο αν είναι στον Microsoft atapi driver. (post #5) Έκανα το burst-rate test που λένε και έπιασε 67ΜΒ/sec Οπότε υποθέτω ότι είμαι μιά χαρά.
Stelaras Σεπτέμβριος 12, 2007 #17 Σεπτέμβριος 12, 2007 Ακόμα δεν πήγα για ύπνο....http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=209867 Δεν μπορεί το Nero λέει να καταλάβει DMA, παρά μόνο αν είναι στον Microsoft atapi driver. (post #5) Έκανα το burst-rate test που λένε και έπιασε 67ΜΒ/sec Οπότε υποθέτω ότι είμαι μιά χαρά. Σωστος εισαι ! :026:
apotsi Σεπτέμβριος 13, 2007 Author #19 Σεπτέμβριος 13, 2007 Όχι. Είναι πάνω από το PCI express δίπλα στο CPU. Αν εννοείς αυτό. Αυτό είναι του Jmicron.
kallileo Σεπτέμβριος 13, 2007 #20 Σεπτέμβριος 13, 2007 Εγω εχω 3 hd Raid 0 πανω στο 975....αν παρω sata drive εχω τυχη να παιξει σωστα?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.