Jump to content

Best pc speakers 4 music

MrSpok

Recommended Posts

PLII-process-flow.gif

Yπαρχει πραγματικο εξακαναλο σημα. Και δεν εχει καμμια σχεση ακουστικα με το προερχομενο απο αποκωδικοποιητη. Οπως και να το κανουμε δεν γινεται απο 2 καναλια να βγαλουμε εμεις 6.

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Εξηγησε μου τι εννοεις πραγματικο?... Για ποιο φορματ μιλας?

Οταν λεω απο stereo σε πολυκαναλο μεσω dp2 δεν εννοω καθαρο σημα stereo το οποιο προοριζοταν μονο για τετοια χρηση. Οι ταινιες γενικα που γραφουν οι εταιριες περιεχουν σημα stereo με πληροφοριες πολυκαναλου ηχου τις οποιες απλα ο κωδοκοποιητης τις αναλυει. Κατι σαν win zip για να γινω κατανοητος. Το κανουν για να χωρεσουν σημα με περισσοτερη κυματομορφη και λιγοτερη συμπιεση σε ενα δισκο dvd που δεν χωραει πολλα πολλα. Δεν υπαρχει κατι αλλο στην αγορα εκτος απο το DTS & το Dolby hx pro

Σε γενικες γραμμες αυτο που αναλυουμε δεν εχει σχεση με συστηματα ηχειων αλλα με υλικο (ταινιες μουσικη) που μπορει να προμηθετει κανεις.

Νομίζω πως το thread ξέφυγε από τον σκοπό του, πάντως τις ερωτήσεις αυτές δεν τις εξέφρασα λόγο έλλειψης γνώσης αλλά λόγω έλλειψης χρόνου ώστε να απαντήσω εγώ σε αυτά τα οποία κάποιοι δεν γνωρίζουν.

Ο Prologic II δεν μετατρέπει μόνο το ειδικό σήμα σε 5.1 αλλά και το απλό στερεοφωνικό. Όταν στο στούντιο έχουμε μία στερεοφωνική εγγραφή και οι ίδιοι το ακούνε σε στερεοφωνικό σύστημα και αποφασίζουν να το παράγουν δεν το περνάνε από κανένα κωδικοποιητή για να παίζει σε 5.1!

Εμείς τι θέλουμε να ακούμε, αυτό που μας πούλησαν ή αυτό που μας αρέσει να ακούμε από αυτό που αγοράσαμε; Τι σάλτσα προτιμάμε;

Δεν έχει καμία σχέση με την αγορά και τους λαμπάτους/mosfet/jfet/bipolar ενισχυτές... έχει σχέση με το αν θες να ακούσεις αυτό που υπάρχει στο δισκάκι ή μια διαφορετική έκδοση του...

Μου αρέσει που υπάρχει μια τέτοια συζήτηση για αυτό το ζήτημα όμως μήπως ξεφεύγει όχι μόνο απο το thread αλλά και από το αντικείμενο του site;

τα hi-end τις χρονιας 2005-2006

Μαλιστα...

Νομίζω πως το thread ξέφυγε από τον σκοπό του, πάντως τις ερωτήσεις αυτές δεν τις εξέφρασα λόγο έλλειψης γνώσης αλλά λόγω έλλειψης χρόνου ώστε να απαντήσω εγώ σε αυτά τα οποία κάποιοι δεν γνωρίζουν.

Ο Prologic II δεν μετατρέπει μόνο το ειδικό σήμα σε 5.1 αλλά και το απλό στερεοφωνικό. Όταν στο στούντιο έχουμε μία στερεοφωνική εγγραφή και οι ίδιοι το ακούνε σε στερεοφωνικό σύστημα και αποφασίζουν να το παράγουν δεν το περνάνε από κανένα κωδικοποιητή για να παίζει σε 5.1!

Εμείς τι θέλουμε να ακούμε, αυτό που μας πούλησαν ή αυτό που μας αρέσει να ακούμε από αυτό που αγοράσαμε; Τι σάλτσα προτιμάμε;

Δεν έχει καμία σχέση με την αγορά και τους λαμπάτους/mosfet/jfet/bipolar ενισχυτές... έχει σχέση με το αν θες να ακούσεις αυτό που υπάρχει στο δισκάκι ή μια διαφορετική έκδοση του...

Μου αρέσει που υπάρχει μια τέτοια συζήτηση για αυτό το ζήτημα όμως μήπως ξεφεύγει όχι μόνο απο το thread αλλά και από το αντικείμενο του site;

So what και αν ξεφευγει?

Μα δεν ειναι μια διαφορετικη εκδοση. Δεν ακους κατι παραπανω. Απλα μερικα κομματια της πληροφοριας σπανε στα 3 μπροστινα (φωνη εστιαζει στο κεντρικο κλπ), και επαναλαμβανομενα κομματια πληροφοριας στα πισω (κιθαρες/μπασο κυριως). Προσωπικα δεν εχω απολαυσει διαφορετικα καποιο κομματι απο τα z-5500 στα ηχεια του σαλονιου (ως προς την surround αισθηση και ουχι ως προς την ποιοτητα).

Η μετατροπη του στερεο se 5,1 γινεται με hardware τροπο απο τους ενισχυτες και το λεμε virtual dolby. Δεν διαφωνισα με τις δυνατοτητες του κωδικοποιητη απλα απαντησα στις ερωτησεις που διαβασα. Οσον αφορα τους λαμπατους και τα υπολοιπα που ανεφερα αφορουσε την τελευταια σου ερωτηση στο κομματι γιατι προτιμουν ολοι στερεοφωνικο συστημα αντι για av συστηματα 5,1. Συμφωνω και επαυξανω οτι το hi end αποτελειται απο 2 ηχεια δεν διαφωνισα σε αυτο πουθενα. Αλλωστε γνωμες λεμε εδω και οχι επειδειξη γνωσεων.

φιλικα παντα

Μα δεν ειναι μια διαφορετικη εκδοση. Δεν ακους κατι παραπανω.Και βέβαια ακούς κάτι παραπάνω. Αν δεν άκουγες δεν θα παίζανε τα πίσω και το κεντρικό... Η στερεοφωνική σκηνή που τοποθετείται σε αυτήν την περίπτωση; Σίγουρα είναι εντυπωσιακό να ακούς τα πιατίνια να σκάνε πίσω σου όμως είναι σωστό; Απλα μερικα κομματια της πληροφοριας σπανε στα 3 μπροστινα (φωνη εστιαζει στο κεντρικο κλπ)Ούτε μία ούτε δύο φορές έχω ακούσει τραγούδια να έχουν άλλα φωνητικά στο δεξί και άλλα στο αριστερό! Αυτό το εφέ πως θα το πετύχει; Δεν αναφέρομαι καθόλου στο πως καταφέρνει να ανακαλύψει ο αλγόριθμος ποια είναι η φωνή και ποια δεν είναι...:012: , και επαναλαμβανομενα κομματια πληροφοριας στα πισω (κιθαρες/μπασο κυριως). Προσωπικα δεν εχω απολαυσει διαφορετικα καποιο κομματι απο τα z-5500 στα ηχεια του σαλονιου (ως προς την surround αισθηση και ουχι ως προς την ποιοτητα)Δηλαδή και τα ηχεία του σαλονιού σου ακούγονται σαν 5.1; Αυτό μπορεί να σημαίνει δυο πράγματα, ή ότι το 5.1 δεν κάνει τίποτα στον ήχο ή ότι η ακουστική του σαλονιού σου είναι χάλια! Σε κάθε περίπτωση προτείνω να το ψάξεις...:064: .

Αυτά για αρχή...

Η μετατροπη του στερεο se 5,1 γινεται με hardware τροπο απο τους ενισχυτες και το λεμε virtual dolby. Δεν διαφωνισα με τις δυνατοτητες του κωδικοποιητη απλα απαντησα στις ερωτησεις που διαβασα. Οσον αφορα τους λαμπατους και τα υπολοιπα που ανεφερα αφορουσε την τελευταια σου ερωτηση στο κομματι γιατι προτιμουν ολοι στερεοφωνικο συστημα αντι για av συστηματα 5,1. Συμφωνω και επαυξανω οτι το hi end αποτελειται απο 2 ηχεια δεν διαφωνισα σε αυτο πουθενα. Αλλωστε γνωμες λεμε εδω και οχι επειδειξη γνωσεων.

φιλικα παντα

Πρέπει να έχεις μπερδέψει τα συστήματα της Dolby.

Dolby Prologic ΙΙ:

In 2000, Dolby introduced Dolby Pro Logic II (DPL II), an improved implementation of Dolby Pro Logic. DPL II processes any high quality stereo signal source into "5.1"—five separate full frequency channels (left, center, right, left surround and right surround) plus one low-frequency-effects (deep bass) channel.

Δεν ξέρω αν κατάλαβες τι ακριβώς εννοεί το ανωτέρω κείμενο αλλά ο Dolby δεν είναι κωδικοποιητής αλλά αποκωδικοποιητής. Δεν υπάρχει κρυφή πληροφορία στο σήμα που να βγαίνει όταν έχουμε Dolby ενισχυτή και να κρύβεται όταν δεν έχουμε!

Και για του λόγου το αληθές δες εδώ την μήτρα επεξεργασίας του σήματος για την εξαγωγή της "έξτρα" πληροφορίας

Dolby Pro Logic II Left Right Center Rear Left Rear Right

Left Total 1 0 0,707 0,812+90φ 0,574+90φ

Right Total 0 1 0,707 0,812-90φ 0,574-90φ

Απ' ότι βλέπεις και εσύ δεν πρόκειται για κάποια εξωτική σχέση ούτε για κανένα εξωπραγματικό αλγόριθμο!

Θα τελειώσω με άλλη μια ερώτηση. Αν υποθέσουμε ότι ο αλγόριθμος αυτός πράγματι αναβαθμίζει την ακουστική εμπειρία, αυτό θα γίνεται όταν το σύστημα μας (δλδ τα ηχεία στην προκειμένη) είναι σωστά τοποθετημένα στον χώρο όπως ορίζει το πρότυπο Dolby και με την κατάλληλη ακουστική φροντίδα του χώρου. Αλήθεια ποιός έχει φροντισμένο τον χώρο του και ποιός τοποθετημένα σωστά τα ηχεία του;

Εννοείται πως πάνω απ' όλα φιλικά και γιατί η γνώση είναι για να μοιράζεται!:)

Και βέβαια ακούς κάτι παραπάνω. Αν δεν άκουγες δεν θα παίζανε τα πίσω και το κεντρικό... Η στερεοφωνική σκηνή που τοποθετείται σε αυτήν την περίπτωση; Σίγουρα είναι εντυπωσιακό να ακούς τα πιατίνια να σκάνε πίσω σου όμως είναι σωστό;

Δεν σκανε ποτε απο πισω.. Αχνα ισως απο το απομειναρι του hard encoding.

Δεν ακους παραπανω πληροφορια. Ακους επαναλαμβανομενη πληροφορια. Σε μια ταινια με DD/DTS, οτα περνει μια σφαιρα πισω απο την καμερα, η οποια ειναι και η υποτιθεμενη θεση θεασης, η πληροφορια αυτη ερχεται απο τα πισινα ηχεια και μονο. Αν και υπαρχουν και αρκετοι υποστηρικτες της αποψης οτι ενα καλοστημενο δικαναλο συστημα μπορει να αποδωσει τα ιδια με ενα πολυκαναλο.

Και αν το παμε αλλιως, λογικα οποιαδηποτε προσπαθεια πολυκαναλης αναπαραγωγης μουσικης δεν εχει κανενα νοημα, γιατι κ σε ενα live ας πουμε, η σκηνη ειναι μονο μπροστα σου.

Ούτε μία ούτε δύο φορές έχω ακούσει τραγούδια να έχουν άλλα φωνητικά στο δεξί και άλλα στο αριστερό! Αυτό το εφέ πως θα το πετύχει; Δεν αναφέρομαι καθόλου στο πως καταφέρνει να ανακαλύψει ο αλγόριθμος ποια είναι η φωνή και ποια δεν είναι...

Πως το πετυχαινει? Γιατι αν ακουσεις το κομματι απο στερεοφωνικο συστημα τα ιδια φωνητικα σπανε στο δεξι ή στο αριστερο ηχειο. Δεν του καθεται του Pro Logic να αυτοσχεδιασει και να πεταξει τα φωνητικα οπου θελει.

Δηλαδή και τα ηχεία του σαλονιού σου ακούγονται σαν 5.1; Αυτό μπορεί να σημαίνει δυο πράγματα, ή ότι το 5.1 δεν κάνει τίποτα στον ήχο ή ότι η ακουστική του σαλονιού σου είναι χάλια! Σε κάθε περίπτωση προτείνω να το ψάξεις...

Αυτο που ειπα ειναι οτι η δηθεν πολυφωνικη εικονα των surround 5500 δεν μου εχει δωσει κατι περισσοτερο απο το δικαναλο συστημα του σαλονιου. Και επειδη κουβεντα κανουμε, και εγω σου προτεινω σε καθε περιπτωση να αφησεις αυτο το υφακι του απολυτου γνωστη.

Για να ηρεμησουν λιγο τα πνευματα.......

Το πως αρεσει η το πως αντιλαμβανετε ο καθενας τον ηχο ειναι καθαρα δικο του θεμα.Το σωστο συμφωνα με την φυσικη θεση ειναι,οτι οταν ακους ενα μουσικο κομματι η μπαντα ειναι μπροστα σου,οποτε απο εκει ερχεται ο ηχος(stereo),αρα το αν θελεις να σπασεις το σημα σε 5.1 και να το ακους αλλοιωμενο,αλλα με περισσοτερη αισθηση ογκου ειναι καθαρα δικο σου θεμα.Στην περιπτωση του 5.1 εχεις 6 διαφορετικα καναλια στα οποια μπορεις να γραψεις οτι θελεις και οπως θελεις.Το οτι στις περισσοτερες περιπτωσεις(ειδικα στην Ελλαδα)το σημα απο stereo γινεται μετατροπη σε 5.1 με απλα delay για τα πισω ηχεια,και διαχωρισμους συχνοτητων για τα μεσαια και το sub,δεν φταιει το 5.1 αλλα οι φτηνες παραγωγες.Αλλωστε και το dual layer dvd,βγηκε για να καλυψει τις αναγκες σε ογκο δεδομενων του ηχου των ταινιων.

Και για να μην ξεχνιωμαστε τα ηχεια τα παρελαβες;

Δεν υπάρχει κρυφή πληροφορία στο σήμα που να βγαίνει όταν έχουμε Dolby ενισχυτή και να κρύβεται όταν δεν έχουμε!

Εννοείται πως πάνω απ' όλα φιλικά και γιατί η γνώση είναι για να μοιράζεται!:)

Χμμμ... είχα φανταστεί πως υπάρχει κάτι σαν "κρυφή πληροφορία"...

Για παράγειγμα το Wii μου επισήμως έχει 5.1 άλλα πρέπει (απ'οσο έχω καταλάβει) να το περάσεις από αποδικοποιητή (πχ 5.1 DVD player με input) για να ακούσεις και τα άλλα κανάλια...

Αν όμως έχεις δίκιο.. δε ξερω lol

Είμαι άσχετος ναι :033:

Πρώτα απ' όλα να ζητήσω συγνώμη για το ύφος του απόλυτου γνώστη που ίσως να χρησιμοποίησα, είναι ο τρόπος που εκφράζομαι τέτοιος, κυρίως γιατί έτσι είναι το χιούμορ μου.

Τώρα για τα υπόλοιπα, πάντα ως θέμα συζήτησης:

Δεν σκανε ποτε απο πισω.. Αχνα ισως απο το απομειναρι του hard encoding.

Δεν ακους παραπανω πληροφορια. Ακους επαναλαμβανομενη πληροφορια. Σε μια ταινια με DD/DTS, οτα περνει μια σφαιρα πισω απο την καμερα, η οποια ειναι και η υποτιθεμενη θεση θεασης, η πληροφορια αυτη ερχεται απο τα πισινα ηχεια και μονο. Αν και υπαρχουν και αρκετοι υποστηρικτες της αποψης οτι ενα καλοστημενο δικαναλο συστημα μπορει να αποδωσει τα ιδια με ενα πολυκαναλο.

Δεν συγκρίνουμε το DD και το DTS τα οποία είναι πραγματικά 5.1 αλλά την μετατροπή στέρεο σε 5.1

Και αν το παμε αλλιως, λογικα οποιαδηποτε προσπαθεια πολυκαναλης αναπαραγωγης μουσικης δεν εχει κανενα νοημα, γιατι κ σε ενα live ας πουμε, η σκηνη ειναι μονο μπροστα σου.

Άντε μπράβο! Εδώ είμαστε... αυτό δεν προσπαθούμε να ακούσουμε; Την τέλεια αναπαραγωγή, το Live!!

Πως το πετυχαινει? Γιατι αν ακουσεις το κομματι απο στερεοφωνικο συστημα τα ιδια φωνητικα σπανε στο δεξι ή στο αριστερο ηχειο. Δεν του καθεται του Pro Logic να αυτοσχεδιασει και να πεταξει τα φωνητικα οπου θελει.

Σε αυτό πράγματι έχεις δίκιο;)

Αν δεις στο ποστ πιο πάνω έβαλα τον πίνακα μετατροπών για την δημιουργία του σήματος:

Dolby Pro Logic II --- Left --- Right --- Center --- Rear Left --- Rear Right

Left Total ------------- 1------- 0 ---- 0,707 -- 0,812+90φ -- 0,574+90φ

Right Total ------------ 0 ------ 1 ---- 0,707 --- 0,812-90φ -- 0,574-90φ

Η μέθοδος διαχωρισμού των φωνητικών γίνεται με την προσθήκη και των δύο σημάτων (νομίζω κάποτε είχα διαβάσει ένα άρθρο για αυτή την μέθοδο και την εφαρμογή του στα ακουστικά για την ψευδό-δημιουργία soundstage)

Δεν πετάει τίποτα όπου θέλει ως προς τον οριζόντιο άξονα όμως σίγουρα τα μεταφέρει από μπροστά σε ένα πιο πίσω μέρος. Πόσο πίσω εξαρτάται από την τοποθέτηση των ηχείων και την θέση ακρόασης.

Αυτο που ειπα ειναι οτι η δηθεν πολυφωνικη εικονα των surround 5500 δεν μου εχει δωσει κατι περισσοτερο απο το δικαναλο συστημα του σαλονιου.

Μήπως δεν είναι σωστά στημένο το σύστημα σου; Αλήθεια κάθεσαι σε πόση απόσταση από τα μπρος ηχεία και σε πόση από τα πίσω;

Πάντα φιλικά και χωρίς να προσπαθώ να το παίξω γνώστης ή έξυπνος. Απλά εκφράζω τις απόψεις μου και τις γνώσεις μου στους τομείς που πιστεύω πως γνωρίζω!

Χμμμ... είχα φανταστεί πως υπάρχει κάτι σαν "κρυφή πληροφορία"...

Για παράγειγμα το Wii μου επισήμως έχει 5.1 άλλα πρέπει (απ'οσο έχω καταλάβει) να το περάσεις από αποδικοποιητή (πχ 5.1 DVD player με input) για να ακούσεις και τα άλλα κανάλια...

Αν όμως έχεις δίκιο.. δε ξερω lol

Είμαι άσχετος ναι :033:

Από ότι είδα στην Wiki το Wii είναι στερεοφωνικό με υποστήριξη για Dolby Prologic II. Λογικά δηλαδή πρέπει να έχει στερεοφωνική έξοδο ήχου ή ίσως και 5.1 αλλά το σήμα είναι αποθηκευμένο σε 2 κανάλια και τα υπόλοιπα δημιουργούνται από το Prologic II.

Από ότι είδα στην Wiki το Wii είναι στερεοφωνικό με υποστήριξη για Dolby Prologic II. Λογικά δηλαδή πρέπει να έχει στερεοφωνική έξοδο ήχου ή ίσως και 5.1 αλλά το σήμα είναι αποθηκευμένο σε 2 κανάλια και τα υπόλοιπα δημιουργούνται από το Prologic II.

Η έξοδος είναι στερεοφωνική..

Δηλαδή είναι ένα απλό illusion?

Η έξοδος είναι στερεοφωνική..

Δηλαδή είναι ένα απλό illusion?

Illusion... χμμμ δεν θα το χαρακτήριζα έτσι!

Απλά ποτέ δεν πρόκειται να ακούσεις την σφαίρα να έρχεται από πίσω αν σε πυροβολούν από εκεί!

Αλλά έτσι και αλλιώς το Wii κανένας δεν το αγόρασε για τις επιδόσεις του!:033:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.