backgroundman Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2007 Καλησπερα,σκεφτομαι να αντικαταστήσω τον laser που έχω (epson EPL-5700) γιατι σε πολύ λίγο καιρό θα χρειαστεί μελάνι + τύμπανο, δηλαδή 200+ ευρώ.Είμαι μεταξύ του Epson AcuLaser C1100 και του HP 2015D. Ο πρώτος είναι έγχρωμος (320 ευρώ) ενώ ο δεύτερος ασπρόμαυρος (300 ευρώ). Είναι το ίδιο γρήγοροι στις ασπρόμαυρες εκτυπώσεις και σχεδόν την ίδια ποιότητα εκτύπωσης απο αυτά που διαβάζω. Ο HP έχει επιπλέον και αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης.Το μόνο που με προβληματίζει και δε παίρνω τον Epson είναι οτι σε αρκετά sites διάβασα κάποια reviews απο χρήστες που έλεγαν τα χειρότερα για τον Epson ενώ για τον HP έλεγαν τα καλύτερα.Για τον Epson έλεγαν οτι το μελάνι του (το μαύρο με ενδιαφέρει) κρατάει πολύ λίγο και είναι σχετικά ακριβό για τις σελίδες που εκτυπώνει.Αν μπορεί κάποιος που έχει κάποιον απο τους 2 εκτυπωτές να μου πεί τη γνώμη του, μπας και κατασταλάξω αυτή τη βδομάδα και πάρω εκτυπωτή.Ευχαριστώ πολυ.
JohnG Σεπτέμβριος 6, 2007 #2 Σεπτέμβριος 6, 2007 Mη συγκρίνεις δύο εκτυπωτές άλλης κατηγορίας, ο ένας έγχρωμος ο άλλος α/μ.Στην ερώτηση να αγοράσεις έγχρωμο ή όχι, θα σου πω ότι στον έγχρωμο το κόστος αναλώσιμων (γενικά και συνολικά) είναι πάντα αρκετά υψηλότερο σε σχέση με α/μ.
Magnum Σεπτέμβριος 7, 2007 #3 Σεπτέμβριος 7, 2007 Έχω στο γραφείο τον Epson C1100.Αν τον θες για προσωπική χρήση προτίμησε τον HP.O Εpson έχει ακριβά αναλώσιμα και το μεγαλύτερο μείον είναι ότι και στα Toner αλλά και στο τύμπανο (~15.000 σελ.) έχει chip τα οποία μόλις αδειάσουν δεν σε αφήνει ο εκτυπωτής να συνεχίσεις παρά μόνο αμα αλλαχτούν !!Βέβαια στα Toner υπάρχουν τα "γεμίσματα" με τα "πειραγμένα" chip αλλά στο τύμπανο δεν έχω βρει στην ελληνική αγορά κάτι....
backgroundman Σεπτέμβριος 9, 2007 Author #4 Σεπτέμβριος 9, 2007 Τελικά αγόρασα τον ΗΡ και τον περιμένω αύριο.Με τους υπολογισμούς που έκανα ανάλογα με τις τιμές των toner και τις σελίδες που λένε οτι κρατάνε και οι 2 εκτυπωτές είχαν ~1,8λεπτά/σελίδα στην ασπρόμαυρη εκτύπωση. Ο EPSON είχε περίπου ~5λεπτά/σελίδα στην έγχρωμη εκτύπωση.Διάλεξα τον ΗΡ γιατι κυρίως ασπρόμαυρες εκτυπώσεις (κείμενα) θέλω να κάνω και ο έγχρωμος είναι αρκετά πιο περίπλοκος (έχει περίπλοκα μηχανηκά μέρη) και επειδή είναι αρκετά φτηνός (για έγχρωμος) τον φοβήθηκα. Αυτό που λέτε για τα toner και το τύμπανο δε το ήξερα. Παλι καλά που πείρα τον ΗΡ...PS στα specs του EPSON για το τύμπανο λένε 40200 b/w και 10500 color σελίδες οτι κρατάει. Σε σένα κρατάει 15000 σελίδες μόνο ? Κάνεις αρκετές έγχρωμες εκτυπώσεις ?
JohnG Σεπτέμβριος 9, 2007 #5 Σεπτέμβριος 9, 2007 Στα specs δίντεται για ιδανικές συνθήκες στην ουσία κρατά πολύ λιγότερο. Μπορείς να υποθέσεις 5.000 α/μ και 7.000 έγχρωμες, ή 20.000 α/μ και 3.000 έγχρωμες. Έτσι οι 15.000 σελ. που λέει ο Μagnum ισχύει. Αν τυπώνει μόνο έγχρωμα φαντάζομαι θα φτάνει στις 7.000-8.000.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.