Jump to content

Δεν παει βημα..στα win..C2D@:(

Nos-Dio1442169068

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Απο τοτε που το πηρα εδω και ενα χρονο ποτε δεν εμεινα ευχαριστημενος απο την αποδοση του συστηματος μου στα windows...Στα παιχνιδια δεν εχω κανενα παραπονο,και τωρα προσφατα δοκιμασα bioshock/airborne και πηγαιναν μια χαρα!!

ΑΛΛΑ

Αργει να ξεκινησει στα win...ρε παιδια το ελεος φορτωνει 12 μπαρες!!!

Μολις μπαινει στο desktop για 15-20 δευτερολεπτα δεν λειτουργουν καποια εικονιδια,πχ το My computer το παταω δυο φορες και με γραφει στα παλια του τα παπουτσια και ανοιγει μετα απο 15 sec.

Τα ξηλωσα ολα-αφησα μονο gpu,cpu,mobo,hdd-...εβγαλα και την hybrid TV,εβγαλα και την audigy,εβαλα και το jumperaki στον seagate(7200.10) στο sata 150 μπας και φταιει αυτο...νεα win xp sp2 july 2007.Ουτε msn δεν εβαλα..μονο dvd decrypter,nero,dvdshrink...οχι πως εκαναν και διαφορα και πριν απο αυτα τα ιδια εκανε.Τον εκτυπωτη δεν το εχω κανει install...

ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ??Μηπως ειναι μουφα η μητρικη??Μηπως ειναι μουφα το combo mobo-HDD???Μηπως να το βαψω μπλε και να το πεταξω στην θαλασσα..πηρε ενα φιλαρακι Χ2 και παει κομματια..και εχει εναν 160 wd sata2 8mb,του πεταει win desktop,msn με την μια..τι να πω??Μια λυση!!!!

Ερχεται ενας φιλος που εχει ενα παλιο μουφικο σπιτι και μου λεει...Core2Duo ειναι αυτος,πολυ αργει...τοσο καιρο δεν εδινα σημασια..αλλα δεν ξερω τωρα κατι με επιασε και μου την εχει δωσει...εχω κανει 3-4 φορες φορματ,εχω αλλαξει λειτουργικα με ολα τα ιδια χαλια..

Καμια ιδεα κανεις????

υγ:να και ενα hdtach μαμα 1.8γιγα με το τζαμπερακι στο σατα 150.Με οβερκλοκ δεν βγαζει παραπανω

post-155-1442174747,5104_thumb.jpg

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply

Τι δουλεια εχει τωρα ο επεξεργαστης με το loading time αυτου του συστηματος?

Δηλαδη ο core 2 duo φταει που σερνεσαι? Ποιος ημιμαθης στο ειπε αυτο?

Οι μοντες της μητρικες ειναι, τι εχει γινει εκει αν επιτρεπεται? Κανε ενα τσεκ και τις μνημες....

Εννοειται οτι οι ταχυτητα του σκληρου ειναι υπεραριστη.

Ερχεται ενας φιλος που εχει ενα παλιο μουφικο σπιτι και μου λεει...Core2Duo ειναι αυτος,πολυ αργει...τοσο καιρο δεν εδινα σημασια..αλλα δεν ξερω τωρα κατι με επιασε και μου την εχει δωσει...εχω κανει 3-4 φορες φορματ,εχω αλλαξει λειτουργικα με ολα τα ιδια χαλια..

Καμια ιδεα κανεις????

υγ:να και ενα hdtach μαμα 1.8γιγα με το τζαμπερακι στο σατα 150.Με οβερκλοκ δεν βγαζει παραπανω

Μα ο C2D φυσικά και δεν θα είναι πιο γρήγορος στα Windows. Αυτό νόμιζα ήταν αυτονόητο. Ο IMC (ακα άμεση πρόσβαση στη RAM) είναι αυτό ακριβώς που χρειάζονται τα windows και είναι αυτό που δεν έχει ο c2d.

Όσα C2D έχω δουλέψει είχαν σαφώς πιο αργή απόκριση από τον Χ2. Η διαφορά φαίνεται ακόμα περισσότερο στα laptops που οι μνήμες και οι δίσκοι είναι πιο αργοί από αντίστοιχα desktops.

Πάντως, τσέκαρε αν έχεις ενεργοποιημένο το SMART από το BIOS για τους δίσκους. Εκτός του οτι δεν σου προσφέρει τίποτα, καθυστερεί τους δίσκους.

υ.γ. H απόδοση του σκληρού δεν εξαρτάται από την απόδοση του επεξεργαστή. Εννοείται λοιπόν οτι το HD-Tach δεν θα αλλάζει όταν κάνεις o/c.

Μην αρχισετε με τους ΑΜΔ-ΙΝΤΕΛΟ πολεμους πλζ...

Ακυρο αυτο που ειπα για το my computer!!

Εβαλα το ΜΣΝ και δεν το πεταει κατευθειαν,θα μου πεις εχεις αυτη την απαιτηση?ΝΑΙ την εχω.

Φιλε αν φταινε οι μοντες της μητρικης....ΤΟ ΕΛΕΟΣ..!!Πιο πιθανο ειναι η καθε πλατφορμα να εχει διαφορετικη αποδοση παρα το αν οι μνημες σου δεχονται 2.3 απο 2.1..λολ.Τι σχεση εχει η αντισταση που παρεμβαλεται στην μητρικη με το λειτουργικο????

Υγ:Το ξερω αλλα οταν βλεπεις τα κουφα ολα τα δοκιμαζεις,το SMART εννοειται off.

AAAAA o δισκος ειναι 2 part...ενα 180 και ενα 100 γιγα!!!

Ο επεξεργαστης δεν φταει σε καμια περιπτωση. Αυτα που λεει ο limmyfox απο πανω ουδεμια σχεση εχουν με το προβλημα σου.

Το προβλημα ειναι εμφανως hardware. Εχεις κανει memtest+ ?

Φιλε σε ευχαριστω για το ενδιαφερον αλλα ειλικρινα εξηγησε μου πως γινεται να τρεχουν τα παντα και να μην βγαζουν errors και να θες να τρεξω μεμ-τεστ??Η μνημη η τρεχει και ειναι οκ η βγαζει λαθη και εχεις προβληματα.Εκτος απο ολα αυτα ειναι DEFAULT

Ασχετο ετυχε και μιλησα με τον φιλο που εχει την Χ2 πλατφρομα...εχει χωρησει τον δισκο σε 2 part ενα 20(!) και ενα 130 γιγα και εχει βαλει ενα καρο προγραμματα και ιστοριες και του παει ακομα κομματια μου ειπε..:p

Μηπως φταιει που ειναι "μεγαλος" ο δισκος??

Τι σχεση μπορει να εχει τωρα οτι ο φιλος σου εχει Χ2?

Τι σχεση μπορει να εχει αν εχεις μεγαλο παρτιτιον ή μικρο?

δηλαδη τοσοι ανθρωποι που εχουν intel ή εχουν παρτιτιονς εχουν προβληματα?

Καποιο προβλημα εχεις στο hardware. Δοκιμασε να βαλεις το δισκο σε αλλη θεση στη μητρικη.

Τα διαμερίσματα του δίσκου δε φταίνε. Μια ζωή με αυτά είμαι

Ίσως κάτι να πηγαίνει πολύ στραβά στο φόρτωμα των παραθυριών και να το λέει ο event viewer.

Η αλήθεια είναι ότι με εντυπωσιάζει το ζήτημα καθώς σε ό,τι υπολογιστή και να ήμουν , το υστερημένο boot έφευγε όταν έκοβα τα startup αντικείμενα και άχρηστες υπηρεσίες.

Μία φορά είχε χρειαστεί να χρησιμοποιήσω το bootup utility της μικρομαλακής.Το έχεις δοκιμάσει?

Οκ ξεχνα το Χ2...δεν ειπα τιποτα για την τιμη του C2D,Δεν ειπα οτι φταιει ο ιντελ..(τωρα ανεβηκαν οι μετοχες.....)

Θα το δοκιμασω το bootup ulity

του αλλαξα,καμια διαφορα.

Το οποίο λέγεται bootvis.

Ήταν ιδιαίτερα αναλυτικό όταν το είχα χρησιμοποιήσει αλλά δεν είχε να μου δώσει τελικά τίποτα.

kγω εχω εναν core 2 duo και φορτώνει 15 μπαρες στην εκκινηση

αντιθετα ο amd 3.2 athlon φορτώνει 1.5 μπαρα μονο .. αυτο δε σημαινει οτι ο core 2duo είναι πιο αργος..

στην εκκινηση φορτώνονται drivers και αλλα διαφορα.. απλα ειναι διαφορετικα συστηματα και ο AMD είναι γρηγορότερος στην εκκίνηση.Επιπλεον παίζει ρόλο ποσα IDE drives εχεις.. αν εχεις 1 είσαι όκ οταν αυξανονται-αυξάνεται και η καθυστέρηση

Από προσωπική εμπειρία 23984756 υπολογιστών άσχετων φίλων, η αργή απόκριση στην εκκίνηση του υπολογιστή οφείλεται σε ένα κάρο @@δο-προγραμματάκια που βρίσκονται στο startup/τρέχουν στο taskbar ή/και υπηρεσίες.

Άντε ρε πάτε για αγοράζετε Intelοmarketing και φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Αντε ρε με τα παλιό μούφα FSBs και τα παλιό hyperthred............Ουπς......wrong channel......

:p

Σοβαρά τώρα....

Πιθανόν έχεις πρόβλημα με την μητρική σου, πρόβλημα hardware, αντίστοιχο με αυτό που αντιμετώπισα πρόσφατα εγώ με την Sapphire και το 690G. Έπεσα σε προβληματική μητρική από ότι φαίνεται. Τα games μια χαρά σφαιράτα πλην του Dirt που ζητάει συνεχώς πρόσβαση στον δίσκο και τρώει κολλήματα. Τα benchmarks κορυφαία. To HDTach ονειρικό, αλλά το σύστημα σέρνεται μέχρι να κάνει boot.

Αν δεν έχει παιχτεί καμιά βλακεία με τα mods τότε απλά η μητρική εξ αρχής είχε πρόβλημα και χρειαζόταν RMA.

Από προσωπική εμπειρία 23984756 υπολογιστών άσχετων φίλων, η αργή απόκριση στην εκκίνηση του υπολογιστή οφείλεται σε ένα κάρο @@δο-προγραμματάκια που βρίσκονται στο startup/τρέχουν στο taskbar ή/και υπηρεσίες.
Τα ξηλωσα ολα-αφησα μονο gpu,cpu,mobo,hdd-...εβγαλα και την hybrid TV,εβγαλα και την audigy,εβαλα και το jumperaki στον seagate(7200.10) στο sata 150 μπας και φταιει αυτο...νεα win xp sp2 july 2007.Ουτε msn δεν εβαλα..μονο dvd decrypter,nero,dvdshrink...οχι πως εκαναν και διαφορα και πριν απο αυτα τα ιδια εκανε.Τον εκτυπωτη δεν το εχω κανει install...

Ρε παιδιά αφού σας μιλάει για clean install. Δε είναι θέμα startup.

Επιπλεον παίζει ρόλο ποσα IDE drives εχεις.. αν εχεις 1 είσαι όκ οταν αυξανονται-αυξάνεται και η καθυστέρηση

Δεν θεωρω οτι στεκει αυτο γιατι ειτε μια,ειτε 4 συσκευες o IDE cntroller κανει ανιχνευση και στα 4 καναλια καθε φορα απλα αν εχει συνδεδεμενο αναφερει την συσκευη και αν οχι απλα το αναφερει οτι δεν υπαρχει.

Βεβαια σε καθυστερησεις μεγαλου μηκους που αγγιζουν την υπερβολη ως συνηθως υπαρχει προβλημα ειτε hardware ειτε software.

Μερικοι αρπαζεστε οταν λενε οτι ο C2D δεν ειναι τοσο αποκρισιμος στα win οσο ο Χ2,να συμφωνησετε και να μην λετε σιγα μην ειναι το cpu κλπ,οπως και να το κανουμε ειναι διαφορετικος ο Χ2 και πιο γρηγορος στην αποκριση μεσα στο λειτουργικο,οπως ο C2D ειναι πιο γρηγορος στο SPi,απλα δεν τρεχουν ολοι SPi αλλα ολοι θελουν σφαιρα την αποκριση στα win.

Σε laptop οπως αναφερθηκε που ολα ειναι πιο "αργα" φαινεται ακομα καλυτερα οπως και αναφερθηκε πιο πανω.Ακομα και σε ενα desktop με C2D4400@3GHz ειχε την αισθηση του πιο αργου απο τον Χ2 4400+@2.7 μου.

Οσοι θελετε να κραξετε,φροντιστε να εχετε δουλεψει μηχανηματα και απο τις 2 πλευρες να ειστε σωστοι και να φησετε τον fanboyισμο σας εκτος πληκτρολογιου.

Kαι εγώ το έχω παρατηρήσει αυτό !

Εχω το σύστημα της υπογραφής μου και φίλος έχει πρόμοιο σύστημα με amd 6000+ και ASUS M2N-SLI DELUXE + όλα όσα έχω εγώ!

Επίσης έχουμε και τα ίδια προγράμματα φορτωμένα !Ακριβώς τα ίδια ! Ε, εμένα κάνει πολύ παραπάνω χρόνα να φορτώσει, δεν ξέρω γιατί αλλά σίγουρα ο amd φορτώνει γρηγορότερα! Ακόμα ανοίγουν πιο γρήγορά και οι εφαρμογές ειδικά όταν παίζουν πολλά άλλα προγράμματα από πίσω !Τι να πω...... όσο και αν το έψαξα άκρη δεν βρήκα!

Βρε παιδιά, σε κάποια πράγματα που σχετίζονται κυρίως με διαμεταγωγή δεδομένων από και προς την RAM, ο AMD συνεχίζει να παραμένει ταχύτερος. Να διευκρινίσω ότι δεν μιλάω για το bandwidth κυρίως, αλλά για το latency.

Μπορεί σε καθαρά επεξεργαστική ισχύ ο αντίστοιχος intel να υπερτερεί, αλλά κάθε επεξεργαστής έχει τα υπέρ και τα κατά του. Γιατί νομίζετε ετοιμάζει το CSI η intel; Αφού τα ξέρουν και οι ίδιοι ότι σε αυτό τον τομέα είναι πιο πίσω...

Δεν είναι δα και μυστικό.

Φιλικά...

Ας είναι καλά τα windows με τα χίλια δύο προβληματα. Κάνουν έναν σούπερ σύστημα να σέρνεται! Προφαανώς θα έχει βαρύνει το λειτουργικό

Ας είναι καλά τα windows με τα χίλια δύο προβληματα. Κάνουν έναν σούπερ σύστημα να σέρνεται! Προφαανώς θα έχει βαρύνει το λειτουργικό

Φαντασου ενα συστημα με ολα αυτα και παλι να πηγαινει σφαιρα στην αποκριση ποσο σουπερ συστημα ειναι.....

παιδια η αποκριση του δεν αλλαζει ουτε με win 2k3 server,ουε με Vista ultimate...

IDE εχω 2 drives.

θα δοκιμασω εναν maxtor 80 sata που εχω και θα σας πω,αλλιως αλλαζω μητρικη...(Ακουω προτασεις)

Raptor ειχα 2 και τους πουλησα..ειπα πως μπορω και χωρις αυτους.Και μπορω...αυτο που μου την σπαει ειναι να μην δουλευει κατι σωστα.

Υγ:Ακομα και με raptor που ειχα σε 2-3 συστηματα στο παρελθον...καλα πολυ δεν πηγαινε(δες πιο κατω),το μονο μηχανημα που πηγαινε σφαιρα στα win ηταν ενα setup:Athlon 2500+,Lanparty NF2,2Xraptor 36(απο τα πρωτα stepping),2Χ512 kingston Bh-5...αυτο πραγματικα δεν θα το ξεχασω με τιποτα..και τριτο ατομο που το ειχε δει πηγαινε κομματια,και του ειχε κανει εντυπωση..ανοιγες παραθυρο full screen και στα πεταγε ολα με την μια,και οταν εννοω ολα εννοω φακελους και applications με τα detail τους..Το ιδιο ατομο που ειχε το bartoni αναβαθμησε σε Χ2 κρατωντας τους δισκους και καμια σχεση απλα..Καποια πραγματα αμα κολλησουν μεταξυ τους δεν τα πειραζεις απλα..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.