Jump to content

LCD 42" + HTPC (help)

Futuristic

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω φτιάξει ένα htpc με core2duo 6400, 2gb ram, msi RX1900XT-VT2D512E κάρτα γραφικών, mobo το p5v-vm με hd sound on board. Θέλω να ρωτήσω τα εξής:

1ον.

Ποια οθόνη μου προτείνετε διάστασης 40-42" με γνώμωνα πρώτον την ποιότητα, δεύτερο το κόστος, τρίτο συνδεσημότητα (και κλασικες και hd).

2ον.

2.α) Εάν πάρω true HD 1080 οθόνη στα κλασικά προγράμματα της TV που είναι πολύ χαμηλότερη η ανάλυση πως θα δίχνει;

2.β) Επίσης πως φαίνονται τα κλασικά DVD?

2.γ) Επίσης πως θα φαίνετε το περιβάλλον των xp μέσα από μία τέτοια οθόνη?

2.δ) Εάν παίξω κάποιο game σε χαμηλότερη ανάλυση είτε γιατί δεν θα την υποστηρίζει το game είτε γιατί θα σέρνεται τι οπτικό αποτέλεσμα θα έχω;

3ον)

Τι καλώδια θα χρειαστώ για να τα συνδέσω όλα?

4ον)

Επίσης θα βάλω ενισχυτή + ηχεία 5.1. Τι ηχεία μου προτείνετε (χωρίς μεγάλο κόστος) και ποιον ενισχυτή. Επίσης τι συνδεσμολογία;

5ον)

Θα βάλω εσωτερική κάρτα για δορυφορική. Τι προγράμματα μπορώ να δώ;

και 6ον) Το ξέχασα. Η κάρτα γραφικών μου υποστηρίζει HDCP και HDMI? Δεν ξέρω τι παίζει εκεί....

Ευχαριστώ. Γενικότερα οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες-βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Το HTPC δεν ειναι τοσο απλη υποθεση.Θελει χρονο και ψαξιμο για να πετυχεις σωστα και λειτουργικα αποτελεσματα. Ας τα παρουμε ενα ενα.

1. Οσον αφορα την οθονη πρεπει να διαλεξεις μονος σου ποια σου αρεσει για να προσαρμοστει στο γουστο σου. Προσωπικα μου αρεσουν με αυτην τη σειρα οι Philips, Sharp, Samsung. Σου πρωτεινω να πας σε 1080 tv για να εισαι 100% συμβατος με το HD. Ολες οι TV αυτης της κατηγοριας εχουν αρτιο εξοπλισμο οποτε δεν θα σου λειψει τιποτα.Το ιδιο υσχυει και για 40 αρες απο 1200 euro και πανω.

2α Δεν θα εχει καμια διαφορα ειτε παρεις 1366Χ768 ειτε 1920Χ1080 στα τηλεοπτικα καναλια. Ο scaler θα κανει downscaling (υποβιβασμο αναλυσης) και στις 2 περιπωσεις. Παντως οι εικονα δεν θα σε ενθουσιασει γιατι θα φαινονται πολλες ατελειες λογω της χαμηλης ποιοτητας-αναλυσης του τηλεοπτικου σηματος.

2β. Το ιδιο υσχυει και εδω απλα θα φαινονται πολυ καλυετερα λογω υψηλοτερης αναλυσης.

2γ. Θα φαινεται οπως και σε ενα monitor κανονικο.Οι tv αυτες δεν υπολοιπονται σε ευκρινια αρκει να επιλεξεις την εγγενη αναλυση της οθονης στην καρτα γραφικων σου πχ 1366Χ768 η 1920Χ1080 αντισοιχα αναλογα με το τι θα παρεις.

2δ. Οτι αποτελεσμα θα ειχες εαν επαιζες σε μια 17αρα tft ενα game σε 800Χ600. Χαμηλη ευκρινια αλλα ανεκτο αποτελεσμα.

3. Θα το συνδεσεις με ενα καλο καλωδιο HDMI. Απο την στιγμη που το υποστηριζει η VGA ειναι οτι καλυτερο υπαρχει.

4. Εδω πες μου ποσα δινεις και τι απαιτησεις εχεις σε ηχο και τι χωρο θα καλυψεις?

5. Θα μπορεις να δεις ολα τα ελευθερα δορυφορικα καναλια που υπαρχουν. Πανω απο 2000. Αλλα ειναι ολα ξενα.Επεισης εξαρταται ποιο δορυφορο θα στοχευεις Astra η hotbird. Προτεινω να παρεις ενα πιατο διαμετρου 1.20μ με 2 LNB για να πιανεις και τους 2.

6. Αυτο απαντηθηκε ποιο πανω.

Γενικα μπορεις να βαλεις και καποιο frontend πχ media center,Show shifter κτλ για να λειτουργεις τα παντα με ενα remote control.

Οτι χρειαστεις εδω ειμαστε.

1ον έχω ήδη το imon απο remote control.

2ον για ενισχυτή / ηχεία μάξ 600-700 ευρά. (αν υπάρχει κάτρι σχετικά καλό με αυτά τα χρήματα).

3ον την εγκατάσταση και τον εξοπλισμό για την δορυφορική πόσο θα πάει περίπου. Επίσης skystar hd , skystar 2 ή flydvb trio δεν ξέρω τι να διαλέξω.

Ευχαριστώ!

Σε αυτα τα χρηματα πας σε σετακι το οποιο εχει μετρια προς αποδεκτη ποιοτητα.

Υπαρχει ενα setup που μπορουμε να φτιαξουμε αποτελουμενο απο ποιοτικοτερα parts απο ενα τυπικο σετακι.

Για ηχεια προτεινω τα πολυ καλα για το μεγεθος τους http://www.net-electric.gr/catalog/crystalaudio-plasma12tsi-system-51-p-218.html

και για ενισχυτη τον yamaha rx-v 359 ο οποιος εχει αρκετα ρευματα και για μεγαλθτερο ηχειο σε περιπτωση μελλοντικης αναβαθμισης. http://www.123market.gr/product_info.php?products_id=12777

Αν θες πολυ καλυτερα θα ηταν και ο yamaha rx-v 459.

Για το δορυφορικο ρωτα ενα εγκαταστατη που τα σεταρει για το κοστος. Απλα στο δεκτη προσεξε να εχει ψηφιακη εξοδο ηχου optical, coaxial (SPDIF) και να εχει υποδοχη inderto σε περιπτωση που θες να βαλεις nova.

Ναι ειναι true HD εφοσον εχει αναλυση 1920X1080 και μαλιστα progressive.Εχει λιγο χαμηλο contrast (εφοσον λεει οτι μετραει σε dynamic) και σε σχεση με τον ανταγωνισμο αργο panel 8ms αλλα σε γενικες γραμμες τιμη προς αποδοση ειναι αριστη. Γενικα τα lg ειναι καπως ουδετερα προς την αποδοση με φανταχτερα χρωματα πολυ καλη ευκρνια αλλα σχετικα τυπικο μαυρο. Την βλεπεις καπου ζωντανα (πολυ σημαντικο) και κρινεις.

να προσθεσω και γω οτι η εικονα σε sd ειναι λιγο χειροτερη στις fullhd απο οτι στις hd ready

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.