Jump to content

ποιες μνήμες?

adpanos

Recommended Posts

Όπως μπορείς να δεις στο site αυτό, αυτές που σου λέω φοράνε GKX και αυτές που είπες τώρα οι οποίες είναι και αυτές πολύ καλές, φοράνε GMH. :-)

Ποιο θεωρείται καλύτερο από τα δύο?????

Επίσης πως θα δω αν οι δευτερες φοράνε αυτο Micron D9GMH (B6-3) ή αυτό Micron D9DQW (BT-37E) δηλαδή την έκδοσή τους?

Λίγο καλύτερα τα GKX... Αυτά ανεβαίνουν πολύ σε συχνότητα.

Τα promos που φοράω εγώ για παράδειγμα δεν ανεβαίνουν πολύ σε συχνότητα, αλλά στη ονομαστική συχνότητα των 800MHZ δες τι timings έχουν... ;)

βασικά τι σύστημα έχεις και τι εφαρμογές θες να χρησιμοποιείς. Θα ασχοληθείς με το OC?

Το σύστημα μου είναι το παρακάτω (δηλαδή της υπογραφής μου) αλλά επειδή σύντομα το αποχωρίζομαι φτιάχνω νέο pc!

Mέχρι τώρα έχω πάρει κουτί : thermaltake bachvx 4000bsn

psu: thermaltake 750w crossfire edition

h/d: 2x w.d 320gb raid edition

dvd-rw: nec7173s (sata)

Τώρα πάω για μνήμες και θέλω απόψεις!

Από εκεί και περα περιμένω τον Q6600 στην rev. GO! 10 σεπτέμβρη μου είπαν στο πλαίσιο! και mobo με χ38 chipset και pci-e 2.0!!!

μάλλον αυτή: gigabyte x38-dq6

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=156565

Aκόμα σκεφτομαι και για barchelona με 790chipset που βγαίνουν 10 σεπτέμβρη! Θα δούμε , ανάλογα τις επιδώσεις τους!!!!!

Οσο για O/C αρχικά λίγα πράγματα και βλέπουμε!!!:033:

Οχι για το καινούριο απλά δεν μπορώ να δώσω ταυτόχρονα όλα τα χρήματα και τα παίρνω κομματιαστά, ετσι ίσως να προλάβω να βγούν και τα παρακάτω που σου είπα ! Το παλιό πάει ιταλία με τον Αδερφό μου!!!!

Γιατί? λες να πάρω τις supertalent από το παλιό? είναι καλύτερες?

Εγώ το τροφοδοτικό λέω να πάρω αλλά......

Και εγώ από 10-15 Σεπτέμβρη θα κάνω μια μικρή αλλαγή στο mobo αγοράζοντας x38.

Όσον αφορά τις μνήμες τώρα θα σου πω ότι σε εφαρμογές real life δεν βλέπεις διαφορές από τις μνήμες, παρά μόνο στα benches και σε κάνα Winrar.

Παρόλα αυτά μπορείς να πάρεις αυτές και να βάλεις αυτό να τις χτυπάει.

Έχε κάτα νου ότι πάνε 1000 άνετα με 4άρια και αυτό λόγω των GKX. Μπορεί να είναι value μνήμες, αλλά φοράνε πολύ καλά τσιπάκια.

Edit:

Το τροφοδοτικό μην κάνεις λάθος και του το δώσεις! Αγόρασέ του ένα άλλο και κράτα εσύ αυτό!

Οκ , είχα μια αμφιβολία και αυτό γιατί δεν φοράνε ψύκτρες και είναι value, για αυτό και κοίταζα αυτές του e-shop αλλά αφού το λές κάτι θα ξέρεις!

Aν έβαζα 1000αρες θα είχα διαφορές σε real time?

Eχω αγοράσει άλλο τροφ. thermaltake 750w crossfire αλλά δεν το θέλει....:011: Kαι να φανταστείς ότι το enermax το έχω πάρει με τον ιδρώτα μου:022:

Θα δείξει αν τελικά μπορέσω και του το τσιμπησω:074:

Λοιπόν έχεις πελαγώσει και έχεις δίκιο. Τα προιόντα είναι πολλά με πολύ δελεαστικές και με πολλά χρώματα... :)

Τον CPU που έχεις να υποθέσω ότι τον έχεις ακλοκάριστο έτσι?

Ας υποθέσουμε ότι αγοράζεις 1000άρες...

το rated fsb του CPU σου (τα ίδια ισχύουν και για τον Q) είναι 1066MHZ δηλαδή το fsb είναι 1066/4=266. Και αφού ο πολλαπλασιαστής είναι χ9 τότε 9x266=2400ΜΗΖ =2,4GHZ. :D

Με 1000άρες μνήμες θα αναγκαστείς να τις κλοκάρεις στα 1066 που είναι αρκετά εύκολο, ώστε να είσαι 1:1 (δεν ξέρω σε τι διαιρέτη δουλεύει καλύτερα το κάθε chipset). Αν πάλι δουλεύει με άλλον διαιρέτη θα αναγκατείς να ρίξεις τις μνήμες οπότε δεν έχει νόημα. Αν κατάβες λέω ότι αποκλείετε να πας τις μνήμες στα 1466MHZ αν πας το CPU στα 3300MHZ δηλαδή 1466rated fsb.*

Θα τις δουλεύεις στα 733MHZ!!!! Γενικά οι πολύ ανεβασμένες σε συχνότητα μνήμες είναι για τους τρελούς Overclockers που βάζουν LN2 και έστω Cascade

και πάνε τα CPU στο θεό. Με την ψύξη που έχεις τον Ε6600 τον πας γύρω στα 3,4GHZ και τον Q6600 στα 3GHZ. G0 δεν ξέρω αν και πότε θα έρθουν, πάντως με μια καλή ψύξη όπως η Thermalright 120 ultra exreme και g0 να μην είναι πάει και 3,5+++

:D

οκ φίλε μου με διαφώτησες πλήρως! o E6600 είναι ακλοκάριστος !

Τελευταία ερώτηση! Αν πάρω αυτές που έχεις και εσύ, και όταν μιλάμε για ελάχιστο o/c και όχι πάντα ,δεν θα με ικανοποιήσουν περισσότερο λόγω timings από τις πρώτες (crucial)?

Το ρωτώ αυτό γιατί δεν είμαι και τρελαμένος o/c! Επίσης ο q6600 δεν είναι και από τους πιο o/cable επεξεργαστές εξαίτίας των θερμοκρασιών που αναπτύσει οπότε η δική σου συμβουλή ποια θα ήταν?

Κοίτα να δεις, η αλήθεια είναι ότι χαμηλότερα timings δεν έχω από τις δικές μου, αλλά έχουν το μειονέκτημα ότι δεν κλοκάρουν πολύ. Να φανταστείς εγώ και όσοι τις έχουμε, δεν έχουμε δει 1000MHZ.

Από την άλλη μεριά κάποιες μητρικές όπως το 680i και το x38 που θα βγει τώρα έχουν την επιλογή να βάζεις ότι συχνότητα θες εσύ στη μνήμη ή και στο CPU. Δηλαδή μπορεί βάλεις τις μνήμες όσο ψιλά θες και όσο σου επιτρέπουν αυτές φυσικά και το CPU να το αφήσεις ήσυχο... Μπορείς να κλοκάρεις και τα δύο χωρίς να σκέφτεσαι τους υπολογισμούς που σου έκανα από πάνω, απλά βάζεις ότι θες εσύ...

Κάπου εδώ θα σου πω ότι ναι μεν βάζεις ότι θες εσύ, αλλά στην ουσία δεν είναι τελείως ανεξάρτητο, απλά έχει πάρα μα πάρα πολλούς διαιρέτες. Για το χ38 δεν ξέρω ακόμα.

Τελειώνοντας να πω ότι τα x38 που βλέπουμε τώρα δεν έχουν σχέση με τη πραγματικότητα, από Σεπτέμβρη θα δούμε...

Κοίτα να δεις, η αλήθεια είναι ότι χαμηλότερα timings δεν έχω από τις δικές μου, αλλά έχουν το μειονέκτημα ότι δεν κλοκάρουν πολύ. Να φανταστείς εγώ και όσοι τις έχουμε, δεν έχουμε δει 1000MHZ.

Από την άλλη μεριά κάποιες μητρικές όπως το 680i και το x38 που θα βγει τώρα έχουν την επιλογή να βάζεις ότι συχνότητα θες εσύ στη μνήμη ή και στο CPU. Δηλαδή μπορεί βάλεις τις μνήμες όσο ψιλά θες και όσο σου επιτρέπουν αυτές φυσικά και το CPU να το αφήσεις ήσυχο... Μπορείς να κλοκάρεις και τα δύο χωρίς να σκέφτεσαι τους υπολογισμούς που σου έκανα από πάνω, απλά βάζεις ότι θες εσύ...

Κάπου εδώ θα σου πω ότι ναι μεν βάζεις ότι θες εσύ, αλλά στην ουσία δεν είναι τελείως ανεξάρτητο, απλά έχει πάρα μα πάρα πολλούς διαιρέτες. Για το χ38 δεν ξέρω ακόμα.

Τελειώνοντας να πω ότι τα x38 που βλέπουμε τώρα δεν έχουν σχέση με τη πραγματικότητα, από Σεπτέμβρη θα δούμε...

Mε αυτό το νέο σκεπτικό είναι καλύτερα να πάρω τις crucial αφού θα μπορώ να τις κλοκάρω ανεξάρτητα με το τι κάνω στον q6600!

Εσύ σε πια θα κετέληγες για να κλείσει το θέμα?

Στις Crucial για τον λόγο που λες και φαίνεται ότι κατάλαβες. Θα έπαιρνα και τον cooler όμως.

Μπορεί να μου πείς τώρα και γιατί ρε φίλε να μην αγοράσω 1200+MHZ και να τις πάω και παραπάνω? Γιατί απλά δεν θα δεις διαφορά και θα δώσεις πολλά λεφτά!

Έχε ως αρχή να μην κοιτάς τι μάρκα είναι η μνήμη, αλλά τι τσιπάκια φοράνε...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.