Jump to content

συνδεση 2 υπολογιστων σε 1 adsl γραμμη μεσω wifi

abarth

Recommended Posts

εχω 2 γραφεια (χωριζονται με τοιχο)

το ενα γραφειο εχει την γραμμη adsl και συνδεεται εκει 1 λαπτοπ μεσω usb με το modem

το λαπτοπ αυτο εχει wifi δυνατοτητα ηδη

το αλλο γραφειο δεν εχει ουτε γραμμη adsl (τηλεφωνου δλδ) ουτε wifi δυνατοτητα ετοιμη

εχω σκεφτει 2 δυνατοτητες και θα ηθελα να μου πειτε αν γινονται .... και αν ναι ποια ειναι η καλυτερη , αν δεν γινονται τι μπορω να κανω...

οπως καταλαβαινετε με ενδιαφερει ΚΥΡΙΩΣ να μοιραζω το ιντερνετ

α)βαζω ενα usb-wifi στο αλλο λαπτοπ και τα κανω δικτυο (φαινεται πολυ απλο αλλα λογικα θα δουλεψει, ε?)

β)βαζω στην adsl γραμμη κατευθειαν εναν adsl router/wifi

το ενα λαπτοπ συνδεεται κατευθειαν στον ρουτερ αφου εχει ηδη wifi

το αλλο λαπτοπ βαζω το usb-wifi και συνδεεται και αυτο στον ρουτερ

για πειτε τι γινεται, αν γινεται, τι αλλο μπορω να κανω (θελω ευκολη και οικονομικη σχετικα λυση) και που μπορω να βρω πληροφοριες για το πως θα τα κανω αυτα :)

Aν το μοντεμ σου ειναι και usb τοτε εχεις λυσει το προβλημα σου χωρις εξοδα οπως κι εγω.Συνδεεις το μοντεμ στη usb και με τις καρτες δικτυου βλεπει κατευθειαν και ο αλλος την συνδεση σου στο ιντερνετ.Το μονο που χρειαζεσαι ειναι ενα καλωδιακι crossover για να συνδεσεις τα δυο pc.

εχμ το ρωταω και αυτο .... απλα θελω απαντηση απο καποιον που το ξερει 100% η το εχει κανει .... και γενικα προτασεις για το συγκεκριμενο προβλημα ΠΑΝΤΑ ομως υπο το πρισμα του ασυρματου δικτυου ....και της οικονομικης λυσης ..(πχ οχι ρουτερς, αξες ποιντς κλπ κλπ εκατονταδων ευρωπουλων..)

Πολυ απλα θελεις ενα AP access point/router το οποιο θα κανει nat την ip του εσωτερικου σου δυκτιου με αυτη του inet θα μοιραζει internet και μετα με 2 wifi καρτουλες σε καθε μηχανημα θα βαλεις default gateway το εσωτερικο σου AP. Φθηνη και πολυ ευκολη λυση......

• 2 weeks later...

Η πιο φτην΄ξ λύση απο τις 2 που προανέφερες ειναι η 1η λύση .

Γλυτωνεις μεν την αγορα tou Access Point, αλλα ομβς χρειαζεται αν εχεις οπως προανεφερε και το αλλο παιδι το 1ο σου laptop ανοικτό παντα!

Διαλεγεις και παιρνεις.

Εγω προσωπικα θα διαλεγα το 2ο. ;-)

η καλύτερη λύση είναι ένα ασύρματο modem/router (πχ 3com ~77+φπα) στο οποίο θα συνδεθεί με lan το 1 μηχάνημα και μία pcmcia wifi card για το 2ο (~43+φπα)

αυτή είναι η πιο σωστή και συνάμα πολύ οικονομική λύση

syn to thetiko oti an pareis kai 3o ypologisti sto grafeio kai tou valeis kai autou mia wi-fi karta tha mpei kai auto sto net easily eno stin 1 periptosi DEN mporeis na to kaneis na syndethei kai auto pano sto monimos anoikto laptop logo tou oti den ginetai na epikononei to laptop(pou exie mia wifi crad) me 2 pc i akoma kai ma kalodia na itane pali den thas mporousan katalixoun 2 straight UTP pano se mia ethernet , tha xreizosun hub giauto.

Ara kalytera einai pio thetiko an to deis kai gia mellontiki xrisi na pareis ena AP! :-)

spc ta wireless adsl modem/router ektos apo ypostirixi gia wi-fi conenction meta clients exoun kai ypostirizi gia syndesi RJ-45 kai USB ?

episis giati na syndesi to 1o pc me lan sto adsl modem kai oxi asyrmata kaia auto afou einai pou einai wi-fi kathos kai episis oti den tha xreiazetai na travaei kalodio?

greek please (μας βγαίνουν τα μάτια) ;)

Αρχική απάντηση από Nik

spc ta wireless adsl modem/router ektos apo ypostirixi gia wi-fi conenction meta clients exoun kai ypostirizi gia syndesi RJ-45 kai USB ?

συνήθως έχουν 4 lan και όχι usb (όπως πχ το 3com που ανέφερα) - το usb είναι άχρηστο αν έχεις lan

Αρχική απάντηση από Nik

episis giati na syndesi to 1o pc me lan sto adsl modem kai oxi asyrmata kaia auto afou einai pou einai wi-fi kathos kai episis oti den tha xreiazetai na travaei kalodio?

απλώς αν είναι κοντά, μία ενσύρματη σύνδεση είναι πάντα καλύτερη

αν βέβαια είναι στο ίδιο δωμάτιο και έχει έτσι κι αλλιώς wifi, ναι και το wifi θα είναι μία χαρά λύση

Και πιο αξιόπιστη , αλλά και πιο ασφαλής λύση είναι κατά την γνώμη μου να βάλεις ένα modem/router/wifi AP , που θα σου προσφέρει και μερικές firewall δυνατότητες , και δεν θα έχεις το ένα μηχάνημα μόνιμα ανοιχτό.

Θα σου πρότεινα ένα Linksys (τα έχω δοκιμάσει) , και γρήγορα πάει , και εύκολο στο setup είναι , και πλήρεις ρυθμίσεις έχει αν χρειαστεί να ανοίξεις και καμμιά πορτούλα για emule , games κλπ κλπ

Γιατί δεν είναι φρόνιμο να τις έχεις μόνιμα ανοιχτές , μπορείς να ενεργοποιήσεις port trigerring ώστε να ανοίγουν οι πόρτες μόνο όταν υπάρχει request από το εσωτερικό σου δίκτυο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.