Jump to content

Αθόρυβο τροφοδοτικό ως 80Ε

marauber

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θέλω να αγοράσω καινούργιο τροφοδοτικό για το σύστημα μου. Χρησιμοποιώντας το PSU calculator με τις πιο αυστηρές ρυθμίσεις (για 100% φορτίο, γήρανση πυκνωτών 25% κτλ) και λαμβάνοντας υπόψη τυχόν μελλοντικές προσθήκες, δε βγάζω πάνω από 450W, άρα πιστεύω ότι ένα γύρω στα 450W-500W με καλύπτει και με το παραπάνω. Δε θέλω όμως να δώσω πάνω από 80Ε, ενώ έχω παρατηρήσει ότι η πλειονότητα των "καλών" 500W έχουν κόψει ταρίφα στα 100Ε.

Οπότε μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα στα εξής PSU:

(κατά σειρά προτίμησης αυτή τη στιγμή:001: )

CORSAIR CMPSU-450VX 450W 69Ε

SEASONIC S12II-430 ENERGY+ 80 PLUS 430W 72Ε

ZALMAN ZM-460-APS 460W 83.5Ε

HEROICHI WINDMILL PRO 500W RETAIL 81Ε

CHIEFTEC CFT-500A DELUXE EDITION 500W PCI-E 70Ε

THERMALTAKE W0142 PUREPOWER RX 500W CABLE MANAGEMENT 75Ε

Να σημειώσω ότι το silentpcreview.com δίνει ως πιο αθόρυβα τα 2 πρώτα PSU της λίστας, χωρίς να αναφέρει καθόλου τα υπόλοιπα. Με προβληματίζει όμως αυτό που λέει:If you want the best noise performance from the VX450W, use it in a system that draws no more than 300W (DC), and/or ensure that its immediate environmental temperature does not climb much above 30°C. Δεν ξέρω βέβαια αν κάτι τέτοιο ισχύει και για τα υπόλοιπα PSUs.

Τι μου προτείνετε από αυτά, έχοντας ως πρώτο μέλημα την αθόρυβη λειτουργία και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα που συνθέτουν ένα καλό PSU;;

Ή αν όλα είναι τόσο αθόρυβα που δεν έχουν διαφορά, αξίζει να κάνω μερικές παραχωρήσεις στην ποιότητα για να κερδίσω 50W (δλδ να διαλέξω ένα από 3 τελευταία PSU στη λίστα μου);

Ένα από τα τρία θα πάρεις:

CORSAIR CMPSU-450VX 450W 69Ε

SEASONIC S12II-430 ENERGY+ 80 PLUS 430W 72Ε

HEROICHI WINDMILL PRO 500W RETAIL 81Ε

Όσο για αυτό που ρωτάς, έχουμε πεί πολλές φορές ότι ένα τροφοδοτικό καλύτερα να μην δουλεύει κοντά στο όριο του, για λόγους αξιοπιστίας, θερμοκρασίας και θορύβου.

Όσο γι'αυτό "

αξίζει να κάνω μερικές παραχωρήσεις στην ποιότητα για να κερδίσω 50W (δλδ να διαλέξω ένα από 3 τελευταία PSU στη λίστα μου);
" σε πληροφορώ ότι το Heroichi αλλά και το Seasonic είναι από τα καλύτερα τροφοδοτικά που παίζουν στην αγορά, ενώ το Purepower δεν θα στο πρότεινα (αν και τα νέα μοντέλα είναι της C.W.T και όχι της FSP, και είναι σαφώς βελτιωμένα).

Το Chieftec είναι.. ανύπαρκτο.

Tο Zalman καλούτσικο και αθόρυβο αλλά δεν θα το προτιμούσα.

Προτείνω το Heroichi...

Τα chieftec είναι από τα καλύτερα και αρκετά αθόρυβα, ότι και να τους βάλεις πάνω δεν καταλαβαίνουν τίποτα ! Εδώ με 360W δουλεύει PC φίλου μου SLI με 2χ 6600GT και 6 σκληρούς δίσκους!

chiftec!!!!μπορει να ειναι φθηνα μπορει να ειναι ανυπαρκτα

αλλα δουλευει με 4 σκληρους 250ρηδες μαζι με εναν 64αρη amd 3200 σε

κατεβαστηρι συνεχομενα. εχω κλεισει σχεδον 6μηνες αυτο δεν μπορει να ειναι τυχαιο.

ΥΓ κοιταξε σε γενικες γραμμες δεν ειναι για πολλα πολλα βασει χαρακτηριστικων

αλλα παραδοξως σε κατεβαστηρι τα παει καλα σε θεματα αντοχης

Ο καθένας με τον πόνο του...

marauber: Πάρε ένα Q-tec, τα καλύτερα στον κόσμο είναι!!!!!!!! Tζάμπα πράμα!

http://multistore.gr/shop/product_info.php?products_id=1662

:098: :098: :098:

Βασικά έχω σχεδόν καταλήξει στο Corsair, μιας και το Zalman και το Seasonic ενώ ακριβότερα δεν είναι καλύτερα του για να τα προτιμήσω. Για να είμαι ειλικρινής το Heroichi δε μου γεμίζει και τόσο το μάτι εκ πρώτης όψεως, αλλά για να μου το προτείνεις εσύ κάτι παραπάνω θα ξέρεις...

Έψαξα στο νετ για review του Heroichi αλλά δε βρήκα τίποτα, ούτε καν στο επίσημο site δεν το έχει, έχει μόνο τα χαμηλότερα μοντέλα Windmill Pro. To μόνο που βρήκα είναι η ισχύς ανά γραμμή τάσης:+3.3V 35A, +5V 35A, +12V1 17A, +12V2 16A, -12V 1A, +5VSB 2A

Αν τη συγκρίνω με την αντίστοιχη του Corsair:+3.3V - 20A, +5V - 20A, +12V - 33A, -12V - 0,8A, +5VSB - 2.5A.

βλέπω πως τα επιπλέον 50W τα βγάζει το Heroichi στις +3.3V και +5V που δε με ενδιαφέρουν, ενώ στη 12V που με ενδιαφέρει (γιατί αν προσθέσω κάτι στο σύστημα από τη 12V θα παίρνει τροφοδοσία) έχουν ακριβώς την ίδια ισχύ.

Συνεπώς η απορία μου είναι, αν για μένα τα 2 PSU έχουν την ίδια ισχύ, ποιος ο λόγος να προτιμήσω το Heroichi;

Υ.Γ.1 Να σημειώσω εδώ πως το τωρινό τροφοδοτικό μου, ένα Ever-power PH-500, ονομαστικής ισχύος 500W, (λέει ότι) βγάζει: +3.3V 22A, +5V 38A και +12V μόλις 18Α!

Υ.Γ.2 A και κάτι ακόμα! Τροφοδοσία 8-pin που θέλουν κάρτες γραφικών όπως η Radeon HD2900XT έχουν τα τροφοδοτικά που λέω; Όχι ότι σκοπεύω να πάρω τέτοια κάρτα τώρα, αλλά έτσι σαν μελλοντική επένδυση.

combine οι 2 12αρες τι κανουν εγω που εχω το hiper 580 δεν τα παει

και τοσο καλα στο combine δηλαδη στο συνολο βγαζει 375 watt απο 580watt

που δηλωνει ο κατασκευαστης δηλαδη δεν ειναι για πολλα ζορια

ΥΓ διαβασε το θα σου λυθουν οι αποριες σου

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=31902

Τα corsair δεν είναι rebranded seasonic? Τότε γιατί να μην επιλέξεις τη μαμά-εταιρεία που ξέρει τα ηλεκτρονικά της καλύτερα. Τέσπα, ότι αποφασίσεις.

Τα corsair δεν είναι rebranded seasonic? Τότε γιατί να μην επιλέξεις τη μαμά-εταιρεία που ξέρει τα ηλεκτρονικά της καλύτερα. Τέσπα, ότι αποφασίσεις.

Rebranded είναι το Corsair αλλά τα reviews λένε ότι είναι πιο αθόρυβο από το Seasonic. Δίνει και περισσότερα watt, είναι και κατά τι πιο φτηνό, οπότε...

Θα περιμένω βέβαια την απάντηση του Candyman για το Heroichi πριν αποφασίσω τελικά.

Είναι rebranded, αλλά περιέργως τα reviews που έχω δει για το μεσαίο(520) και μεγάλο(620) μοντέλο corsair είναι καλύτερα(στις λεπτομέρειες μιλάμε, κορυφαία είναι και τα μεν και τα δε) από τα μαμίσια seasonic στα ίδια watt. Τουλάχιστον αυτήν την εντύπωση έχω. Εγώ πάντως με seasonic 500w s12(όχι 80+) είμαι υπερευχαριστημένος.

Στα Watt ίσως...; Το δεξιά είναι 550άρι ενώ το αριστερά 500άρι. Ενώ το 550άρι μάλλον είναι μια "γενιά" πίσω αν κατάλαβα καλά από την ονομασία. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρεις στο site της seasonic φαντάζομαι.

• 3 months later...

Παίδες κάνω και γώ περίπου την ίδια ερώτηση αλλά για να μην ανοίγω νέο θέμα..:

Το σύστημα που θέλω να τροφοδοτήσω είναι αυτό της υπογραφής μου +μια radeon 3850 που θα πάρω κατα το πάσχα (crossfire).. και με ενδιαφέρει ο θόρυβος αρκετά..διαβασά απο δώ διάβασα απο κεί και θέλω προτάσεις.. τα 3 επικρατέστερα είναι:

SEASONIC S12-550 ENERGY+ 80 PLUS 550W 95€

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700108

ZALMAN ZM600-HP 600W 88€

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808018

και (όχι τόσο αθόρυβο ή κάνω λάθος???)

Etasis 650W Gaming 80€

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=923338

κάτι άλλο???

Θα σου πρότεινα να πάρεις το etasis. Πολύ καλό τροφοδοτίκο, με hitachi κύριους πυκνωτές, και εντελώς αθόρυβο ανεμιστήρα, τουλάχιστον για μένα που πήρα το etasis το 850άρι είμαι πολύ ικανοποιημένος. Δεν ξέρω αν έχει τραγικές διαφορές με το 650άρι, γιαυτο δες και τι θα σου πεί ο candyman για την κατηγορία των 550-650 watt.

Παίδες κάνω και γώ περίπου την ίδια ερώτηση αλλά για να μην ανοίγω νέο θέμα..:

Το σύστημα που θέλω να τροφοδοτήσω είναι αυτό της υπογραφής μου +μια radeon 3850 που θα πάρω κατα το πάσχα (crossfire).. και με ενδιαφέρει ο θόρυβος αρκετά..διαβασά απο δώ διάβασα απο κεί και θέλω προτάσεις.. τα 3 επικρατέστερα είναι:

SEASONIC S12-550 ENERGY+ 80 PLUS 550W 95€

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700108

ZALMAN ZM600-HP 600W 88€

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808018

και (όχι τόσο αθόρυβο ή κάνω λάθος???)

Etasis 650W Gaming 80€

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=923338

κάτι άλλο???

Παίρνεις τo etasis 650..

Χωρίς να είμαι σίγουρος για crossfire/sli δε θέλει 700+;

εξαρτάται τις κάρτες.. οι 3850 δεν είναι και τπτ θηρία τύπου 8800ultra..έτσι νομίζω δλδ..το etasis πχ είναι sli certified,έτσι διαφημίζει το πλαίσιο δλδ..

απλά το θέμα είναι απο θόρυβο πώς τα πάει.. αυτό με νοιάζει,αλλιώς να μαζέψω λεφτά να πάρω κάτι αργότερα..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.