Jump to content

ΒΟΗΘΕΙΑ PLZ!!

Εvo8-By-m-diox

Recommended Posts

έχω τεράστιο πρόβλημα....Έχω τα ηχεία logitech Z-5500 και την κάρτα ήχου audigy 2zs...Όλα μπαίνανε καλώς ώσπου μια μέρα ιχ κάνει κάτι χαζομάρες δεν κατάλαβα την αλήθεια τι έγινε...και ξαφνικά τα ηχεία m λειτουργούσαν μονο σε 1mode..(έχει music mode-movie mode-2X2 mode-stereo και 6ch)Λειτουργούσαν μονο στα 6ch και μάλιστα ΌΧΙ ΌΛΑ!!!!Τα ηχεία τα έκανα test από το τηλεχειριστήριο και όλα ok... δηλαδή έβγαζαν ηχούν όλα τα ηχεία και μάλιστα αυτό p έκανε ήχο ήταν αυτό p έβγαζε στην οθόνη...Δηλαδή έλεγε...Front left και ακουγόταν το front left..αλλα άμα κάνω test μέσα από την "κοσολα" του pc...μέσα από το ΜΑΜ’ πρόγραμμα της audigy δεν ακούω από όλα τα ηχεία και επίσης όπως προείπα λειτουργεί ΜΟΝΟ σε 1 mode...Σας παρακαλώ χρειάζομαι τα ΦΏΤΑ σας...thanks!!!

1. Τι σημαίνει "σχ";

2. Είναι επιλεγμένο το "5.1 surround sound speakers" μέσα από το control panel->Sound and audio devices->advanced στα tabs "Volume", "Audio" και "Voice";

3. Αν δεν βοηθάει αυτό θα βοηθούσε να μας πεις τι είδους χαζομάρες έκανες. Αν δεν θυμάσαι ακριβώς, στο περίπου τι πείραξες ίσως.

σχ=6ch sorry μπερδεύτηκα από κεκτημένη ταχύτητα...Ναι φυσικά και είναι 5.1 στο control panel...Αυτή η χαζομάρα p έκανα η οποια δεν ήταν από δικό m λάθος..το μονο p έγινε την ώρα p έκανα format και τελειωσε το format την ώρα που θα άνοιγαν τα windows έπεσε το ρεύμα και επανήλθε κατευθείαν...μετά το άνοιξα το pc m έλεγε prob για μερικά αρχεία και αναγκαστικά το ξανά έκανα 1 format ακόμα στο καπάκι και μετά είχα αυτό το πρόβλημα...Foramt με αυτά τα ηχεία επάνω έχω κάνει ίσως και 30fores..

ακόμα κάτι που ξέχασα να αναφέρω και απορώ πως το ξέχασα...Είναι ότι ακόμα και στο μονο mode που λειτουργούν ΔΕΝ ειτουργούν όλα τα ηχεία...Λειτουργούν μονο τα 2 πίσω το center και το woofer τα μπροστινά left-right ΔΕΝ κάνουν tpt...Help οποιος μπορεί να βοηθήσεις σας παρακαλώ...

Το ενδεχόμενο να κάηκε η κάρτα ήχου ή/και τα ηχεία λόγω της διακοπής υπάρχει; Δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό... Δεν έχω και τα εν λόγω ηχεία βέβαια, αλλά τα Creative T7900 και ίδια κάρτα με εσένα και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. :/

Τα ηχεία(τα 2 μπροστά δηλαδή)αποκλείεται να έχουν καεί γιατί απλά τα αλλάζω με τα πίσω και παίζουν κανονικά....Για να δώσω να καταλάβουν σε όσους δεν ξέρουν πως είναι....Πίσω από το woofer έχει υποδοχές για καλώδια(κόκκινα-μαυρα)το καθένα είναι και για διαφορετικό ηχείο δηλαδή....Το πρώτο γραφει front left βάζεις εκεί την μια άκρη από το καλώδιο και την άλλη στο front left.....έτσι αυτό ξέρει που να δώσει εντολή....Εγώ λοιπόν άλλαξα τα ηχεία για να δω άμα είναι καμμένα αλλα ΌΧΙ...Απλά κάτι γίνετε και δεν δίνουν εντολή στα 2 τα ηχεία τα μπροστινά...Ποιος μπορεί να m εξηγήσει τι γίνετε???ΠΟΙΟΣ!!??

Δεν είναι απαραίτητο να έχουν καεί τα ηχεία σου. Μπορεί να έχει καεί η πλακέτα του αποκωδικοποιητή(αν δεν κάνω λάθος έχουν ενσωματωμένο dolby pro logic αποκωδικοποιητή ή κάτι τέτοιο). Anyway, μια γνώμη... Καλά ξεμπερδέματα...

Για να καταλάβω επειδή δεν κατάλαβα καλά εννοείς ότι απλά έχουν πιθανό πρόβλημα τα ηχεία η η κάρτα ήχου m υπάρχει περίπτωση να μην δίνει εντολή... δηλαδή μπορεί με άλλη κάρτα ήχου να είναι ok??

Εννοώ ότι μπορεί να έχεις πιθανό πρόβλημα στον αποκωδικοποιητή των ηχείων ή/και στην κάρτα ήχου που να προκλήθηκε από την διακοπή ρεύματος. Τσέκαρε άλλα ηχεία με την κάρτα σου και άλλη κάρτα με τα ηχεία σου για να σιγουρευτείς... Υποθετικά πάντα μιλάω δεν ξέρω αν φταίει κάτι άλλο ίσως.

Πισω απο το πανελ των ηχειων εχει ενα κουμπι (λογικα το ξερεις, αλλα στο θυμιζω) μηπως εχει κουνηθει ή εχει αλλαξει θέση. (αυτο που αλλαζει απο 6ch σε digital).

Φιλε μου δεν υπάρχει κουμπάκι πίσω από τα ηχεία...Το μονο που υπάρχει είναι οι υποδοχές για τα καλώδια(ένα κόκκινο και ένα μαύρο)πέρα από εκεί που συνδέονται τα ηχεία δεν υπάρχει κουμπί!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.