Jump to content

Το τανκ ραγισε!

PainkiLer

Recommended Posts

Καλησπερα

Παιδια ραγισε και ακομα δεν το χρησημοποιησα!

Το καθαρισα μια με ξυδι και μετα με απεσταγμενο νερο,αφου πρωτα ειχα βγαλει κατι υπολοιματα κολλας.Μεχρι εκει ολα καλα.

Αλλα μετα μου βρομαγε η κολλα και εβαλα λιγο καθαρο οινοπνευμα μεσα και το κουνισα.Και ξαφνιακα βλεπω οτι ραγισε!Λιγο στην αρχη και μετα εξαπλωθηκε:post-1981-1442174745,7121_thumb.jpg

Εγω πιστευω οτι κατι εγινε με το οινοπνεμα.

Πως το εξηγητε;

Υ.Γ.Δεν το χτυπησα πουθενα!

Μια λυση προσωρινη μπορει να βρεθει,ταπερ,κλπ.

Αλλα πως μπορω να το φτιαξω;

Αχ βρε Painkiller, πάνω που σου έλεγα χθες να προσέχεις μην σου ραγίσει το block... Τουλάχιστον αυτή η ζημιά είναι λιγότερο σοβαρή.

Για προσωρινή λύση, πάρε ένα τάπερ και βάλε του από πάνω τους δύο σωλήνες να πηγαίνουν μέχρι τέρμα κάτω.

Στην περίπτωση που έχεις την αντλία κατευθείαν συνδεμένη στο tank, πρόσεξε ο σωλήνας που πάει στην αντλία να είναι γεμάτος όταν την ξεκινήσεις, γι αυτό γέμισε την με νερό από την έξοδο της πριν την συνδέσεις στο ψυγείο. Επίσης φρόντισε να μην αδειάσει το tank όταν προσθέτεις το νερό για να μην πάρει αέρα.

Καλή τύχη!

Το ειχα υπ'οψην μου και προσεχα.Αλλα οπως λεω κατι παιζeι με το οινοπνευμα και την κολλα.Μπορει να εγινε καποια αντιδραση και να εκανε διαστολη εκει που ειναι κολιμενο και να ραγισε.Αυτο πιστευω.Γιατι στα πουπουλα το ειχα.

Ολα μου τα πραγματα παντα τα χειριζομαι προσεκτικα.Ειδικα αυτα!

Στην αλλη υδροψυξη,που εχω,ταπερ εχω για τανκ.

Το πλεξιγκλας αμα του βαλεις οινοπνευμα παθαινει αυτο ακριβως το φαινομενο...Αλλα δεν νομιζω πως χανει νερο!

Το ξερω πως ειναι δυσκολο να το εμπιστευτεις αλλα αν δεν χανει νερο δοκιμασε το και βλεπεις.Υπαρχει ενα υλικο σαν πλαστελινη που οταν στεγνωσει γινεται πετρα!Μπορεις να καλυψεις την ρωγμη με αυτο για περισσοτερη ασφαλεια αλλα θα φαινεται ασχημο.Ποτε οινοπνευμα σε πλεξιγκλας!

Το πλεξιγκλας αμα του βαλεις οινοπνευμα παθαινει αυτο ακριβως το φαινομενο...Αλλα δεν νομιζω πως χανει νερο!

Το ξερω πως ειναι δυσκολο να το εμπιστευτεις αλλα αν δεν χανει νερο δοκιμασε το και βλεπεις.Υπαρχει ενα υλικο σαν πλαστελινη που οταν στεγνωσει γινεται πετρα!Μπορεις να καλυψεις την ρωγμη με αυτο για περισσοτερη ασφαλεια αλλα θα φαινεται ασχημο.Ποτε οινοπνευμα σε πλεξιγκλας!

Νομιζω πως λεει τη Σιλικονη.Τσπ αμα βαλεις Σiλικονη και πιασει μετα δν θα χασει νερο.τη χρησιμοποιουν οι υδραυλικοι για διαφορα σπασιματα μικρης επιφανειας.Παντως αμα βαλεις σιλικονη δν θα εχεις προβλημα θα στεγαναποιηθει και δν θα χανει νερο και θα εισαι οκ.και μετα απο καιρο παιρνεις καινουργιο αμα ειναι.

Κάτι τέτοια ακούω και αναρωτιέμαι που πάνε τα λεφτά μας...:087:

Δε λέω ωραίο σε look το tank αυτό, αλλά εγώ ξέρω ότι κάνω την ίδια δουλειά με ταπεράκι από το carefour που είχε μερικά €.Και είναι πλαστικό και δε σπάει, δε χαλάει.Του άνοιξα και μερικές τρύπες και τέλος.

Το δοκιμασα και χανει.Αυτο που λες οτι μονωνει,θα το βρω σε καταστηματα με υδραυλικα;

Δεν λεω την σιλικονη η οποια προσωπικα δεν με βοηθησε ποτε...ειδικα για αυτο που θες...

Αυτο το υλικο θα το βρεις σε μαγαζια με χρωματα η υδραυλικα.Θα το δεις ειναι δυο στοιχειων και κοβεις οσο θες,το πλαθεις και εφαρμοζεις.Μπορεις να το χρισημοποιησεις μεσα σε νερο..αφου στεγνωσει τελειως να το τρυπησεις και να βαλεις βιδα...ειναι ενδιαφερον προιον.Απλα να σου πω οτι ο Θειος μου εφτιαξε το καρτερ του αυτοκινητου του με αυτο,και δεν εκλισε καποια ρωγμη η κατι αλλο.Εκανε καινουργια ταπα πρακτικα...

Δεν ξερω ποσο εχει το καινουργιο τανκ αλλα υπολογισε ενα κοστος για το υλικο γυρω στα 5 ευρω.

Στειλε μου τα στοιχεια σου να σου στειλω αλλο κυλινδρο για να το αλλαξεις

Δεν ειναι δυσκολο να το λυσεις -δεσεις ξανα .Θα ξεβιδωσεις μονο τις 4 βιδες που ειναι πανω στο καπακι

Και μακρυα απο οινοπνευμα -διαλυτικα και τα λοιπα συναφη προιοντα.Δεν τα πανε και πολυ καλα με το plexy

Γενικώς μακρυά από το plexi όλες οι αλκοόλες, όχι μόνο το οινόπνευμα. Έχει γενικότερη ευαισθησία σε αυτές (είναι οι γνωστές αδυναμίες που έχουν τα ακρυλικά πολυμερή).

Θυμάμαι μια φορά που πήγε ένας γνωστός να καθαρίσει plexy window με αιθυλική αλκοόλη και ράγισε παντού!!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.