Jump to content

Ποιά 19'' LCD μου προτείνετε?

koumle

Recommended Posts

19αρα με 0πιξελ εγγυηση ξερω μονο απο LG......βεβαια δεν ξερω σε τι τιμη θα ερθει.....

αν δεν ειχα ηδη ΤΦΤ θα τσιμπαγα αυτην

http://www.lge.com/catalog/prodmodeldetail?catModel=38&actType=&modelName=&globalCode=L1920PL&modelPrefix=40IL19&globalSuffix=000000&currentPage=&categoryId=CTG1000496&parentId=CTG1000439&modelCategoryId=CTG1000499&page=#απο τιμη ελλαδα δεν εχω ιδεα τι θα παιζει......λογικα καπου στα 500 την κοβω

για 400ευρω χωρις dvi υπαρχει η δοκιμασμενη 1915S κυριως για παιχνιδια για γρηγορο πανελ.....αν θες ποιοτητα εικονας δεν ειναι οτι καλυτερο.σου προτεινω την συγκεκριμενη 1920Ρ

μιας και εχω την 17αρα.αν και η δικια μου εχει 12αρι πανελ και η 19αρα εχει 25αρι δεν ξερω κατα ποσο εισαι απαιτιτικος gamer.

Δεν θέλω την τέλεια ποιότητα εικόνας ή τον γρηγορότερο χρόνο απόκρισης.

Απλά να υπάρχει μία πολύ καλή αναλογία ανάμεσα σε αυτά τα δύο.

Να πηγαίνει και λίγο καλά στα παιχνίδια!:D

Την 1915S την βρήκα με 380 τελική. Αλλά δεν έχει DVI. Και είναι και ψιλομέτρια.

Η 1920P είναι μία πολύ καλή επιλογή από ότι βλέπω αλλά δεν ξέρω τιμή.

Αρχική απάντηση από nkoumle [Σήμερα, στις 05:09]

Δεν θέλω την τέλεια ποιότητα εικόνας ή τον γρηγορότερο χρόνο απόκρισης.

Απλά να υπάρχει μία πολύ καλή αναλογία ανάμεσα σε αυτά τα δύο.

Να πηγαίνει και λίγο καλά στα παιχνίδια!:D

Νομιζω οτι ζητας πολλα :)

Για την ωρα δεν υπαρχει η τελεια τεχνολογια. Αν εισαι allaround χρηστης (κανεις πολλες διαφορετικες χρησεις στην οθονη, οπως games, design, φωτογραφιες, films κτλ), θα επρεπε να προσανατολιστεις σε S-IPS πανελ (NEC 1960ΝΧi και 1970, LG 1920B και 1930B) που αν δεν κανω λαθος ειναι γυρω στην 500αρα.

Μια «αξιοπρεπης» οθονη ειναι η Samsung 910Ν (450), με το ιδιο PVA panel της 1920Ρ και 1930Ρ, που υστερει σε games αλλα υπερτερει σε χρωματα, γωνια θεασης και ποιοτητα κατασκευης απο το ΤΝ της 1915S. Δεν εχει DVI, αλλα πιστευω δε θα επρεπει να σε επηρρεασει τοσο πολυ αυτο.

εγώ πάντως επιμένω, ανάλογα τις απαιτήσεις.

η 1915s εμένα με ικανοποιεί σε κάθε περίπτωση.

φυσικά δεν περιμένω να δω την τέλεια ποιότητα σε εικόνες κλπ,

αλλά στα ελάχιστα games που παίζω, αν δω ghosting ζαλίζομαι,

και με αυτή δεν έχω τέτοιο πρόβλημα.

Αφου το ghosting ηταν η προτεραιοτητα σου, εκανες πολυ καλα και πηρες την 1915S ;)

Εγω πχ που δεν παιζω σχεδον ποτε παιχνιδια (ποτε FPS), πηρα μια ΕΙΖΟ L768 PVA, γιατι με ενδιεφερε πρωτα η ποιτητα εικονας και μετα οι γωνιες θεασης (ταινιες).

Τελος το θεμα του ghosting ειναι εντελως υποκειμενικο. Εμενα δε με ενοχλει καθολου στη δικη μου. Σε πολλα παιχνιδια δεν το βλεπω καθολου (strategy) και σε αλλα ενω τυχαινει να το δω, δε με πειραζει.

τι να το κανεις το dvi? πιστευεις οτι θα δεις πουθενα διαφορα? καινουργια τρυπα ειναι για να σου περνουν λεφτα.

ανταπτορες απο dvi σε analog θα υπαρχουν για τα επομενα 50 χρονια οποτε μη το σκεφτεσαι καθολου σαν πλεονεκτημα.

για την ωρα μειονεκτημα εινα αφου διπλασιαζει την τιμη μιας οθονης.

Αρχική απάντηση από stamatas [Σήμερα, στις 01:17]

τι να το κανεις το dvi? πιστευεις οτι θα δεις πουθενα διαφορα? καινουργια τρυπα ειναι για να σου περνουν λεφτα.

ανταπτορες απο dvi σε analog θα υπαρχουν για τα επομενα 50 χρονια οποτε μη το σκεφτεσαι καθολου σαν πλεονεκτημα.

ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ?????

ΓΜΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΜΟΥ ΔΗΛΑΔΗ..................σαν το ζαχο θα γινω και γω ΒΑΝΝΕD μου φαινεται.........:TD::mad::TD:

Παω να γραφτω σε ενα φορουμ .... αεροναυπηγικης για να τους δωσω τα φωτα μου...

Εχω δει αεροπλανο... εχω μια αποψη του πως μοιαζει το αεροπλανο, αρα ειμαι σιγουρος οτι θα με εχουν για θεο τους εκει περα....

:giveup: :giveup:

Αρχική απάντηση από SLN

Παω να γραφτω σε ενα φορουμ .... αεροναυπηγικης για να τους δωσω τα φωτα μου...

Εχω δει αεροπλανο... εχω μια αποψη του πως μοιαζει το αεροπλανο, αρα ειμαι σιγουρος οτι θα με εχουν για θεο τους εκει περα....

:giveup: :giveup:

δυστυχώς οι χημικοί δεν είναι σαν τους ηλεκτρολόγους (stamatas), έχουν περιορισμένο γνωστικό πεδίο...

οπα καθιστε ρε σεις.

ενας φιλος μου αγορασε μια samsung 17" με dvi 650 ευρω. την εβαλε σε dvi την ειδα να δουλευει και δε καταλαβα αν εχει διαφορα απο καποια αλλη με αναλογικο σημα. εγω συμφωνα με προσωπικη εμπειρια το ειπα.

εσεις που λετε οτι θα δει διαφορες πειτε μου τις διαφορες να τις μαθω και εγω.

Αρχική απάντηση από stamatas [Σήμερα, στις 01:17]

Τα πλεονεκτήματα του DVI δεν νομίζω να αμφισβητούνται. Εχουν αναφερθεί αρκετες φορές και στο forum.. Πάντως σίγουρα πρέπει να μετρήσει τι θέλει πιο πολυ: DVI ή 19'' γιατι σε αυτα τα λεφτά δεν βρίσκει και τα δύο.. Εκτός αν το ρισκάρει απο ξένο online shop..

Αρχική απάντηση από LordArthas [Χθες, στις 23:54]

Νομιζω οτι ζητας πολλα :)

Για την ωρα δεν υπαρχει η τελεια τεχνολογια. Αν εισαι allaround χρηστης (κανεις πολλες διαφορετικες χρησεις στην οθονη, οπως games, design, φωτογραφιες, films κτλ), θα επρεπε να προσανατολιστεις σε S-IPS πανελ (NEC 1960ΝΧi και 1970, LG 1920B και 1930B) που αν δεν κανω λαθος ειναι γυρω στην 500αρα.

Μια «αξιοπρεπης» οθονη ειναι η Samsung 910Ν (450), με το ιδιο PVA panel της 1920Ρ και 1930Ρ, που υστερει σε games αλλα υπερτερει σε χρωματα, γωνια θεασης και ποιοτητα κατασκευης απο το ΤΝ της 1915S. Δεν εχει DVI, αλλα πιστευω δε θα επρεπει να σε επηρρεασει τοσο πολυ αυτο.

η 910Ν είναι 6bit...

Χρησιμοποιουσα για πολυ καιρο μια lcd σε dvi. Τις μερες λιγο πριν την πουλησω, χρειαστηκε να την χρησιμοποιω σε vga και η διαφορα ηταν εμφανης. Ισως καποιος που δεν ειχε «δουλεψει» πολυ την οθονη να μην την καταλαβαινε, αλλα παντως υπηρχε.

Η αληθεια ειναι οτι η διαφορα μεταξυ αναλογικου και ψηφιακου σηματος εχει βελτιωθει αρκετα, λογο της καλυτερης ποιοτητας των μετατροπεων στις σημερινες lcd. Υπαρχει ομως ακομη και αφορα κυριως την ευκρινεια.

Τονιζω ομως, οτι το περιθωριο της βελτιωσης με συνδεση dvi, εξαρταται και απο την ιδια την οθονη. Σε μερικες η απεικονιση βελτιωνεται πολυ, σε αλλες σε μικροτερο βαθμο.

Δεν πιστεύω ότι το DVI είναι μειονέκτημα σε καμία περίπτωση.

Το DVI είναι ψηφιακό σήμα και έτσι με αυτό το τρόπο δεν έχεις απώλειες σήματος.

Δηλαδή για τις LCD οθόνες είναι πολύ βασικό γιατί αυξάνεται η ποιότητα εικόνας

και η ευκρίνεια που είναι και τα αδύνατα σημεία τους.

Λέω να πάρω 17'' για να τα συνδιάσω όλα!

Πιστεύω ότι όταν βγαίνει μία καινούργια τεχνολογία πρέπει να την ακολουθείς.

Αν μπορείς και από θέμα χρημάτων.

Η 19'' δεν μου προσφέρει τίποτα παραπάνω από 2'' οθόνης και είναι και χειρότερες.

Μιλάμε πάντα γύρω στα 400Ε.

Μπείτε στο Poll: EIZO L550 VS LG 1720P για να με βοηθήσετε!

Εϊμαι αναμεσα σε αυτές τις δύο.

Και κάτι ακόμα. Αν ξέρει κανείς αν η ΕΙΖΟ μπορεί να σταθεί εντελώς κάθετα (90 μοίρες).

Γιατί όλο σε κλίση την βλέπω σαν κορνίζα.

Αρχική απάντηση από fonzi [Σήμερα, στις 15:24]

η 910Ν είναι 6bit...

Απο τη στιγμη μου εχει PVA panel και παραγει «φυσικα»16m χρωματα, πως γινεται να ειναι 6bit; Πιστευω οτι ειναι 8αρα οπως ολες οι PVA (εκτος της ΕΙΖΟ που ειναι 10bit).

6αρες ειναι οι ΤΝ, που μεσω dithering φτανουν τα 8bit και τα 16m χρωματα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.