Jump to content

δεν βλεπει το σκληρο

A22

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γία σας, εχω την μητρηκη MSI 975X Platinum POWER UP EDITION

και εχω φτιαξει ενα καινουργιο μηχανημα, σημερα το τελειωσα

και τοβαλα στη μπριζα μα δεν βλεπει το σκληρο δισκο που ειναι

Western Digital 40GB Caviar SE WD400JD SATA II 7200rpm 8MB

και ειναι καινουργιος, πειραξα λιγο το BIOS αλλα τιποτα.

εχετε καμια ιδεα τι να κανω?.

έχεις βάλει και τα δυο καλώδια στο δίσκο? τροφοδοσία και σατα? (sry για την ερώτηση...)

Indiana το ίδιο πήγα να πω επειδή το είχα κάνει και εγώ. Ευτυχώς αναίμακτο το αποτέλεσμα.

Κοίταξε ξανά στο Bios μήπως είναι απενεργοποιημένος ο sata controller αν και χλωμό...

A22: Μήπως τον έχεις συνδέσει στο SATA2 πορτ που είναι για RAID (το μπλε)? Αν το έχεις εκεί, βγάλε το και βάλτο σε ένα από τα τέσσερα SATA2 πορτς που είναι κοντά (στα μωβ).

ναι εχω βαλει και τα δυο, εχω αλαξει τα καλωδια τροφοδοσίας σε sata και

σε τεσερα pin αλλα τιποτα?εχω δοκιμασει να αλαξω τις sata τιποτα,

τωρα το εχω στο sata 1.

εχω βαλει και το γεφυρωμα στο δισκο να δουλευει σα sata1 αλλα και παλλι

τιποτα.

εχω βαλει και το γεφυρωμα στο δισκο να δουλευει σα σατα1 αλλα και παλλι

τιποτα.

βίος έψαξες να δεις αν είναι οι σατα controllers ενεργοποιημένοι, όπως είπε η melissa_virus? :)

βίος έψαξες να δεις αν είναι οι σατα controllers ενεργοποιημένοι, όπως είπε η melissa_virus?

Νομίζω πως αν δεν γίνει κάτι με αυτό που λέει o Indiana & melissa_virus, δοκίμασε να δεις μπας και θέλει κανα bios update με νεότερη έκδοση μήπως λυθεί το πρόβλημα.

Αλλιώς, μάλλον κοιτάς για hardware failure.

Μήπως , λέω μήπως , κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού δεν πάτησες F6 να βάλεις τους οδηγούς του sata ?

Μήπως , λέω μήπως , κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού δεν πάτησες F6 να βάλεις τους οδηγούς του sata ?

Μπα δεν παίζει αυτό. Μόνο για raid άμα πεις να κάνεις χρειάζονται drivers, και στα vista νομίζω δεν χρειάζονται ούτε γι' αυτό.

Βασικά το θέμα είναι ότι ούτε στο Bios αναγνωρίζετε ο δίσκος.

Οπότε 2 πράγματα παίζουν. Ή δεν είναι σωστά τα settings (ποιο πιθανό), ή είναι καμένος, ή δεν είναι τοποθετημένος σωστά (πράγμα απίθανο).

Κατέβασε το manual και ρίξε μια ματιά.

http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=manual&maincat_no=1&prod_no=267

Τα λέει αναλυτικά έτσι όπως το κοίταξα λίγο.

για να μην ανοιγω καινουγιο topic .... μπορειτε να μου θυμισετε σε ποιες περιπτωσεις το συστημα βλεπει εναν 320gb σαν 130+gb(καπου εκει) ? Δηλαδη δεν βλεπει και τα 320gb αλλα πολυ λιγοτερα

όταν δεν έχεις περασμένο το sp2(και με το sp1 αν θυμάμαι γίνετε δουλειά) των windows xp. Η κάποιο παλαιότερο λειτουργικό αν έχεις(που δεν το νομίζω)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.