VideoLatris Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2007 Καλημερα πριν μερικες ημερες εβαλα το Speedfan και ειδα τα παρακατωΜε την εκκινηση του μηχανηματος και θερμοκρασια περιβαλοντος 28 CTemp1 32 C Temp1 50 CTemp1 32 CHDD0 30 CHDD1 25 CΟταν ομως εβαλα το F Sequre να σκαναρει , ανοξα τον Media Player , και εγραφα στο Word εχοντας ανοικτο κια το Execl (προσπαθουσα να δημιουργησω φορτιο) μετα απο 30 λεπτα λειτουργεια πηρα τα παρακατωTemp1 40 C Temp1 75 CTemp1 34 CHDD0 43 CHDD1 33 CΓια την θερμοκρασια του επεξεργαστη το ηξερα οτι ανβαινε οταν τον ζορζα καλοκαιρι αλλα εκεινο ομως που φοβισε ηταν η θερμοκρασια HDD0 (c:) που συνεχεια ανεβαινε και καποι στιγμη εφτασε τους 62 βαθμους. Δικαιολογειται αυτο ???Το συστημα ειναι Ενας 2,4 Northwood κανονικα χρονισμενος , σε μια MSI 865pe , 1G μνημη .Οι σκληροι 2 SATA ( ΗDD0 WD 250 GB , HDD1 WD 160 GB)Το κουτι ειναι ενα της πλακας με ενα τροφοδοτικο 450 Watt και δυο εξτρα ανεμιστηρες εναν κατω μπροστα που βαζει και εναν πισω που βγαζει.
panoc Αύγουστος 15, 2007 #2 Αύγουστος 15, 2007 ακομπησε τους δισκους με τα δακτυλά σου να δεις τι παιζει.εαν οντως εχουν 62C δε θα μπορεις να κρατησεις το χερι σου πανω απο μερικα δευτερόλεπτα.υπάρχει ανεμηστηρας που τους φυσάει?εαν οχι καλό ειναι να βαλεις εναν.
MUL Αύγουστος 15, 2007 #3 Αύγουστος 15, 2007 Βασικά εγώ εχω το ίδιο πρόβλημα στο pc του σαλονιού ,ολα ηταν φυσιολογικά ( θερμοκρασία σκληρού δίσκου 44 max) αλλά μετά την τοποθέτηση ενός δευτερου σκληρού δίσκου ακριβως κάτω απο τον πρώτο έιχα θερμοκρασίες εως και 55 βαθμούς στο εναν και 50 στον δευτερο(κατω απο φορτιο για πολλές ώρες γιατι αλλιώς και οι 2 εχουν 44max σε μια φυσιολογική λειτουργία)....πήγα στο σιτε και ειδα οτι στις προγραδραφες έλεγε 15-55 βαθμους λειτουργίας ( ειναι ολοιδιοι οι 2 σκληροι)...ε..καλοκαιρι ειναι μεσα στις προγραγραφες ειναι...δεν βαρίεσαι...Θα σου πρότεινα να δεις τις προδιαγαφες του δικου σου
VideoLatris Αύγουστος 18, 2007 Author #4 Αύγουστος 18, 2007 Βασικά εγώ εχω το ίδιο πρόβλημα στο pc του σαλονιού ,ολα ηταν φυσιολογικά ( θερμοκρασία σκληρού δίσκου 44 max) αλλά μετά την τοποθέτηση ενός δευτερου σκληρού δίσκου ακριβως κάτω απο τον πρώτο έιχα θερμοκρασίες εως και 55 βαθμούς στο εναν και 50 στον δευτερο(κατω απο φορτιο για πολλές ώρες γιατι αλλιώς και οι 2 εχουν 44max σε μια φυσιολογική λειτουργία)....πήγα στο σιτε και ειδα οτι στις προγραδραφες έλεγε 15-55 βαθμους λειτουργίας ( ειναι ολοιδιοι οι 2 σκληροι)...ε..καλοκαιρι ειναι μεσα στις προγραγραφες ειναι...δεν βαρίεσαι...Θα σου πρότεινα να δεις τις προδιαγαφες του δικου σουΤις προδιαγραφες τις ειχα κοιταξει ειναι 0-65 οποτε ηταν μεσα στα ορια. Τελικα λυθηκε το προβλημα . Ενω ο κατω ανεμιστηρας επρεπε να κανει εισαγωγη αερα (και φυσα και τους δισκους) σε καποιο καθαρισμο οπως τον εβγαλα τον ειχα βαλει λαθος αναποδα και εβγαζε αερα. Μολις τον αλλαξα φορα και βαζει φρεσκο αερα στο κουτι η θερμοκρασια στους σκληρους επεσε και με το ζορι ξεπερνα τους 40 βαθμους οπως πεσαν και οι αλλες θερμοκρασιες.Εκεινη που δεν μπορω να ριξω με τιποτα κατω απο 50 ειναι του επεξεργαστη παροτι εβαλα αλλον ανεμιστηρα με με μεγαλυτερη παροχη και .... περισοτερο θορυβο....
MUL Αύγουστος 19, 2007 #5 Αύγουστος 19, 2007 Τελικά πιο πάνω στο μήνυμα μου ούτε μια φορά σωστά δεν είπα την λέξη προδιαγραφές , είναι αυτό που λένε quick reply …Τέλος πάντων , θα σου πρότεινα μια καλή zalman (παράδειγμα) , εγώ είχα 55 και πολύ θόρυβο με τον παλιό ανεμιστήρα και τώρα με έναν zalman εχω 50max και είναι εντελώς αθόρυβος ( δουλεύει στις χαμηλότερες στροφές )
VideoLatris Αύγουστος 19, 2007 Author #6 Αύγουστος 19, 2007 Τελικά πιο πάνω στο μήνυμα μου ούτε μια φορά σωστά δεν είπα την λέξη προδιαγραφές , είναι αυτό που λένε quick reply …Τέλος πάντων , θα σου πρότεινα μια καλή zalman (παράδειγμα) , εγώ είχα 55 και πολύ θόρυβο με τον παλιό ανεμιστήρα και τώρα με έναν zalman εχω 50max και είναι εντελώς αθόρυβος ( δουλεύει στις χαμηλότερες στροφές )Μιλας για ανεμιστηρα στον επεξεργαστη? Γιατι ο θορυβος που εχω ειναι απο τα δυο προσθετα ανεμιστηρακια του κουτιου που ειναι Sharkoon 3000 στροφων. Ο ανεμιστηρας του επεξεργαστη και του τροφοδοτικου δεν βγαζουν πολυ θορυβο. Και μαλιστα ο θορυβος προερχεται περισσοτερο απο την ροη του αερα γιατι το κουτι στους προσθετους ανεμιστηρες δεν εχει σκαρακι αλλα τρυπες.Ποιον Zalman εχεις?Αν ειναι για επεξεργαστη ειναι για socket 478?Ευχαριστω παντως ολους που απαντησαν και καθε προταση ειναι δεκτη
VideoLatris Αύγουστος 19, 2007 Author #7 Αύγουστος 19, 2007 ΠΑΓΟΨΥΚΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑΘελοντας να δοκιμασω αν ο ανεμιστηρας που ειναι μπροστα και κατω στο κουτι και κανει εισαγωγη αερα κανει δουλεια εβαλα εστη πορεια της ροης του αερα πριν μπει στο κουτι μια παγοκυστη. Αποτελεσμα μετα απο 10 λεπτα η θερμοκρασια στον πιο κοντινο αισθητηρα επεσε κατα 5 βαθμους των σκηρων δισκων κατα 3 βαθμους του συστηματος 2 βαθμους και του επεξεργαστη 1 βαθμο. Αφηνοντας την παγοκυστη για μιση ωρα περιπου ειχα συνεχιζομενη πτωση αλλα οχι τοσο αισθητη οσο το πρωτο δεκαλεπτο.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.