fantacid Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2005 Εχω 3 τηλεφωνικες γραμμες (3 διαφορετικα νουμερα κ 3 παγια!) το ενα χρησιμοποιητε για φαξ κ οι αλλες δυο για τηλεφωνηματα.μπορω να βαλω isdn κ να διαχειριζομαι με καποιο (ποιο?) τροπο κ τις 3 γραμμες ομως με το κερδος να πληρωνω ενα παγιο?(αυτο της isdn -προφανως)φυσικα δε θελω να αλλαξω νουμερα(τηλεφωνικοι αριθομοι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
netman Φεβρουάριος 7, 2005 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Νομίζω πως δεν γίνεται αλλά μπες στο oteshop να δεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantacid Φεβρουάριος 7, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Νομιζω οτι γινετε,το θεμα ειναι ....πως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Φεβρουάριος 8, 2005 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2005 Αν θες να έχεις τρία νούμερα τότε μάλλον θα πληρώνεις τρία πάγια.Με isdn απλά έχεις δύο γραμμές στο ίδιο νούμερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanonieris Φεβρουάριος 8, 2005 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2005 Ο (Π)ΟΤΕ δεν δίνει isdn μεχρι 4 γραμμές η λάθος άκουσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aligator21 Φεβρουάριος 9, 2005 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2005 Αρχική απάντηση από Kanonieris Ο (Π)ΟΤΕ δεν δίνει isdn μεχρι 4 γραμμές η λάθος άκουσα? Σωστά τα λές, εδώ και λίγο καιρό ο ΟΤΕ δίνει ISDN μέχρι και 4 ξεχωριστές γραμμές σε 1 σύνδεση και φυσικά αυτό συμένει 1 πάγιο. Λέγετε multiISDN http://www.ote-shop.gr/home/isdnbramulti.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑ Φεβρουάριος 9, 2005 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2005 Την ISDN τη διαμορφώνεις εσύ όπως θες ,Το βασικό πακέτο περιλαμβάνει 2 τηλ γραμμές σε μια σύνδεση που μπορούν να μιλούν ταυτόχρονα Και μπορείς να έχεις μέχρι 8 msn ( συνδρομητηκους αριθμούς ) 2 ταυτόχρονες γραμμές = 2 κανάλια B αν θες μπορείς να προσθέσεις κανάλια Β με το ανάλογο κόστος βέβαια.Συνολικά μια ISDN μπορεί να έχει έως 30 κανάλια Β με 30 ταυτόχρονους Ομιλητές ή φαχ κ.λ.π Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantacid Φεβρουάριος 9, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2005 Το Netmod που εχω με καλυπτει ή χρειαζομαι αλλο εξοπλισμο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Φεβρουάριος 21, 2005 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2005 Μπορείς να πάρεις μπόλικα MSN από τον ΟΤΕ , (νομίζω 10 ανά γραμμή).Αυτα μπορείς να τα διαχειριστείς και από το NetMod αλλά και από οποιοδήποτε οικονομικό ISDN κέντρο.Σε κάθε περίπτωση πάντως , οι κλήσεις που θα μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα είναι 2. Τα νούμερα τηλεφωνου μπορούν να είναι πολύ περισσότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Φεβρουάριος 21, 2005 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2005 Μπορείς να πάρεις μπόλικα MSN από τον ΟΤΕ , (νομίζω 10 ανά γραμμή).Αυτα μπορείς να τα διαχειριστείς και από το NetMod αλλά και από οποιοδήποτε οικονομικό ISDN κέντρο.Κάθε MSN χρεώνεται χωριστα και προστίθεται στο πάγιο της γραμμής.Σε κάθε περίπτωση πάντως , οι κλήσεις που θα μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα είναι 2. Τα νούμερα τηλεφωνου μπορούν να είναι πολύ περισσότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sisman Φεβρουάριος 22, 2005 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2005 Εχω και εγω fantacid 3 γραμμες στο χωρο εργασιας μου. Προσφατα περασαν οι Οτετζηδες και τους ρωτησα οτι ακριβος και εσυ, πως γινετε να εχω ενα παγιο. Μου ειπαν για τη λυση του MSN. Με λιγα λογια, απο τις τρεις γραμμες που εχω (η μια ISDN και οι δυο απλες) οι απλες θα "γινουν" MSN πανω στην ISDN. Πρακτικα θα εχω τρεις γραμμες αλλα θα μπωρουν να δουλευουν ταυτοχρωνα οι 2 μιας και το ISDN εχει δυο καναλια.Τωρα χρηματικα παει ως εξης: 30 Ευρω ειναι το δημινο το παγιο της ISDN συν 1.5 Ευρω η μια απλη, δηλαδη, 33Ευρω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
b52fight Φεβρουάριος 24, 2005 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Kανε και ένα searsh στο yahoo για 'asterisk' είναι λίγο παλούκι αλλα δεν φαντάζεσαι τι μπορείς να κανεις, είναι για linux βεβαια αλλα ρίξε μια ματια αξίζει τον χρόνο σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Φεβρουάριος 24, 2005 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Για το asterisk όμως χρειάζεσαι και hardware για να συνδέσεις γραμμές OTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
b52fight Φεβρουάριος 24, 2005 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Μια καρτουλα isdn modem απο το πλαισιο με 21 ευρο .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Φεβρουάριος 25, 2005 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2005 Πως θα δρομολογήσεις voice , προς τα πού? Εχει voice κυκλώματα η κάρτα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
b52fight Φεβρουάριος 25, 2005 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2005 Kοίτα βασικά περνάς τι γραμμή του ΟΤΕ (isdn η pstn) ανάλογα με την κάρτα μέσα στον asterisk και μετά με το sip.conf και το extension.conf καθορίζεις που θα στείλεις τι ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Φεβρουάριος 25, 2005 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2005 Α μπράβο , πως θα στείλεις την γραμμή στα "extensions" , τα "extensions" πρέπει κάπου να κουμπώσουν. Πρέπει με κάποιο τρόπο να ξέρει σε ποιό εσωτερικό θα στείλει την κλήση. Το εσωτερικό μπορεί να είναι IP-Phone αλλά μπορεί να είναι και μια απλή τηλεφωνική συσκευή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b52fight Φεβρουάριος 25, 2005 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2005 Αν είναι σε εταιρία του λες να σου βγάζει μενού ομιλίας και ανάλογα να ζητάς το εσωτερικό που θες αν όχι όπως εγώ σπίτι μου απλά του ορίζω να χτυπάει σε όλες τις συσκευές που του έχω ορίσει εγώ. Εννοείτε πως όλα αυτά χρειάζονται και το zapata.conf που ξέχασα να αναφέρω πιο πάνω μαζί με τα υπόλοιπα conf.files το οποιο είναι για την isdn καρτούλα (tornado isdn modem).... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Φεβρουάριος 26, 2005 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2005 Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι το πού έχεις συνδέσει τις τηλεφωνικές συσκευές.Μπορείς να δείξεις κανένα σχεδιάγραμμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
b52fight Φεβρουάριος 26, 2005 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2005 sorry έχεις δίκιο αυτό ξέχασα να το διευκρινίσω, έχω συσκευές voip (cisco)...... οι οποιες συνδέονται σε switch.Ανακεφαλαιώνω : isdn(netmod) > isdn tornado(pci) > pc > switch > συσκευές voip.Αυτα, ελπιζω να το καταλαβες ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.