Jordan1442169162 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2007 Κατ αρχας εδω και αρκετα χρονια δουλευω με ενα pc του περασμενου αιωνα που ετρεχε στην ασυλληπτη ταχυτητα των 450 MHz..Φτυαριζα καρβουνο για να δουλευει, αλλα αυτο που εκανε το εκανε σωστα και αξιοπιστα. Μεχρι που ενας φιλος μου μου εδωσε μια καρτα γραφικων Radeon Sapphire 9550 256 MB και μου φουσκωσε τα μυαλα.( η προηγουμενη μου ηταν 12 ΜΒ;..κατι τετοιο) Ειπα με αφορμη αυτην, να κανω μια αναβαθμισουλα. Η καρτα ηταν AGP οποτε επρεπε να ξεκινησω απ την motherboard. Σταδιακα το ενα εφερνε το αλλο και τελικα αλλαξα σχεδον τα παντα, ξερετε πως ειναι αυτα (μαλλον εγω δεν τα ξερα...)Δεν θα αναφερω εδω το ποσο με ταλαιπωρησαν δινοντας μου λαθος επεξεργαστες λαθος μητρικες και κανοντας λαθος διαγνωσεις για το τι φταιει κ δεν επαιζε το νεο μου σεταρισμα.(ειδικα απο μια αλυσιδα που δεν προκειται να εμπιστευτω ποτε ξανα-θα σας την ελεγα αλλα δεν ξερω αν το επιτρεπουν οι κανονες του φορουμ)Τεσπα το αποτελεσμα ειναι οτι εδω και δεκα μερες εχω μεινει χωρις pc (δεν δινει καν ρευμα ,τιποτα..) και το χρειαζομαι επειγοντως. Λοιπον με τι εχω καταληξει : Με μια motherboard Αsrock 775i65G και μια CPU 775 Pentium Dual Core E2140 1.60GHz. Συμφωνα με τον κατασκευαστη της motherboard ταιριαζουν. Ομως εγω για να την κουμπωσω πιεσα αρκετα δυνατα το μοχλο του σοκετ! Το σοκετ εχει πινάκια που εξεχουν ενω η cpu ειναι επιπεδη. Ετσι παμε στο πρωτο ερωτημα Μηπως υπαρχει κ καποιο αλλο διακριτικο στα χαρακτηριστικα της cpu κ τελικα δεν κανει; Ειναι φυσιολογικο να θελει τοση πιεση για να κατσει στο σοκετ ; Μηπως γι αυτο δεν δουλευει τιποτα;Η δευτερη εκδοχη μου ειναι οτι δεν βαζω σωστα τα καλωδιακια του desktop στα μικρα pins πανω στην μητρικη που δινουν ρευμα. Αυτα ειναι 5. ΗDD LED, RESET SW, R/P SW, POWER LED και ενα απ το ηχειακι. αντιστοιχα πανω στην mainboard βρισκονται τα εξης: (φανταστειτε οτι καθε τελιτσα αντιστοιχει σε ενα πιν και απο κατω γραφω ο,τι γραφει)....PWRLED1 SPEAKER1 .........PLED PWRBINHDLED RESETΔεν μπορω να βγαλω ακρη ... Πχ τα πινακια που λεει απο κατω speaker και pwrlead ειναι 4 ενω 4 ειναι απο μονο του μονο το speaker...Τελος να τονισω ξανα οτι δεν δινει καν ρευμα οταν το ανοιγω, δεν κουνιεται φυλλο. Το τροφοδοτικο ειναι τεσταρισμενο οκ. Επισης εχω συνδεσει τροφοδοτικο με motherboard και ολα τα σχετικα. Δεν εχω ξεχασει κατι .Τι φταιει παιδια;;;;Ευχαριστω πολυ, Jordan Link to comment Share on other sites More sharing options...
tacticalcube138 Αύγουστος 7, 2007 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 Συμβουλέψου το manual της μητρικής, επίσης πάνω στη μητρική με πολύ μικρά γράμματα είναι γραμμένο τί πιν πάει πού.Τα καλώδια αφορούν τον κουμπί του διακόπτη ρεύματος με το λαμπάκι του (led), το κουμπί του reset, το λαμπάκι της λειτουργίας του σκληρού και το ηχειάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADKiller7 Αύγουστος 7, 2007 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 Πες μας αναλυτικα τι εχεις τροφοδοτικο,μνημες,την καρτα που σου εδωσε ο φιλος σου την εβαλες πανω στον 450 μηπως,απο ρευμα συνδεσες το μοναχικο 4pin βυσμα στην μητρικη η εβαλες το εξτρα 4pin βυσμα που βγαινει απο το 24πινο του τροφοδοτικου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jordan1442169162 Αύγουστος 7, 2007 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 Τacticalcube Το manual το διαβασα δεν βοηθησε. Στο motherboard το ξερω οτι γραφει με μικρα γραμματα τι παει που.Εξαλλου τα εγραψα και στο ποστ μου, τι γραφει ακριβως.Αλλα δεν μπορω να βρω αντιστοιχια.Μπορει να ειναι ομως και η cpu που φταιει.thanx παντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ermoulis Αύγουστος 7, 2007 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 δεν ανεβαζεις καμια φοτο με τις καλωδιωσεις που εχεις κανει/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jordan1442169162 Αύγουστος 7, 2007 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 MADKillerΤροφοδοτικο ειναι 350 W. H καρτα γραφικων δεν ειναι προβλημα, δεν δινει καν ρευμα. εξαλλου εχει και η vga η μητρικη.μνημη ddr 512 σε slot ddr ok. Tο τσεκαρα.Στην μητρικη συνεδεσα και το 4πινο και το 24 πινο του τροφοδοτικου και το καθενα μονο του, ολους τους συνδιασμους.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jordan1442169162 Αύγουστος 7, 2007 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 ermaros πηγα να βγαλω πριν το τροφοδοτικο μια φωτογραφια και ανακαλυψα...οτι δε δουλευει ουτε η ψηφιακη μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
s6_sot Αύγουστος 7, 2007 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 Κατ΄αρχάς δες αν έχεις βάλει σωστά την cpu. Ο "οδηγός" (μια χρυσή άκρη) θα σε βοηθήσει να βρεις την σωστή θέση. Τώρα, δεδομένου ότι τα έχεις βάλει όλα σωστά, 2 πράγματα συμβαίνουν για να μην δινει καθόλου ρεύμα. Η καμμένο τροφοδοτικό, ή (το πιο πιθανό) να μην έχεις συνδέσει σωστά τα καλώδια. Από αυτά που έγραψες, για να δουλέυει το κουμπί power πρέπει να συνδέσεις το R/P SW με το PWR BIN... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Αύγουστος 7, 2007 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 RTFM!1!!!1:074: Επίσης αν η μητρική δεν είναι με PCB version R2.00 or higher, και BIOS P2.80 or higher, κορης δουο πανω δε θα δουλεψει. Το λέει και στο site:115: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jordan1442169162 Αύγουστος 7, 2007 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 Κατ΄αρχάς δες αν έχεις βάλει σωστά την cpu. Ο "οδηγός" (μια χρυσή άκρη) θα σε βοηθήσει να βρεις την σωστή θέση. Τώρα, δεδομένου ότι τα έχεις βάλει όλα σωστά, 2 πράγματα συμβαίνουν για να μην δινει καθόλου ρεύμα. Η καμμένο τροφοδοτικό, ή (το πιο πιθανό) να μην έχεις συνδέσει σωστά τα καλώδια. Από αυτά που έγραψες, για να δουλέυει το κουμπί power πρέπει να συνδέσεις το R/P SW με το PWR BIN...Ναι εχω εξελιξεις. Αυτο ηταν! Το R/P SW με το PWR BIN. Λοιπον τωρα εστειλε ρευμα. Οι ανεμιστηρες σβουρηξαν , μπουταρε , αναγνωρισε τον επεξεργαστη, την μνημη οκ. Aλλα.......Μετα βγαζει μια μαυρη οθονη με ενα κατεβατο στα ελληνικα και λεει " δεν μπορεσατε να μπειτε κανονικα στα windows ...σουξου μουξου....αν η λειτουργεια διακοπηκε ξαφνικα....επεσε το ρευμα ....μπλα μπλα...για να προστατευθουν τα αρχεια σας...μπλα....επιλεξτε μια λειτουργεια...."και εχει καποιες επιλογες κανονικη εισοδος στα windows , safe mode, επαναφορα στις προηγουμενες ρυθμισεις κτλαλλα δεν δουλευει τιποτε απο αυτακανει ξανα reboot αλλα windows δεν ειδαμε ακομα...συνεχιζεται η προσπαθεια..thanx a lot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jordan1442169162 Αύγουστος 7, 2007 Author #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 ok και για το τελευταιο προβλημα "βρηκα λυση "Πολυ απλα πρεπει να ξαναπερασω τα windows αφου αλλαξα motherboard! Γι αυτο δεν εμπαινε στα windows!Βεβαια ετσι θα χασω ολα τα δεδομενα μου ομως ε;Εκτος κι αν τα βαλω σε αλλο partition.¨Η αν μετα χρησιμοποιησω το back up που ειχα κανει με το acronis true image.Αλλα θα "πιασει" στο καινουργιο μου συστημα; (ο σκληρος θα ειναι ο ιδιος)για πειτε καμμια γνωμη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tacticalcube138 Αύγουστος 7, 2007 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 Εγκατέστησε τα Windows σε άλλο δίσκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jordan1442169162 Αύγουστος 7, 2007 Author #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 Δεν εχω δευτερο δυστυχως.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiana Αύγουστος 7, 2007 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 μπορείς να μπεις σε safe mode πρώτα να δεις αν γίνεται.?πατάς όταν bootarei το pc πριν σου βγούν τα windows...το πλήκτρο F8αν γίνεται....κανεις "uninstall" τους παλιούς drivers και περνάς τους καινούριους και μάλλον θα δουλέψει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jordan1442169162 Αύγουστος 7, 2007 Author #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 Δεν μπαινει σε safe mode.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiana Αύγουστος 7, 2007 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 μάλιστα....αν δεν κάνω λάθος...περίμενε και άλλες απόψεις....bootare με το cd τον windows και κάντα reinstall και όχι format.....repair δηλαδή....και δεν θα χάσεις τα αρχεία σου έτσι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark_Son20 Αύγουστος 7, 2007 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 · Hidden Hidden lol λάθος forum delete Link to comment
SouRLoTeR1442169168 Αύγουστος 7, 2007 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 Ακριβώς αυτό.. δηλ θα περάσεις τα windows πάνω απτην ήδη υπαρχουσα εγκατάσταση και έτσι θα μπορέσεις να σωσεις τα αρχεία σου. Καλό θα ήταν όμως, αφού το κάνεις αυτό και σώσεις τα αρχεία σου, μετα να κάνεις format και καθαρή εγκατάσταση των windows για μη τυχον και έχεις προβλήματα με το λειτουργικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.