Jump to content

Fortron Epsilon

pliktras

Recommended Posts

Φίλε stealth, διάβασα όλο το thread στο λινκ που παραθέτεις, και έχω να πώ ότι ο τύπος που γράφει εκεί (ο davidhammock200), έχει γεμίσει το thread με ανακρίβειες.....

Πάντως το συγκεκριμένο κείμενο (το 1ο) έχει πολλά λάθη.

Απλά προς ενημέρωση..Φιλικά. :)

Ευχαριστω,

Εγω να βοηθησω ηθελα,εγω δεν μπορω να κρινω αν εχει ανακριβειες δεν εχω τις τεχνικες γνωσεις για αυτο,και σιγουρα δεν ειναι ευαγγελιο να το ακολουθης κατα γραμμα.

Ο δικος μου τροπος για να βρω τι ειναι το καλλιτερο να αγορασω για τα λεφτα που πληρωνω ειναι να παιρνω οσο περισοτερες γνωμες μπορω να διαβαζω για το αντικειμενο που ψαχνω και τελικα να αποφασισω παντα με δικη μου ευθυνη τι θα αγορασω.

Θα ηθελα αν εχεις χρονο καποια στιγμη να μου επισημανης τα σημεια αυτα ουτως ωστε να μην λεω χαζομαρες στον κοσμο:)

stealth

Candyman,

Θελω να σε ρωτησω κατι ασχετο με τροφοδοτικα και δεν ξερω αν ειναι εδω το καταλληλο φορουμ.

Ειδα στην υπογραφη σου στο πρωτο PC οτι εχεις εναν Opty 165 και 2Χ1 και 2Χ512 μνημες,αυτο που θελω να ρωτησω ειναι ποσο ψηλα εχεις υπερχρονιση τον 165,και τις τεσσερις μνημες μπορεις να τις τρεξεις σε Command Rate 1T DDR400?

Επισης αν εχεις τρεξει καποια τεστ ποια ειναι η διαφορα αναμεσα σε 2 και 4 sticks?

Ευχαριστω,

stealth

οχι δεν εχω παρατηρησει κατι που να με ανησυχειση αλλα

αυτα που διαβαζεις σε βαζουν σε σκεψεις

δηλαδη αν καταλαβα καλα υπαρχει προβλημα οταν υπαρχουν 2 12αρες

και οχι μια ? ειναι αληθεια αυτο? κανενας ειδικος?

Candyman,

Θελω να σε ρωτησω κατι ασχετο με τροφοδοτικα και δεν ξερω αν ειναι εδω το καταλληλο φορουμ.

Ειδα στην υπογραφη σου στο πρωτο PC οτι εχεις εναν Opty 165 και 2Χ1 και 2Χ512 μνημες,αυτο που θελω να ρωτησω ειναι ποσο ψηλα εχεις υπερχρονιση τον 165,και τις τεσσερις μνημες μπορεις να τις τρεξεις σε Command Rate 1T DDR400?

Επισης αν εχεις τρεξει καποια τεστ ποια ειναι η διαφορα αναμεσα σε 2 και 4 sticks?

Ευχαριστω,

stealth

Φίλε stealth, γενικώς ΔΕΝ κάνω overclocking... Το συγκεκριμένο σύστημα λόγω μνημών δεν μπορεί έτσι κι αλλιώς να πάει παραπάνω από 223Mhz FSB. Παραπάνω δύσκολα, θελει να ασχοληθείς με memory timings, overvoltage, κ.λ.π. χαριτωμένα και δεν έχω καμιά διάθεση.

Τα 4 sticks αναγκάζουν το board να παίξει σε 333Mhz (667) και όχι στα 400 (ανεξάρτητα αν οι μνήμες είναι όλες 400άρες).

Αλλά δεν πειράζει. 3gb RAM@dual channel είναι καλό "θέμα" έτσι κι αλλιώς... Δεν χάνει τόοοοοσο πολύ με τα λιγότερα Mhz (thank AMD for IMC) αλλά χάνει σίγουρα λίγο bandwidth.

Γενικά δύσκολα να γράψω όλα τα στοιχεία που ζητάς τώρα...

οχι δεν εχω παρατηρησει κατι που να με ανησυχειση αλλα

αυτα που διαβαζεις σε βαζουν σε σκεψεις

δηλαδη αν καταλαβα καλα υπαρχει προβλημα οταν υπαρχουν 2 12αρες

και οχι μια ? ειναι αληθεια αυτο? κανενας ειδικος?

Όχι πρόβλημα, χάνεις ποσοστό της ισχύος που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, καθώς μέρος του αχρησιμοποίητου amperage μένει διαθέσιμο στο εκάστοτε rail. Και λόγω του combine power επίσης.

Αλλά δεν είναι τόσο απλό, αλλιώς δεν θα είχαν βγει "multirail" PSU's ποτέ!

Επίσης υπάρχουν τροφοδοτικά με δύο μετασχηματιστές για τα 12v, που δεν συμβαίνει σε τόσο μεγάλο βαθμό αυτό κι ας είναι Multirail.

Βασικά αυτά που γράφει ο τύπος στο λινκ του stealth τα έχει κάνει copy-paste από το site της PCP&C.

Δεν είναι όμως η μεγάλη μονή 12άρα γραμμή η "απόλυτη" λύση, όπως παρουσιάζεται από μερικά site (θα μου πεις, ε τι να γίνει, να μην πουλήσουν τα νέα τροφοδοτικά μονής 12άρας οι εταιρίες; Σωστά...).

Έχει σαφώς μεγαλύτερο rippling που είναι απίστευτα κοστοβόρο να το περιορίσεις κατασκευαστικά (γι'αυτό και κυρίως single 12v έχουν τα μεγάλα τροφοδοτικά που όυτως η άλλως κοστίζουν αρκετα), και μάλιστα εξαρτάται από το φορτίο που έχει να τροφοδοτήσει (από καθόλου όταν είναι μικρό μέχρι πάρα πολύ rippling αν το φορτίο είναι μεγάλο).

Γενικά δύσκολα να γράψω όλα τα στοιχεία που ζητάς τώρα...

Δεν πειραζει καταλαβαινω,ευχαριστω παρα πολυ.

Απλα δεν ειχα ποτε την ευκαιρια να χρησιμοποιησω τεσσερις μνημες για να δω μονος μου αν υπαρχει διαφορα και ποση.

stealth

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.