Jump to content

am2 overclocking

pliktras

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το σύστημά μου είναι

asus m2n sli deluxe

amd athlon64 x2 3800+

2x1gb geil ultra 800mhz (απο οτι δίαβασα έχουν τα γνωστά καλά micron δεν θυμάμαι ακριβώς πια πάντως αυτα που ανεβαίνουν πολύ)

Sapphire x1950pro 512mb

Tv tuner asus

Creative sb audigy 4

WD 1600JS SATA2

Corsair 620Watt

Herochi 6a series με 2χ12cm fan

cpu extra cooler: http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.650544

στο οποίο έχω βάλει 12cm fan

Θα ήθελα να μου δώσετε έναν καλό (ελληνικό)οδηγό για oc για το pc μου αν υπάρχει, γιατί θέλω επιτέλους να μάθω απο oc και να γίνω κι εγώ κάποτε overclocker!

Επίσης είχα διαβάσει ΄ςναν οδηγό για τα τροφοδοτικά πολύ καλό (νομίζω του candyman) το οπίο δεν μπορώ να βρω.Αν μπορείται δώστε τον μου (πως να αξιολογούμε τροφοδοτικά κάτι τέτιοιο ήταν)

Εκτος απο αυτά θέλω να κάνω κάποιες ερωτίσεις

Το σύστημα μου είναι overclockable ή τσάμπα θα μπω σε κόπω και θα προσγιοθώ άγρια?

Η μοβο δεν εχει κλείδωμα των θυρων Pci-pci-e , μηπως υπάρχει και δεν το βρίσκω ή υπάρχει με κάποια άλλη ονομασία.Φοβάμαι γιατι να κάνω oc χωρίς αυτή την επιλογή.Εκτος και αν στα νεα μοβο δεν χρειάζετε.

Στο βιος ο πολ/σιαστής του επεξεργαστή αντι να ανεβαίνει έχει επιλογή μόνο προς τα κάτω είναι λογικό?Και αν ναι να τον κατεβάσω?

Έχω βάλει στην μοβο το νεότερο βιοος που υπάρχει που δεν είναι όμως βετα.

Λέω να μη βάλω βετα βιος.Με αυτό που έχω θα αντιμετωπήσω κανένα πρόβλημα?

Το chipset καίει πάρα πολύ της μοβο, αυτό είναι λογικό και όλοι όσοι έχουν αυτή την μοβο τους καίει, μην την κάψω?

Θα ήθελα τα ερωτήματα μου να απαντηθούν ανεξαρ΄τητως των οδηγών

Ευχαριστώ πολύ παιδιά

Το σύστημα μου είναι overclockable ή τσάμπα θα μπω σε κόπω και θα προσγιοθώ άγρια?

Με λιγη προσπαθεια θα δεις αρκετά καλά αποτελεσματα. Σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Η μοβο δεν εχει κλείδωμα των θυρων Pci-pci-e , μηπως υπάρχει και δεν το βρίσκω ή υπάρχει με κάποια άλλη ονομασία.Φοβάμαι γιατι να κάνω oc χωρίς αυτή την επιλογή.Εκτος και αν στα νεα μοβο δεν χρειάζετε.

Στο advanced/jumperfree στο bios εχει πεδίο για να ορισεις την συχνοτητα των pci

Στο βιος ο πολ/σιαστής του επεξεργαστή αντι να ανεβαίνει έχει επιλογή μόνο προς τα κάτω είναι λογικό?Και αν ναι να τον κατεβάσω?

Ειναι λογικο γιατί εκτος απο τους FX ολοι οι Athlon είναι κλειδωμένοι προς τα πανω.

Δεν νομιζω να χρειαζεται κατεβασμα ο multi του 3800.

Έχω βάλει στην μοβο το νεότερο βιοος που υπάρχει που δεν είναι όμως βετα.

Λέω να μη βάλω βετα βιος.Με αυτό που έχω θα αντιμετωπήσω κανένα πρόβλημα?

Με το 1102 δεν εχω κανενα προβλημα ως τώρα.

Το chipset καίει πάρα πολύ της μοβο, αυτό είναι λογικό και όλοι όσοι έχουν αυτή την μοβο τους καίει, μην την κάψω?

Και μενα μου καίει :p

Χωρις φανακι εχει 70αρες για πλακα. Με φαν ~60μαξ.

Δεν νομιζω να καεί, αφού τα nforce είναι λιγο ζεστουτσικα.

Για αρχή διάβασε αυτό, έχει αρκετά χρήσιμα πράγματα, με την διαφορά ότι έχεις διαφορετικές μνήμες(DDR2), επεξεργαστή και διαφορετικά voltages.

Στο θέμα μνημών, κάπου έχει για memory frequency, η ταχύτητα της μνήμης αν θα δουλεύει ως DDR 800, 667, 533, 400. Εκεί ισχύει το εξής:

Αν π.χ. το ορίσεις ως DDR 800

FSB που ορίζεις (200-όσο πάει*2)=η ταχύτητα που θα τρέχει η μνήμη

Για DDR667 (FSB*1,665)

Για DDR533 (FSB*1,33)

Για DDR400 (FSB=Memory Frequency)

Για αρχή όρισε την μνήμη ως DDR800 και κατέβασε το HTT multi στο x4, ανέβαζε κατά 5MHz το FSB και μέτρα με το spi τα score και τις διαφορές. Από ένα σημείο και μετά θα χρειαστεί να ανεβάζεις και voltage στην μνήμη και στον CPU, το θέμα είναι εκεί να μην το παρακάνεις για να μην καεί είτε ο επεξεργαστής η η μνήμη.

Σε περίπτωση που υπερβείς τα 250MHz στο FSB, κατέβασε το HTT multiplier στο x3.

Καλή τύχη.:D

Ευχαριστ΄λω πολύ παιδιά θα περιμένω αύριο να πάρω το νέο τροφοδοτικό και θα αρχίσω.

Μολις έχω κάποια απορία θα οστάρω

Ευχαριστώ και πάλι:)

Τελικά κατι πήγε στραβα και δεν μπόρεσα να πάρω αυτο το corsair τροφοδοτικό που λέω...

Με το tagan στα 480watt μου θα μπορέσω να κάνω oc?

λογικά θα μπορείς...αλλά για να είσαι κομπλέ,πάρε ένα τροφοδοτικό που να τροφοδοτεί μόνο την vga(έχει στο e-shop),ώστε να ελαφρύνεις το σύστημα σου και να μπορείς να κλοκάρεις άνετα!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.