Jump to content

SLI Or Not???

milou_37

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Για σας παιδια!!!Εχω μια καρτα γραφικων Twin Tech 8600gt στα 256mb και χρειαζομαι την γνωμη σας.Θελω να αναβαθμισω τα γραφικα μου αλλα δεν ξερω τη να κανω.Να παρω αλλη μια ιδια καρτα και να τις στησω σε ιδαταξη SLI η να προτιμισω καποια αλλη καρτα??Δυστηχως διαθετω μονο 250euro αρα οι επιλογες ειναι περιορισμενες

Πούλα την και πάρε μια 8800gts 320. Θα έχεις πολύ καλύτερη απόδοση από sli 8600 και θα σου μείνουν και λεφτά στην τσέπη

Μα με διαταξη SLI h 8600gt εχει καλυτερα ποσοστα απο την 8800gts,ετσι νομιζω τουλαχιστον.αν εχω αδικο πες μου

Η 8800GTS παίζει σε εντελώς διαφορετική κατηγορία. Αν θέλεις επιδώσεις επιλέγεις αυτή την λύση. Το SLi με τις 8600GT θα σου δώσει αυξημένες επιδώσεις σε πολλές περιπτώσεις, αλλά όχι σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις και ΟΧΙ στα επίπεδα μιας 8800GTS.

Ακομη και απο δυο 8600gts παλι πιο καλη η 8800gts.

Θέλει SLI με δύο 8600gt και όχι gts.

Αν τούτοις το SLI δουλεύει πρακτικά σε όλα τα παιχνίδια.

Όσο για το ποιο είναι πιο γρήγορο δείτε και αυτό.

3DMark06

MSI NX8800GTS-T2D320E-HD-OC 8777

GeForce 8600GTS SLI 8827

και για περισσότερα εδώ

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=2123&page=4

Πάντα είχα SLI και δεδομένου του κόστους, συμφέρει όσο τίποτα η αναβάθμιση με δεύτερη κάρτα.

O θείος Tom στα overall fps δίνει 1827.8 στην 8800gts 320 και 1668.4 στις 8600gts sli. Οι 8600gt μένουν στις 1188.7

http://www23.tomshardware.com/graphics_sli2007.html?modelx=33&model1=865&model2=864&chart=378

http://www23.tomshardware.com/graphics_2007.html?modelx=33&model1=778&model2=778&chart=318

Δεν σε αντιλαμβάνομαι.

Τι συγκρίνεις?

Ο θείος δεν δίνει δυνατότητα άμεσης σύγκρισης SLI με απλές στον ίδιο πίνακα.

Αυτό έλειπε να είναι η 8800gtx 2282 και SLI 2758.

Απλά δεν συγκρίνονται και γι΄αυτό δεν σου δίνει τη δυνατότητα να συγκρίνεις SLI με απλές στον ίδιο πίνακα.

Πώς δεν συγκρίνονται ρε συ... Μπήκες στον κόπο καν να δεις τα rigs που χρησιμοποιούνται στα benches;

Για SLI:

Hardware

Processor: Intel Core 2 Extreme X6800, 2.93 GHz

Motherboard: Nvidia nForce 680i - EVGA nForce 680i SLI Motherboard

Memory: Vitesta DDR2 800 4-4-4-12 533 MHz

Graphics Card: PCI Express Card

Hard Disk: 2 x Hitachi 120 GByte SATA, Cache 8 MByte

Network: Intel 1000 Pro

Audio: Intel High Definition Audio

Software

DirectX: Version: 9.0c (4.09.0000.0904)

Chipset Driver: Intel 8.1.1.1010

Graphics Driver ATI Catalyst 7.1 / Nvidia Forceware 93.71 / Geforce 8 Nvidia Forceware 97.92

Network Driver: Windows default

Audio Driver:

Other Driver: none

Για μονή κάρτα:

Hardware

Processor: Intel Core 2 Extreme X6800, 2.93 GHz

Motherboard: Intel 975X - Intel D975XBX2

Memory: Vitesta DDR2 800 4-4-4-12 533 MHz

Graphics Card: PCI Express Card

Hard Disk: 2 x Hitachi 120 GByte SATA, Cache 8 MByte

Network: Intel 1000 Pro

Audio: Intel High Definition Audio

Software

DirectX: Version: 9.0c (4.09.0000.0904)

Chipset Driver: Intel 8.1.1.1010

Graphics Driver ATI Catalyst 7.1 / Nvidia Forceware 93.71 / Geforce 8 Nvidia Forceware 97.92

Network Driver: Windows default

Audio Driver:

Other Driver: none

Και από μικρή αναζήτηση στο google τα chipset των 2 μητρικών έχουν παραπλήσιες επιδόσεις

Όταν δεν σου δίνουν οι ίδιοι τη δυνατότητα να τα συγκρίνεις, νομίζω ότι κάθε παραπάνω προσπάθεια σύγκρισης θα πέσει στο κενό.

Το να ψάχνω να βρω τους συντελεστές βαθμολογίας που δίνουν το τελικό αποτέλεσμα και το hardware που χρησιμοποιήθηκε είναι περιττές ενέργειες κάτω από αυτό το πρίσμα.

Όταν ο Μπάρμπα Θωμάς μας επιτρέψει να τα συγκρίνουμε άμεσα, τότε θα το δεχτώ.

Μέχρι τότε ας μείνουμε σε ότι μας δίνει έτοιμη τροφή.

Όταν δεν σου δίνουν οι ίδιοι τη δυνατότητα να τα συγκρίνεις, νομίζω ότι κάθε παραπάνω προσπάθεια σύγκρισης θα πέσει στο κενό.

Το να ψάχνω να βρω τους συντελεστές βαθμολογίας που δίνουν το τελικό αποτέλεσμα και το hardware που χρησιμοποιήθηκε είναι περιττές ενέργειες κάτω από αυτό το πρίσμα.

Όταν ο Μπάρμπα Θωμάς μας επιτρέψει να τα συγκρίνουμε άμεσα, τότε θα το δεχτώ.

Μέχρι τότε ας μείνουμε σε ότι μας δίνει έτοιμη τροφή.

Όποιος βαριέται να ζυμώσει 5 μέρες κοσκινίζει που λέει και η παροιμία.

Αν τα rigs που έγιναν τα benchmarks ήταν διαφορετικά να δεχτώ πως τα αποτελέσματα δεν είναι συγκρίσιμα. Από τη στιγμή όμως που τα benchmarks είναι συγκρίσιμα και εσύ δεν το δέχεσαι αυτό μόνο και μόνο γιατί το site έχει χωρίσει τα single card bench από τα double card bench δικό σου πρόβλημα. Θα στείλω e-mail στο site πάντως να δίνει την επιλογή να δείχνει στο ίδιο chart τα αποτελέσματα.

Πιστεύω ότι θα σου το αρνηθούν με την αιτιολογία ότι τα αποτελέσματα δεν είναι συγκρίσιμα.

Δεν μπορεί το σκορ που δίνει μια 8800gtx να είναι 2282 και σε SLI 2758.

Δεν στέκει.

Όσοι έχουν δουλέψει με SLI το ξέρουν.

Πιστεύω ότι θα σου το αρνηθούν με την αιτιολογία ότι τα αποτελέσματα δεν είναι συγκρίσιμα.

Δεν μπορεί το σκορ που δίνει μια 8800gtx να είναι 2282 και σε SLI 2758.

Δεν στέκει.

Πες μου όμως την ειδοποιό διαφορά στα 2 rigs όμως που τα κάνει μη συγκρίσιμα.

Όσο για αυτό που λες μήπως ο όρος cpu limitation δεν σου λέει κάτι;

Και για δες και σε μια πιο αδύνατη κάρτα τι γίνεται... Π.χ. στην 7600gt. 917,6 overall fps, 1402.5 @ sli. 52% πάνω. SLI δεν σημαίνει διπλάσιες επιδόσεις παρά μόνο σε πολύ μεμονωμένες περιπτώσεις.

Για να το δω αυτό θα πρέπει να μελετήσω το σύστημα βαθμολόγησης και το στήσιμο όλου του μηχανισμού που χρησιμοποιεί ο Μπάρμπα Θωμάς.

Μου είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή και δεν έχω λόγο να μπω σε αυτή τη διαδικασία κρίσης.

Δέχομαι τα αποτελέσματα που μου προσφέρει ο ίδιος όπως είναι γιατί τον θεωρώ αξιόπιστο, αλλά δεν τα αλλοιώνω με τρόπο που δεν μου επιτρέπεται.

Κάτσε ρε φίλε εδώ μας δουλεύεις ολίγον τι...

Τόση ώρα μου λες πως τα αποτελέσματα που σου δίνω δεν στέκουν και δεν μου λες το γιατί. Και τώρα μου λες πως θεωρείς τον ίδιο αξιόπιστο και πως τα έχω αλλοιώσει εγώ; Θα μας Ψάξε βρες τι έχω αλλοιώσει και πώς. Σου δίνω links πιο πάνω, κλίκαρε σε ένα αποτέλεσμα και θα σου δείξει το rig που χρησιμοποιήθηκε.

Τώρα ποιος μας δουλεύει εδώ μέσα?

Στείλε το e-mail σου και αν ποτέ δούμε (που δεν θα δούμε) SLI και απλές κάρτες στην ίδια ταξινόμηση το ξανασυζητάμε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.