Jump to content

amd vs intel

VBMAN1442169213

Recommended Posts

έχω μία απορία... άκουσα πως ας η συχνότητα των amd δεν έχει καμία σχέση με τη συχνότητα των intel...ισχύει κάτι τέτοιο? με άλλα λόγια έαν έχω έναν amd στα 2,0 Ghz και έναν intel επίσης στα 2,0 Ghz, ποιός υπερισχύει?

Έλα τώρα, αφού είναι γνωστό ότι η AMD είχε επιλέξει τρόπο ονοματοδοσίας των επεξεργαστών τις με βάση τις επιδόσεις τους σε σχέση με τους pentium. Γι΄αυτό και η Intel άλλαξε το pentium σε core duo. Τί νόμιζες ότι η Amd μας κορόϊδευε;

O VBMAN εδωσε ενα παραδειγμα με επεξεργαστες που και οι δυο ειναι στα 2Ghz

1)Ο VBMAN βλεπω να ρωτησε για την απορια του....

2)Οτι ειπα πηγαινε σε αυτο που ειπε ο tactical εκτος αν δεν καταλαβα καλα τι ειπε

καλα οκ.

Παντως και εγω την εχω αυτη την απορια.Δηλαδη στο πια εταιρια ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα σε σχεση με αυτα που λεει για τους επεξεργαστες της και τι πραγματικα ησχυει.

H ουσία είναι μια. Οτι η συχνότητα (GHz) δεν προσδιορίζει την ταχύτητα όταν συγκρίνουμε επεξεργαστές με διαφορετική αρχιτεκτονική.

Όπως περίπου ο κυβισμός στα αυτοκίνητα. Ένα 2λιτρο δεν είναι απαραίτητα πιο γρήγορο από ένα 1600cc. Ή ακόμα και τα άλογα, ένα αυτοκίνητο με 150ps μπορεί να είναι πιο αργό από ένα με 120ps.

Η ταχύτητα -γενικά- δεν προσδιορίζεται μόνο από ένα μέγεθος. Εξαρτάται από ένα πλήθος χαρακτηριστικών που ο συνδυασμός τους ευθύνεται για τις επιδόσεις. Είτε μιλάμε για επεξεργαστές είτε για αυτοκίνητα.

το ξέρω ότι παίζουν ρόλο και άλλα χαρακτηριστικά για την συγκριση αυτή , όμως περίπου ο amd 3200+ είναι ίσος με τον intel 3,2 ghz...?

Εξαρτάται. Στα παιχνίδια... ναι.

Σε κάποιες εφαρμογές ο Ρ4 θα είναι καλύτερος αν αυτές χρησιμοποιούν SSE2 (συνήθως multimedia εφαρμογές, video editing κλπ).

Βλέπεις λοιπόν οτι δεν υπάρχει το απόλυτο. Σε κάποια υπερτερεί η μια υλοποίηση σε κάποια άλλα η άλλη υλοποίηση.

Πάντως για παιχνίδια, ο Α64 είναι η καλύτερη επιλογή (σε σύγκριση με τον Ρ4).

αυτο λενε τα παιδια πιο πανω, οτι δεν εχει σχεση η συχνοτητα λειτουργιας. ο Α64 3200+ στις περισσοτερες εφαρμογες και κυριως στα παιχνιδια ειναι πιο γρηγορος απο εναν Ρ4 στα 3.2Ghz

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.