Jump to content

Απορία με RDRAM

kx5

Recommended Posts

Έχω μια μητρική με 4 υποδοχές για RDRAM. Στις δύο ήταν τοποθετημένες οι μνήμες και στις άλλες δύο τερματικά.

Έβγαλα μνήμες και τερματικά για να καθαρίσω τις σκόνες, αλλά μετά την επανατοποθέτηση η μητρική αρνείται να ξεκινήσει. Κάνει τρία επαναλαμβανόμενα μπιπ (πρόβλημα μνήμης).

Γνωρίζει κάποιος αν τα τερματικά πρέπει να τοποθετηθούν με συγκεκριμένη σειρά?

Ευχαριστώ.

Aν τα εχεις βαλει ολα με τη σειρα που ειχανε πριν τα βγαλεις λογικα πρεπει να επαιζε αν τα εχεις βαλει διαφορετικα πρεπει να δεις το manual της μητρικης.Υπαρχει και το σεναριο βεβαια να τους εκανες καποια ζημια στο καθαρισμα γιατι οι μνημες ειναι ευαισθητες στο στατικο ηλεκτρισμο.

Ευχαριστώ για την απάντηση και συγχαρητήρια για το πολύ καλό (και ανερχόμενο) forum.

Φοβάμαι μήπως τα τοποθέτησα με λάθος σειρά και έκαψα τις μνήμες. Γιατί μετά την πρώτη αποτυχημένη επανατοποθέτηση, έκανα όλους τους συνδυασμούς και δε λέει να ξεκινήσει.

Ζημιά κατά τον καθαρισμό δεν έκανα. Δεν είμαι πρωτάρης με τους υπολογιστές :)

Είναι κρίμα γιατί είναι είναι δύσκολη μητρική (socket 423) και δύσκολες μνήμες.

Μήπως όταν έκανες τον καθαρισμό έβγαλες και την κάρτα γραφικών?

Δοκίμασε να βγάλεις τη κάρτα γραφικών και να την ξαναβάλεις (εφόσον βέβαια είναι κλειστός ο υπολογιστής) και δοκίμασε ξανά.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Με το hardware έχω σχετική εμπειρία :001:

Η μητρική στις δοκιμές είναι έξω από το κουτί, με τροφοδοτικό και κάρτα γραφικών. Παρόλα αυτά δεν ξεκινά (κάνει 3 μπιπ). Clear cmos έκανα, επίσης έβγαλα την μπαταρία για 10 λεπτά αλλά δεν άλλαξε κάτι.

Απ΄ότι έψαξα δεν αναφέρεται πουθενά να υπάρχει πρόβλημα με τη σειρά τοποθέτησης των τερματικών.

Φοβάμαι μην έγινε ζημιά στις μνήμες. Με RDRAM δεν είχα ποτέ επαφή.

Το μοντέλο είναι αυτό.

Μου είχε συμβεί και εμένα μια φορά .....είχα κάνει τα πάντα αλλά τίποτα... τελικά και εμένα μετά από 3 μέρες που είχα παρατήσει το pc δούλεψε κανονικά ..

έτσι είναι αυτά ... τέλος καλό όλα καλά ....

Μα πολλές φορές μου έχει συμβεί να μην ξεκινά καθόλου η μητρική και μετά από μέρες-μήνες να παίρνει μπρος.

Όχι να κάνει μπιπ και στο άσχετο να συνέρχεται.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.