kx5 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2007 Έχω μια μητρική με 4 υποδοχές για RDRAM. Στις δύο ήταν τοποθετημένες οι μνήμες και στις άλλες δύο τερματικά. Έβγαλα μνήμες και τερματικά για να καθαρίσω τις σκόνες, αλλά μετά την επανατοποθέτηση η μητρική αρνείται να ξεκινήσει. Κάνει τρία επαναλαμβανόμενα μπιπ (πρόβλημα μνήμης).Γνωρίζει κάποιος αν τα τερματικά πρέπει να τοποθετηθούν με συγκεκριμένη σειρά?Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Αύγουστος 1, 2007 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2007 Aν τα εχεις βαλει ολα με τη σειρα που ειχανε πριν τα βγαλεις λογικα πρεπει να επαιζε αν τα εχεις βαλει διαφορετικα πρεπει να δεις το manual της μητρικης.Υπαρχει και το σεναριο βεβαια να τους εκανες καποια ζημια στο καθαρισμα γιατι οι μνημες ειναι ευαισθητες στο στατικο ηλεκτρισμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kx5 Αύγουστος 1, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2007 Ευχαριστώ για την απάντηση και συγχαρητήρια για το πολύ καλό (και ανερχόμενο) forum. Φοβάμαι μήπως τα τοποθέτησα με λάθος σειρά και έκαψα τις μνήμες. Γιατί μετά την πρώτη αποτυχημένη επανατοποθέτηση, έκανα όλους τους συνδυασμούς και δε λέει να ξεκινήσει. Ζημιά κατά τον καθαρισμό δεν έκανα. Δεν είμαι πρωτάρης με τους υπολογιστές Είναι κρίμα γιατί είναι είναι δύσκολη μητρική (socket 423) και δύσκολες μνήμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Αύγουστος 1, 2007 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2007 Μοντέλο ακριβώς μητρικής? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bfc_xxx Αύγουστος 1, 2007 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2007 Μήπως όταν έκανες τον καθαρισμό έβγαλες και την κάρτα γραφικών?Δοκίμασε να βγάλεις τη κάρτα γραφικών και να την ξαναβάλεις (εφόσον βέβαια είναι κλειστός ο υπολογιστής) και δοκίμασε ξανά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsif Αύγουστος 1, 2007 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2007 Δεν δοκιμάζεις να κάνεις και κανένα clearcmos ή να βγάλεις (κοινός) την μπαταρία ??Ποτέ δεν ξέρεις ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos21unoDK Αύγουστος 1, 2007 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2007 Δεν δοκιμάζεις να κάνεις και κανένα clearcmos ή να βγάλεις (κοινός) την μπαταρία ??Ποτέ δεν ξέρεις ...Θα συμφωνισω με τον Τsif γιατι αμα γινει καμια στραβει θα τρεχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kx5 Αύγουστος 1, 2007 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2007 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Με το hardware έχω σχετική εμπειρία :001: Η μητρική στις δοκιμές είναι έξω από το κουτί, με τροφοδοτικό και κάρτα γραφικών. Παρόλα αυτά δεν ξεκινά (κάνει 3 μπιπ). Clear cmos έκανα, επίσης έβγαλα την μπαταρία για 10 λεπτά αλλά δεν άλλαξε κάτι. Απ΄ότι έψαξα δεν αναφέρεται πουθενά να υπάρχει πρόβλημα με τη σειρά τοποθέτησης των τερματικών.Φοβάμαι μην έγινε ζημιά στις μνήμες. Με RDRAM δεν είχα ποτέ επαφή.Το μοντέλο είναι αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Αύγουστος 3, 2007 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2007 Τα 3 beep ειναι ενα του στυλ beeeeeeep beep beep αν ειναι ετσι τοτε φταιει η καρτα γραφικων και δεν ξεκιναει..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kx5 Αύγουστος 4, 2007 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2007 Την παρατήσαμε για λίγο καιρό και τελικά δούλεψε μόνη της.Απίστευτο :046: Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Αύγουστος 4, 2007 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2007 Μπαααα, σχεδον τυπικό. Τα κυκλώματα μερικές φορές απλά αποφασίζουν και διατάσσουν μόνα τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsif Αύγουστος 5, 2007 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2007 Μου είχε συμβεί και εμένα μια φορά .....είχα κάνει τα πάντα αλλά τίποτα... τελικά και εμένα μετά από 3 μέρες που είχα παρατήσει το pc δούλεψε κανονικά ..έτσι είναι αυτά ... τέλος καλό όλα καλά .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kx5 Αύγουστος 5, 2007 Author #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2007 Μα πολλές φορές μου έχει συμβεί να μην ξεκινά καθόλου η μητρική και μετά από μέρες-μήνες να παίρνει μπρος.Όχι να κάνει μπιπ και στο άσχετο να συνέρχεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.