Jump to content

SATA & SATA2

serpico75

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα. Σε ένα motherboard που οι προδιαγραφές του είναι για σκληρό δίσκο SATA, εάν εγκαταστήσω δίσκο SATA2 θα τον διαβάσει χωρίς πρόβλημα;

Μη μου προτείνετε για λύση το BIOS UPGRADE. Αυτό το έχω ήδη σκεφτεί. Απλά θέλω να ξέρω αν οι δίσκοι SATA και SATA2 είναι συμβατοί 100% χωρίς ιδιαίτερες διεργασίες.

Thank U!

δεν υπαρχει προβλημα και το οι sata με του sata 2 ειναι το ιδιο πραγμα.και επισης συνδεονται με το ιδιο καλωδιο.και νομιζω οτι οι sata 2 ονομαστηκαν ετσι γιατι υποτιθεται οτι ειναι γρηγοροτεροι.Εγω προσωπικα δεν το πιστευω.

παντως no problem.

Ένας σκληρός SATA2 μπαίνει σε SATA μητρική αλλά θα χρειαστεί η χρήση ενός βραχυκυκλωτήρα(jumper) πάνω στον δίσκο για να "κλειδώσει" η λειτουργία του σε SATA mode(όπως έχουν οι IDE για να ορίσεις master/slave/cable-select). SATA σκληρός προφανώς μπαίνει σε SATA2 μητρική.

Εγω προσωπικα δεν το πιστευω.

καιρος ειναι σιγα σιγα για ειναι κατι western digital με 16ΜΒ cache απο 250 gb και πανω οι οποιοι πανε φετες τοσο που μπορει να μην συμφερουν οι ραπτορ λογω της μικρης πλεον διαφορας

Ένας σκληρός SATA2 μπαίνει σε SATA μητρική αλλά θα χρειαστεί η χρήση ενός βραχυκυκλωτήρα(jumper) πάνω στον δίσκο για να "κλειδώσει" η λειτουργία του σε SATA mode(όπως έχουν οι IDE για να ορίσεις master/slave/cable-select). SATA σκληρός προφανώς μπαίνει σε SATA2 μητρική.

Δεν νομίζω ρε συ... Τον 320αρη Seagate μου όπως ήταν στην DFI τον έβαλα στην Chaintech που δεν υποστηρίζει SATA2 και δεν είχα πρόβλημα

Μονο σε κατι VIA chipset μπορεις να εχεις προβλημα με SATA 2 δισκους αλλα Seagate,Western και Samsung που εχω δει εχουν jumperaki για να γινουν SATA1.

• 3 weeks later...

Παιζει χωρις κανενα προβλημα με το jumperακι.

@artking βραχυκυκλωτήρα(jumper) τι μου θυμησες τωρα.Παλια μας εχει πιασει η μανια να εξελληνισουμε τα παντα.Λεγαμε τοτε οχι debugger ΑΛΛΑ αποσφαλματοπιοιτης.

δεν υπαρχει προβλημα και το οι sata με του sata 2 ειναι το ιδιο πραγμα.και επισης συνδεονται με το ιδιο καλωδιο.και νομιζω οτι οι sata 2 ονομαστηκαν ετσι γιατι υποτιθεται οτι ειναι γρηγοροτεροι.Εγω προσωπικα δεν το πιστευω.

παντως no problem.

το Jumber ειναι απο μαμα βαλμενο να παιζει σε sata 1 οποτε δεν εχεις προβλημα.Αν θελεις sataII το βγαζεις και εισαι οκ.Η διαφορα sataI με sataII ειναι πολυ μεγαλη.Αν δεν εχεις δει και τους δυο να δουλευουν καλο θα ειναι να μην παραπληροφορεις(γιατι αν τους ειχες δει δεν θα πιστευες αυτο που πιστευεις).

Φιλικα παντα.:001:

Η διαφορα sataI με sataII ειναι πολυ μεγαλη.

επειδη εχω αυτη τη στιγμη εχω 24 ιδιους δισκους (απο 12 σε 2 ολοιδια μηχανηματα) να λειτουργουν ειτε ως sata ειτε ως sataII (εχω και αλλους διαφορετικους :p )σε πληροφορω οτι η διαφορα ειναι ... μαλλον δεν ειναι πουθενα...

μεγαλυτερη διαφορα παιζει ο controller παρα το πρωτοκολο sata που υποστηριζει ο δισκος.

Με λιγα λογια ενας sata 1 σε ich controller ειναι σιγουρα πιο γρηγορος απο εναν sata2 σε silicon controller.

Οπως επισης το ιδιο ισχυει εαν ειχαμε sata 1 και sata 1 αντοιστοιχα ειτε sata 2 και sata 2 αντιστοιχα.

Εξαρτάται από τον συνδυασμό μητρικής και on-board controller.

Π.χ δοκίμασα στην Asus μου (Via controller) έναν WD 250GB Sata2-Raid edition και δεν αναγνωριζόταν με τίποτα: ήθελε το jumperάκι για να γυρίσει σε Sata 1 mode.

Π.χ δοκίμασα στην Asus μου (Via controller) έναν WD 250GB Sata2-Raid edition και δεν αναγνωριζόταν με τίποτα: ήθελε το jumperάκι για να γυρίσει σε Sata 1 mode.

Καλα και εσυ ρε παλικαρι via chip ειναι τι περιμενεις να παιξει μπομπα?

• 4 weeks later...

Παιδιά πήρα 1 σκληρό sata2 για να παίξει ως sata1.

Για φορμάτ τον έβαλα σε 1 pc όπου έχω ήδη να παίζει 1 sata2 με XP OS.

Αφού φορμαρίστηκε κανονικά προσπάθησα να του κάνω partitions στο ίδιο σύστημα.Δυστυχώς με partition magic δε γίνεται τίποτα και δεν έχω βρει κανένα άλλο τρόπο μέσα από εκεί.Τον νέο δίσκο τον έχει με τον τίτλο "dynamic", κάτι που δεν υπάρχει αντίστοιχο σε κανένα partition του σκληρού που ήδη δουλεύω.

Καμιά ιδέα πώς να τον χωρίσω?

Αν τον πάω στο 2ο pc που προορίζεται να μείνει και ξεκινήσω με το cd των XP, θα μπορέσω να τον κάνω σε partition μέσα από εκεί?Έχω ετοιμάσει 1 cd με το nlite.Θα βγει κανονικά η επιλογή για partitions?

Στο disk management των XP δοκιμασες να δεις τη παιζει απο εκει μπορεις να κανεις οτι θες.

Βασικά τώρα τον έχω βγάλει από εκεί και μόλις γυρίσω από δουλειά θα τον φορέσω στο 2ο pc που τον περιμένει.

Έχω και 1 ide εκεί με ΧP, οπότε θα δοκιμάσω και εκεί.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.