Jump to content

θελω να clockαρο...

kapetanios

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους.

δεν εχω ασχοληθει ποτε με o/c και θελω αν γινεται να κανω o/c στον e6600..

mobo εχω asus p5k.δεν θελο να τον ανεβασω πολυ,περιπου 2,8 με 3,0.(εχω stock cooler)

γινεται με αυτο το mobo?

μπορει καπιος που εχει το ιδιο hardware να δοσει οδηγιες η απο εδω η απο msn?

ευχαριστω.

http://www.e-pcmag.gr/forum/index.php?showtopic=6654...νομίζω ότι θα σε καλύψει απόλυτα...αν παρ'όλα αυτά,έχεις πρόβλημα να διακρίνεις τις αντίστοιχες εντολές στο δικό σου bios menu...τότε αν έχεις κάποιον γνωστό να σε βοηθήσει καλώς,αλλιώς πόσταρε μας εικόνες του bios menu σου κ σε καθοδηγούμε...η πολύ απλά αν έχει ς 2 υπολογιστές με πρόσβαση στο ιντερνετ(δλδ αυτόν που θα κλοκάρεις,κ ένα λάπτοπ ή ενα δεύτερο pc),τότε μπές msn με αυτόν που δν κλοκάρεις κ στα λέμε βήμα-βήμα..αλήθεια γ ποιό λόγο θες να κλοκάρεις τον Ε6600?(αν κ φοβάμαι ότι γνωρίζω την απάντηση..)

εχω ενα λαπτοπ με ιντερνετ και νομιζω καλητερα ειναι με οδηγιες απο msn.

αλήθεια γ ποιό λόγο θες να κλοκάρεις τον Ε6600?(αν κ φοβάμαι ότι γνωρίζω την απάντηση..)

αληθεια λεω δεν ξερω για πιο λογο...απλα ετσι μου ηρθε να του δοσο λιγο γκαζακι παραπανω.

κοίτα τώρα δν μπορώ γτ έχω ένα πρόβλημα με το msn...του ρίχνω μια επανεγκατάσταση κ αν λειτουργήσει τα λέμε..αλλιώς,απο το fora.gr..δν χρειάζεται εγγραφή,θα βάλεις όνομα "pct-lakis"κ εγώ "pct-v.djay!"... θα κάνουμε private chat,κ θα στα λέω βήμα-βήμα..αλλά κατα τις 10 αν σε βολεύει,γ να τελειώσω μια εργασία που έχω,οκ?εσύ διάβασε λίγο τον οδηγό κ κράτα 2 πράγματα:δν ανεβαίνουν όλοι επεξεργαστές το ίδιο,ανάλογα το κομμάτι,κ με μαμήσια ψύκτρα μν περιμένεις κάτι τρελλό(το 2,8 εντάξει,το 3 ναι,αλλά απο κει κ πάνω μν δοκιμάζεις)..+αν δείς κανα κόλλημα,μπλέ οθόνη κ λοιπά..μν πανικοβληθείς,δν έκαψες κάτι,με μία απλή κίνηση επαναφέρονται οι αρχικές ρυθμίσεις...φυσικά σιγά-σιγά ανεβάζουμε το fsb(5-5mh,άντε το πολύ 10-10),έτσι ώστε,όταν δούμε κόλλημα,γυρίζουμε αμέσως στην προηγούμενη τιμή που λειτουργούσε κανονικά...

κοίτα τώρα δν μπορώ γτ έχω ένα πρόβλημα με το msn...του ρίχνω μια επανεγκατάσταση κ αν λειτουργήσει τα λέμε..αλλιώς,απο το fora.gr..δν χρειάζεται εγγραφή,θα βάλεις όνομα "pct-lakis"κ εγώ "pct-v.djay!"... θα κάνουμε private chat,κ θα στα λέω βήμα-βήμα..αλλά κατα τις 10 αν σε βολεύει,γ να τελειώσω μια εργασία που έχω,οκ?εσύ διάβασε λίγο τον οδηγό κ κράτα 2 πράγματα:δν ανεβαίνουν όλοι επεξεργαστές το ίδιο,ανάλογα το κομμάτι,κ με μαμήσια ψύκτρα μν περιμένεις κάτι τρελλό(το 2,8 εντάξει,το 3 ναι,αλλά απο κει κ πάνω μν δοκιμάζεις)..+αν δείς κανα κόλλημα,μπλέ οθόνη κ λοιπά..μν πανικοβληθείς,δν έκαψες κάτι,με μία απλή κίνηση επαναφέρονται οι αρχικές ρυθμίσεις...φυσικά σιγά-σιγά ανεβάζουμε το fsb(5-5mh,άντε το πολύ 10-10),έτσι ώστε,όταν δούμε κόλλημα,γυρίζουμε αμέσως στην προηγούμενη τιμή που λειτουργούσε κανονικά...

ok.σου εστηλα με πμ το msn μου,αν το φτιαξεις κατα της 10 μπες.

μπα...δν νιώθει...μάλλον γ fora μας κόβω...ααα,ο επεξεργαστής σου λειτουργεί στο 9χ266=2,4gh...k απο ότι ξέρω ειναι κ ο μ΄γιστος πολλαπλασιαστής το 9x...πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να πάμε το fsb στο 310(9x310=2,79gh)δλδ αύξηση κατά 44mh...το πάς πρώτα στο 295,δλδ το αυξάνεις κάτα 29mh κ πάς την συχνότητα στο 2,66.Μετράς μέσω του αντίστοιχου λογισμικού τις full load/idle θερμοκρασίες κ ανάλογα με τ'αποτελέσματα πάς στο 2,8...η πλακέτα σου είναι σκυλί στο κλοκάρισμα...έχει προσεγμένο σύστημα ψύξης,πράγμα που της εξασφαλίζει ευκολία κ' κυρίως σταθερότητα στο κλοκάρισμα(όχι πώς παίζει ρόλο μόνο ή ψύξη του Southbridge, Northbridge,mosfet ,αλλά είναι πολύ σημαντικό να ψύχονται σωστά)..αλλά με την stock ψύκτρα,μετα τα 3,ίσως κ μετά τα 2,8 θα ζόριστει κ θ'ανεβάσει θερμοκρασίες+θόρυβο..,άρα αν θές να τον κρατήσεις μόνιμα κλοκαρισμένο στα 2,8+,πάρε άλλη...

[offtopicmode /on] ΕΛΕΟC [off topic mode/off]

μπορείτε να μιλάτε και μέσα πμ.... νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα...

@lakis μπορείς να διαβάσεις αρκετά thread που υπάρχουν σχετικά με O/C και μετά να μας παραθέσεις τις όποιες απορίες σου...

Υ.Γ:Καλώς ήρθες στην παρέα μας...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.