Jump to content

Ερώτηση περι TV card και TV

Spyrious

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας παιδιά.

Πρόσφατα έστησα ένα HTPC και του έβαλα και μια κάρτα τηλεόρασης.

Το pc αυτό είναι συνδεμένο σε μια 32άρα philips tft.

Απο την πρίζα της κεραίας φεύγει ένα καλώδιο το οποίο μετά μεσω ενός ταυ χωρίζει και πάει ένα στην tv και ένα στην κάρτα τηλεόρασης.

Και εδώ είναι το πρόβλημά μου.Εαν είναι συνδεμένα και τα δύο δεν έχω καλή εικόνα ούτε στην tv ούτε στο pc.Αν όμως είναι ένα από τα δυο μόνο συνδεμένο έχω καλή εικόνα.

Πως διορθώνεται αυτό και τι μπορεί να κάνω λάθος;

Ευχαριστώ

To πιθανότερο είναι ότι το Τ που έχεις δεν είναι και πολύ καλής ποιότητας.

Προσπάθησε να βρεις το καλύτερο (με λιγότερη απώλεια σήματος που μπορείς). Γενικά είναι γνωστό ότι όταν το σήμα χωρίζεται στα δύο κάποιο ή και τα δύο καλώδια χάνουν αρκετά. Πάντως και εγώ με αυτή τη λύση πάντα είχα απώλειες ορατές στο μάτι. :(

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κατεβάσεις από τον ενισχυτή της κεραίας (αυτόν που έχεις στο πατάρι συνήθως) δύο καλώδια και στο ένα να συνδέσεις το HTPC και στο άλλο την τηλεόραση. Φτηνή και εγγυημένη λύση.

Άλλη λύση είναι να βρείς TV Tuner με RF In και RF Out ώστε με ένα καλώδιο να κάνεις τη δουλειά (δεν το έχω δοκιμάσει).

Τελευταία λύση με ένα καλώδιο είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο παλιό VCR ή αποκωδικοποιητή Filmnet πχ που έχει RF In και RF Out και να συνδέσεις το Video Out του VCR στο Video In του TV Tuner. Έτσι όμως θα πρέπει να αλλάζεις κανάλια από το VCR και όχι από το Tuner.

H τελευταια λυση ειναι και η καλυτερη απο αυτες που λεει ο KMPcTec αφου τα ΤV tuner των PC γενικα δεν πιανουν και πολυ καλα.Ενα VCR ειναι οτι πρεπει γι αυτη τη δουλεια..

Χμμ.Φασαρία μεγάλη.Θα δω μήπως βρω κανενα καλύτερο ταυ για αρχή και επίσης σκέφτηκα ν δοκιμαζα διπλή πρίζα να ήταν καλύτερα.Πάντως για 2 καλώδια

είναι πολύ δύσκολο.

Ευχαριστώ

To πιθανότερο είναι ότι το Τ που έχεις δεν είναι και πολύ καλής ποιότητας.

Είναι προφανές ότι είναι θέμα Τ. Αν έχεις πάρει καμιά φτηνιάρικη πλαστικούρα μάλλον εκεί την πάτησες. Στον Κατουμά (Αθήνα) είχα βρει ένα καλό Τ. Μεταλλικό Γερμανικό, με τις απώλειες να είναι αισθητά λιγότερες από ότι ένα άλλο φτηνιάρικο πλαστικό που είχα πάρει από το ίδιο κατάστημα.

• 2 weeks later...

Κάτι άλλο που μου συμβαίνει.Με το καλώδιο κεραιας αποσυνδεμένο απο το htpc οταν έχω την tv και το pc να δουλευει το pc προκαλει παρεμβολες στην tv και η εικονα απο τα κανάλια χαλάει.Τι μπορει να συμβαίνει;

Μαγνητικό πεδίο ίσως? Αν το κουτί του HTPC είναι πολύ κοντά στην TV δοκίμασε να το απομακρύνεις από αυτήν π.χ.κατά μισό-ένα μέτρο και δες τι γίνεται. Ίσως να είναι και θέμα πρίζας αν τα έχεις και τα δύο συνδεδεμένα στην ίδια πρίζα.

Τελικα αυτο που είπα συνεβαινε διοτι είχα τυλίξει το καλώδιο hdmi μαζί με το καλώδιο κεραιας.

Για το άλλο πρόβλημα με το ταυ βρήκα αυτό

http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/circuits/antenna_isolator.html

Και μάλλον κυριακη που είναι κιόλας θα κάτσω να το φτιάξω.

Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και στην περίπτωσή μου χρειάστηκε να αλλάξω κεραία και καλώδιο (ήταν αρκετά παλιά). Το Τ δεν έκανε καμία διαφορά όπως και το isulator. Πριν αλλάξω κεραία είχα βάλει ρυθμιζόμενο ενισχυτή σειράς και είχα βελτίωση.

Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και στην περίπτωσή μου χρειάστηκε να αλλάξω κεραία και καλώδιο (ήταν αρκετά παλιά). Το Τ δεν έκανε καμία διαφορά όπως και το isulator. Πριν αλλάξω κεραία είχα βάλει ρυθμιζόμενο ενισχυτή σειράς και είχα βελτίωση.

Ναι για κεραια μου είπε και ο τυπας σε ένα μαγαζί που ρώτησα.Μου είπε να μην βάλω ενισχυτη αλλα κεραια, ηδικια μου θα είναι 15 χρονων περιπου.

Πρέπει απαραίτητα να αλλάξεις κεραία γιατί το καλώδιο ειδικά έχει φοβερές απώλειες μετά από τόσα χρόνια. Ο ενισχυτής γραμμής/σειράς είναι για ειδικές περιπτώσεις, όπως στην δική μου, για δοκιμή. Αν οι άλλες κεραίες στη γειτονιά σου έχουν ενισχυτή στον ιστό/σωλήνα τότε να βάλεις κι εσύ. Καλό θα είναι να μην συνδέσεις πάνω από δύο TV/δέκτες στο καλώδιο γιατί οι απώλειες θα γίνουν εμφανείς πιο γρήγορα με την πάροδο του χρόνου.

Ωραια.Με βοηθας αρκετα.Για να παρεις μια ιδεα του υπάρχοντος κυκλώματος διαβασε λίγο παρακάτω.Απο την κεραια ξεκιναει ενα καλωδιο και πάει σε μια πριζα

κεραιας (η οποια δεν έχει συνδεμένη tv) και φευγουν ένα για το htpc και την κύρια tv και ένα αλλο σε μια 14άρα tv.Θα αλλάξω κεραια και καλώδιο.Τωρα οπως θα καταλαβες στην πρωτη πριζα συνδεονται 3 καλώδια.Κατα την γνώμη σου πως πρεπει να τα ενώσω ώστε να έχω μικρότερη απώλεια;

Να τα κωλήσω με καλάι;

Ευχαριστω για την βοήθεια.

Εγώ έβαλα δύο κεραίες, μία για δύο TV και μία για TV και HTPC.

Στην περίπτωσή σου ή θα βάλεις δύο κεραίες και θα δώσεις από την μία στις δύο TV και από την άλλη μόνο στο HTPC, αυτή την συνδεσμολογία σου προτείνω γιατί TV με TV δεν έχει μεγάλη απώλεια, αντίθετα TV με Tuner έχει αισθητή απώλεια ή θα βάλεις μια κεραία και στην πρίζα θα βάλεις δύο T(αφ), τό ένα θα μπεί στην μία έξοδο του άλλου, και από εκεί θα δώσεις στις δύο TV και στο HTPC.

Ωραια ευχαριστω.Αλλα το πρόβλημα είναι ότι htpc + TV είνι σε διαφορετικό χώρο με την άλλη tv.Απο καλώδια να ζητήσω τίποτε αλλο απο το κλασικό;

Καλώδιο πάρε το κλασικό, αν είναι πολλά μέτρα καλύτερα πάρε ότι καλύτερο βρείς, για να έχει καλύτερη θωράκιση και μόνωση (μην δώσεις όμως και μια περιουσία).

Στην άλλη TV δεν είπες από που θα πάρεις καλώδιο. Ένας άλλος τρόπος (σε μια κεραία) είναι να βάλεις στον ιστό/σωλήνα ένα διαχωριστή σήματος και να κατεβάσεις δύο καλώδια, ένα σε HTPC/TV στο οποίο θα βάλεις Τ(αφ) και ένα στην άλλη TV.

Καλώδιο πάρε το κλασικό, αν είναι πολλά μέτρα καλύτερα πάρε ότι καλύτερο βρείς, για να έχει καλύτερη θωράκιση και μόνωση (μην δώσεις όμως και μια περιουσία).

Στην άλλη TV δεν είπες από που θα πάρεις καλώδιο. Ένας άλλος τρόπος (σε μια κεραία) είναι να βάλεις στον ιστό/σωλήνα ένα διαχωριστή σήματος και να κατεβάσεις δύο καλώδια, ένα σε HTPC/TV στο οποίο θα βάλεις Τ(αφ) και ένα στην άλλη TV.

Απο την ίδια κεραι θα δω μήπως χωρεσει 2ο καλώδιο στο υπάρχον σπιραλ και θα βάλω στον ιστό/σωλήνα ένα διαχωριστή σήματος όπως μου είπες.

Ή πολύ απλά να πάρεις ένα splitter , πολυ καλύτερο απο το T, και σου μοιράζει το κεντρικό σήμα σε πολλά χωρίς απώλειες...

Ή πολύ απλά να πάρεις ένα splitter , πολυ καλύτερο απο το T, και σου μοιράζει το κεντρικό σήμα σε πολλά χωρίς απώλειες...

Έχεις κανένα link;

Αυτό που λέει ο Greek είναι το ίδιο με το πολλά Τ και με ενισχυτή. Εσύ δεν θα μοιράσεις το σήμα σε ολόκληρη οικοδομή, το Τ σε καλύπτει.

Τελικά άλλαξες κεραία και καλώδιο; Αυτό είναι το βασικό, σίγουρα θα δείς βελτίωση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.