pliktras Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2007 Όταν είχα μια 6800gt ¨ολα μια χαρά.Κάικε.Αγόρασα την gecube x1950pro 256mb pci-e την οποία έβαλα μετά απο λίγςες μέρες στο νέο pc Που πήρα.Και στο παλιό αλλα και στο νέο pc καριβώς το ίδιο π΄ροβλμηα.Έπαιζα κάποιο game?Έξω στο desktop κατευθείαν και αναφορά για VPU RECOVER.Δοκίμασα και τροφοδοτικά,και υπολογιστές , ταλεπορίθηκα παρα πολύ και ακόμα την έχω.Το μόνο που μπορώ είναι να μπαίνω ιντερνετ.Τώρα τελευταία μάλιστα έχει αρχίσει να κολάει το pc τελέιος.Πάγωμα.Επίσης έχει αρχίσει και στα games Και πολύ σπάνια στα windows Να μου χαλάει την οθόνη.Δηλαδή αλλάζουν όλα τα χρώματα παραμωρφόνετε η εικόνα και καμια φορά κολάει καμιά αλλη φορα όχι.Όπως ξέρετε απο άλλο μου ποστ η κάρτα κέγετε κανονικά.Για την ακρίβια καίγετε ένας-δυο-τρεις πυκνωτές γύρω απο την υποδοχή που μπαίνει το καλ΄ωδιο απο το τροφοδοτικό για να πάρει ρεύμα.Εχω κάνει πραγματικα ΤΑ ΠΑΝΤΑ έχω προσπαθήσει ναβελτιώσω το άριστο airflow μου, αλλα χωρις κανένα αποτέλεσμα.Όπως απο όλα τα φορουμ σχεδων τις Ελλάδας μου είπαν έχει πρόβλημα η κάρτα.Επίσης όωπς ξέρετε ως διαμαγίας η κάρτα είθναι εκτος εγγύησης.Τεσπα.Αυτο που θέλω να ξαναρωτίσω είναι,επειδή αγόρασα άλλη κάρτα και όπου να ναι θα έρθει και συγκεκριμένα πήρα την sapphire x1950pro 512mb cpi-e υπάρχει περίπτωση να έχει ασυμβατότητα με την motherboard μου που έχει Nvidia nf 570sli chipset?Και στην παλιά mobo είχα nvidia nf 4 sli και είχα το ίδιο πρόβλημα.Γιατι θυμάμαι απο πολύ πάρα πολύ παλία που το vpu recover έβγενε σε συστήματα με VIA chipset και ATI vga .
Cyber_Cookie Ιούλιος 21, 2007 #2 Ιούλιος 21, 2007 Καλυτερα να μην αφησεις να σου φαει το e-shop τα λεφτά σου τοσο ευκολα. Οσο για την ασυμβατοτητα, για 50στη (τοσο περιπου) φορα σου λεω, ΔΕΝ υπαρχει. Δεν μπορει ο μεγαλυτερος κατασευαστην chipset (nvidia) να κατασκευάζει chipακια με ασυμβατοτητες με τις καρτες γραφικων του κατασκευαστή επεξεργαστων για τον οποίο φτιαχνει chip. Δε βγαζει νοημα κιολας... Αυτο που λες για την VIA γινοταν σε AGP συστηματα. Aυτο που εχεις εσυ ειναι PCI-E. Αν θες ελα και απο το σπιτι μου να παιξεις καμια βδομαδα συνεχομενα World in conflict να πειστείς.
pliktras Ιούλιος 21, 2007 Author #3 Ιούλιος 21, 2007 μάλιστα χίλια ευχαριστώ και για τις φοτο.Τότε ελπίζω μην έχω πρόβλημα με την sapphire (δεν φαντάζομαι να είναι το τροφοδοτικό προβληματικό ή να μη φτάνει-tagan 480watt.Δοκίμασα ένα tagan πάλι στα 430watt και μου έκανε το ίδιο-ελπίζω πως δεν έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό μου)Όσο για το eshop είναι καθαρή βλακεία απο εμένα και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σας αλλα κέρδισαν 166€ στην πραγματικότητα όμως έχασαν πολλά περισσότερα γιατι ήμουν πολύ τακτικός πελάτης.Anyway Ευχαριστώ πολύ
Arxagelos Ιούλιος 22, 2007 #4 Ιούλιος 22, 2007 για δοκίμασε να αλλάξεις πρίζα και να παρεις ρευμα απο άλλο μέρος του σπιτιού, μπορει να ακούγεται ασχετο αλλα ίσως να έχει χαλασει η πρίζα απο υγρασία ή τιποτε αλλο και να σου τα κανει αυτα! λέμε τωρα γιατι κατι παρόμοιο ειχα πάθει και εγω με ολοκαίνουργιο υπολογιστή. Με τον που τον έφερα στο νησι άρχισε τα ρεσταρτ και τις μλκς. Το πρόβλημα εντοπίστηκε αργότερα και κατα τύχη όταν ήμουνα σκιμένος στο κουτι και ακούμπισε το πρόσωπό μου σε μεταλικό μέρος και με τίναξε το ρεύμα!! κάπου είχε διαρροή που με το χέρι δεν το έννοιωθες! τελικα ήτανε η πριζα η οποία συνδεότανε και με τα φώτα τις βεράντας τα οποία ειχανε σκουριάσει και χαλασει απο την υγρασία. Να φανταστείς ούτε καν το ups δεν καταφερε να κανει κατι, απολογισμός καμένη κάρτα γραφικών, φθηνα την γλυτώσαμε!.. :056:
pliktras Ιούλιος 29, 2007 Author #5 Ιούλιος 29, 2007 Λοιπον, πήρα παιδιά την Sapphire x1950pro 512mb Και απίστευτο όμως αληθινώ μου κάνει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!!!!:022: :022: :022: :022: :011: :087: :022: Θα τρελαθώ! Το τροφοδοτικό μου (tagan 500watt) δεν νομίζω να είναι. Πιστεύω πως είναι η ροι του αέρα να το κουτί μου Οι ανεμηστίρε σ δουλεύουν όλοι με την κατεύθηνση που πρέπει να δουλέυουν. Αυτο που φοβάμαι είναι η σύγκρουση του αέρα του κάτω ανεμηστήρα με τον αέρα που βγάζει η κάρτα γραφικών. Σας εκλιπαρώ να με βοηθήσετε γιατι δεν θέλω απο τώρα να μπω στο τρελάδικο:022: :022: :022: Ευχαριστώ:001:
steve_m Ιούλιος 29, 2007 #6 Ιούλιος 29, 2007 1) θα δοκιμασεις ολους τους catalyst που εχουν βγει2)Αλλο psu,3)Αλλο case4)Μια nvidia στο ιδιο συστημα ,αλλα μετα απο format.
Aris137 Ιούλιος 29, 2007 #7 Ιούλιος 29, 2007 μην περνετε ΑΤΙ ενω εχετε συστημα με nforce θα ελεγα εγω!
pliktras Ιούλιος 29, 2007 Author #8 Ιούλιος 29, 2007 μα ρε παιδιά όλοι μα όλοι οι φίλοι μου έχουν nforce με ati και δεν έχουν πρόβλημα.Τι να κάνω...θα δοκιμάσω κι άλλο τροφοδοτικόthanks
Cyber_Cookie Ιούλιος 29, 2007 #9 Ιούλιος 29, 2007 μα ρε παιδιά όλοι μα όλοι οι φίλοι μου έχουν nforce με ati και δεν έχουν πρόβλημα.Τι να κάνω...θα δοκιμάσω κι άλλο τροφοδοτικόthanksΠολυ καλά θα κανεις.Aλλά κατι της προκοπής.:115:
amdnikos Ιούλιος 30, 2007 #10 Ιούλιος 30, 2007 μην περνετε ΑΤΙ ενω εχετε συστημα με nforce θα ελεγα εγω! Ακυρο:001: Δουλευω ολα τα nforce απο το nforce2 μονιμα με ati cards μολις τωρα αλλαξα σε 8800.
ultraex2005 Ιούλιος 30, 2007 #11 Ιούλιος 30, 2007 λογικα καποιο προβλημα εχει η καρτα δεν μπορεις να την βαλέις σε καποιοαλλο υπολογιστη να δεις τι κανει και εκει?
pliktras Ιούλιος 31, 2007 Author #12 Ιούλιος 31, 2007 ultraex2003έτσι είχαμε καταλήξει και για την άλλη κάρτα και τελικά πήρα τελείως άλλη και μου κάνει το ίδιο πρόβλημα.Εχω την αίσθηση οτι τώρα που έχω ανεβάσει τις στροφές απο το atitools σταμάτησε το πρόβλημαΕπειδή τώρα όμως μου καρφώθηκε να πάρω νέο τροφοδοτικό τι να πάρω?Είδα το Enermax Liberty 620Watt δίνει πραγματικά πολύ μεγάλες τάσεις αλλά δεν ξέρω πόσο καλό είναι.Γιατί θα κάνω και oc στο μελλον οπώτε δεν ξέρω...κάτι σταθερό θέλω.Τι θα λέγατε ?
ArchAngel Ιούλιος 31, 2007 #13 Ιούλιος 31, 2007 Ρε παιδιά, μήπως λέω εγώ φταίει το mobo ή το slot του pci-x ??? Δεν δοκιμάζεις πρώτα την κάρτα σε κανά φίλο σου καλύτερα γιατί 2 κάρτες το ίδιο πρόβλημα με θερμοκρασία λίγο κουφό μου φαίνεται.... Εμένα η 1950pro Sapphire, idle είναι 47 βαθμούς, load 65 με το ανεμιστηράκι μόλις να ακουγέται και η καρτα πετάει στα games.:033: Αν λύσω και το !@#$ πρόβλημα με το Catalyst center που κλείνει μόνο του ανά πάσα στιγμή.....
pliktras Ιούλιος 31, 2007 Author #14 Ιούλιος 31, 2007 Είχα το ίδιο πρόβλημα ακριβως και με την παλιά μου μοβο και γι αυτό πήρα νέο σύστημα.Οσο για τις θερμοκρασίες προφανώς είναι επειδή δεν μπορεί η κάρτα να στείλει στο εσωτερικό του κουτιού τον αέρα της, επειδή ο κάτωβ μπρστά ανεμηστίορας στέλνει και αυτός μέσα τον αέρα με αποτέλεσμα να μη μπορεί η κάρτα να βωγάλει με ευκολία ον αέρα της
pliktras Ιούλιος 31, 2007 Author #15 Ιούλιος 31, 2007 για πείτε για τροφοδοτικά?Είμαι ενα κλικ πριν πάρω το enermax liberty 620Watt
Cyber_Cookie Ιούλιος 31, 2007 #17 Ιούλιος 31, 2007 για πείτε για τροφοδοτικά?Είμαι ενα κλικ πριν πάρω το enermax liberty 620WattΚαλό είναι και το Liberty αλλά αυτό που λέει ο φιλτατος αποπάνω είναι καλύτερο* με 20 €€ λιγότερα.*(θεωρητικά μακροβιοτεροι πυκνωτές, 3πλη 12αρα, πιο αθορυβο απ το Liberty)@pliktras Αν βαλεις το φανακι της καρτας στο 100% manualy ξανακάνει κουλά?
didicola Ιούλιος 31, 2007 #18 Ιούλιος 31, 2007 για πείτε για τροφοδοτικά?Είμαι ενα κλικ πριν πάρω το enermax liberty 620Watt μην ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΕΡΜΑΞακουσες τι ειπε:098: :098:εγω εχω αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700420
pliktras Ιούλιος 31, 2007 Author #19 Ιούλιος 31, 2007 Καλό είναι και το Liberty αλλά αυτό που λέει ο φιλτατος αποπάνω είναι καλύτερο* με 20 €€ λιγότερα.*(θεωρητικά μακροβιοτεροι πυκνωτές, 3πλη 12αρα, πιο αθορυβο απ το Liberty)@pliktras Αν βαλεις το φανακι της καρτας στο 100% manualy ξανακάνει κουλά?Το έχω βάλει στο 65% και σταμάτησε να κάνει χαζα...Εν πάσι περιπτώση να πάρτω ένα τροφοδοτικάκι,Να ρωτίσω κάτι γιατι έχω τρελαθει παρολο που έχω διαβάσει πολλά ποστ με τροφοδοτικά.Το liberty δίνει 22Α στην +12, το corsair δίνει 18Α στην +12.4Α λιγότερα...Αυτην την απορία λιπον θέλω να μου λύσετε...Το ίδιο ισχύει και για τα thermaltake τα οποία έχουν κι αυτά 18Α(πάντως αν είναι όπως τα λέτε για το corsair να πάρω αυτό...απλά επειδή βγάζει μνήμες αυτη η εταρία δεν ξέρω γιατί αλλα δεν μου γεμίζει το μάτι...τεσπα αν είναι όπως τα λέτε να πάρω αυτό...Α!και κάτι ακόμα, απο ποιά χώρα είναι τα corsair, απο πια τα thermaltake και απο ποιά τα enermax?)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.