simboy Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2007 Παίδες άλλο πρόβλημαΤο κομπιούτερο στο ξεκάρφωτο πάει σαν να σκαλώνειΔηλαδή κάνει διακοπές συνέχεια Παίζει μουσική ? την διακόπτει ανά 2-3 δευτερόλεπτα Κουνάω την κέρσορα σε μια ευθεία ? κάνει παύσεις σαν κάποιος να τον σταματά ανά 2-3 δεύτεραΟλα δηλαδή παγώνουν ανά 2-3 δεύτερα για μια πολύ μικρή στιγμή Τι πρόβλημα είναι αυτό ? μνήμης ? επεξεργαστή ? πως μπορώ να το τσεκάρω τι φταίει ? Ευχαριστώ (Να αρχίσω τα Backup σιγά σιγά ? ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hemispasm1442169066 Ιούλιος 21, 2007 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2007 Μπορεις να τσεκαρεις το cpu usage τις στιγμες που παγωνει ο επεξεργαστης? Ανοιξε απλα το task manager και παρακολουθα τη συμπεριφορα του για λιγη ωρα. Αν εχεις υψηλο usage δες ποια εφαρμογη ευθυνεται. To πιο πιθανο ειναι να υπαρχει καποιο malware. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simboy Ιούλιος 21, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2007 Μπορεις να τσεκαρεις το cpu usage τις στιγμες που παγωνει ο επεξεργαστης? Ανοιξε απλα το task manager και παρακολουθα τη συμπεριφορα του για λιγη ωρα. Αν εχεις υψηλο usage δες ποια εφαρμογη ευθυνεται. To πιο πιθανο ειναι να υπαρχει καποιο malware.Ευχαριστώ Το Malware ? τι είναι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simboy Ιούλιος 21, 2007 Author #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2007 Μπορεις να τσεκαρεις το cpu usage τις στιγμες που παγωνει ο επεξεργαστης? Ανοιξε απλα το task manager και παρακολουθα τη συμπεριφορα του για λιγη ωρα. Αν εχεις υψηλο usage δες ποια εφαρμογη ευθυνεται. To πιο πιθανο ειναι να υπαρχει καποιο malware. Τι να κάνω ? πάλι τα ίδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
tacticalcube138 Ιούλιος 21, 2007 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2007 Άνοιξε το κουτί και τσέκαρε αν όλα είναι εντάξει (καλώδια, δίσκοι κ.πλ.), ρίξε ένα καθάρισμα, έλεγξε την ψύκτρα του επεξεργαστή και τέλος έλεγξε το airflow και τις θερμοκρασίες με το SpeedFan.Επίσης δώσε περιγραφή του συστήματός σου plus θυμίσου τί εγκατέστησες τελευταία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simboy Ιούλιος 21, 2007 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2007 Άνοιξε το κουτί και τσέκαρε αν όλα είναι εντάξει (καλώδια, δίσκοι κ.πλ.), ρίξε ένα καθάρισμα, έλεγξε την ψύκτρα του επεξεργαστή και τέλος έλεγξε το airflow και τις θερμοκρασίες με το SpeedFan.Επίσης δώσε περιγραφή του συστήματός σου plus θυμίσου τί εγκατέστησες τελευταία. Λοιπόν προσπάθησα να βγάλω άκρη Είχα μαζί δύο antivirus εγκατεστημένα Το AVG και το NOD32 Από όταν το έβγαλα το NOD δεν έχει ξανακολήσει Ελπίζω να έφταιγε αυτό Θα δείξει Ευχαριστώ πολύ Προς το παρών όλα καλά αν ξαναπαγώσει .... θα σας ξαναζαλίσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
louis_gas Ιούλιος 21, 2007 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2007 δυο antivirus εγκατεστημενα δεν γινεται. προσπαθει το ενα να εξοντωσει το αλλο. καπως ετσι.. κατα 99% αυτο εφταιγε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tacticalcube138 Ιούλιος 21, 2007 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2007 Λοιπόν προσπάθησα να βγάλω άκρη Είχα μαζί δύο antivirus εγκατεστημένα Το AVG και το NOD32 Από όταν το έβγαλα το NOD δεν έχει ξανακολήσει Ελπίζω να έφταιγε αυτό Θα δείξει Ευχαριστώ πολύ Προς το παρών όλα καλά αν ξαναπαγώσει .... θα σας ξαναζαλίσω Καλά το υποψιάστηκα ότι γινόταν κάποιο conflict, γι' αυτό σου είπα τί εγκατέστησες τελευταία, μπας και υποψιαστείς κάτι από μόνος σου. Γενικά βοηθάει πολύ να γνωρίζουμε το επίπεδο του κάθε χρήστη. Π.χ. κάποιος που είναι ψαγμένος ξέρουμε από πριν ότι κάποιους ελέγχους τους έχει ήδη κάνει και δεν χάνουμε χρόνο με το να τον ζαλίζουμε με τα βασικά. Αυτά, ευχαριστώ που με διαβάσατε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simboy Ιούλιος 22, 2007 Author #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2007 Παιδιά Πάλι ξαναπαγώνει ανά δύο δευτερόλεπτα !!!! Τι στο καλό τρέχει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tacticalcube138 Ιούλιος 22, 2007 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2007 Απεγκατέστησε και το άλλο antivirus, απεγκατέστησε τυχόν antispyware που τρέχουν συγχρόνως, απενεργοποίησε ότι είχες φορτώσει τελευταία, απενεργοποίησε το flashget και άλλα παρόμοια, βγες από το δίκτυο, εγκατέστησε το nod32, κάνε scan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
didicola Ιούλιος 22, 2007 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2007 Απεγκατέστησε και το άλλο antivirus, απεγκατέστησε τυχόν antispyware που τρέχουν συγχρόνως, απενεργοποίησε ότι είχες φορτώσει τελευταία, απενεργοποίησε το flashget και άλλα παρόμοια, βγες από το δίκτυο, εγκατέστησε το nod32, κάνε scan.και κρατησε το nod32 σαν το μονο αντιβιωτικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Ιούλιος 22, 2007 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2007 Mπορει απο την αλλη ο δισκος να πεθαινει επαθα παρομοιο πραγμα πριν 2 βδομαδες.Οταν κολαει το συστημα το led του δισκου μενει και αυτο ανοιχτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simboy Ιούλιος 22, 2007 Author #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2007 Mπορει απο την αλλη ο δισκος να πεθαινει επαθα παρομοιο πραγμα πριν 2 βδομαδες.Οταν κολαει το συστημα το led του δισκου μενει και αυτο ανοιχτο?Που το βλέπω αυτό ? Ετρεξα το HDTUNE αλλά δεν βρήκε κάποιο σφάλμα στο σκληρό Link to comment Share on other sites More sharing options...
melissa_virus Ιούλιος 23, 2007 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2007 Καταρχήν δεν πρέπει να έχεις 2 antivirus στο pc γιατί είναι σαν να μην δουλεύει κανένα. Καλύτερα πέρνα ξανά το nod32 πάλι το 2.7 αν το έχεις. Κάνε και update.Πέρνα το spybot και το adaware να δεις τι παίζει από spyware. Πριν τα τρέξεις κάνε update πρώτα. Άποψή μου, ή ο δίσκος τα έχει φτύσει, ή έχεις φάει ιό, ιούς. Πρώτα ψάχνεις για ιούς και μετά για τον δίσκο τι παίζει.Σου εύχομαι να έχεις φάει ιό παρά να σου καεί ο δίσκος… Ποιο πιθανό μάλλον να έχεις φάει ιό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simboy Ιούλιος 23, 2007 Author #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2007 Καταρχήν δεν πρέπει να έχεις 2 antivirus στο pc γιατί είναι σαν να μην δουλεύει κανένα. Καλύτερα πέρνα ξανά το nod32 πάλι το 2.7 αν το έχεις. Κάνε και update.Πέρνα το spybot και το adaware να δεις τι παίζει από spyware. Πριν τα τρέξεις κάνε update πρώτα. Άποψή μου, ή ο δίσκος τα έχει φτύσει, ή έχεις φάει ιό, ιούς. Πρώτα ψάχνεις για ιούς και μετά για τον δίσκο τι παίζει.Σου εύχομαι να έχεις φάει ιό παρά να σου καεί ο δίσκος… Ποιο πιθανό μάλλον να έχεις φάει ιό.Ευχαριστώ Λοιπόν τα έκανα όλα αυτά Δίσκος οκ δεν βρήκε error Spybot και adaware όλα οκ δεν βρήκαν κάτι εκτός από κάτι Tracking cookies κτλπ Το ΝΟD βρήκε έναν IO και τον έκανα Heal Αλλά το ξανακάνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prayer! Ιούλιος 23, 2007 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2007 start-->run-->πάτα msconfig-->πήγαινε στην καρτέλα "startup" κ' πάτα disable all...θα rebootάρει κ λογικά μετά θα καλυτερεύσει η κατάσταση,γτ τα startup το επιβαρύνουν πολύ(επίσης κάνε κ το εξής:computer->right clic-->properties-->πάς στην καρτέλα advanced->>performance-.settings-->pas stin kartela "visual effects"-->adjust for best performance k reboot)...ο ιός δν φεύγει πάντα με την μια,ή φεύγει κ αφήνει πίσω του σημάδια.!.(καταστρέφει dll,κ άλλα πολύτιμα αρχεία)...οπώτε μετα την απενεργοποίηση των startup,κάνε ένα scan με το nod(μ'ονο αυτό να έχεις κ πάντα με τις τελευταίες ενημερώσεις)...αν μετα από αυτά συνεχίζει να πηγαίνει αργά συμβαίνουν 3 δεινά:~Το pc κόλλησε βαρβάτο ιό,ο οποίος η ξευφεύγει απο το nod,ή απλώς αν κ healαρίστικε,έχει προκαλέσει σφάλματα στην registry,κ γενικά στο σύστημα,Λύση:repair απο το cd των windows,μετά κοιτάς αν βελτιώθηκε το πρόβλημα...αν όχι...πάς γ format...κάνεις λοιπόν format.Αν χρειαστεί format,πες το μας γ να σου πούμε,τι βήματα πρέπει να ακουλουθήσεις μετα το φορμάτ(επι της ουσίας να σου πούμε τι προγραμματάκια να βάλεις γ να προλαμβάνεις τέτοιους κινδύνους)...~μπορεί να χρειάζεται ξεσκόνισμα το pc.επίσης αν πείραξες κάμια μνήμη,κάμια ψύκτρα,φρόντισε να επαληθεύσεις,ότι την έχεις βάλει καλά..λοιπόν γ σκόνη ελέγχουμε το ψύκτρα του επεξεργαστή,η οποία,αν γεμίσει σκόνη,δν αφήνει τον ανεμιστήρα να δουλέψει με το maximum στροφών,κ όπως είναι λογικό,αφού δν λειτουργει καλά ο ανεμιστήρας,δν ψύχεται καλά ο επεξεργαστής,ανβάζει θερμοκρασίες, κ crashάρει το σύστημα...Λύση:Πάρε μία φιάλη πεπιεσμένου αέρα,από βενζινάδικο,pc-μάγαζο κ δώσε του να καταλάβει...~Κ φυσικά μπορεί να φταίει η διαχείριση που κάνεις(γ αυτό στείλε μου πλήρη σύνθεση υπολογιστή σου καθώς κ τι λειτουργικό σύστημα έχεις),μπορεί λοιπόν να έχεις φορτώσει με προγράμματα κ πολυμέσα(ο δίσκος πρέπει να έιναι κενός κατα το 20%,γ να έχει maximum αποδώσεις,αν κ τυπικά αναφέρεται ότι χρειάζεται 1 10-15%)το pc σου κ γι αυτο να παρουσιάζει τέτοια προβλήματα...Λύση:Χμμ..ανάλογα την συνθεσή σου,ή θα το αναβαθμίσουμε το μηχάνημα,η θα ελαφρύνουμε το software...ΥΓ:πρώτα κοίταξε τις 2 τελευταίες λύσεις,γτ το φορμάτ είναι ασύμφορο,οπώτε αν είναι να εξαλείψουμε τις πιθανότες,να δημιουργείται απ'αλλού το πρόβλημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
simboy Ιούλιος 23, 2007 Author #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2007 Hσουν κάτι παραπάνω από κατατοπιστικός Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ και εσένα όπως και τα άλλα παιδιά Μόλις πάω σπίτι ( είμαι δουλειά τώρα γκρρρρ ) θα τα τσεκάρω όσα μου είπες Δεν έχω το NOD έχω το AVG Είχα πρώτα το ΑVG μαζί με το NOD και άφησα το AVG Τεσπά , τα υπόλοιπα μετά το τσεκάρισμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prayer! Ιούλιος 23, 2007 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2007 λοιπόν,όπως είπαμε,πρώτα εξαντλείς όλες τις άλλες πιθανότητες,πριν πάς γ φορμάτ...βασικά κουραστικός ήμουν όχι κατατοπιστικός...σόρρυ!Αλλά ήθελα να σου αναφέρω,όλα τα βήματα μαζί,γ να αποφασίσεις εσύ πώς θ'αρχίσεις να ελέγχεις τον υπολογιστή σου...κ το πιο σημαντικό είναι ότι είδες που μπορεί να ωφείλεται το "πάγωμα",εκτός απο ιούς...την πρώτη φορά που πάγωσε το pc μου το formαρα κατ'ευθείαν,απο φόβο ιού(δν ήξερα ακόμα γ ιούς,κ πίστευα ότι ακόμα κ oi dialer,μπορούν να σου παγώνουν το pc,dialer=ιός που επιβαρύνει τον τηλ.λογαριασμό...άρα καταλαβαίνεις την ανυσηχία μου),έτσι πάνω στην βιασύνη μου,έχασα εικόνες κ άλλα πολλά...έτσουξε...πολύ...:022: Link to comment Share on other sites More sharing options...
simboy Ιούλιος 24, 2007 Author #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2007 Λοιπόν σε ευχαριστώ και πάλι πολύ και σένα και όλα τα παιδιά Δοκίμασα ότι μου είπες ( εκτός από το σπρεϋ αλλά τσέκαρα το pc μέσα και γίνετε ο χαμός από σκόνη .Εχει πιάσει ολόκληρες τούφες σκόνης στα ανεμιστηράκια και δεν βλέπεις τι έχουν πάνω οι κάρτες από τη σκόνη ) Εκανα αυτό που μου είπες αλλά όταν ανοίγω το pc μου βγάζει ένα μήνυμα Οπότε το ξανακάνω όπως ήταν στην αρχή Οσο αφορά το pc μου Windows XP version 2002 -Service Pack 2 Pentium 4 CPU 3.20 Ghz 1,00 GB RAM 2 σκληρούς εκ των οποίων 111 GIGA eleuthera ta 19 GIGA ( ekei exo oLA ta programata ) kai o allos skliros 300 GIGA me Free ta 5 giga Ψιλοχαμός ε ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tacticalcube138 Ιούλιος 24, 2007 #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2007 Όσον αφορά την εικόνα: τικάρεισ την επιλογή και πατάς ok. Πάντα αυτό να κάνεις. Πάντως όσον αφορά τα συμπτώματα είναι τυπικά υψηλών θερμοκρασιών (παίζει και το malware), γι'αυτό και χρειάζεται ένα προληπτικό καθάρισμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.