spiderdim1442169203 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2007 αρχικα αυτο ειναι το συστημα μου... θα ηθελα να μεγαλωσω την μνημη μου γιατι ειναι μολις 768mb. αλλα εχω διαφορες ερωτησεις: 1) με συμφερει να παρω μια 1gb ή μια 512mb? (εχω μια 512mb και μια 256mb) 2)υπαρχει καρτα 2gb για το συστημα μου? εκτος απο αυτα θα ηθελα να προσθεσω κατι... η μητρικη μου εχει πανω τρεις θηρες για τις καρτες μνημης, το προβλημα ειναι οτι οταν βαλω μια τριτη καρτα στο pc το συστημα κλεινει... την μνημη ''την δανειστικα'' απο ενα αλλο pc αρκετα πιο παλιο απ το δικο μου... Λετε να φταιει αυτο που κλεινει το συστημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsif Ιούλιος 19, 2007 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2007 1)Βάλε 1Χ512 αν βρείς ίδιο με το άλλο που έχεις και θα είσαι ΟΚ.. μπορείς αργότερα να δοκιμάσεις να δεις διαφορες βάζοντας και το άλλο dimm2)Δεν ξέρω αν υπάρχει αλλά ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΕΤί μνημη ήταν αυτή που έβαλες στο pc σου ?????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiderdim1442169203 Ιούλιος 19, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2007 η καρτα που ''δανειστικα'' ειναι μαρκας elixir 256mb...λεει και κατι για 333 ΜΗz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tacticalcube138 Ιούλιος 19, 2007 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2007 Από την εικόνα που παράθεσες και συγκεκριμένα από το κάτω δεξιά screenshot βλέπω ότι η μητρική σου μπορεί να δεχτεί μνήμες DDR1 στα 100x2=200 και 133x2=266 MHz. Οι τελευταίες DDR1 έτρεχαν στα 333 και στα 400 MHz. Όπως καταλαβαίνεις το σύστημά σου είναι λίγο παλιό και οι μόνες DDR1 που ξέρω ότι κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι οι 400άρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiderdim1442169203 Ιούλιος 19, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2007 δηλαδη με λιγα λογια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasThLB Ιούλιος 19, 2007 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2007 Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις 400άρες γιατί έχουν συμβατότητα προς τα πίσω. Απλώς στο λέει πληροφοριακά για να μην ψάχνεις για 333 υποχρεωτικά. Και 400άρι dimmάκι να βάλεις επάνω δεν υπάρχει πρόβλημα.Αυτό που όταν βάζεις μνήμη στο 3ο slot κλείνει το PC μάλλον οφείλεται στο SIS τσιπάκι της μητρικής σου που γενικά δεν είναι και πολύ σταθερό.Και σε μία SIS που είχα παλιότερα το ίδιο πράγμα συνέβαινε, ενώ οι μνήμες ήταν όλες καλές.Γενικώς πάντως το μηχάνημα είναι παλιό, το SIS 648 δεν υποστηρίζει dual channel και από τα 768MB στo 1GB ή στο 1,5GB μην περιμένεις να δεις διαφορά στις επιδόσεις.Αν θέλεις να αναβαθμίσεις το καλύτερο είναι να πάρεις ένα 512 ακόμη και να πας στο 1GB σύνολο, αν και κατά τη γνώμη μου καλύτερα είναι να το αφήσεις αυτό ως έχει και να πάρεις ένα καινουριο PCάκι τώρα ή σε ένα-δύο χρόνια κοντά στα 600€ που θα βγάζει ισχύ τουλάχιστον 4-5 φορές αυτήν που έχεις τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prayer! Ιούλιος 20, 2007 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2007 Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις 400άρες γιατί έχουν συμβατότητα προς τα πίσω. Απλώς στο λέει πληροφοριακά για να μην ψάχνεις για 333 υποχρεωτικά. Και 400άρι dimmάκι να βάλεις επάνω δεν υπάρχει πρόβλημα.Αυτό που όταν βάζεις μνήμη στο 3ο slot κλείνει το PC μάλλον οφείλεται στο SIS τσιπάκι της μητρικής σου που γενικά δεν είναι και πολύ σταθερό.Και σε μία SIS που είχα παλιότερα το ίδιο πράγμα συνέβαινε, ενώ οι μνήμες ήταν όλες καλές.Γενικώς πάντως το μηχάνημα είναι παλιό, το SIS 648 δεν υποστηρίζει dual channel και από τα 768MB στo 1GB ή στο 1,5GB μην περιμένεις να δεις διαφορά στις επιδόσεις.Αν θέλεις να αναβαθμίσεις το καλύτερο είναι να πάρεις ένα 512 ακόμη και να πας στο 1GB σύνολο, αν και κατά τη γνώμη μου καλύτερα είναι να το αφήσεις αυτό ως έχει και να πάρεις ένα καινουριο PCάκι τώρα ή σε ένα-δύο χρόνια κοντά στα 600€ που θα βγάζει ισχύ τουλάχιστον 4-5 φορές αυτήν που έχεις τώρα.ή να πάρει μια assrock(είναι μια απο τις ΠΟΛΥ σπάνιες φορές,που προτείνω αυτήν την μάρκα)ASROCK 4COREDUAL-VSTA,που είναι υβριδικό μοντέλο(υποστηρίζει ddr1/ddr2!,pci-e/agp8x,singlecore/dualcore...),φθηνή αναβάθμιση,που σου επιτρέπει την σταδιακή μετάβαση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasThLB Ιούλιος 20, 2007 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2007 Χμμ, ωραία μητρική δεν την ήξερα :115: Το προβλημα όμως είναι ότι δέχεται όλους αυτούς τους επεξεργαστές http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=4CoreDual-VSTA&s=775 πλην του φίλου μας, που είναι σε socket 478. Οπότε πρέπει να προσθέσει και έναν επεξεργαστή στην αγορά. Οπότε πάλι ψιλοανεβαίνει το κόστος και του μένει και μία μητρική και ένας επεξεργαστής στο χέρι. :022: Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiderdim1442169203 Ιούλιος 20, 2007 Author #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2007 παιδια με βοηθησατε παρα πολυ! δεν θα αγορασω καρτα αν ειναι να μην δω την αναμενομενη βελτιωση.Αρα μενω οπως ειμαι και οταν μαζεψω τα money ερχομαι ξανα και μιλαμε για καινουριο pc,οπως ειπε και ο φιλος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsif Ιούλιος 20, 2007 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2007 +1 ... υπομονή.....προτείνω να αρχίσεις με αγορά τροφοδοτικού.....και σιγά σιγά τα υπόλοιπα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos21unoDK Ιούλιος 20, 2007 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2007 +1 ... υπομονή.....προτείνω να αρχίσεις με αγορά τροφοδοτικού.....και σιγά σιγά τα υπόλοιπα...Συμφωνω +1 ακομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.