Jump to content

IDE RAID 0 (Αξίζει??)

MUL

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το ερώτημα απλο :

@http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801117

Αξίζει να αγοραστεί ο παραπάνω raid controller για να κάνω raid 0 στο εξής σύστημα

P4 nw 2.8 (στα 3,3 )

ASUS P4P800 (υποστηρίζει raid μονό σε sata και εγώ δεν έχω κανέναν sata δίσκο , αντιθετα εχω 5 IDE )

1024 ram ddr

2HDD * 37 Gb (IDE western digital 7200 8mb cache )

Έλεγα να κάνω πλήρη αναβάθμιση αλλά μάλλον δεν θα μπορέσω φέτος (οικονομικό στρίμωγμα ΚΑΙ φέτος ) οπότε να boostαρω λίγο το γέρικο μηχάνημα με RAID και μνήμη (άλλο 1 giga) ..Αξίζουν τα 25 ευρώ (raid controller)ή δεν θα δουλεύει και θα καταλήξει στα σκουπίδια ??

Πείτε μια ειλικρινή γνώμη :001:

Έχω τον controller Sil680 της Silicon Image και δύο HDD σε Raid0. Δουλεύει μια χαρά. Ο controller του λινκ βασίζεται στο Sil680, οπότε λογικά θα έχει την ίδια συμπεριφορά.

γνώμη μου είναι ότι τα 25 ευρώ καλύτερα να πάνε προς την αγορά ενός 250gb sata δίσκου (γυρω στα 50 euro) παρά σε raid0 και μάλιστα με ιde

άλλωστε οι επιδόσεις δυο δίσκων εποχής 40gb σίγουρα είναι πολύ χειρότερες

ενός τωρινού 250gb

Έχω τον controller Sil680 της Silicon Image και δύο HDD σε Raid0. Δουλεύει μια χαρά. Ο controller του λινκ βασίζεται στο Sil680, οπότε λογικά θα έχει την ίδια συμπεριφορά.

@ALL

Ευχαρστώ για τις απαντησεις παιδιά και προπαντος για τον χρονο σας

Θα το ψάξω και στο google (αποτελει το plan B για φετος το καλοκαιρι)

γιατι μου την εχει σπάσει λιγο ο παππους (p4 2.8) βαρεθηκα να τον βλέπω να

φορτώνει χρατσα-χρουτσα ο δισκος

Ομολογώ παντος οτι εχω εναν 200WD (IDE) καινουργιο και ειναι σαφος πιο αμεσος και γρηγορος απο τους 40αριδες και εναν 80αρη που εχω

@gpulio

Το προσεξα στην υπογραφή σου

Η σκέψη ειναι οτι θα μπει πανω το λειτουργικο

Λες ενα εχει διαφορα η μια τα ιδια ??

σαφεστατα ενας καινουργιος sata δισκος ειναι ταχυτερος απο 2 τους 2 40αρηδες.

Yπερεκτιμημένo το RaiD0.

Oχι πως δεν αξίζει αλλά κάνε τα όλα σωστά με έναν δισκό και μετά πάρε και τον δευτερο

Κι Οταν λέμε έναν εννούμε τον καλό...

RAaAAaaaaaaaAAaaaaaaaRTOr RuleZ!!!!

Εγώ με ένα promise EIDE RAID είχα κάνει παλιά (ενσωματωμένος), είχα κάνει RAID 0 2x 80GB Maxtor, οι επιδώσεις ήταν καταπληκτικές αλλά δεν θυμάμαι πόσα MB/s είχα τότε. Θυμάμαι πάντως ότι έμπαινα στα windows σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα!

Εγώ με ένα promise EIDE RAID είχα κάνει παλιά (ενσωματωμένος), είχα κάνει RAID 0 2x 80GB Maxtor, οι επιδώσεις ήταν καταπληκτικές αλλά δεν θυμάμαι πόσα MB/s είχα τότε. Θυμάμαι πάντως ότι έμπαινα στα windows σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα!

ουτε για αστειο, ειδικα με 80αρηδες.

Λειτουργικό σε raid 0 ... φυσικά και θα είναι γρήγορο ... αλλά θέλει προσοχή στη χρήση λόγω raid 0.

Στο παραμικρό πρόβλημα...λειτουργικό τέλος.

Φορμάτ και πάλι απ'την αρχή.

Επίσης άν έχεις την επιλογή μακρυά από controllers με silicon image τσιπάκι....δέν είναι και ότι καλύτερο σε επιδόσεις.

2 Exelstore 40άριδες IDE που τους είχα κάνει RAID-0, όταν για πρώτη φορά ασχολούμουν με RAID 0 πιάνανε κάπου 80MB/sec max. Κάπου εκεί σου δίνει και ένας γρήγορος 320άρης SATA σήμερα. Δεν υπάρχει λόγος να πας σε RAID IDE controller εκτός και αν δεν σου φτάνουν οι υποδοχές για τους δίσκους σου. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση η αγορά τώρα ενός IDE controller είναι μάλλον άτοπη. Αν πάντως αποφασίσεις να προχωρήσεις σε κάτι τέτοιο καλό θα ήταν να βεβαιωθείς ότι ο κατασκευαστής διαθέτει drivers και για Vista 32bit/64bit. Η Promise για παράδειγμα μου δήλωσε ξεκάθαρα σε απαντητικό mail ότι ΔΕΝ προτίθεται να βγάλει οδηγούς για (64bit) Vista.

... @gpulio

Το προσεξα στην υπογραφή σου

Η σκέψη ειναι οτι θα μπει πανω το λειτουργικο

Λες ενα εχει διαφορα η μια τα ιδια ??

Προσωπικά τον controller τον έβαλα για να προσθέσω δίσκους στο σύστημα μου (όπως θα είδες έχω τρία dvd και έξη δίσκους). Για το λειτουργικό σε raid ισχύει ότι σου είπε ο TASOS παραπάνω. Δεν είμαι όμως σίγουρος αν μπορεί να μπει το λειτουργικό στους δίσκους του controller. Αν ναι, τότε χρειάζεσαι τακτικό back-up / image του λειτουργικού.

To IDE-RAID0 είναι αρκετά αργό σε σχέση με SATA-RAID0. Τις περισσότερες φορές είναι αρκετά πιο αργό (στη πράξη και όχι σε benchmarks) απο καινούργιο SATA σκληρό.

Αποψή μου για να αυξήσεις τις επιδόσεις, πάρε ένα SATA 200-250GB με 16ΜΒ cache και βάλε το λειτουργικό και στον 200GB IDE που έχεις βάλε όλα τα προγράμματα και παιχνίδια που θα εγκαταστήσεις (το program files directory). Θα δείς μεγαλύτερη βελτίωση απο το να τα βάλεις όλα σε ένα IDE-RAID0.

Γενικά όταν μοιράζεις λειτουργικό και εγκατεστημένα προγράμματα σε 2 δίσκους έχεις μεγάλη αύξηση στην απόκριση του συστήματος.

Στο ένα PC μου έχω IDE-RAID0 με 2 80GB WD και τα έχω όλα πάνω στο RAID0 και απο επιδόσεις δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Σε άλλο pc με ένα SATA 160GB/16MB είμαι λίγο καλύτερα σε απόκριση και επιδόσεις.

Παιδιά άκυρο τελικά ..είχατε δίκαιο είπα πριν να κάνω οτιδήποτε να τρέξω ένα τεστακι τους σκληρού για ταχύτητες ..

Με το εργαλείο Hdd_Speed_Test_Tool κοιτάτε την διαφορά ανάμεσα σε έναν IDE 40 Gb του 2003 και έναν IDE 200 Gb του 2006 (wd και οι 2)

SINGLE file για 20 αρχεία με μέγεθος 10mb (200mb)

IDE 40 Gb του 2003 Result:

Write time: 10,95485 Sec.

0,912837692894015 MByte/s

Read time: 0,86485 Sec.

11,5626987338845 MByte/s

IDE 200 Gb του 2006 Result:

Write time: 1,5023 Sec.

6,65646009452173 MByte/s

Read time: 0,60235 Sec.

16,6016435627127 MByte/s

MULTIPLE files για 20 αρχεία με μέγεθος 10mb (200mb)

IDE 40 Gb του 2003 Result:

Write time: 19,02735 Sec.

0,525559260748344 MByte/s

Read time: 1,06485 Sec.

9,39099403671879 MByte/s

IDE 200 Gb του 2006 Result:

Write time: 2,57265 Sec.

3,88704254368064 MByte/s

Read time: 0,6703 Sec.

14,9186931224825 MByte/s

Όποτε ένα RAID με 2 παλιούς σκληρούς θα είναι σίγουρα πιο αργό από έναν καινούργιο IDE ποσο μάλλον απο εναν Sata 2 (που θα παίζει 1 στο παλιο MB) …

Αν πάρω εναν sata 2 θα μπορεί να μπει στο παλίο mb??

Το RAID 0 σιγουρα αξιζει,εχω 3 δισκους ενα Raptor IDE 36Gb ενα 80GB Sata κ ενα 200GB Sata,το λειτουργικο μου ειναι Ubuntu Linux,ειχα κανει software RAID 0 και τα αποτελεσματα ηταν θεαματικα,

Συγκεκριμενα ειχα παρει 20GB απο καθε δισκο κ τα ειχα βαλει σε RAID,δλδ συνολο ειχα 60GB για χρηση στο RAID partition,

Πριν απο αυτο το hdparam μου εβγαζε ταχυτητες max 50MB/s,μετα με RAID το ελαχιστο ηταν 80MB/s, κατι που εκανε ουσιαστικη διαφορα στο desktop μου,τα παντα πηγαιναν αρκετα πιο γρηγορα.

Νομιζω αξιζει να δοκιμασεις το software Raid

ΥΓ. Μπορεις να βαλεις Sata 2 σε Sata 1 χωρις προβλημα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.