Jump to content

AMD 4600+ with M2N32-SLi Deluxe SOS!!!!!!

Orb

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω έναν AMD 4600+ Χ2 Windsor πάνω σε μία M2N32-SLi Deluxe (Chipset Nvidia 590) με μνήμες Crucial 5-5-5-15 στα 1,8V.Για ψύξη επεξεργαστή έχω την υδρόψυξη Bigwater 735 της Thermaltake.Προσπαθώ να κάνω overclock απο τα 2,400ΜΗz στα 2,820MHz δηλαδή με bus απο 200 στα 235 ανεβάζοντας το VCore στo 1,500 και το NB to CPU Hyperthreading Voltage στα 1,325 αλλα μάταια... Μου βγάζει συχνά μπλε οθόνες μετά απο αρκετή ώρα όταν παίζω κάποιο game ακόμα και σε μικρότερες συχνότητες απο τα 2,820MHz.

Αν και κάπιος άλλος έχει κάνει overclock με το ΙΔΙΟ MOBO (Μ2Ν32-SLi Deluxe) θα με βοηθούσε αν μου λέγατε τι ακριβώς έχετε κανει με τα voltages και τους χρονισμούς...

PS. Παρακαλώ μην μου στείλετε εκείνο τον οδηγό για το ΝForce4 που κυκλοφορεί στο Forum

καλως ηρθες !

δεν εγγυατε κανενας οτι θα εχεις τα 2820 stable, σε ποια συχνοτητα εισαι σταθερος ? και στα ποσα τρεχουν οι μνημες σου?

memtest εκανες στα 2820?

Μπορώ να πω πως κοντά στα 2,6 είμαι σταθερός...

Οι μνήμες μου είναι 667ΜΗz (ξεχασα να το πώ πιο πριν...),

memtest δεν έχω κάνει απλά τρέχω καπιο bench που τεστάρει την μνήμη

λοιπον καταρχην θα πρεπει να κατεβασεις το multi στις μνημες για να μην ανεβαινουν μαζι με το htt και στη συνεχεια θα πρεπει να αρχεισεις να παιζεις με τον επεξεργαστη για να δεις μεχρι που εισαι σταθερος.

με αυτο το τροπο θα σιγουρευτουμε οτι δεν σε κοβουν οι μνημες.

σε καθε συχνοτητα (βηματα το πολυ των 10mhz) θα πρεπει να τρεχεις memtest, spi 1MB + 32MB. orthos, κανα 3dmark για αρκετη ωρα.

εφοσον τα περασει όλα πας ενα βημα παραπανω.

Δέν έχω δει κατι για RAM multiplier το bios... To μόνο που έχω δει είναι HT multiplier και timings για RAM.

To 3D mark το βγάζει χώρις πρόβλημα,το super PI επίσης.Το Pi και το 3D mark τα τρέχω και ταυτόχρονα.Τώρα θα δοκιμάσω και memtest...

Κοιτα στο CPU configuration-->DRAM timings.

Εκει η πρωτη επιλογή είναι αυτό που λέει ο Πανος.

Βαλε το στα 533 για να είσαι ανετος απο μνημες και να βρείς τα ορια της cpu.

Επισης απο το JuperFree βαλε 2,0V τις μνημες, στην cpu βαλε 1,4 και ολα τα υπολοιπα αφησε τα στο αυτο.

Ακόμα:

Α)Aν θελεις 1Τ ξεχνας τα 800 και πανω MHz στις μνημες.

Τα ΜΗζ στη μνημη δε κανουν τοσο μεγαλη διαφορά οσο τα timings. Και ειδικά το 1Τ.

Β)Αφου θελεις να πας 240ΗΤΤ, κρατα το HT multi στο 5Χ. Και σταθερος θα είσαι και καλυτερα latencies θα χεις.

Οι μνήμες μου τρέχουν στα 1,8V... έτσι λεει και η Crucial. Μήπως τα 2,0V είναι λίγο πολλά? Μήπως χρειαστώ και ψύξη για την Ram?

Μήπως πρέπει να αλλάξω τροφοδοτικό? Έχω ενα Tagan 420W... Υπάρχει κανένα προγραμματάκι που να μου δείχνει πόσα Watt καταναλώνει το σύστημα ή έστω το MOBO?

Πάτα και κανά ctrl-f1 για να σου βγάλει chipset features στο bios. Εμένα εκεί είχε κρυμμένο το διαιρέτη.

Nαι αλλά ο Orb εχει Αsus.

Οι μνήμες μου τρέχουν στα 1,8V... έτσι λεει και η Crucial. Μήπως τα 2,0V είναι λίγο πολλά? Μήπως χρειαστώ και ψύξη για την Ram?

Tιποτα δε θα χρειαστεις. Μονο ενα υποτυπωδες airflow.

Με 1,5v στην CPU κινδυνευεις πιο πολύ να μεινεις χωρις pc απ οτι με 2,0 στις μνημες.

Μήπως πρέπει να αλλάξω τροφοδοτικό? Έχω ενα Tagan 420W... Υπάρχει κανένα προγραμματάκι που να μου δείχνει πόσα Watt καταναλώνει το σύστημα ή έστω το MOBO?

Δεν είναι και οτι καλυτερο αλλά αρκεί.

watt calc εδώ*

Μετά απο πολλά testing με memtest,prime95,SuperPi και 3DMark μπορώ να πώ οτι έχω σταθεροποιηθεί στα 2,700MHz με 225FSB,VCore 1,425 και VMem 1,800V.

Είμαι σίγουρος ότι παει και παραπάνω το σύστημα απλά δεν το έχω τεστάρει αρκετή ώρα ώστε να μπορώ να το αποδείξω.

Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια!

• 1 month later...
  • 3 months later...

Καλησπέρα Παιδιά και καλός σας Βρήκα...!

Μετά απο πολλλεεεςςς ώρες διάβασμα να κάνω και εγώ το πρώτο Post - ερώτηση.

έχω το ίδιο Motherboard και εγώ (M2N32-SLI Deluxe Wirelles edition) που μόνο τελικά το Wirelless είναι του κόλου... τεσπα στο θέμα. υπάρχει κάποια σελίδα κάποιο How to για το συγκεκριμένο motherboard για να ανεβάσω και εγώ λίγο τις επιδώσεις της μητρικής μου?? έχω διαβάσει αρκετά εδώ μέσα αλλά μιλάτε και σε advance επίπεδο και ως τελείως άσχετος με overcloking δεν καταλαβαίνω μία..

Το σύστημα μου είναι αρκετά δυνατό απλά το κάτι παραπάνω θα ήτανε ακόμα καλύτερο...

πες τι θελεις να κανεις η τι εχεις κανει εχουμε περιπου την ιδια μητρικη μονο που η δικια σου

τρεχει τα sli x16 ενω η δικη μου χ8

έχω βασικά θέμα με τα παιχνίδια ... τρώει κωλύματα...δεν νομίζω να φταίει η κάρτα .. βασικά δεν θέλω κάτι extreme.. απλά λόγο του ότι έχω βάλει και υδρόψυξη έλεγα να ανεβάσω λίγο τις επιδώσεις. χωρίς βέβαια να μειώσω την ζωή του συστήματος.

για τα παιχνιδια και ειδικα κατι crysis και CoD4 φταει η 8600σου ειδικα εαν τα παιζεις σε αναλυσεις 1280Χ1024 και ανω.

βασικά επειδή το Pc Είναι στο σαλόνι παίζει σε Tv me Hdmi μέχρι και 1080p !!

Δηλαδή πρέπει να πάω για άλλη κάρτα? ή απλά άμα την ψύξω θα γίνει δουλειά??

περισσότερη δουλεια στα παιχνιδια θα γινει με μια καλυτερη καρτα γραφικων παρα με τον να τον κλοακρεις 200-300Mhz παραπανω, ασε που και ετσι οπως εισαι τωρα τον κλοκαρεις ανετα.

απο την αλλη εξηγησε μας τι εννοεις κολήματα για να ακταλαβουμε που εστιαζεται το προβλημα σου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.